MARTiiii 02.04.2008 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Martiii za cły dom (niezależnie od ilości punktów) zapłaciłam elektrykom 6,5 tys. zł. Nie wiem czy to dużo czy mało, ale mogłam zmieniać (i zmieniałam) co chciałam, przyjeżdżali ze 3 razy do poprawek, które sama wymysliłam. Teraz kończą robotę papierkową. No tak ale za ile punktow, 80, 100, 120? W tym punkty w szafce bezpiecznikowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 02.04.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 najważniejsze ile za całość reszta to dodatek.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 02.04.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Witam. Mam pytanko Gdzie można korzystnie zakupić cegiełkę klinkierową? Ja ostatnio kupowałem w Omedze na Głuskiej. "Pomerania" z Wienerbergra (kolor klasycznie ceglasty) po 2,26. Nie wiem czy to korzystnie. W innych składach porównywalna cegła (np. CRH) była po 2,3 lub troszkę drożej, czyli generalnie różnice niewielkie. Istotnie drożej jest jeśli chce się inny kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nidziowa 03.04.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 My kupowalismy blachodachówkę niedrogo w ZARTMET na Łęczyńskiej bodajze. Bez problemu. FIrma ok. polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szawel 03.04.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 jarus72 napisał: Witam wszystkich budowlańców lubelskich ja dopiero zaczynam gdzie korzystnie zakupic pręt zbrojeniowy na ławy fi.12 Polecam Stalmet na ul. Krzemionki - solidna firma. Ja polecam Syke na krochmalnej w tamtym tygodniu cena z dowozem do Świdnika Małego 2,65 zł/kg. Z tego co pamietam co w Stalmecie proponowali 2,95 i cos o płatnym transporcie wspomilali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 03.04.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 W zeszłym roku w Syke nie chcieli przywieźć samej stali, dlatego ja polecam Budmix obok, mają specjalną przyczepkę podobno targi w weekend w Lublinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pierwszy 04.04.2008 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 WitamMa ktoś może do sprzedania garaż blaszak używany w dobrym stanie na budowę? Proszę o informacje na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 04.04.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam!A ja dalej o ogrodzeniu z siatki. Czy może ma ktoś siatkę ZGRZEWANĄ? Jest w takiej cenie co powlekana ocynkowana - najgrubsza- a podobno jest lepsza trwalsza i ładniejsza. Bardzo proszę o opinię, bo ja muszę w końcu zrobić to ogrodzenie! A bramy i bramki zamawiacie, czy kupujecie gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 04.04.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam Ma ktoś może do sprzedania garaż blaszak używany w dobrym stanie na budowę? Proszę o informacje na priv. 1450PLN kosztuje nowy blaszak 3x5m z dowozem i montażem na miejscu (montaż trwa 20 minut) Ja musiałem przygotować miejsce i mocowanie do podłoża. W moim przypadku były to 4 płyty chodnikowe do których przykręciłem blaszaka za pomocą wkrętów i kołków rozporowych. Chyba skutecznie, bo jak dotychczas nie odleciał Nie wiem, czy warto kupować używany Próbowałem taki znaleźć, ale albo były to "solidne" starocia (bez dźwigu nie podchodź) albo "nowoczesne" (rosyjskie konserwy rybne są chyba z grubszej blachy zrobione) Przy czym te "nowoczesne" co prawda dają się łatwo składać i rozkładać, ale mam wątpliwości czy więcej niż jeden raz. Tak czy inaczej kupiłem "nowoczesny". I polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aqarius 04.04.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam, Poradzcie budowlancy "równą" ekipę od wylewek, pomijajac pana Kań....owskiego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 06.04.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam Ma ktoś może do sprzedania garaż blaszak używany w dobrym stanie na budowę? Proszę o informacje na priv. 1450PLN kosztuje nowy blaszak 3x5m z dowozem i montażem na miejscu (montaż trwa 20 minut) Ja musiałem przygotować miejsce i mocowanie do podłoża. W moim przypadku były to 4 płyty chodnikowe do których przykręciłem blaszaka za pomocą wkrętów i kołków rozporowych. Chyba skutecznie, bo jak dotychczas nie odleciał Nie wiem, czy warto kupować używany Próbowałem taki znaleźć, ale albo były to "solidne" starocia (bez dźwigu nie podchodź) albo "nowoczesne" (rosyjskie konserwy rybne są chyba z grubszej blachy zrobione) Przy czym te "nowoczesne" co prawda dają się łatwo składać i rozkładać, ale mam wątpliwości czy więcej niż jeden raz. Tak czy inaczej kupiłem "nowoczesny". I polecam. Witam! Ja też kupiłem nowy w tej samej cenie. Może potem uda się sprzedać za cokolwiek, aby tylko uprzątnąć z działki. Co do zabezpieczenia przed odleceniem, to ja dodatkowo wbiłem osiem prętów długości około 1 m, których koniec jest tak wygięty, że przytrzymuje dolny kątownik garażu. Poza tym całość obsypałem żwirem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 07.04.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 A ja dalej w sprawie blachodachówki...Czy ktoś wioe coś nt blachodachówki z Brateksu , Budmatu a moze jakieś inne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 07.04.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Cześć Budujący mam dwie prośby - poszukuję: 1. ekipy murującej "na już" - może macie jakieś namiary na swoje ekipy? 2. może komuś została wełna mineralna? potrzebuję jakichś skrawków pod folię - będę urządzał oczko wodne Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 07.04.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Mam pytanie do osób, które ostatnio robiły dach. Jakie są aktualne ceny za wykoanie dachu z położeniem dachówki?Mam umowę z wykonawcą pierwotnie zawartą na blachę, ale potem zmieniłem na dachówkę. Czekam na decyzję wykonawcy o ile drożej będzie chciał za robotę i jestem ciekawy jakie są obecnie ceny - jaka jest różnica w robociźnie między blachodachówką i dachówką ceramiczną.Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamol 07.04.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Mam pytanie do osób, które ostatnio robiły dach. Jakie są aktualne ceny za wykoanie dachu z położeniem dachówki? Mam umowę z wykonawcą pierwotnie zawartą na blachę, ale potem zmieniłem na dachówkę. Czekam na decyzję wykonawcy o ile drożej będzie chciał za robotę i jestem ciekawy jakie są obecnie ceny - jaka jest różnica w robociźnie między blachodachówką i dachówką ceramiczną. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi Ja się umówiłem na 70/m2 za dach z pokryciem z dachówki ceramicznej. Podobno to w miarę rozsądna cena. Zwykle zawierają się pomiędzy 80 zł/m2 a 100 zł/m2. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szostak 07.04.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Uzgodniłem po 33 zł pokrycie dachówką, orynnowanie, okna, podbitka drewniana i pozostała wykończeniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar-Tur 07.04.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam. Jak ten czas szybko leci.... Niedawno szukałem ekipy do budowy..... A już szukam kogoś sprawdzonego do kominka + DGP. Może ktoś ma jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 07.04.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Hej, dobry fachowiec kominkowiec poniżej Podaję namiar: Marcin, tel. 0506142353 powołaj się na Zbyszka i forum muratora - powinno byc atrakcyjnie cenowo, bo fachowo jest gwarantowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 08.04.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam, szukam kogoś poleconego i sprawdzonego do schodów.Może ktoś mi poleci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyz 10.04.2008 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Wszelki duch ... Zbyszek a jak dużo i jakich dużych kawałków tej wełny potrzebujesz? Agamon a o jakie schody Ci chodzi? Jak o drewniane to właśnie Guit kiedyś polecał swojego. Ja narazie swojego fachowca nie polecę jako sprawdzonego bo dopiero za 2 miesiące ma robić. Podobno jest dobry ale to się czasem zmienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts