Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Firma Wam, księżpol. Robi okna indywidualnie na zamówienie (do lublina i okolic też sporo) i do takiej firmy lubelskiej CDM, która zajmuje się budową domków drewnianych na zachód. Z montażem wyszło taniej (bo 7%) niż bez, a i gwarancję dają na 3 lata i serwis. U mnie byli kilka razy,bo ja sobie zamówiłam z okiennicami, ale można rózne. O czywiście z dotrzymaniem terminu był kłopot.

nr tel. 84 687 7430

pzdr

Witam. Pod ym numerem telefonu uslyszalam, ze "Tata okien nie robi, tylko schody i czasem drzwi. Tata wroci wieczorem"

:roll: Ale zgadza sie, ze tata mieszka pod Bilgorajem.

Szukam dalej :wink:

Dziwne - może pomyłka? Bo firma podaje raczej numer służbowy, a nie domowy...

Znajdź firmę Wam w necie, pamiętam, że mieli stronę z ofertą i miałam z nimi bardzo aktywny kontakt mailowy.

http://www.pw-wam.pl/

Jestem na etapie wyboru ludzi od elewacji i podbitki. Mam pytanie jakie pieniadze płaciliście za metr? Czy 21zł od metra podbitki to dużo? Podbitka nie będzie drewniana. I do tego moje drugie pytanie, znacie może jakąś lokalizację gdzie można przystępnie kupić podbitkę z pvc(kolor brązowy jeśli to ma znaczenie). Pozdrawiam

Ja za "robocizne" podbitki płaciłam 15 zł.PCV brąz.Cena z maja 2007.Natomiast co do miejsca zakupu to nie wiem bo kupował fachowiec bo miał bardzo dobrą cene w stosunku do tego co ja "wytargowałam" w składach. :lol:

:( Kurczę to u nas dużo drożej. Mam nadzieję tylko że taka sama cena za elewację to niedrogo, a jeśli płaciliście taniej to nie piszcie aby mnie nie załamywać :wink:

Gdzie najtaniej beton towarowy można dostać z pompą?

Najtaniej nie znaczy zawsze prawidłowo.

Polecam Elektrobet (zawsze mają beton) i Artbet (czasami trochę się czeka).

Radzę pamiętać - że 12m3 zamówionych i opłaconych to czasami 11m3... Warto poszukać sprawdzonych firm jak powyżej. Z elektrobetu - zawsze wychodziło nam tyle ile wyliczyliśmy - a nie raz u innych mówili, że nie da się policzyć bo dziury, krzywo itp.

Napiszcie po ile teraz można kupić cegłę i gdzie? Czy macie tel. do STALMET-u?(większość spraw załatwiam telefonicznie-budującą mamą jestem :D ) Dalej pilnie poszukuję garażu!!! Ze też o tej cegle zapomniałam,przygotowując sie do budowy spisałam mase namiarów na wszystko co potrzebne,ale nie cegłe!!Czy kupujecie prosto z cegielni czy na składach?:roll:

Ja szukałam używanego blaszaka około dwa tygodnie i nic nie znalazłam. W końcu kupiłam nowy z Anonsów. Drogi troche bo 1500zł, ale szybko montuja, nie ma żadnych problemów i możan później sprzedać.Więc jak nie znajdziesz to tak radzę. Podam ci numer tel. skąd braąłm 502-947-578. A cegłe kupowałąm w składzie budowlanym, bodajże w Terca, ale dosyć tanio jest takze w Syke. Kupowałam po 1,08zł za sztukę, dwa miesiace temu, ale teraz jest pewnie taniej :-)

Witam po dłuższej przerwie :lol:

kasiula77 zobacz tutaj http://www.konstal.tit.pl/index.php?name=Cennik&lev=1&path=/Cennik&lang=pl

zamówiłem i postawili szybko,solidnie i taniej niż w okolicy :lol:

A propo wczoraj złożyłem wszystkie papiery i projekty do starostwa o pozwolenie na budowę i czekam :x :x :x

pozdro.

Hej,witam wszystkich...ciesze sie,ze znalazlam strone gdzie bede mogla(mam nadzieje)otrzymac jakiekolwiek informacje na temat budowy domu-ISKIERKA.Na poczatek ciekawa jestem czy jest ktos kto buduje badz wybudowal ISKIERKE w okolicach Biłgoraja

JA BIORĘ Z Art-betu na Grygowej, ale nie wiem czy to jest najtaniej, B15 chyba 220zł z pompą.

Ja też brałem z Art-Betu, ostatnio 240 zł z pompą za B20.

Ja szukałam używanego blaszaka około dwa tygodnie i nic nie znalazłam. W końcu kupiłam nowy z Anonsów. Drogi troche bo 1500zł, ale szybko montuja, nie ma żadnych problemów i możan później sprzedać.Więc jak nie znajdziesz to tak radzę. Podam ci numer tel. skąd braąłm 502-947-578. A cegłe kupowałąm w składzie budowlanym, bodajże w Terca, ale dosyć tanio jest takze w Syke. Kupowałam po 1,08zł za sztukę, dwa miesiace temu, ale teraz jest pewnie taniej :-)

Tylko niech go dobrze zamocuja, zeby nie odleciał :)

Witam Wszystkich!!!

jak to na urlopie bywa ;-) ...

- wyczyściliśmy teren z chwastów

- wyrównałem teren (przynajmniej starałem się)

- posiałem trawę

- zamówiłem deszcz i ... padał w nocy ;-)

I takie tam drobne robótki w domu i dookoła :roll:

Czas pomyśleć o drewienku do kominka ...

Poproszę o sprawdzone i niedrogie namiary

Może ktoś z Was orientował się w kwestii wykończenia betonowego tarasu i dołu elewacji z piaskowca lub materiałów podobnych???

Może ktoś gdzieś widział rolety do okien z łukami ??? :evil: :evil:

Pozdrófka