eska78 21.06.2007 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Dzięki wszystkim za opinie. Nikt się nie wypowiadał na temat Altestu...., czyżby nie byli warci uwagi Więc chyba w takiej sytuacji wybiorę Solid. Pozdrawiam eko Odnośnie Altestu to cenowo "abonament" w przedziale 70-100 zł netto. Dojazd ,w moim przypadku 10 minut-noc,20min- dzień. Ubezpieczenie na wypadek gdyby ekipa nie dojechała,brak ubezpieczenia na wypadek gdy coś wyniosą.Jak mnie miło pan poinformowała -mogę wystąpic na drogę sądową A czy może ktoś jako alternatywę wybrał ubezpieczenie domu? Dostałam wycenę ubezpieczenia domu od jednej z firm i jest to okolo 500-600 zł.(widomo uzalenione od kwot ubezpiecanych itp) A wiec pieniadzą podobne ale chyba wariant bardziej korzystny niz przy monitoringu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 21.06.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Tylko przy monitoringu to wydaje mi się, że same tabliczki już trochę odstraszają potencjalnych włamywaczy. A ubezpieczenia nie widać.. więc mogą próbować. Oj mam dylemat... muszę poczytać umowy i regulaminy - zarówno agencji ochrony jak i firm ubezpieczeniowych Ale też we wstępnej wycenie ubezpieczenie wychodzi około 600 zł na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 21.06.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Proszę o radę bo chyba zgłupnę do reszy . Wiem, że na forum już ten temat się nie raz przewijał ale opinie są różne. Co na dach pod dachówkę ceramicznę- deskować i papować czy foliować??? Mój dacharz mówi, że deskować nie ma sensu. Ja wyczytałam na formum o jakiejś potwornej degradacji folii po kilku latach i już sama nie wiem.... A papa na tym dachu to jest wieczna? Mam wycenę z Dorkenem delta Vent-s- niby folia OK ale ja już sama nie wiem. Jak to wygląda na Waszych dachach??? Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 21.06.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2007 Eko tabliczek nie kupowalam, dostalam gratis, a dawali ile chcialam Tez zastanawialam sie nad ubezpieczeniem, tylko ze zadna firma niechce ubezpieczac domu w budowie, a ja niestety niemam jeszcze odbioru, wiec z ubezpieczeniem to problem. A panowie z Solidu postawil juz pod sciana ekipe od karton-gips, hydraulika i glazurnikow, wszyscy oni mysleli ze jak dostaja klucze to moga wchodzic sobie kiedy chca. Samo wycie natomiast odstraszylo zlodzieji juz dwa razy, panowie zaraz przyjechali , latareczkami poswiecili po okolicy no i jest spokoj. Ewa7506 mam tylko folie z deskowaniem dalam sobie spokoj, zaduzy koszt. Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 22.06.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Tylko przy monitoringu to wydaje mi się, że same tabliczki już trochę odstraszają potencjalnych włamywaczy. A ubezpieczenia nie widać.. więc mogą próbować. Eko ja juz widziałam "tabliczki" pewnego towarzystwa na budynku z napisem :ten budynek jest ubezpieczony w firmie "nazwa x" z numerem infolinii. I tez mam dylemat....co zrobić....ubezpiecznie czy monitoring.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eko 22.06.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 chyba będę zmuszona udać się do Solidu na dokładna przepytankę bo u mnie do odbioru to jeszcze jakieś 3 miesiące i wolałabym, żeby to były miesiące w miarę spokojnie w nocy przespane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ctr_tomi 22.06.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witam! Poszukuje dobrego glazurnika - do roboty 2 lazienki, kuchnia. Miejscowosc Bodaczow - 20 km od Zamoscia. Moze ktos zna jakiego fachowca z wolnymi terminami Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 22.06.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Dzięki wszystkim za opinie. Nikt się nie wypowiadał na temat Altestu...., czyżby nie byli warci uwagi Więc chyba w takiej sytuacji wybiorę Solid. Pozdrawiam eko Altest - SUPER, mam z nimi umowę ok. roku i nigdy nie narzekałem. Zawsze mili i na czas. Nigdy nie pobrali dodatkowej opłaty za nieuzasadniony przyjazd ... a na początku przyjeżdżali nawet 2 razy dziennie. Jeśli tylko coś wydaje im się nie tak (np. zanik prądu) zawsze dzwonią i informują. Jestem zadowolony. Co ważne uczynni (np. serwis) i skłonni do negocjacji (placiłem 80, a teraz 60) M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 22.06.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Proszę o radę bo chyba zgłupnę do reszy . Wiem, że na forum już ten temat się nie raz przewijał ale opinie są różne. Co na dach pod dachówkę ceramicznę- deskować i papować czy foliować??? Mój dacharz mówi, że deskować nie ma sensu. Ja wyczytałam na formum o jakiejś potwornej degradacji folii po kilku latach i już sama nie wiem.... A papa na tym dachu to jest wieczna? Mam wycenę z Dorkenem delta Vent-s- niby folia OK ale ja już sama nie wiem. Jak to wygląda na Waszych dachach??? Pomocy! Ewa, pod ceramiką mam solidną i dobrej jakości folie Tyvek czy jakoś tak, wg mnie nie ma sensu wchodzić w inne rozwiązania. Oczywiście dekarze nie mogą narobić dziur w folii, bo i nawe Tyvek nie pomoże!!! M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 22.06.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Idkam - my juz mieszkamy kawał czasu a do tip - topa to nam jeszcze daleko , a co do poddasza to tez jest gorąco i juz się zastanawiałem czy gdzieś nie popełniłem błędu z ociepleniem ze taki żar w domu. A na neta czekamy juz od prawie roku . Hej, u nas meblarze (kuchnia, garderoby, łazienka, wiatrołap, itp.) mają lekkie opóźnienie ...2 miesiące, ale fakt, roboty mieli sporo Brakuje nam żyrandoli i kinkietów (wszędzie), firanek, kwiatów i oczywiście ogrodu, poza tym prwie gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 23.06.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Auuuuu... Od kilku miesięcy zwodził nas facet od sufitu (wełna + płyty GK) - wiadomo -fachowcy rozchwytywani, brak czasu itp. No ale byliśmy UMÓWIENI na konkretny termin, a tu się okazuje, że pan jednak czasu nie znajdzie w tym sezonie . Co to się dzieje??? Dlatego PILNIE POTRZEBUJĘ EKIPY SUFITOWEJ - BARDZO PROSZĘ O NAMIARY!!! Z góry dzięki! Przypominam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 23.06.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Ja mam w Alteście - jestem bardzo zadowolona. Folię mam Roofshelda z górnej półki - dekarze mówili, że dla terminatora. Rzeczywiście, porwać ją jest bardzo trudno - dwóch dużych facetów męczyło się dłuugo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubhert 23.06.2007 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2007 Witam.Nasza odyseja z oknami, drzwiami i brama garażową dobiega końca. Drzwi frontowe weźmiemy z bud-techu. Bardzo podoba nam sie jeden wzór i kosztuje tylko 2200 zł, bramę garazową i drzwi zewn do piwnicy z lubelskiego centrum okien na bursakach, bo dali najlepsza cenę, a z oknami jeszcze sie wahamy, ale na placu boju zostały trzy oferty.Jedna to firma Atos z ul. Choiny. Mają okna od Bajcara ze Słupska, na profilu Thyssen. Gdyby były obustronnie w kolorze, to nasz komplet kosztowałby nas 12700 zł brutto z montażem.Druga to okna z oknoplastu na profilu Veka. Mamy wyceny dwóch dealerów, gdyby były w wersji kolor jednostronny, to koszt byłby podobny do okien od bajcara, tylko, ze w wycenie od oknoplastu mamy kilka drogich bajerów. Gdyby z nich zrezygnować, to koszt spadłby o kilka stówek.Trzecia to okna z firmy Witraż z Białegostoku. Czy ktoś ma jakies zdanie na temat tego producenta? Robią na profilu Veka. W wersji kolor jednostronny wychodzi taniej o około 1500 zł na komplecie okien w stosunku do opcji pierwszej i drugiej.Co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 24.06.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 najlepiej zamawiać w salonach firmowych danego producenta,masz pewność ze nie zniknie z rynku ,chyba ze razem z fabryką. Ja mam na profilu veka firmy Vidok,swego czasu była to jedna z korzysniejszych propozycj na początku tego roku w stosunku do oknodomu czy veki z krakowa,petlickiego i innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 24.06.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2007 Ja poproszę o namiary na sprawdzonych, nie za drogich gazowników z kontaktami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 25.06.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Mam prosbe do osob juz mieszkajacych w swoich nowych domkach-jaki piec polecacie?Moj domek ma jedna lazienke, maly kibelek i 150 m2 wlacznie z kotlownia i garazem. Chcialabym jakis kondesacyjny ale w normalnej cenie ale nie mam pojecia jaki!!!Moj znajomy kupil Immergas Vitricks 20 ale jeszcze go nie uzytkuje, czy ktos posiada taki piec??pozdrawiam,Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 25.06.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2007 Ewelina, ja jeszcze nie mieszkam i nie posiadam kotła więc może moja wypowiedź nie będzie dla Ciebie niosła zbyt wielkiej wartości ale ... też stoję przed wyborem kotła ... tzn może nie przed samym wyborem bo zasadniczo to już wybrałem Słuchaj, to jest duża analogia jak przy wyborze auta. Chcesz kupić auto i zastanawiasz się co wybrać .... trabant limuzyna czy ford standard ... (wszelka zbieżność nazw marek jest tu przypadkowa ) ) W każdym razie immergaz nie jest tu ani limuzyną ani nawet standardem Ja bym się zastanowił czy najtańszy kondensat będzie faktycznie lepszy niż porównywalny cenowo kocioł turbo ... to jest w końcu zakup na ładnych parę latek (no może zimek ... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angong 26.06.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Ja poproszę o namiary na sprawdzonych, nie za drogich gazowników z kontaktami 502645103 facet nazywa sie Jan Dec. Pracuje w gazowni, załatwia wszystkie kwity i jest niedrogi, ale co najważniejsze jak przyjeżdżali montować gazomierz to się mocno dziwili bo nie trzeba było robić żadnych poprawek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 26.06.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2007 Auuuuu... Od kilku miesięcy zwodził nas facet od sufitu (wełna + płyty GK) - wiadomo -fachowcy rozchwytywani, brak czasu itp. No ale byliśmy UMÓWIENI na konkretny termin, a tu się okazuje, że pan jednak czasu nie znajdzie w tym sezonie . Co to się dzieje??? Dlatego PILNIE POTRZEBUJĘ EKIPY SUFITOWEJ - BARDZO PROSZĘ O NAMIARY!!! Z góry dzięki! Przypominam się A ja znowu - ludzie, proszę, podzielcie się namiarami na sprawdzonych sufitowców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 27.06.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2007 pilnie poszukuję bloczków fundamentowych o wymiarach 20/20/30 cmzdecydowałam się na podniesienie poziomu garażu i brakuje mi 13 szt. bloczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts