vaclav 05.09.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Czy ktoś mógłby mi polecić koparkę do robót ziemnych, please. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 05.09.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Sprawdzę te drzwi WAM. Mi podobają sie nawet z Derpala drzwi, mają grubośc 65mm i cena jest ok. Tylko nie mogę dobrac odpowiedniego koloru, żaden nie pasuje do okien w okleinie orzechu. Zobaczę jeszcze w Roko może tam będzie jakiś zbiliżony kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 05.09.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Ja zamawiałam drzwi zew. drewniane w firmie WAM z Księżpola koło Biłgoraja (robią tez nietypowe okna), jakaś śmieszna kwota i ładne. Biuro mają czynne od 6-14,tel. 84 687 74 30. 0czyszczalnie robili mi z JPR, nie wiem jak działą bo jeszcze nie działa:). Ekipa do stanu surowego pan Włosek 609 29 48 94, wszyscy mówią że ładnie zrobił. A gdzie zamawia się, lub kupuje bramy i furtki ogrodzeniowe? Ze strony internetowej firmy Wam wynika, że cena za drzwi z przeszkleniem to ok.2,2-2,4 tyś netto do tego dopłaty: za drzewo meranti 20%, za zamek listwowy, za szybę p-4 i wychodzi blisko 4tyś brutto- to tyle co Urzędowski Oczyszczalnie zamawiałaś na Zana czy Zęborzyckiej i jak wygląda sprawa montarzu? W bramach i furtakach dopiero zaczynam się orientować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamilano 05.09.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Witam szanownych forumowiczów budujących. Czy macie może informację gdzie w okolicach Lublina można kupić kamień kazimierski ? Będę wdzięczny za pomoc. Poazdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 05.09.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Mam pytanie do budujących z betonu komórkowego.Czy jest jakaś istotna różnica między tym z Lubartowa, Puław i Niemiec? Chodzi mi między innymi o dokładność wymiarów i czy nadają się do murowania na cienką spoinę? Czy są jakieś różnice w innych parametrach? W hurtowaniach trudno dostać takie informacje, bo każdy zachwala swój towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.09.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 W moim przypadku był (i jest, bo ściany stoją) b.k. z Puław, odmiana 600. Bloczki zwykłe, nie na pióro i wpust. Wymiar trzymają, nasz majster nie narzekał. Praktycznie bez ubytków i spękań. Murowali na klej. Materiał kupowaliśmy w lutym tego roku. Nie wiem czy nadal trzymają jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 06.09.2007 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Dzięki ms.Mam ciąg dalszy mojego pytania o beton kom. Obecnie najbardziej atrakcyjną cenę udało mi się znaleźć na belit z fabryki w Niemcach. Jakie macie doświadczeina z tym materiałem? Jak się ma do tego z Puław i z Lubartowa? Czy daje się murować na cienką spoinę - w hurtowni twierdzą, że tak, ale nie wiem czy im wierzyć.Ponawiam też prośbę o namiary na koparkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jgj4 06.09.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Witaj kuband! czy już uporałes się z zasypywaniem? my mamy dysperbit. murarze mówią, że dużo osób tak teraz robi. ale czy to jest słuszna metoda? czas pokaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 06.09.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Ze strony internetowej firmy Wam wynika, że cena za drzwi z przeszkleniem to ok.2,2-2,4 tyś netto do tego dopłaty: za drzewo meranti 20%, za zamek listwowy, za szybę p-4 i wychodzi blisko 4tyś brutto- to tyle co Urzędowski Oczyszczalnie zamawiałaś na Zana czy Zęborzyckiej i jak wygląda sprawa montarzu? W bramach i furtakach dopiero zaczynam się orientować Ja zamawiałam drzwi bezpośrednio u nich, nie były oszklone, w styczniu 2007-może ceny podskoczyły. Dopłat nie było żadnyvh, może dlatego że montowali mi okna, ale najważniejsze że kolor okien i drzwi identyczny:) Do JPRu dostałam nr kom. do serwisanta, i nawet nie byłam w biurze. Załatwili to bezproblemowo szybko i miło. Montaż wchodzi w usługę zakupu. A gdzie się rozglądasz za furtkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 06.09.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Czy ma ktoś może taras zadaszony np. nad garażem (nad jakimś pomieszczeniem), i wie jak go dobrze zaizolować, zabezpieczyć???? Ja nie chcę płytek, tylko goły beton bo mi się podoba, ale fachowcy odradzają i nie chcą robić ...........pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 06.09.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 BK Solbet Lubartów też bardzo ładne bloczki, można na kleju nimi budować. Ogólnie moi budowlańcy z Podkarpackiego zdziwili się widząc tak równe BK. Też powoli zaczynam patrzeć za drzwiami i oknami. Narazie mam problem czy Velux czy Fakro No i czy brać dach Bratex czy dopłacić do Ruuki. Co do więźby oewnie ci chodzi o Łupikaszy z Biłgoraja. Telefon gdzies posialem niestety ale na forum pewnie ktos ma. Ogolnie ceny wszedzie podobne, a drewna brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdab7 07.09.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Też powoli zaczynam patrzeć za drzwiami i oknami. Narazie mam problem czy Velux czy Fakro Ja wybrałam Roto (na Zemborzyckiej 57). Do łazienki wzięłam plastikowe! (a nie pokrywane poliuretanem) a do pokojów zwykle drewniane. Mają do końca września jakąs promocję i roletki do okien dachowych dają za 1 zł. Zawsze się przydadzą - szczególnie w łazience. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 07.09.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 tylko goły beton bo mi się podoba, ale fachowcy odradzają i nie chcą robić ...........pomóżcie!!!!!!!!!!!!!!!! mają rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuband 08.09.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 jgj4, ja chyba jednak też zrobię dysperbitem, murarz mówił mi, że jak dostanie się woda pomiędzy folię, a styropian to łagodnie mówiąc nie będzie dobrze, a jak się zapaćka dysperbitem to woda nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 08.09.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Ja zamawiałam drzwi bezpośrednio u nich, nie były oszklone, w styczniu 2007-może ceny podskoczyły. Dopłat nie było żadnyvh, może dlatego że montowali mi okna, ale najważniejsze że kolor okien i drzwi identyczny:) Do JPRu dostałam nr kom. do serwisanta, i nawet nie byłam w biurze. Załatwili to bezproblemowo szybko i miło. Montaż wchodzi w usługę zakupu. A gdzie się rozglądasz za furtkami? To pewnie drzwi dostałeś po promocyjnej cenie. Fakt jest też taki, że drewno ostro poszło w góre O bramy pytał mój szwagier swojego sąsiada, który się tym zajmuje w Mętowie. Ceny ok. 2,5 tyś brama a furtka 650zł więc chyba nic specjalnego... Popytam jeszcze w Łuszczowie (w ramach lokalnego patriotyzmu) bo tam jest kowalstwo artystyczne i takie bramy robią. Intensywnie myśle jeszcze nad zastąpieniem kutych przęseł drewnianymi- bardziej mi się podobają ale o dziwo ceny są zbliżone. Czy mogłabym prosić o namiary na tego przedstawiciela JPR? No i jaka była cena. Mi podano ok.6200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
6dziewiatka7 08.09.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Witam Was serdecznie Kochani mam do Was pytanie o namiary na dobrego i taniego fachowca od przyłącza do wody, chodzi mi o przewiert pod drogą w sumie 15 m w Leścach gmina Garbów pozdrawiam , a i jeszcze gdzie najtaniej kupić siatkę na ogrodzenie jak najwyższą? proszę POMÓŻCIE KOCHANI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 08.09.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 U nas przyłącze wodne będą robić prawdopodobnie z Wodrolu (Lublin, ul. Misjonarska 20). Nie wiem czy są tani, ale ich wycena była trochę niższa niż w innej firmie, w której pytałem. Nie wiem też czy Wodrol robi przyłącza na terenach, których nie zaopatruje w wodę, ale pewnie tak bo to przecież biznes. Wysyłam Ci też na priva kontakt do innego hydraulika. U mnie okazał się droższy, ale pewnie warto zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 08.09.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Dla odmiany pytanie nie budowlane, tylko w sprawie korzystania z forum. Pewnie banalne, ale jakoś nie umiem sobie z tym poradzić.Jak wstawiacie emblematy pod nazwą użytkownika? Próbuję w zakładce "profil" wpisać adres pliku, ale pojawia się informacja, że adres jest nieprawidłowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BORF 08.09.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Dla odmiany pytanie nie budowlane, tylko w sprawie korzystania z forum. Pewnie banalne, ale jakoś nie umiem sobie z tym poradzić. Jak wstawiacie emblematy pod nazwą użytkownika? Próbuję w zakładce "profil" wpisać adres pliku, ale pojawia się informacja, że adres jest nieprawidłowy? http://img2.freeimagehosting.net/uploads/th.63625ad4d7.jpg w to okienko wpisz poprawny adres i będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 10.09.2007 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Dla odmiany pytanie nie budowlane, tylko w sprawie korzystania z forum. Pewnie banalne, ale jakoś nie umiem sobie z tym poradzić. Jak wstawiacie emblematy pod nazwą użytkownika? Próbuję w zakładce "profil" wpisać adres pliku, ale pojawia się informacja, że adres jest nieprawidłowy? Adres nie powinien mieć ozdobników typu czy , tylko czyste www. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts