Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

W przyszlym roku buduje dom, wiekszosc etapow planuje wykonac metoda gospodarcza - ale szukam rozumnego kierownika budowy, ktory potrafiby cos doradzic, podpowiedziec - a nie byc tylko "slupem"

Macie moze doswiadczenia z takimi kierownikami w lublinie ???

Namiary na kierownika wysłałem na priva

Szambo - są ludzie co przyjeżdżają i robią na miejscu - kopią doły wstawiają formę i ubijają piękne szambo z półsuchego betonu - dostarcza im się cement i piach. Biorą 350zł za metr bieżący - średnica 160cm. U nas wyszło minimum 30% taniej niż z najtańszych kręgów wkopywanych, o gotowcach nie wspominam. Przy czym wielkość szamba dowolna... można spokojnie przewymiarować i mieć święty spokój przed przepełnieniem.

Przy okazji - warto zrobić dwie komory z przelewem na górze - później jak znalazł do przerobienia na POŚ.

Co do posadzek - dziękuje za namiary - skorzystaliśmy z usług P. Kańczugowskiego z racji dużego doświadczenia - ekipa profesjonalna - każdy wiedział co robi - w jeden dzień zamknęli temat 240m2. Poziom idealny, sprawdzany każdy punkcik w całym domu - spokojnie możemy samodzielnie kłaść płytki. Dopisuje się do zapewne długiej listy osób polecających tego Pana.

witam

jesli chodzi o POŚ to mi montował pan z Kazimierza Dolnego całośc zamkneła sie w 8tys zbiornik 2-komorowy na 3tys litrów

jesli chodzi o glazurnika to tez moge dać namiary na bardzo dobrego fachowca u mnie własnie skonczył. Pan jest bardzo dokładny i zanim zrobi to pomysli a nie odwrotnie jak to czesto bywa

...takze do poddasza moge polecic super ekipe, robia dkładnie i oszczednie dla kieszeni inwestora

...jesli chodzi o krycie dachu moja ekipa godna polecenia ale kwestia czy beda jechac do lubartowa, ale robili elewacje pod warszawa wiec nie sadze żeby był problem z tego co wiem pierwsza połowe przyszłego roku maja juz zaklepana, ale goraco ich polecam

Witam wszystkich serdecznie.

Jestem na etapie kompletowania dokumentacji do pozwolenia.

Mam zamiar ruszyć na wiosnę.

Z tego co zdążyłem się zorientować, jest kilka osób na podobnym etapie więc mam nadzieję że będziemy się jakoś wspierać i wymieniać doświadczeniami.

quisquis napisał:

Kochani, odebrałam mapki i mam wodociąg i słup po drugiej stronie drogi (gminnej, asfaltowej). Co to dla mnie oznacza? podejrzewam, że kłopoty i dodatkowe koszty? Jak to wygląda z mediami w takim przypadku? Rozkopuje się drogę? Przy prądzie też? Jakie koszty?

W przypadku wodociągu i kanalizacji robi sie tzw. przecisk pod jezdnią. Niestety koszt ponosi inwestor, no chyba,że władze gminne postanowią inaczej i jeżeli jest to rokująca na przyszłość rozbudowa infrastruktury to wówczas dofinansowują.

My cały koszt imprezy sfinansowaliśmy sami ,a jesteśmy z gminy sasiadującej z twoją.

Z prądem jest chyba podobnie, tzn. przecisk pod jezdnią, ale kto to finansuje nie wiem. Trzeba zapytać w Lubartowie na Nowodworskiej

Dzwonilem wczoraj ktos mi powiedzial 50zl/m2 za polozenie(tylko) karpiowki, a ze dach dosc duzy - 350m2 to nie wiem co myslec na ten temat ??

Moze macie namiary na dekarza ktory mialby doswiadczenie w wolich okach ??

Pozdr

czyli taniej niż ci u nas,bo w tym roku Znajomi płacili im 30zł za metr kwadratowy blachodachówki i 10zł więcej za dachówkę!!(i był to podobno cennik z poprzedniego roku!!)

A w przyszłym roku na pewno ceny jeszcze się zmienią!!

Dzięki za namiary,papa

Dzwonilem wczoraj ktos mi powiedzial 50zl/m2 za polozenie(tylko) karpiowki, a ze dach dosc duzy - 350m2 to nie wiem co myslec na ten temat ??

Moze macie namiary na dekarza ktory mialby doswiadczenie w wolich okach ??

Pozdr

U mnie buduje dom ekipa, która w zeszłym roku robiła u sąsiada. Dom to Korona i dach z wolim okiem kryty karpiówką. Muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem jeśli chodzi o wykonanie, naprawdę świetnie zrobione.