idkam 30.07.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Ellu - nasza Gapa ma się dobrze. Mądrała z niej wyrosła. Z kanapy w salonie zeskakuje szybciej niż ja zdąrzę wstać z łóżka. Imhotep - ja kominek zamaiwałem na Cyruliczej w Homerze. Zawiązaliśmy spółdzielnię i w kilka osób zamówiliśmy z rabatem. Tam sprzedają Tarnavę. Osobiście polecam (my mamy 14kW). Facet nazywa się Pyć Grzegorz. 502 115 017 (f-ma HOMER). Zabudowę robiła mi inna osoba, ale też współpracująca z Homerem. Maciąg Mirosław - 507025090. Robił dokłądnie. Jesteśmy zadowoleni. Ktoś pytał o namiary na tynkarzy (zewn) - Janusz Rusinek - 504269005 (robił też u Moniki - Baby Budowniczy). Co do okien - my mamy Dequenicka (chyba tak to się pisze) z Oknostylu. Zamawiane było u Marka Rozwałki (paru forumowiczów obsłużył). Jest ok. Namiar - podaję 501060881. Okna można obejrzeć na ul. Rusałki. Heloł, jak tam... bo mnie już okradli z CB, CD i antenki... urwę nabiał jak się dowiem kto!!! Pan z 3 komisariatu stwierdził, że to I przypadek w tej okolicy! Sąsiad policjant potwierdził. Przyczaili się... co zrobić... jakoś dam radę. Ale uważajcie! M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 31.07.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witam,Pilnie poszukuje ekipy/fachowca który przestawi mi jeden komin Leiera (aktualnie na wysokości stropu - do wyciągnięcia - prawie wycięty ze ściany) w drugie miejsce, dokończy ten i drugi taki sam komin - tynkowanie plus czapa i kilka pustaków do dołożenia. Dodatkowo do zrobienia dokończenie ścian nośnych pod ustawioną więźbę i postawienie 4 ścianek działowych. Roboty oceniam na ok. 1 do 2 dni. Roboty w Krępcu/Kazimierzówce przy trasie piaseckiej.Pilnie proszę o namiary na jakąś poważnie podchodzącą do sprawy ekipę.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 31.07.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 idkam - buuu złodziejstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 31.07.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Z racji, ze juz wykanczacie, a ja zostalem nieco z tyłu podajcie mi namiary na ekipe od centralnego ogrzewania i hydrauliki. witam! firma osterm ul. wertera 3c, koło tesco Dzięki Macie może kogoś godnego polecenia do kominka (chodzi o wkład, obudowę oraz rozprowadzenie gorącego powietrza)? Jestem bardzo zadowolony!!! 601159740 To może umieście zdjęcia swoich kominków, to może innym się gust wyrobi Zamawialiście już w tym roku drewno do kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 01.08.2007 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Z racji, ze juz wykanczacie, a Zamawialiście już w tym roku drewno do kominka? Ja zamawiać zamawiałam u dziadzia wiec za free Natomiast sąsiad zamówił i płacił 100 /m3 plus transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 01.08.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Zamawialiście już w tym roku drewno do kominka? Ja zamawiać zamawiałam u dziadzia wiec za free Natomiast sąsiad zamówił i płacił 100 /m3 plus transport. Jakie drewno? I jesli można ewentyalne namiary na priv Jakie drewno polecacie do kominków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 02.08.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Czereśnia. Też mamy ze swojskiego źródła pod hasłem trześnia Tynkarzy swoich wewnętrznych i zewnętrznych bardzo polecam. Nie wiem tylko, jak z czasem u nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 02.08.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Czereśnia. Też mamy ze swojskiego źródła pod hasłem trześnia Tynkarzy swoich wewnętrznych i zewnętrznych bardzo polecam. Nie wiem tylko, jak z czasem u nichwitam!!! a jakiiś namiar na tynkarzy można? Ja z jakubowic konińskich. A szukam jeszczefachowców cieśli od kładzenia podłog drewnianych pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 03.08.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 A jakie są teraz ceny za położenie tynku? Orientujecie się? Czy tynkarzy lepiej zamawiać z duzym wyprzedzeniem? U mnie domek sie dopiero buduje, murarze maja skończyć na koniec sierpnia, a chciałabym tynki robić gdzieś na początku października. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forum_user 03.08.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Czereśnia. Też mamy ze swojskiego źródła pod hasłem trześnia Tynkarzy swoich wewnętrznych i zewnętrznych bardzo polecam. Nie wiem tylko, jak z czasem u nichwitam!!! a jakiiś namiar na tynkarzy można? Ja z jakubowic konińskich. A szukam jeszczefachowców cieśli od kładzenia podłog drewnianych pzdr Proszę bardzo: p. Kociuba, tel 502 023 043 (tynki wewnętrzne gipsowe, na życzenie tradycyjne) Robią też wylewki miksokretem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 03.08.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 witam a nas wzywaja do Urzędu Skarbowego ... w sprawie przedłożenia dokumentów stwierdzających zakup nieruchomości i źródła ich finansowania kogoś też wzywali? taka procedura? my działkę z rozpoczetą budowa kupiliśmy umowę kredytową im pokazać pewno trzeba u nas jutro tynkarz zaczyna nareszcie coś rusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubhert 03.08.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam. Gdzie można kupić drewno na podbitkę w dobrej cenie? Za około m-c bedzie mi potrzebne, a wcześniej trzeba jeszcze pobejcować. Ponawiam ofertę na pozostały z budowy belit 59/24/24, nowy kupiony w tym roku z puławskiej fabryki. Dokładnie jest ich 234 szt. Oddam po 6zł/szt, gratis dołożę wszelkie pozostałe kawałki jesli ktoś by chciał. Jeszcze jedno pytanie. Chcemy zrobić światełka przy schodach i w podbitce. To ostatnio dośc popularne, więc napewno już ktos z forumowiczów to robił. Jakie oswitlenie wykorzystaliście i gdzie kupiliście? Podobno halogeny się bardzo grzeją i nie nadają się na zamontowanie w ścianie przy schodach. Pani w sklepie zamiast halogenów zaproponowała LED-y, ale nie podobają mi się. Co wy zastosowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 04.08.2007 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 A jakie są teraz ceny za położenie tynku? Orientujecie się? Czy tynkarzy lepiej zamawiać z duzym wyprzedzeniem? U mnie domek sie dopiero buduje, murarze maja skończyć na koniec sierpnia, a chciałabym tynki robić gdzieś na początku października. Tynk wapienno-cementowy 14 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 05.08.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Jeszcze jedno pytanie. Chcemy zrobić światełka przy schodach i w podbitce. To ostatnio dośc popularne, więc napewno już ktos z forumowiczów to robił. Jakie oswitlenie wykorzystaliście i gdzie kupiliście? Podobno halogeny się bardzo grzeją i nie nadają się na zamontowanie w ścianie przy schodach. Pani w sklepie zamiast halogenów zaproponowała LED-y, ale nie podobają mi się. Co wy zastosowaliście? W mojej podbitce są lampy na standardowy duży gwint, firma Brilux, 230 V . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek95 05.08.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Witam wszystkich po długiej przerwie. Mam pytanie do posiadaczy kominków - gdzie kupujecie drewno?Leśniczy ze Starego Gaju, kazał mi zadzwonić we wrześniu, ale wątpi, czy znajdzie coś przed zimą. Potrzebuję zatem namiarów (najlepiej sprawdzonych) na drewno do kominka. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Irek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angong 06.08.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam wszystkich po długiej przerwie. Mam pytanie do posiadaczy kominków - gdzie kupujecie drewno? Leśniczy ze Starego Gaju, kazał mi zadzwonić we wrześniu, ale wątpi, czy znajdzie coś przed zimą. Potrzebuję zatem namiarów (najlepiej sprawdzonych) na drewno do kominka. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam Irek. Mnie wzeszłym roku gość przywiózł na starze 10 m3 za 1200 zł pan Piotr501017711 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 07.08.2007 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Witam, Za szybko pochwalilam mojego dacharza (Pawelec), bo to co ja mialam z nimi to nikomu nie zycze!!Wyobrazcie sobie ze wstawili mi okno polaciowe nie tam gdzie trzeba bylo, porozrywali folie a wole oczko wyglada okropnie i bedzie do poprawki ale to juz jak bedzie robiona podbitka, a o obrobce kominow to juz nie wspomne bo wyglada to ochydnie choc i tak 100 razy lepiej po tym jak poprawili z wielka laska!!Jedynie to co dobrze robili i zrobili to wiezbe dachowa.Ogolnie mowiac nie polecam!!! A mam pytanie odnosnie kladzenia plytek i paneli w domu. Po niedzieli bede miala wylana posadzke mixokretem i co dalej - czekac do wiosny czy klasc panele i robic lazienki w plytkach?? Dodam ze dom zostal w tym roku postawiony (kwiecien-czerwiec). Elewacja ma byc za rok bo kazdy nam ja odradza aby nie uszczelniac domu, bo wilgoc musi wyjsc.Prosze podzielcie sie informacja jak bylo w waszych przypadkach.Pomocy!!! Pozdrawiam,Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 07.08.2007 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Ewcik 1 ja jestem na etapie murowania ścian parteru i też sie zastanaiwam nad kolejnością prac. We wrześniu przyjdzie dekarz, mam nadzieję że zajmie mu to około 2 tyg., i nie wiem co dalej robić. Kogo umawiać? Wiadomo elektrycy, hydraulicy mogą być. Ale nie wiem czy narazie brać sie za ocieplenie poddasza, wylewki podłogowe, czy tynki. W jakiej kolejności to robić???? Jeżeli jest jeszcze ciepło czy mogę poczekac z wstawieniem okien PCV, drzwi itp. żeby sie przy tych pracach nie pobrudziło?? Czy jak to wszystko zrobię w pażdzierniku czy mogę jeszcze w tym roku ocieplać i kłaść elewację czy troche poczekać by dom miał lepsze parametry??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angong 07.08.2007 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Ewcik 1 ja jestem na etapie murowania ścian parteru i też sie zastanaiwam nad kolejnością prac. We wrześniu przyjdzie dekarz, mam nadzieję że zajmie mu to około 2 tyg., i nie wiem co dalej robić. Kogo umawiać? Wiadomo elektrycy, hydraulicy mogą być. Ale nie wiem czy narazie brać sie za ocieplenie poddasza, wylewki podłogowe, czy tynki. W jakiej kolejności to robić???? Jeżeli jest jeszcze ciepło czy mogę poczekac z wstawieniem okien PCV, drzwi itp. żeby sie przy tych pracach nie pobrudziło?? Czy jak to wszystko zrobię w pażdzierniku czy mogę jeszcze w tym roku ocieplać i kłaść elewację czy troche poczekać by dom miał lepsze parametry??? Jeśli mogę coś poradzić odnośnie kolejności prac to wiadomo stan surowy zamknięty i dalej hydraulk, elektryk, tynki, posadzki. Z karton gipsami to bym się wstrzymał aż wilgoć odparuje. U mnie to wyglądało tak: czerwiec stan surowy zamknięty, lipiec instalacje i tynki, sierpień co i podłogówka oraz mixokret, we wrześniu elewacja, w październiku poddasze a w listopadzie glazurnik. Żadnych spoceń na oknach w zimie nawet w łazience. Mieszkam od 15 stycznia. Najważniejsze przeciągi i wietrzenie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewcik1 07.08.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Jeśli mogę coś poradzić odnośnie kolejności prac to wiadomo stan surowy zamknięty i dalej hydraulk, elektryk, tynki, posadzki. Z karton gipsami to bym się wstrzymał aż wilgoć odparuje. U mnie to wyglądało tak: czerwiec stan surowy zamknięty, lipiec instalacje i tynki, sierpień co i podłogówka oraz mixokret, we wrześniu elewacja, w październiku poddasze a w listopadzie glazurnik. Żadnych spoceń na oknach w zimie nawet w łazience. Mieszkam od 15 stycznia. Najważniejsze przeciągi i wietrzenie. Pozdrawiam. To jak to jest z ta elewacja?Robi sie ja na samym koncu czy to ze dom uszczelni sie zabardzo i wilgoc nie bedzie miala jak wyjsc to bzdura???Mam stan surowy zamkniety, tynki, co, podlogoka i teraz czekam na mixokreta, ktory ma byc po niedzieli.I co dalej....wsztrzymac prace do wiosny czy odczekac do pazdziernika i ruszac z plyta g-k, panelami i plytkami? Poradzcie prosze!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts