dyz 21.01.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Czy ktoś może coś słyszał o składziez płytkami ,który mieści sie przy trasie Lublin-Piaski ponoć w jakimś namiocie?Podobno można tam kupić każdą płytke o 20% taniej niż w innych składach? To jest przy centrum ogrodnictwa w Bystrzejowicach. jak będziesz jechał od Lublina to za Bystrzejowicami po lewej zobaczysz taki namiot i obok długi budynek. To jest Glazura za grosze. Nie każdą płytkę tam kupisz i nie każdą taniej. To jest pod patronatem glazury królewskiej i tam są płytki z końcówek serii i 2 gatunek. Czasami coś się ciekawego trafi. Przy czym tam raczej nic nie zamówisz bo oni są zdani na to co akurat zostaje w GK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarak 21.01.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 dz za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 21.01.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam wszystkich!Może ktoś nam pomoże i poleci jakąś solidną ekipę murarzy (budowa w okolicach Lublina). Chcemy wystartować na wiosnę mając wszystko co trzeba. Wiem, że jest późno na takie poszukiwania ale mieliśmy już ekipę umówioną. Niestety kilka dni temu szef ekipy do nas zadzwonił i oświadczył .... zresztą co za różnica co .... zostawił nas na lodzie. Będę wdzięczny za każdy kontakt od sprawdzonej ekipy. Może któraś będzie miała lukę albo coś się im zwolni.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 21.01.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Ebarc, wiad. na priv!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sfoti 21.01.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Czy ktoś może polecić firmę z lubelszczyzny która zrobi profesjonalną wentylację z rekuperatorem? Witam, Na terenie lublina polecono mi firme Hermlok jako przedstawiciela Mistrala. Pani przez telefon zapewniala kilkunastu wykonanych instalacjach i porjektach oraz o tym ze robia GWC. Nie wiem jak inne firmy, gdybys mial namiary to chetnie przedzwonie jako ze sam jestem zainteresowany instalacja mechaniczna w projektowanym domku Pozdrawiam Sfoti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruderydze 21.01.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam Was serdecznie; Mam ogromną prośbę!!!! murarz-bandyta zrobił mnie w balona Mam już kredyt,działka uzbrojona ,a nie mam ekipy Dzisiaj byłam na rozmowie: stan surowy sama robocizna, humus muszę sama zdjąć bez więźby cena 40000 szok Proszę o jakieś namiary na sprawdzoną ekipę . Właściwie to nie proszę, a BŁAGAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dannnb 22.01.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Czy ktoś może polecić firmę z lubelszczyzny która zrobi profesjonalną wentylację z rekuperatorem? Witam, Na terenie lublina polecono mi firme Hermlok jako przedstawiciela Mistrala. Pani przez telefon zapewniala kilkunastu wykonanych instalacjach i porjektach oraz o tym ze robia GWC. Nie wiem jak inne firmy, gdybys mial namiary to chetnie przedzwonie jako ze sam jestem zainteresowany instalacja mechaniczna w projektowanym domku Pozdrawiam Sfoti Witam! Ja również jestem zainteresowany tym rozwiązaniem. Temat drążę od kilku tygodni i w Lublinie nie znalazłem konkretnej firmy, która ma dobre pojęcie o robocie. Fachowcy od klimy to ignoranci wg których rekuperacja to rozprowadzenie kilku rur i podłączenie centrali wentylatorów gdzieś w garażu. Jedynie rozsądnie gadał gościo z firmy Clima+ (chyba tak to się nazywało) ale nie ma już czasu do września. Dzwoniłem do firm we Wrocku i Wa-wie - koszty kosmos. Ma ktoś namiary na dobrą i w miarę tanią firmę robiącą odkurzacze centralne w Lublinie i okolicach???? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sfoti 22.01.2008 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Czy ktoś może polecić firmę z lubelszczyzny która zrobi profesjonalną wentylację z rekuperatorem? Witam, Na terenie lublina polecono mi firme Hermlok jako przedstawiciela Mistrala. Pani przez telefon zapewniala kilkunastu wykonanych instalacjach i porjektach oraz o tym ze robia GWC. Nie wiem jak inne firmy, gdybys mial namiary to chetnie przedzwonie jako ze sam jestem zainteresowany instalacja mechaniczna w projektowanym domku Pozdrawiam Sfoti Witam! Ja również jestem zainteresowany tym rozwiązaniem. Temat drążę od kilku tygodni i w Lublinie nie znalazłem konkretnej firmy, która ma dobre pojęcie o robocie. Fachowcy od klimy to ignoranci wg których rekuperacja to rozprowadzenie kilku rur i podłączenie centrali wentylatorów gdzieś w garażu. Jedynie rozsądnie gadał gościo z firmy Clima+ (chyba tak to się nazywało) ale nie ma już czasu do września. Dzwoniłem do firm we Wrocku i Wa-wie - koszty kosmos. Ma ktoś namiary na dobrą i w miarę tanią firmę robiącą odkurzacze centralne w Lublinie i okolicach???? Pozdrawiam Czyli rozumiem ze firma wspomniana przeze mnie nie ma pojecia o instalacjach rekuperatorow..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dannnb 22.01.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Czy ktoś może polecić firmę z lubelszczyzny która zrobi profesjonalną wentylację z rekuperatorem? Witam, Na terenie lublina polecono mi firme Hermlok jako przedstawiciela Mistrala. Pani przez telefon zapewniala kilkunastu wykonanych instalacjach i porjektach oraz o tym ze robia GWC. Nie wiem jak inne firmy, gdybys mial namiary to chetnie przedzwonie jako ze sam jestem zainteresowany instalacja mechaniczna w projektowanym domku Pozdrawiam Sfoti Witam! Ja również jestem zainteresowany tym rozwiązaniem. Temat drążę od kilku tygodni i w Lublinie nie znalazłem konkretnej firmy, która ma dobre pojęcie o robocie. Fachowcy od klimy to ignoranci wg których rekuperacja to rozprowadzenie kilku rur i podłączenie centrali wentylatorów gdzieś w garażu. Jedynie rozsądnie gadał gościo z firmy Clima+ (chyba tak to się nazywało) ale nie ma już czasu do września. Dzwoniłem do firm we Wrocku i Wa-wie - koszty kosmos. Ma ktoś namiary na dobrą i w miarę tanią firmę robiącą odkurzacze centralne w Lublinie i okolicach???? Pozdrawiam Czyli rozumiem ze firma wspomniana przeze mnie nie ma pojecia o instalacjach rekuperatorow..? Nie do końca - akurat na tą firmę nie trafiłem - czytaj nie badałem dokładniej. Najgorsze jest to że dużą reklamę i prezencję mają firmy poza Lublinem, które klientów (ja mam takie wrażenie) z lubelskiego traktują jak zaścianek. Prośby o wycenę instalacji pozostają bez odzewów albo są bardzo szczątkowe i mało konkretne. Muszę dokładniej sprawdzić firmę o której piszesz. Gdzie dokładnie się mieszczą - może jakiś telefonik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sfoti 22.01.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 link do ich strony poszeld na priva Podziel sie wrazeniami po rozmowie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 22.01.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 nieco lamerskie pytanie bo mi namieszali w głowie: czy do pozwolenia na budowe konieczne jest odrolnienie części działki przeznaczonej na budowe czy mozna wyłączyć z uzytkowania przy oddawaniu budynku do użytku? jak to u Was było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dannnb 22.01.2008 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 nieco lamerskie pytanie bo mi namieszali w głowie: czy do pozwolenia na budowe konieczne jest odrolnienie części działki przeznaczonej na budowe czy mozna wyłączyć z uzytkowania przy oddawaniu budynku do użytku? jak to u Was było? Ja musiałem to zrobić do pozwolenia na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vectomek 23.01.2008 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam. Pozdrawiam wszystkich którzy podjęli trud wybudowania własnego domku... :lol: Jestem nowy na forum dlatego postanowiłem w tym temacie napisać w pierwszej kolejności... Razem z narzeczoną jesteśmy na etapie wyboru projektu... a właściwie to już się zdecydowaliśmy na MELODIĘ z Domfortu... wprawdzie będzie w nim trochę zmian... Przeczytałem większośc postów w tym temacie i bardzo mi one pomogły w zdecydowaniu się na ekipy od murów i dachu które polecił mi znajomy... ZA mury powiedzieli nam cenę 150 zł za m2 a za dach 75 zł za m2...więc myślę że całkiem rozsądnie... Teraz musimy "tylko" znaleźć jakiś rozsądny kredyt... byliśmy już na paru rozmowach między innymi w Millenium, DomBanku, GeMoney, PKO BP, Fortis Banku... ale na jesieni i wtedy najkorzystniejszą ofertę miał Ge Money... ale kilka dni temu poszliśmy ponownie żeby już rozpocząć procedurę podpisania umowy i jakież było nasze zdziwienie gdy okazało się że zmieniły się jakieś tam przepisy których pani sama dokładnie nie znała i nie mieliśmy już zdolności na kredyt który na jesieni mogliśmy dostać z górką.... pomimo iż od tej pory nasze dochody poprawiły się... Dlatego prośba... jakby ktoś z Was miał jakiegoś dobrego doradcę kredytowego to chętnie byśmy skorzystali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sfoti 23.01.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 nieco lamerskie pytanie bo mi namieszali w głowie: czy do pozwolenia na budowe konieczne jest odrolnienie części działki przeznaczonej na budowe czy mozna wyłączyć z uzytkowania przy oddawaniu budynku do użytku? jak to u Was było? u mnie architekt mowi ze do pozwolenia dla klas ziemi 1,2,3 do 500m2 gratis ( geodeta krzyknal 300 zl za jkies tam mapki do odrolnienia) potrzeba projekt zagospodarowania dzialki, wypis z rejestru, kopie aktu wlasnosci no i te mapki dla klas ziemi 4,5 i 6 jest jakos latwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 23.01.2008 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Witam. Pozdrawiam wszystkich którzy podjęli trud wybudowania własnego domku... :lol: Jestem nowy na forum dlatego postanowiłem w tym temacie napisać w pierwszej kolejności... Razem z narzeczoną jesteśmy na etapie wyboru projektu... a właściwie to już się zdecydowaliśmy na MELODIĘ z Domfortu... wprawdzie będzie w nim trochę zmian... Przeczytałem większośc postów w tym temacie i bardzo mi one pomogły w zdecydowaniu się na ekipy od murów i dachu które polecił mi znajomy... ZA mury powiedzieli nam cenę 150 zł za m2 a za dach 75 zł za m2...więc myślę że całkiem rozsądnie... Teraz musimy "tylko" znaleźć jakiś rozsądny kredyt... byliśmy już na paru rozmowach między innymi w Millenium, DomBanku, GeMoney, PKO BP, Fortis Banku... ale na jesieni i wtedy najkorzystniejszą ofertę miał Ge Money... ale kilka dni temu poszliśmy ponownie żeby już rozpocząć procedurę podpisania umowy i jakież było nasze zdziwienie gdy okazało się że zmieniły się jakieś tam przepisy których pani sama dokładnie nie znała i nie mieliśmy już zdolności na kredyt który na jesieni mogliśmy dostać z górką.... pomimo iż od tej pory nasze dochody poprawiły się... Dlatego prośba... jakby ktoś z Was miał jakiegoś dobrego doradcę kredytowego to chętnie byśmy skorzystali... Wysyłam na priv dane doradcy,sprawdzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 23.01.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Eska78, a mogę i ja poprosić o namiary do tego doradcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vectomek 23.01.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Dziękujemy bardzo! Niebawem się do niego odezwiemy... Damy znać co nam doradził... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vectomek 23.01.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 No i zmiany... Skontaktowałem się dzisiaj z ekipą od murów i okazało się że cena w ciągu miesiąca podskoczyła ze 150zł za m2 na 180zł... Już nie wiedzą ile mają brać... To jakiś absurd... Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 23.01.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 brak zimy,i niestety prawo podaży i popytu.Nie wiem jak dzisiaj się cenią.trzeba szukać i porównywać.Z perpektywy czasu wiem że nawet lepiej zapłacić trochę więcej za sprawdzoną i dokładną ekipę niż mniej i stracić swoje zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 23.01.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2008 Pytanie do właścicieli pieca kondensacyjnego i przydomowej oczyszczalni!! Co robicie z kondensatem? Mozna wpuszczać do zbiornika czy raczej jest to niedozwolone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts