dyz 19.02.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Vaclav, (żeby nie wyjść że i ja jestem czyimś adwokatem ) masz jak najbardziej rację ale reakcja kilku osób wzięła się zapewne stąd, że Vectomek nie oskarżał firmy X za jakość obsługi/usługi/reklamacji ale za jakość firmy Y a to wprowadza tylko niepotrzebne zamieszanie. Ja oczywiście nie mam nic do konkretnych firm wymienianych w tych postach. Pozwoliłem sobie na taką refleksję ogólnej natury, choć przyznaję, że nie do końca pasuje ona do tego co było tu pisane o sprawie tych drzwi. Ot, był to trochę pretekst żeby wyrazić swoje zdanie sprzeciwu wobec dość powszechnej w branży budowlanej "spychologii". Pozdrawiam To w tym duchu i w takiej formie ja przyłączam się do tego protestu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 19.02.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam. Macie może jakąś sprawdzoną firme do wykonania przyłącza energetycznego (okolice Świdnika). Musimy znaleść kogoś nowego bo facet który miał nam wykonać przyłącze zostawił dom, rodzine i słuch po nim zaginął. Szukamy kogoś nowego ale zawsze lepiej juz sprawdzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 19.02.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Witam. Macie może jakąś sprawdzoną firme do wykonania przyłącza energetycznego (okolice Świdnika). Musimy znaleść kogoś nowego bo facet który miał nam wykonać przyłącze zostawił dom, rodzine i słuch po nim zaginął. Szukamy kogoś nowego ale zawsze lepiej juz sprawdzonego. Proponuję udać się do urzędu gminy, pod który podlega twoja działka i tam popytać. Powinnaś dostać namiary na ludzi, którzy mają wydeptane ścieżki w LUBZELu czy innym zakładzie energetycznym i nie będziesz czekać jak ja na odbiór przyłącza (już ponad 4 miesiące). I pamiętaj, że zakład ma na odbiór dwa lata czy jakoś tak (tego nie jestem pewien). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pierwszy 20.02.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Przyłącze elektryczne miałem wykonywane w Świdniku przez pana Wardę. Mieszka w Lublinie na Abramowickiej. Firma nazywa się MIR. Osobiście mogę go polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 20.02.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Przyłącze elektryczne miałem wykonywane w Świdniku przez pana Wardę. Mieszka w Lublinie na Abramowickiej. Firma nazywa się MIR. Osobiście mogę go polecić. Również jestem zadowolony z usług pana Wardy. Naprawdę szybko zrobione przyłącze i zero problemów z LUBZELEM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Górnik_Lublin 20.02.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 A czy można prosić o telefon do Pana Wardy, skoro jest tak bardzo polecany. Z góry dziękuję. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 21.02.2009 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 A czy można prosić o telefon do Pana Wardy, skoro jest tak bardzo polecany. Z góry dziękuję. pozdr Namiary poszły na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Górnik_Lublin 21.02.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Piękne dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffi75 21.02.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 A czy można prosić o telefon do Pana Wardy, skoro jest tak bardzo polecany. Z góry dziękuję. pozdr Namiary poszły na PW. Ja również poproszę o namiary na p.Warde. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 21.02.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 dzieki za odpowiedz. poprosze o telefon do p. Wardy na priv. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 21.02.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Powinnaś dostać namiary na ludzi, którzy mają wydeptane ścieżki w LUBZELu czy innym zakładzie energetycznym i nie będziesz czekać jak ja na odbiór przyłącza (już ponad 4 miesiące). I pamiętaj, że zakład ma na odbiór dwa lata czy jakoś tak (tego nie jestem pewien). Mam nadzieje że u mnie pójdzie to szybciej i nie bede musiała czekac tak długo. Niech tylko troche ziemia rozmarznie to trzeba się brac za kopanie i kładzenie kabelka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffi75 22.02.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 matysia , a masz już wszelkie wymagane papierki..? bo mnie już powoli krew zalewa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 23.02.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Wczoraj dostałem dobrą wiadomość od ekipy, która mi robiła przyłącze energ. (w sumie to znajomy rodziców nimi "zarządza". Kazał szykować kasę, podobno LUBZEL ma odbierać kabelek Czyli skończy się wożenie agregatu na działkę. i muszę się pochwalić, znalazłem ekipę do dachu (blachodachówka) 40 zł/m2 (oczywiście bez ocieplenia). Jak coś mogę dać namiary, mój majster ich polecał, a chłopaki młode i widać, że znają się na robocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Górnik_Lublin 23.02.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 A ja jutro idę składać papierki o pozwolenie za budowę. Mam nadzieję, że wszystko mam. Trzymajcie kciuki. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 23.02.2009 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 matysia , a masz już wszelkie wymagane papierki..? bo mnie już powoli krew zalewa.... papierki mam już do dawna tylko jakoś nigdy nie było okazji żeby się wziąść za wykonanie przyłącza. zresztą nie było takiej potrzeby bo buduje się obok teściów więc wystarczył 20 metrowy przedłużacz no i nie dostawalismy rachunków za prąd budowlany który do tanich nie należy. jednak mały kroczkami zbliża sie przeprowadzka czas więc najwyższy na własne przyłacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matysia 23.02.2009 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 a swoją drogą to z tymi papierkami to jest chodzenia. u nas mielismy problem z usytuowaniem skrzynki. chcieli ją nam wstawić w granicy działki. a działka ma 1,22 ha. tak jak chciał lubzel to niebieska linia, tak jak my czerwona. po 3 miesiacach wydeptywania sciezek w zakładzie energetycznym , gminie, starostwie udało nam sie przeforsować nasz projekthttp://images40.fotosik.pl/66/6db6ca7cf7fd99f3m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulachelm 23.02.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witajcie kochani budowniczy. Na samym początku serdecznie gratuluję wam wszystkich postępów prac i STALOWYCH NERWÓW bez których, jak widzę, ani rusz. U nas na szczęście z papierkami poszło w miarę sprawnie i szybko, bo od kupienia projektu do uzyskania pozwolenia na budowe minęły zaledwie niespełna 2 mies. Czekamy już jedynie na dobrą pogodę, by ruszyć do boju . Dziś właśnie podpisaliśmy umowę kredytową. Ryzykowny ruch w dobie dzisiejszego kryzysu, ale cóż...Mam nadzieję,że podołamy wyzwaniu. I tak trzeba myśleć i działać. Część materiałów zakupiliśmy wcześniej z oszczędności, czy dobrze? Mam nadzieję, że tak, bo w dość dobrych cenach i z możliwością przechowania w składzie. Planujemy rozpocząc budowę w połowie marca, oczywiście jeśli pogoda pozwoli Tak w ogóle, to chcialam wam jeszcze napisać, że kiedy się czyta jak ludzie dzielnie "przemykaja" przez tak ciężki temat jak budowa domu, to aż się człowiekowi żyć chce Jasne, nie ma to jak dążyć do stawianych sobie celów i spełniać własne marzenia... Pozdrawiam wszystkich !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulachelm 23.02.2009 23:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 A oto domek, który będziemy budować http://projekty.dom.pl/images/153/6047_1224747388.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulachelm 23.02.2009 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Sorki, to elewacja ogrodowa, a front prezentuje się tak:http://projekty.dom.pl/images/153/6047_1224747361.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egoon1 24.02.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 matysia to jakoś dziwne bo ja miałem to samo "skrzynka w granicy dzałki" ale mam dziwnych sąsiadów i nie zgodzili się na to, jeden wyjazd do LUBZELU ( podlegam pod Kraśnik) zmiana brzmienia umowy na: "przy granicy" i koniec problemów wszystko trwało 15 minut bardzo fajni Panowie ( pozdrowienia dla nich ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts