Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Och wy prześmiewcy ;) Ale już się zrobiły drzewa :)

A co do białej koniczyny - jakoś u mnie się nie przyjęła :( Gdzieniegdzie są kępy koniczyny, a gdzie indziej chwaściory :( Ale ileż to frajdy w koszeniu kosą - nawet tylko spalinową :D Kosiarki be, kosy rulez! ;) Choć mam nadzieję posiać kiedyś jakąś ładną, szlachetną trawkę... fu, trawę ;) i wypróbować kosiarkę bębnową :roll:

A czy u kogoś z Was też są jakieś owadzie paskudztwa, które Wam strasznie dokuczają? :o

Kosiarki be, kosy rulez!

A ja bym polemizowała, majac doświadczenia z jednym i drugim.

Dobra kosiarka (np. moja aktualna :D ) może zdziałać więcej niż kosa, nawet w starciu z chwastami i nierównością terenu. A kontakt z nią jest zdecydowanie przyjemniejszy i mniej urazowy ( kosą można niechcący skasować drzewko albo czyjąś nogę :-? :wink: ) ...

Co do konczynki bialej to ja dopiero jutro jade zobaczyc jak sie przyjela tak wiec moze sie okazac ze bez LUPY jej nie znajde :):):)

a wtedy beda "chwasty forever" :):)

No i moze sie okazac ze przysypane i karczowane spychaczem krzaczki starych porzeczek sa super twardzielami i przezyly

wtedy tez beda "chwasty (porzeczkowe) forever" :):)

PS. Jestem w fazie zbierania na cyfrowke tak wiec jesli ktos chce zobaczyc zdjecia mojej dzialki na kompie to prosze o dobrowolne wplaty na moje konto ...:):):)

Mam pytanie i prośbę wielką !

Czy ktoś z Was mógłby wypożyczyć mi na cztery dni BETONIARKĘ na 220V?

Korzystam aktualnie z pożyczonej od krewnych, ale będzie im potrzebna od przyszłego wtorku (25.05) do piątku (28.05).

A u mnie w tej chwili rusza budowa pełną parą i bez betoniarki ani rusz...

BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!

uff - 3 dni rycia...ale do rzeczy:

1. wukan - dzieki za ziemie ;)

2. moze uda mi sie zakonczyc wykop i instalacje POSa w tym tygodniu - wtedy rownanie i sadzenie trawki :)

3. przylacze gazowe juz jest

4. dzisiaj wchodzi glazurnik! :)

5. termin na spotkanie do omowienia ;) ale przyjezdzacie z grabkami :D

pozdr,