vaclav 01.06.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 Wybieram elektryka do zrobienia instalacji. Dostałem dziś ofertę i wszytko mi pasuje tylko zastanawiam sie czy nie za drogo - 40 zł za punkt (cena robocizny bez VAT). Mam też tańsze oferty na 30 i 35 zł, ale terminy mniej dla mnie atrakcyjne. Co myślicie o tych cenach? Jak to się ma do Waszych doświadczeń?Dodam może jeszcze, że ściany nośne mam z porothermu a działowe z belixu -podobno może to mieć wpływ na cenę robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 02.06.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Z posadzką to cena robocizny 11zł, za wszystko od ułożenia styropianu, dylatacji az do końca. Ja natomiast poszukuję namiarów na wykonawców od elewacji, moze ktoś pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 02.06.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam! Obdzwaniałem dzisiaj sklepy lubelskie pod kątem stali zbrojeniowej. Jako wzorzec odniesienia przyjąłem cenę jednej "laski" drutu zbrojeniowego fi 12 o długości 12 m. (Potrzebuję tego ok. 100 sztuk i o to pytałem) Oto wyniki zbiorcze (ceny brutto bez negocjacji - tylko telefon) Bez transportu (na transport ok. 10km trzeba doliczyć ok. 80 zł): STALMET lub HZR 39,70 zł/szt. Stalpol 34,60 zł/szt. Z transportem w cenie. Stalexport 36,00 zł/szt. Ewkon 34,00 zł/szt. Może to się komuś przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 02.06.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 PS. Taki drut waży ok. 10,65 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 03.06.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Powiatć. Stan piwniczny-surowy ZAKOŃCZONY!!!!! Zostało "tylko" zaizolować, wstawić okna, obsypać, otynkować i czekać na przyszły rok (jak górale chate zwiozą). Jakby komu potrzeba było 60szt stempli 2,2m mam do odsprzedamnia w atrakcyjnej cenie Podobnie okolo 120 sztuk pustaków stropowych teriva (w tym kilka deklowanych). W razie czego kontakt na priv ma ktos namiar na tynkarza coby tanio i solidnie zrobił? Pozdrav, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdab7 03.06.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witajcie, Proszę o wsparcie w następujących kwestiach. 1. Ceny robocizny. Udało mi się uzyskać następujące ceny za poszczególne prace: kominek - wykonanie obudowy 2,2 tys. sufity podwieszane - 37 zł/m2 glazura 35 zł/m2 ale szlifowanie płytek przy wannie dodatkowo płatne ułożenie płyt tarasowych na tarasie 25 zł m2 jezeli na sucho, 35 zł jeżeli na mokro elewacja - z ułożeniem sytropianu, siatki, malowaniem (komplet) 32 zł/m2 malowanie 4,5 zł lub 6 zł w zależności od farby DAJCIE ZNAĆ CZY SĄ TO DOBRE CENY. 2. Poszukuję dobrego stolarza do schodów w rozsądnej cenie3. Gdzie kupowaliście kute balustrady na balkony - oczywiście kryterium rozsądnej ceny pozostaje 4. No i na koniec poszukuję namiarów na dobrego parkieciarza Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 03.06.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Witajcie, Proszę o wsparcie w następujących kwestiach. 1. Ceny robocizny. Udało mi się uzyskać następujące ceny za poszczególne prace: kominek - wykonanie obudowy 2,2 tys. sufity podwieszane - 37 zł/m2 glazura 35 zł/m2 ale szlifowanie płytek przy wannie dodatkowo płatne ułożenie płyt tarasowych na tarasie 25 zł m2 jezeli na sucho, 35 zł jeżeli na mokro elewacja - z ułożeniem sytropianu, siatki, malowaniem (komplet) 32 zł/m2 malowanie 4,5 zł lub 6 zł w zależności od farby DAJCIE ZNAĆ CZY SĄ TO DOBRE CENY. 2. Poszukuję dobrego stolarza do schodów w rozsądnej cenie 3. Gdzie kupowaliście kute balustrady na balkony - oczywiście kryterium rozsądnej ceny pozostaje 4. No i na koniec poszukuję namiarów na dobrego parkieciarza Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam, Magda ceny ok elewacja coś zbyt tanio ale moze sie mylę, namiar na kowalstwo p Marcin http://www.kovalnia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 03.06.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 sufity podwieszane mam rozumieć ze piszesz o poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdab7 04.06.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 CZeść, Serdeczne dzięki za informacje. Co do sufitów podwieszanych to robię je także na parterze. Mam wysokość 3,08, więc dałam 6 cm podwieszanych sufitów na dole. Troche boję sie pęknięć na łączu płyt, ale wykonawca daje 5 letnią pisemną gwarancję, że powinno być ok. Mam oczywiście nadzieję, że w okresie tych 5 lat nagle nie zniknie. Pozdrawiam, Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 05.06.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Ponawiam prośbę o namiary na wykonawców tynków zewnętrznych oraz pytanie o namiar na drewno do kominka. Z góry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calvus 05.06.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Bardzo prosze wszystkich o namiar na speców od studni ; mam 120 metrow zrobienia przylacza wiec rozwazam powaznie kopanie studni. Bardzo dziekuje za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polopim 06.06.2008 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 usuniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 06.06.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Ja znowu w sprawie wyboru okien PVC.Czy ktoś ma może jakies doświadczenia z takimi firmami jak:- "Perfect" Lubelska Fabryka Okien, Lublin, ul. Mełgiewska 99- Fabryka Okien Spectrum, Lublin, ul. Ceramiczna 4Ciekawi mnie czy osoby, które już mają okna z tych firm są zadowolone z produktu i obsługi.Będę wdzięczny za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 06.06.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Macie może namairy na dobrego i niedrogiego glazurnika. Jestem w trakcie poszukiwań , jak na razie dostaje wyceny na duże kwoty, za metr ułozenia najprosztszej glazury 40zł. Do tego zainstalowanie umywalki 50zł, geberita z kibelkiem 250zł, to samo prysznic. Czy takie sa teraz ceny?Czy są trochę zawyżone? A może u kogoś z was układała firma M&M Montusiewicz, lub Leszek Sprycha? Bo na razie od nich mam wyceny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 06.06.2008 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Mam ogromną prośbę do grupy lubelskiej. Szukam noclegu na jedną noc w środku tygodnia. Znalazlam na Zumi kilka lokalizacji. Ale w zyciu nie byłam w Lublinie i nic mi one nie mowią. Jak cenowo wygląda Dom Nauczyciela? Znalazłam też "Kryształ" przy ul. Krochmalnej. Najbliżej miejsca do ktorego muszę sie dostać, ale Kryształ przy Krochmalnej to (zupełnie nie wiem dlaczego) jakoś tak mi brzmi jak nocleg na Ząbkowskiej na warszawskiej Pradze. Poza tym jeszcze "Relax" , Al. Zygmuntowskie "Piast" nie zapisałam adresu. I Dom Studenta Zaocznego, ul. Sowińskiego. Gdzie najlepiej i nie drogo? A może jest coś o czym wiecie, godne polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 07.06.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Jestem trochę monotematyczny, ale znowu proszę o opinię na temat producenta okien. Dostałem kolejną wycenę - tym razem Oknostyl, ul Rusałka (filia firmy z Jabłonnej).Oferta, biorąc pod uwagę klasę profilu i wyposarzenie, wydaje się cenowo atrakcyjna, ale znowu nie wiem jak z solidnością firmy i proszę o opinię osób, które miały z nimi jakieś doświadczenia.Ponawiam też prośbę o opinię na temat firm:- "Okna z Krakowa" - Vitroplast, ul. Koncertowa 9 (profil Veka)- "Perfect" Lubelska Fabryka Okien, ul. Mełgiewska 99 (profil Aluplast Ideal 4000 Round Line)- "Spectrum", ul. Ceramiczna 4, (profil KBE)Będę wdzięczny za wszelkie informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojciaszek 07.06.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 ja mam okna na profilu veka ale z firmy k/Rzeszowa mają przedstawiciela na Lubartowskiej ,cenowo byli atrakcyjni w zeszłym roku kiedy to zakupiłem okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar-Tur 08.06.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Jestem trochę monotematyczny, ale znowu proszę o opinię na temat producenta okien. Dostałem kolejną wycenę - tym razem Oknostyl, ul Rusałka (filia firmy z Jabłonnej). Oferta, biorąc pod uwagę klasę profilu i wyposarzenie, wydaje się cenowo atrakcyjna, ale znowu nie wiem jak z solidnością firmy i proszę o opinię osób, które miały z nimi jakieś doświadczenia. Ponawiam też prośbę o opinię na temat firm: - "Okna z Krakowa" - Vitroplast, ul. Koncertowa 9 (profil Veka) - "Perfect" Lubelska Fabryka Okien, ul. Mełgiewska 99 (profil Aluplast Ideal 4000 Round Line) - "Spectrum", ul. Ceramiczna 4, (profil KBE) Będę wdzięczny za wszelkie informacje Jeszcze niedawno też staliśmy przed podobnym dylematem. Wybraliśmy Okna z Krakowa. Jest na forum temat o oknach: http://forum.muratordom.pl/szukam-dobrych-okien,t2695.htm Tam popytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 08.06.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 My też mamy okna z Krakowa.Są dosyc ładne, mamy je pół roku, więc jeszcze nie mogę powiedzie co do jakości. Najładniejsze okna w Lublinie są w Oknodomie na Łęczyńskiej, profil Salamander, ale trochę droższe.Spectrum-dobra cena, ale okna jakieś takie kanciaste, nie podobały mi się wizualnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 08.06.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Mam pytanie do właścicieli przydomowej oczyszczalni i pieca kondensacyjnego. Co robicie z kondensatem odprowadzanym z pieca? Dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts