Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Cześć

U mnie już zrobiony wykop pod piwnicę i zalane ławy. W przyszłym tygodniu rozpoczynam murowanie fundamentów. W związku z tym szukam dobrego PIACHU do murowania.

Moi murarze zakwestionowali piach, ktory sobie wcześniej przywiozłem, bo zawiera dużo kredy.

Podajcie mi namiary (telefony) na dobry piach PILNE!!!!

Pozdrawiam

wukan-

murarz murarzowi nierowny ;) a czy piach jest dobry - to jest raczej subiektywna opinia i zalezy od fachowca

jesli chcesz dam Ci kontakty do ludzi, ktorzy przywozili mi piach i nigdy murarz nie marudzil - byc moze taki z niego f(l)achowiec :) - jedynie ten do tynkow okazal sie za gruby, a mial byc swietny...

dlatego podam Ci na wlasne zyczenie :)

pozdr,

witam!

no i nieuchronnie zblizam sie do kolejnego etepu mojej buidowy

lawy zdazyly juz dorosnac do tego, aby ulozyc na nich cegly ;-))

czas juz najwyzszy, zeby zaczelo sie cos dziac, bo przez ostatnie dwa tygodnie bylo jakos smutno i strasznie nudno :D

a wiec : NIECH SIE MURY PNA DO GORY

Witol - ten kosztorys troche odbiega od rzeczywistosci ;), juz na tym etapie wiem, ze zabraknie mi ok. 15 tys., a do kosztorysu bralem dane szacunkowe ;) i tamte ceny

Ella i Pawel - ja tez jestem zarazem informatykiem, jak i artysta (na razie kapela wstrzymala proby - jak mysliscie, z jakiego powodu? :) ) i finansista :p

pozdr,

hej

kosztorys robilem sam, w oparciu o doswiadczenia innych budujacych domy podobne gabarytowo ;) - duzo sie nie pomylilem (tzn. gdybym byl bardziej oszczedny, to zmiescilbym sie :) )

spotkanie, jesli chcecie, moze byc u mnie ;) tylko najpierw musze zrobic porzadek, bo teraz mozna sobie co najwyzej konczyny polamac :)

pozdr,