Sfoti 31.07.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Wlasnie dzisiaj dostalem od nich wycene, sa o vat nizsi druga firma, ale zawsze staram sie miec wycene od 3ech zeby porownac. Jakies inne typy?? Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sfoti 31.07.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam , wszystkich nowych jak i "starych" bywalcow tego forum. Pierwszy raz sie ujawniam piszac, ale czytam i sledze wasze postepy od jakiegos czasu.I odrazu zwracam sie z prosba czy ktos z Was ma jakies namiary, gdzie i jak najtaniej zamowic ogrodzenie z siatki, same produkty lub kompleksowe wykonastwo. Za odpowiedzi i namiary z gory serdecznie dziekuje. Pozdrowienia Witam ja placilem 57 za siatke ocynk, slupki okragle porzadne i malowane na wybrany kolor, do tego nadproza z prefabrykatow na pw. cena bez FV. Szczerze polecam bo wykonanie wzorowe - zaklad Bogdan Łuć , ulica Janowska - telefon zgubilem ( na przeciwko stacji gazu) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 31.07.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam!a ja zakułpiłam siatkę nie plecioną tylko zgrzewaną i jestem umówiona z ekipą z trzcińca.A MAM pytanie w sprawie tynków zew. i elewacji. Co polecacie i jakiej firmy, bo co skład to inna jest lepsza. W jednym są zgodni, że najlepsze są tynk silikonowe i silikatowe. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dannnb 02.08.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Wlasnie dzisiaj dostalem od nich wycene, sa o vat nizsi druga firma, ale zawsze staram sie miec wycene od 3ech zeby porownac. Jakies inne typy?? Z gory dziekuje Spróbuj w Wodrolu - u mnie za 80mb przyłącza wzięli 3kPLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sevson 03.08.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Spróbuj w Wodrolu - u mnie za 80mb przyłącza wzięli 3kPLN Co się zawiera w tej cenie? Materiały, kopanie, wykonanie przyłącza (=prace inne niż kopanie)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dannnb 04.08.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Spróbuj w Wodrolu - u mnie za 80mb przyłącza wzięli 3kPLN Co się zawiera w tej cenie? Materiały, kopanie, wykonanie przyłącza (=prace inne niż kopanie)? Wszystko co jest potrzebne aby woda stanęła w fundamentach domu. Chłopaki kopią swoją koparką dają swoje studzienki, rurę, śrubunki i wodomierz. U mnie z całym przyłączem zeszło im ok. 6h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 04.08.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Będę wdzięczny za namiary na sprawdzone ekipy do elewacji zewnętrznej i za informacje o aktualnym cenniku. Czy np. 40 zł na m2 - robocizna bez materiałów - to dużo czy dobra cena? Zupełnie nie mam tu jeszcze rozeznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 04.08.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Spróbuj w Wodrolu - u mnie za 80mb przyłącza wzięli 3kPLN To tanio. U mnie za 136 m przyłącza bez żadnych przewiertów powiedzieli 7 tys. + VAT. Podziękowałem od razu i znalazłem człowieka, który zrobił mi to za 5 tys. Niestety powiedział, że robota u mnie jest jego ostatnią, gdyż wyjeżdża z Polski na stałe. A tak na marginesie zapytam, czy ma ktoś sprawdzonego operatora koparko-ładowarki? Ja już drugi raz dałem się zrobić w konia. Gość umawia się na konkretny termin, wszystko zaplanowane a on najspokojniej w świecie nie przyjeżdża i nawet nie raczy zadzwonić chamsko twierdząc, że ma ważniejsze sprawy niż dzwonienie do klienta Co za czasy... Całym sercem odradzam korzystania z usług Zbigniewa Guza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 04.08.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Jeśli chodzi o koparkę to ja korzystałem z usług firmy Ewkon - Abramowicka 216 A, tel (81) 7519040, kom. 601165933. Zajmują się handlem materiałami budowlanymi, ale świadczą też usługi koparko-ładowarką. Wynajmowałem ich do zdjęcia humusa, a potem jeszcze do jakiejś drobnej roboty koparkowej. Od początku budowy często robię u nich zakupy (pewnie dlatego, że mam blisko) i generalnie jestem zadowolony z ich usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 05.08.2008 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Jeżeli chodzi o koparkę i wywrotkę to na prawdę trzeba uważać. Ludzie strasznie przy tym naciągaja na kasę, u mnie koparka przyjeżdzała kilka razy, mam podpiwniczenie i straszne podłoże, margiel....niektórzy koparkowi są na prawdę chamscy, ja nie polecam, pana Mierzwy z Wólki...Nam robił znajomy męża, czekaliśmy dosyć długo, jak to przez znajomego, ale przynajmniej dobrze nam to zrobił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
calvus 05.08.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Kto ma dobre doswiadczenia z zakupów dachówki? Cementowa czy ceramiczne...ceny sie strasznie wyrownaly, no i gdzie dobrze wyceniaja. Dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 05.08.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 witama ja mam takie pytanie, czy jak zamawialiście coś u Pana łupikasza to dostawaliście fakkturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 06.08.2008 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Jeśli chodzi o dachówkę to ja kupowałem (ceramiczną) ostatecznie w Stalmecie na Krzemionki i generalnie jestem zadowolony.Co do P. Łupikaszy to moja więźba była bez faktury. Wracam przy okazji do mojego pytania o wyceny elewacji (kilka postów wyżej). Wczoraj dostałem kolejną ofertę - tym raczej kompleksowo robocizna i materiały ok 90-95 zł (netto) za m2. Gdyby była sama robocizna to ok 36 zł za m2. Co myślicie o takich cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 06.08.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Kto ma dobre doswiadczenia z zakupów dachówki? Cementowa czy ceramiczne...ceny sie strasznie wyrownaly, no i gdzie dobrze wyceniaja. Dzieki wielkie Ja porównywałem ceny w Real Dachu ul. Nałęczowska, Stalmecie i matelbudzie na ul. Diamentowej. Wybrałem dachówkę ceramiczną Rupp w matelbudzie. Stalmet odpadł ze względu na wygórowane ceny, Real Dach miał podobną wycenę do matelbudu ale na gorszych materiałach (taśmy, blachy, itp.) Jeśli chodzi o dachówkę, to oczywiście ceramika. Ładniej wygląda, nie zielenieje tak szybko jak betonowa i posiada dodatkowe wyroby, np kominki wentylacyjne. W betonowych tego nie było i trzeba wstawiać rurę PCV, która kiepsko wygląda i szybko płowieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 06.08.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Witam ja kupowałam w stalmecie, ale słyszałam że matelbud ma dobre ceny. Mam cementową i nawet nie będę jej impregnować bo lubię jak mi coś naturalnie nabiera patyny czyli zielenieje . A jeśli chodzi o systemowe dachówki wentylacyjne to istnieją bo takie kupowałam i to w matelbudzie, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 06.08.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 mam ogromną prośbę -pytanie do wszystkichMój kierownik wymyślił coś i potrzebuję kawałka PŁYTY OSB, gr min 20 mm Może poniewierają się jakoweś u kogoś na budowiepzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 07.08.2008 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Jeśli chodzi o dachówkę to ja kupowałem (ceramiczną) ostatecznie w Stalmecie na Krzemionki i generalnie jestem zadowolony. Co do P. Łupikaszy to moja więźba była bez faktury. Wracam przy okazji do mojego pytania o wyceny elewacji (kilka postów wyżej). Wczoraj dostałem kolejną ofertę - tym raczej kompleksowo robocizna i materiały ok 90-95 zł (netto) za m2. Gdyby była sama robocizna to ok 36 zł za m2. Co myślicie o takich cenach? Jeżeli chodzi o cenę robocizny, to jest ok. Ale jeżeli chodzi meteriały+robocizna, to cena zawyżona. Chyba, że ocieplasz wełną 14cm? Lepiej chyba samemu kupowac materiały, bo fachowcy przycinają na tym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 07.08.2008 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Jeśli chodzi o dachówkę to ja kupowałem (ceramiczną) ostatecznie w Stalmecie na Krzemionki i generalnie jestem zadowolony. Co do P. Łupikaszy to moja więźba była bez faktury. Wracam przy okazji do mojego pytania o wyceny elewacji (kilka postów wyżej). Wczoraj dostałem kolejną ofertę - tym raczej kompleksowo robocizna i materiały ok 90-95 zł (netto) za m2. Gdyby była sama robocizna to ok 36 zł za m2. Co myślicie o takich cenach? Jeżeli chodzi o cenę robocizny, to jest ok. Ale jeżeli chodzi meteriały+robocizna, to cena zawyżona. Chyba, że ocieplasz wełną 14cm? Lepiej chyba samemu kupowac materiały, bo fachowcy przycinają na tym... Dzięki za odpowiedź. Też miałem podejrzenie, że cena z materiałem może być zawyżona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 07.08.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Witam! Mam pytanie do tych, którzy mają własną studnię głębinową i robili badanie wody w sanepidzie. Czy wystarczy zrobić badanie bakteriologgiczne czy fizykochemiczne też jest potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wino00 07.08.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 A propos studni. Ile placiliście za wykonanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts