jbuska 14.12.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witam, W przyszlym roku buduje dom, wiekszosc etapow planuje wykonac metoda gospodarcza - ale szukam rozumnego kierownika budowy, ktory potrafiby cos doradzic, podpowiedziec - a nie byc tylko "slupem" Macie moze doswiadczenia z takimi kierownikami w lublinie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 15.12.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Hej interesuje mnie POŚ, gdzie robiliście i za ile? Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 15.12.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Hej interesuje mnie POŚ, gdzie robiliście i za ile? Możecie kogoś polecić? Sorry, ale co to jest POŚ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 15.12.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 przydomowa oczyszczalnia ścieków - będę wdzięczna za namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 15.12.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 OK. Moja niewiedza wynikała pewnie z tego, że nie mam takowej (w planach gminy jest kanalizacja, a do tego czasu szambo) więc niestety nie wiem nic ciekawego na temat oczyszczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 15.12.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Witam, W przyszlym roku buduje dom, wiekszosc etapow planuje wykonac metoda gospodarcza - ale szukam rozumnego kierownika budowy, ktory potrafiby cos doradzic, podpowiedziec - a nie byc tylko "slupem" Macie moze doswiadczenia z takimi kierownikami w lublinie ??? Namiary na kierownika wysłałem na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 15.12.2008 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 vaclav, a jakie są koszty związane z szambem? Wbudowanie, opróżnianie, jak często?U nas też ma być kanalizacja, ale to jeszcze potrwa sporo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 15.12.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Prawdę mówiąc to i tu jeszcze niewiele wiem. Będę musiał zająć się tym niedługo, ale jeszcze nic w tym kierunku nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 16.12.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Szambo - są ludzie co przyjeżdżają i robią na miejscu - kopią doły wstawiają formę i ubijają piękne szambo z półsuchego betonu - dostarcza im się cement i piach. Biorą 350zł za metr bieżący - średnica 160cm. U nas wyszło minimum 30% taniej niż z najtańszych kręgów wkopywanych, o gotowcach nie wspominam. Przy czym wielkość szamba dowolna... można spokojnie przewymiarować i mieć święty spokój przed przepełnieniem.Przy okazji - warto zrobić dwie komory z przelewem na górze - później jak znalazł do przerobienia na POŚ. Co do posadzek - dziękuje za namiary - skorzystaliśmy z usług P. Kańczugowskiego z racji dużego doświadczenia - ekipa profesjonalna - każdy wiedział co robi - w jeden dzień zamknęli temat 240m2. Poziom idealny, sprawdzany każdy punkcik w całym domu - spokojnie możemy samodzielnie kłaść płytki. Dopisuje się do zapewne długiej listy osób polecających tego Pana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetkalk488 16.12.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 witam jesli chodzi o POŚ to mi montował pan z Kazimierza Dolnego całośc zamkneła sie w 8tys zbiornik 2-komorowy na 3tys litrów jesli chodzi o glazurnika to tez moge dać namiary na bardzo dobrego fachowca u mnie własnie skonczył. Pan jest bardzo dokładny i zanim zrobi to pomysli a nie odwrotnie jak to czesto bywa ...takze do poddasza moge polecic super ekipe, robia dkładnie i oszczednie dla kieszeni inwestora ...jesli chodzi o krycie dachu moja ekipa godna polecenia ale kwestia czy beda jechac do lubartowa, ale robili elewacje pod warszawa wiec nie sadze żeby był problem z tego co wiem pierwsza połowe przyszłego roku maja juz zaklepana, ale goraco ich polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia83 16.12.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 to ja poproszę o namiar na tą ekipę od dachów.Myślę,że będzie mi ona potrzebna koło połowy przyszłego roku,więc może jakoś byśmy się dogadali..Chcę się trochę w cenach zorientowac-nieopodal Lubartowa są jacyś" Dachowcy",ale może Twoi zrobią to taniej.. Z góry dziękuję.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetkalk488 16.12.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 nie moge obiecac ,że taniej ale na pewno dokładnie w tym roku brali 25zł/m2 blachodachówki a za dachówkę 5 zł więcej wiem, że na przyszły rok ceny sie zmieniły. Numer na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia83 16.12.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 czyli taniej niż ci u nas,bo w tym roku Znajomi płacili im 30zł za metr kwadratowy blachodachówki i 10zł więcej za dachówkę!!(i był to podobno cennik z poprzedniego roku!!)A w przyszłym roku na pewno ceny jeszcze się zmienią!!Dzięki za namiary,papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdn 16.12.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Witam wszystkich serdecznie.Jestem na etapie kompletowania dokumentacji do pozwolenia. Mam zamiar ruszyć na wiosnę. Z tego co zdążyłem się zorientować, jest kilka osób na podobnym etapie więc mam nadzieję że będziemy się jakoś wspierać i wymieniać doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 17.12.2008 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Witamy w grupie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quisquis 17.12.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Kochani, odebrałam mapki i mam wodociąg i słup po drugiej stronie drogi (gminnej, asfaltowej). Co to dla mnie oznacza? podejrzewam, że kłopoty i dodatkowe koszty? Jak to wygląda z mediami w takim przypadku? Rozkopuje się drogę? Przy prądzie też? Jakie koszty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 17.12.2008 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Pewnie robia przewiert pod droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 17.12.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 quisquis napisał: Kochani, odebrałam mapki i mam wodociąg i słup po drugiej stronie drogi (gminnej, asfaltowej). Co to dla mnie oznacza? podejrzewam, że kłopoty i dodatkowe koszty? Jak to wygląda z mediami w takim przypadku? Rozkopuje się drogę? Przy prądzie też? Jakie koszty? W przypadku wodociągu i kanalizacji robi sie tzw. przecisk pod jezdnią. Niestety koszt ponosi inwestor, no chyba,że władze gminne postanowią inaczej i jeżeli jest to rokująca na przyszłość rozbudowa infrastruktury to wówczas dofinansowują. My cały koszt imprezy sfinansowaliśmy sami ,a jesteśmy z gminy sasiadującej z twoją. Z prądem jest chyba podobnie, tzn. przecisk pod jezdnią, ale kto to finansuje nie wiem. Trzeba zapytać w Lubartowie na Nowodworskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbuska 17.12.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Dzwonilem wczoraj ktos mi powiedzial 50zl/m2 za polozenie(tylko) karpiowki, a ze dach dosc duzy - 350m2 to nie wiem co myslec na ten temat ?? Moze macie namiary na dekarza ktory mialby doswiadczenie w wolich okach ?? Pozdr czyli taniej niż ci u nas,bo w tym roku Znajomi płacili im 30zł za metr kwadratowy blachodachówki i 10zł więcej za dachówkę!!(i był to podobno cennik z poprzedniego roku!!) A w przyszłym roku na pewno ceny jeszcze się zmienią!! Dzięki za namiary,papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 17.12.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Dzwonilem wczoraj ktos mi powiedzial 50zl/m2 za polozenie(tylko) karpiowki, a ze dach dosc duzy - 350m2 to nie wiem co myslec na ten temat ?? Moze macie namiary na dekarza ktory mialby doswiadczenie w wolich okach ?? Pozdr U mnie buduje dom ekipa, która w zeszłym roku robiła u sąsiada. Dom to Korona i dach z wolim okiem kryty karpiówką. Muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem jeśli chodzi o wykonanie, naprawdę świetnie zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts