Pierwszy 21.07.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam,Mam do sprzedania kręgi betonowe duże średnica 140 używane w bardzo dobrym stanie. Idealne na szambo. Sztuk 3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 21.07.2008 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Witam, Mam do sprzedania kręgi betonowe duże średnica 140 używane w bardzo dobrym stanie. Idealne na szambo. Sztuk 3. Szukam 10m3 w dwóch komorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 22.07.2008 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Witam bardzo proszę podzielcie się doświadczeniem ze składania wniosku o zwrot vatu za materiały budowlane, nie wiem od czego zacząć Mogę się podzielić ,bo wczoraj otrzymałam właśnie decyzję na Tak,także o ile będę mogła to pomogę Generalnie zaczynasz od zebrania wszystkich faktur ,xera tych faktur,wydruku wykazu materiałów uprawnionych do zwrotu następnie kupujesz (na początek!!!) skrzyneczka piffffa i trzy wieczory masz z głowy Potem tylko do miłej pani w Twoim urzędzie. To w max uproszczeniu. Co do drzwi to poszukam numeru w domu i podam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarPie 22.07.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Witam! To jest mój pierwszy post na tym forum, więc proszę mnie nie bić jeśli będę zadawał pytania nie na temat lub które już były, nie jestem w stanie przeczytać tego wątku od początku bo trwałoby to tygodniami Mam zamiar zrobić sobie nadbudowę domku (pół bliźniaka). Plan przestrzennego zagospodarowania przewiduje możliwość realizacji poddasza użytkowego. Chciałbym wysunąć na 1,5m klatkę schodową poza elewację, ale jest tzw. nieprzekraczalna linia zabudowy. Tyle że jest zaznaczona tylko na najbardziej ogólnym planie i nie wiem gdzie dokładnie przebiega. Jest jakiś ustalony przebieg na terenie całego Lublina (np. 6m od drogi), czy to zależy od osiedla (mój domek jest na Ponikwodzie)? Z góry dzięki za odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 23.07.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Mogę się podzielić ,bo wczoraj otrzymałam właśnie decyzję na Tak,także o ile będę mogła to pomogę Generalnie zaczynasz od zebrania wszystkich faktur ,xera tych faktur,wydruku wykazu materiałów uprawnionych do zwrotu następnie kupujesz (na początek!!!) skrzyneczka piffffa i trzy wieczory masz z głowy Potem tylko do miłej pani w Twoim urzędzie. To w max uproszczeniu. Co do drzwi to poszukam numeru w domu i podam. Pozdrawiam HEJ,HEJ Wydrukowałam wszelkie informacje, zrobiłam przegląd faktur z podziałem: do zwrotu, nie, nie wiem; Będę szukać pkwiu w internecie albo u sprzedawców. A czy kwota z gus to 2970? I co oznacza, że decyzja na tak? z urzędu skarbowego? Ja zrozumiałam, że odbywa się to bezdecyzyjnie. A czy ktoś w urzędzie sprawdza to przed złożeniem czy wszystko jest ok? Jeszcze czekam chwilę, bo będę musiała trochę wydać na keramzyt, a to się odlicza(?), więc złożę razem. A jeśli chodzi o wypełnianie formularza to wpisywałaś fa datami? a jak na fa jest 15 pozycj a 12 do zwrotu? podobno lepij wpisać więcej jak się ma wątliwość niż mniej? czekam na nr od drzwi dzięki, pdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 23.07.2008 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Witam. A ja poszukuję kogoś do wykonania szamba. Jeśli macie kogoś sprawdzonego, to prosiłbym o namiary. 602621753 nie wiem czy numer jeszcze aktualny ponieważ robili u mnie jakies 3 lata temu, byłem bardzo zadowolony. dzwonilismy właśnie pan robi ale.. dachy nie szamba chyba nie ten numer podałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aik 23.07.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 WitamNamiary na wykonawce szamba 501598891, niestety mi robil jakies poltora roku temu, wiec nie wiem czy telefon jest aktualny.Poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eska78 24.07.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Procedura w urzędzie skarbowym wygląda tak.Idziesz z kompletem dokumentów pan przyjmujący sprawdza pobieżnie czy wszystko jest ok.I czekasz.Ja czekałam jakieś 4 miesiące,przyszło pismo z US że są nieprawidłowości w odliczeniach na kwotę 100 zł,idziesz z pismem do urzędu,podpisujesz że US ma rację i że się pomyliłaś Potem czekasz na oficjalną decyzję,która w przypadku większych kwot do zwrotu tak jak to było u mnie wymaga podpisu i pięciu pieczątek a po dycyzji oczekiwanie na kasę Nie wypisywałam fa datami tylko jak leciało. Jeśli na fa jest 15 pozycji a Ty odliczasz tylko 12 to wpisujesz w odpowiedniej rubryce formularza.Mnóstwo odpowiedzi na Twoje pytania jest tu na forum w wątku zwrot Vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teves 24.07.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Co w sprawie oczyszczalni przydomowej słychać?. Czy zalązki grupy zakupowej rozwinęły się? Jestem na etapie poszukiwan i aktualne ceny to od 7000 PLN w górę za osadnik i 60mb drenazu. Ktoś znalazł coś tanszego/lepszego ? Teves Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
conncorde 24.07.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam , wszystkich nowych jak i "starych" bywalcow tego forum. Pierwszy raz sie ujawniam piszac, ale czytam i sledze wasze postepy od jakiegos czasu.I odrazu zwracam sie z prosba czy ktos z Was ma jakies namiary, gdzie i jak najtaniej zamowic ogrodzenie z siatki, same produkty lub kompleksowe wykonastwo. Za odpowiedzi i namiary z gory serdecznie dziekuje.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 24.07.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 proszę o namiary na jakiegoś dobrego fachowca, który robi tynki mixokretem - okolice Lublina. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szawel 27.07.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 proszę o namiary na jakiegoś dobrego fachowca, który robi tynki mixokretem - okolice Lublina. Dzięki Ja też poproszę o namiar na jakiegoś dobrego fachowca od tynków z agregatu i fachowca od posadzki z mixokreta. Dzwoniłem do kilku fachowców z ogłoszeń i wychodzi za tynki 24-26 zł ( z ich materiałem ) oraz za wylewki 11 zł z moim materiałem. Ale to są oferty bez sprawdzenia - nikt mi ich nie polecił. Widziałem kilka postów o cenie za robocizne dachu - kosmos. Teraz mi właśnie wykonuje dach ( blachodachówka ) ekipa spod Zamościa w cenie 30zł/m2 plus 'podatek lubelski" w wyskokości 1500 zł . Mam do sprzedania 25 m bednarki 30x4 mm do wykonania uziemienia. W sklepie nie chcą dzielić całych opakowań po 50 m , spieszyło mi się i zakupiłem cały kłębek - kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JuReC 28.07.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Witam, od dłuższego czasu śledzę grupę lubelską i naszedł czas, że muszę zwrócić się z prośbą o pomoc. Po kilku wycenach stanu surowego przez firmy budowlane uznałem, że nie stać mnie na taki "luksus". Budujemy dom Pod Krzewuszką G2 z Archonu i poszukujemy sprawdzonej i niedrogiej ekipy do postawienia stanu surowego. Proszę Szanownych Forumowiczów o jakieś namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gesio 30.07.2008 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 Witam. A ja poszukuję kogoś do wykonania szamba. Jeśli macie kogoś sprawdzonego, to prosiłbym o namiary. 602621753 nie wiem czy numer jeszcze aktualny ponieważ robili u mnie jakies 3 lata temu, byłem bardzo zadowolony. dzwonilismy właśnie pan robi ale.. dachy nie szamba chyba nie ten numer podałeś pewnie zrezygnował z tego numeru i odziedziczył go jakis dekarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gesio 30.07.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 proszę o namiary na jakiegoś dobrego fachowca, który robi tynki mixokretem - okolice Lublina. Dzięki 791523442, chłopaki robili u mnie miesiąc temu, po 11 zł, dość szybko, bezproblemowi, na razie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencik 30.07.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 dzięki, zadzwonię i sprawdzę jak stoją z terminami bo obecnie co lepsza ekipa to terminy ma bardzo odległe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gesio 30.07.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 dzięki, zadzwonię i sprawdzę jak stoją z terminami bo obecnie co lepsza ekipa to terminy ma bardzo odległe Nie ma co popadac w panike, ja juz raz dałbym d..y bo mi sie wydawało że nie ma ekip i prawie sie umówiłem na gładzie z malowaniem za 24 zł i poddasza za 65zł, ostatnio jak gość mi zaczął opowiadac że teraz ma tyle roboty że wybiera najlepszą to mu tez podziękowałem, a puzniej okazało się że sąsiadowi zrobił połowę łazienki i sobie poszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutlandia 31.07.2008 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 szanowni współremontowcy i współbudownicze! czy może polecacie/odradzacie jakieś okna drewniane? pogubiłam się w ogromie czynników i ofert...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sfoti 31.07.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam, Mozecie kogos polecic/odradzic do budowy przylacza wodnego na terenie lublina? Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 31.07.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam, Mozecie kogos polecic/odradzic do budowy przylacza wodnego na terenie lublina? Z gory dziekuje U mnie robiła firma Hydro-gaz http://www.hydro-gaz.lublin.pl/ W sumie jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts