kajdor 28.01.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witam Mam pytanko czy 1200 zł + opłaty w starostwie za projekt przyłącza gazowego to dużo czy normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkzk 28.01.2009 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Witam, W marcu zaczynam budowe na Weglinie, - zaczynam rozgladac sie za materialami budowlanymi. Moze ktos planuje ruszenie budowy w tym samym okresie i moze kupujac w grupie udaloby sie uzyskac lepsze ceny ?? - " Zmowa cenowa inwestorow Pozdr czołem. bardzo podoba mi sie grupa "spółdzielniana". Ja także zaczyna walke z budową luty-marzec więc pisze się na ten układ, a dodatkowo dwie informacje mam: -od 2-ej połowy lutego ponoć belit idzie do góry -mam kolege co ma skład budowlany więc idzie się dogadać Witam Wszystkich Budowniczych roku 2009 Ja też jestem chętny do *spółdzielni* Interesuje mnie solbet, beton z gruszki,drewno na więźbę dachową,cegła pełna,dachówka ceramiczna lub blachodachówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 28.01.2009 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Szukam solidnego wykonawcy centralnego odkurzacza, moze kogoś polecicie ? mogę polecić znajomego, który to robi ale tak naprawdę można to zrobić samemu - bardzo prosta sprawa - robiłem u siebie jakby co służę pomocą techniczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 28.01.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 Widze, ze watek powoli odzywa Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 28.01.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2009 czy możecie polecić firmę zajmującą się wykonaniem ogrodzeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 29.01.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Może ktoś podpowie, gdzie można kupić tanio stal? My kupowaliśmy w Centrostalu na Witosa, wtedy akurat tam było najkorzystniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabelam78 29.01.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam serdecznieJa jestem już na etapie "wykończeniówki" (domu i siebie:))i poszukuję sprawnej ekipy malarzy do pomalowania ścian wewnętrznych. Polecicie kogoś?? Bedę wdzięcznaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixer4all 29.01.2009 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Dopisuje sie do "spoldzielni". Dajcie znac co i jak.Mam zamiar rozpoczac w marcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 29.01.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 A ja trochę z innej beczki.Sąsiadowi (który nie korzysta z forum więc piszę w jego imieniu) zostało 8 rolek wełny mineralnej Megarock, 20 cm. Odda to w dobrej cenie.Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to proszę o kontakt do mnie na priva - podam wtedy telefon do tego człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 29.01.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 ... poszukuję sprawnej ekipy malarzy do pomalowania ścian wewnętrznych. Marek Kalota - 501 282 069. W naszej rodzinie pomalował dom i dwa mieszkania. Człowiek godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piteriks 30.01.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 czołem ludziska.Potrzebuje dobrego i zaufanego kierownika budowy.......Czy ktoś z Was może mi dać namiary na takiego człowieka.... No i jakie są stawki za taką obowiązkową przyjemność..... -dzięki i zapodrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetyBlue 30.01.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 czołem ludziska. Potrzebuje dobrego i zaufanego kierownika budowy....... Czy ktoś z Was może mi dać namiary na takiego człowieka.... No i jakie są stawki za taką obowiązkową przyjemność..... -dzięki i zapodrawiam. Z moim mamy umowę za każdy rok budowy 1000 zł. Chociaż podobno życzą sbie wynagrodzenie płatne co miesiąc, albo 1% od koszty budowy całego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 30.01.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Z moim mamy umowę za każdy rok budowy 1000 zł. Chociaż podobno życzą sbie wynagrodzenie płatne co miesiąc, albo 1% od koszty budowy całego domu Nie spotkałem się jeszcze z takimi stawkami. Ja mam kierownika, z którym umówiłem się od całość budowy. Stawka oczywiście zależy od stawianych mu wymagań. Mój oglądał kluczowe etapy, zbrojenie ław, strop, więźbę i sprawdził końcowe wykonanie. Za to zażyczył sobie 1500 zł. Ale jak szukałem, to był taki który za rzeczy wymienione powyżej żądał 4000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 30.01.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Mój za całość 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 31.01.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Mój za całość 1000zł U mnie 1500 za dwa budynki, dom z garażem i obok garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 31.01.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Vincent a na jakim etapie budowy jestes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 01.02.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Vincent a na jakim etapie budowy jestes? Stan surowy otwarty i niestety na razie inwestycja stanęła w miejscu finanse się wyczerpały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 01.02.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Pytam, bo bardzo podoba mi sie ten projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajdor 02.02.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Czy może mi ktoś polecić ekipę od tynków cementowo-wapiennych oraz gipsowych z okolic lublina. Po ile teraz biorą od takich tynków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 02.02.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam. Od roku zaglądam na forum, aby się trochę oświecić, a w tym roku dołączam do grupy budujących. Zaczynamy w marcu, ja i moja połowa jesteśmy zupełnie zieleni w tym temacie Budujemy wg projektu Archonu Dom pod cisami 2, może ktoś przypadkiem budował ten domek? Zamierzamy budować się z keramzytobetonu(optirok). Może ktoś podpowie, gdzie można kupić tanio stal? Witamy w grupie! Jeśli chodzi o stal to proponuję sprawdzic Stalpol, ul. Mełgiewska Centrosal, ul. Witosa Stalmet, ul. Krzemionki, ul. Energetyków Nie wiem czy tam będzie najtaniej, ale kiedy ja kupowałem stal to sprawdzałem te trzy składy. Ostatecznie najlepszą ofertę dostałem w Centrostalu, ale to może być bardzo różnie - zależy ile się czego potrzebuje. Jeden rodzaj jest taniej tam, inny tu. Pozdrowienia Witam! Co do stali, to na podstawie doświadczeń z wakacji: Centrostal - polecam (większe dostawy) Stalmet - niekoniecznie (miał wtedy jakieś kosmiczne ceny ) A z nie wymienionych Ewkon (Abramowicka chyba) i Ognies (Zemborzycka) Generalnie najtańszy był Ognies, nawet uwzględniając to, że transport trzeba było załatwiać samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts