siemka 10.02.2009 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Czy może mi ktoś polecić ekipę od tynków cementowo-wapiennych oraz gipsowych z okolic lublina. Po ile teraz biorą od takich tynków ? tynki 606 629 287 nie pamiętam nazwiska ale człowiek sprawdzony przez forumowiczów i nie tylko robota fachowa i szybko cena 25 zł/m2 za cementowo wapienne z ich materiałem tynków gipsowych nie polecam ... Kochani .....mam serdeczna prośbe.....szukam dobrej ekipy do wykonania tynków maszynowych cementowo-wapiennych, może znacie kogoś naprawde sprawdzonego ? I drugie pytanie jakie tynki...mam na mysli producenta........są w chwili obecnej " na topie" ???????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffi75 10.02.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam wszystkich, mamy w planach wystartować z budową wiosna 2009 , nie wiem na ile jest to realne biorąc pod uwagę obecny etap i realny czas załatwiania formalności. Obecnie kompletujemy dokumenty a dokładniej warunki techn. przyłączy. Bardzo proszę o namiary na biura projektowe , które solidnie wykonają adaptację i wszelkie związane z tym formalności , uzgodnienia itd, - szybko i bezproblemowo przygotują projekt a przy tym nie "zedrą" za bardzo. Jeśli macie godnych polecenia fachowców od budowy przyłączy (prąd i woda) to z góry dziękuję. Mile widziane również namiary na sprawdzonych kierowników budowy, Rozglądamy się również za ekipami budowlańców, interesuje nas na razie stan surowy otwarty+ dach. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 10.02.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam wszystkich,ja również pozwolę sobie dołączyć do Waszego grona.Budowę zaczeliśmy w ubiegłym roku i mamy domek(APS114) w stanie surowym otwartym.Jestem forumowiczem od stycznia 2009.Badzo prosiłabym o namiary na szambo i osoby do wykonania studni wierconej.Dziękuję za wszelkie informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piteriks 11.02.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 czołem.Jesliu chodzi o studnie to mam taki namiar:Rafał 781-959-542. facet jest lublina-zapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piteriks 11.02.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witam wszystkich, mamy w planach wystartować z budową wiosna 2009 , nie wiem na ile jest to realne biorąc pod uwagę obecny etap i realny czas załatwiania formalności. Obecnie kompletujemy dokumenty a dokładniej warunki techn. przyłączy. Bardzo proszę o namiary na biura projektowe , które solidnie wykonają adaptację i wszelkie związane z tym formalności , uzgodnienia itd, - szybko i bezproblemowo przygotują projekt a przy tym nie "zedrą" za bardzo. Jeśli macie godnych polecenia fachowców od budowy przyłączy (prąd i woda) to z góry dziękuję. Mile widziane również namiary na sprawdzonych kierowników budowy, Rozglądamy się również za ekipami budowlańców, interesuje nas na razie stan surowy otwarty+ dach. Pozdrawiamy czołem. Ja robiłem adaptację u Pana Wartacza w zakładzie usług projektowych (chyba tak to się nazywa). Siedzibę maja na Bursakach w piecobudowie. Byłem z nich zadowolony i finansowo i czasowo. -zapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffi75 11.02.2009 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dzięki, domyślam się ,że załatwiają sprawę komleksowo- aż do złożenia dokumentów na pozwolenie na budowę? Jakich kosztów mam się spodziewać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 11.02.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Piteriks napisał: Jesliu chodzi o studnie to mam taki namiar: Rafał 781-959-542. facet jest lublina Mam pytanko.Piteriks czy Ty znasz tego gościa,jest sprawdzony?a może również orientujesz się jak z ceną,dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Górnik_Lublin 11.02.2009 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Mam też na nich namiary, robili na wiosnę 2008 u mojej sąsiadki i wzięli 8000 zł za wszystko (robota z pompą), a kopali ponoć na 46 czy 47 metrów. Ponoć są jednymi z najlepszych w Lublinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 11.02.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dzięki, widzę ,że facet jest znany.Spróbuję zadzwonić i zapytać o szczegóły.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cyborg 11.02.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Do adaptacji polecam Pana Wartacza Kompleksowo przyjemnie i dobrze i niedrogo Potrafi doradzić i znaleźć fachowców jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Górnik_Lublin 11.02.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 No ja miałem mniej szczęścia u niego. Oferta jego za adaptację zaczynała się od 8 kółek netto, ale bardziej mnie nastawiał na 10 (plus projekt w Archonie). Znalazłem projektantkę za 6 BRUTTO. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 11.02.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Do adaptacji polecam Pana Wartacza Kompleksowo przyjemnie i dobrze i niedrogo Potrafi doradzić i znaleźć fachowców jak trzeba Ja jestem w gronie zadowolonych klientów. Za adaptację domu z garażem i budynku garażowego zapłaciłem 2800 zł. I zero problemów w Starostwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dragasia 11.02.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 No ja miałem mniej szczęścia u niego. Oferta jego za adaptację zaczynała się od 8 kółek netto, ale bardziej mnie nastawiał na 10 (plus projekt w Archonie). Znalazłem projektantkę za 6 BRUTTO. pozdr Ło matko!! to co Ty robiles z tym projektem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 11.02.2009 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dzięki, widzę ,że facet jest znany.Spróbuję zadzwonić i zapytać o szczegóły.Pozdrawiam ale proponuje zapłać mu post factum.......bo jak czytam te posty "o bezproblemowym zalatwianiu w starostwie".....to jestem wiecej niż pewny, ze niedługo KTOŚ będzie wyprowadzany przez CBA W UM w Lublinie mieliśmy juz tego przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewka_C 12.02.2009 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witamzapłacilismy za adaptację i złożenie dokumentacji 4,8 tys ale mieliśmy sporo zmian. Architektki nie polecę bo troszkę długo jej się zeszło z kompletowaniem dokumentów i ciągle przypominała sobie o brakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Górnik_Lublin 12.02.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 W praktyce to na bazie projektu z Archonu powstał nowy projekt, a wyszło taniej niż indywidualny projekt, bo tam zaczynali rozmowę od 12 kółek netto. A ponieważ mam trochę dziki układ z działką (szerokośc, obecny dojazd, przyszły dojazd), więc nie mogłem dobrać gotowego projektu i musiałem zmieniać gotowca. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffi75 12.02.2009 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 No to widzę, że p.Wartacz i jego biuro prowadzi Najprawdopodobniej skorzystam z jego usług,,, Proponuję wpisy gdzie i za ile robiliście adaptacje i jakie wrażenia . . . P.s. A jak wygląda kwestia budowy przyłączy ? Kto i za ile..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piteriks 12.02.2009 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Piteriks napisał: Jesliu chodzi o studnie to mam taki namiar: Rafał 781-959-542. facet jest lublina Mam pytanko.Piteriks czy Ty znasz tego gościa,jest sprawdzony?a może również orientujesz się jak z ceną,dzieki. czołem. Słyszałem o nich od kilku osób, ale powiem szczerze, że fizycznie roboty nie widziałem. Powiadają ze są solidni. No i gdzies tam zapisałem sobie tel. Warto sprawdzić także u innych źródeł, zobaczyć ich robotę, porównać i wybrać. -zapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravic 12.02.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witam mam pytanko do doświadczonych ( szukałem na forum ale jednoznacznie nikt nie udzielił odpowiedzi ) chodzi o pokrycie dachu w grę wchodzi blachodachówka - pytanie jakiej firmy na co zwracać uwagę. Opinie mojego dekarza "Szwedzka blacha najlepsza (SSAB) przy czym musi być naprawdę szwedzka (na spodzie ma być napis skad jest blacha)" To co sam przeczytałem, usłyszałem Czołówka firm to Planja, Lindab, Ruuki ale podobno bratex tez robi ze szwedzkiej blachy (a parę złotych jest tańszy) Spotkałem parę krytycznych uwag o blachach Pruszyńskiego. No i zawsze pojawia się kwestia czy nie lepiej położyć dachówkę (beton lub ceramika) Przy skomplikowanym dachu nie powinno wyjść dużo drożej niż za blachę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 12.02.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 (........) "Szwedzka blacha najlepsza (SSAB) przy czym musi być naprawdę szwedzka (na spodzie ma być napis skad jest blacha)" To co sam przeczytałem, usłyszałem Czołówka firm to Planja, Lindab, Ruuki ale podobno bratex tez robi ze szwedzkiej blachy (a parę złotych jest tańszy) Spotkałem parę krytycznych uwag o blachach Pruszyńskiego. No i zawsze pojawia się kwestia czy nie lepiej położyć dachówkę (beton lub ceramika) Przy skomplikowanym dachu nie powinno wyjść dużo drożej niż za blachę. A i na tym nie wyczerpuje się możliwość wyboru (i bólu głowy z tym związanego). Jest przecież jeszcze chociażby gont bitumiczny (nie mylić z eternitem). Sam nie mam, ale kumpel właśnie takie pokrycie założył i jest zadowolony. Bardzo polecał mi to też mój dekarz. Ostatecznie stanęło na dachówce i jestem zadowolony, ale gdybym miał robić to jeszcze raz, to napewno bardzej poważnie wziąłbym po uwagę też gont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts