Raffi75 29.04.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Gdzie mogę zobaczyć w Lublinie dachówkę ruppceramika sirius 13 miedziana? Będę bardzo wdzięczny za info. I może ktoś zna dobrą hurtownię aby zamowić pokrycie dachowe (ceramikę)? Zobacz na mój avatar - to jest Syriusz miedziany, 345m2:-) Co do materiałów na dach to brałem też w Matelbudzie, wal do Mariusza i powołuj się na ten domek w Zemorzycach. Co do wykonawcy dachu to robił go Jurek Sienkiewicz, też mogę polecić. Tylko żądaj żeby więźbę stawiał pan Ignac:-) Mam pytanie ; sami kupowaliście materiały czy robił to Wasz wykonawca, pytam ze względu na różnicę w podatku VAT. Jeśli robi to firma to wychodziło by 15% taniej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixer4all 29.04.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Hydraulika potrzebuje na gwalt bo tempo robot na budowie przeroslo moje oczekiwania i potrzebuje wyprowadzic kanalizacje przed zalaniem "chudziakem" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arti.sa 29.04.2009 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Dorciaz, Apieczyk dzięki za info. W takim razie jutro się zgłoszę do Metalbudu dzisiaj byłem w Omedze na jutro mam mieć cenę. Apieczyk a może posiadasz jakieś fotki? Chętnie bym jeszcze zerknoł, ewent. prosiłbym na [email protected] Zastanawiam się jeszczepoważnie nad brylantem 13v kasztan - dzisiaj oglądałem dach i ma niezłą powłokę. Błyszczy się jak w tym powiedzeniu ..... Raffi75 ja kupuję wszystko sam oczywiście oprócz "drobnicy". Jak masz zaufanie do wykonawcy to czemu nie ale nie wydaje mnie się, że nie ma wykonawca nic z tego więc i tak zapaewne zapłacisz więcej. A wniosek o zwrot każdy może napisać do US. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 29.04.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Gdzie mogę zobaczyć w Lublinie dachówkę ruppceramika sirius 13 miedziana? Będę bardzo wdzięczny za info. I może ktoś zna dobrą hurtownię aby zamowić pokrycie dachowe (ceramikę)? Zobacz na mój avatar - to jest Syriusz miedziany, 345m2:-) Co do materiałów na dach to brałem też w Matelbudzie, wal do Mariusza i powołuj się na ten domek w Zemorzycach. Co do wykonawcy dachu to robił go Jurek Sienkiewicz, też mogę polecić. Tylko żądaj żeby więźbę stawiał pan Ignac:-) Mam pytanie ; sami kupowaliście materiały czy robił to Wasz wykonawca, pytam ze względu na różnicę w podatku VAT. Jeśli robi to firma to wychodziło by 15% taniej.. Wiem, że taniej, ale w Matelbudzie materiał kupowaliśmy na siebie. Za to wykonawca sam umawiał i załatwiał transport z hurtowni tak jak im to pasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffi75 29.04.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Dorciaz, Apieczyk dzięki za info. W takim razie jutro się zgłoszę do Metalbudu dzisiaj byłem w Omedze na jutro mam mieć cenę. Apieczyk a może posiadasz jakieś fotki? Chętnie bym jeszcze zerknoł, ewent. prosiłbym na [email protected] Zastanawiam się jeszczepoważnie nad brylantem 13v kasztan - dzisiaj oglądałem dach i ma niezłą powłokę. Błyszczy się jak w tym powiedzeniu ..... Raffi75 ja kupuję wszystko sam oczywiście oprócz "drobnicy". Jak masz zaufanie do wykonawcy to czemu nie ale nie wydaje mnie się, że nie ma wykonawca nic z tego więc i tak zapaewne zapłacisz więcej. A wniosek o zwrot każdy może napisać do US. A jesteś pewny, że w przypadku dachówek i całej reszty materiału na dach przysługuje zwrot VAT...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorciaz 29.04.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Gdzie mogę zobaczyć w Lublinie dachówkę ruppceramika sirius 13 miedziana? Będę bardzo wdzięczny za info. I może ktoś zna dobrą hurtownię aby zamowić pokrycie dachowe (ceramikę)? Zobacz na mój avatar - to jest Syriusz miedziany, 345m2:-) Co do materiałów na dach to brałem też w Matelbudzie, wal do Mariusza i powołuj się na ten domek w Zemorzycach. Co do wykonawcy dachu to robił go Jurek Sienkiewicz, też mogę polecić. Tylko żądaj żeby więźbę stawiał pan Ignac:-) Mam pytanie ; sami kupowaliście materiały czy robił to Wasz wykonawca, pytam ze względu na różnicę w podatku VAT. Jeśli robi to firma to wychodziło by 15% taniej.. Kupowalismy sami....Przecież możesz sie starac o zwrot VAT,kupujesz na fakture.My równiez byliśmy w Omedze...odwiedz kilka miejsc i sie pochwal w każdym ,że nie jest pierwszy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 29.04.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Dorciaz, Apieczyk dzięki za info. W takim razie jutro się zgłoszę do Metalbudu dzisiaj byłem w Omedze na jutro mam mieć cenę. Apieczyk a może posiadasz jakieś fotki? Chętnie bym jeszcze zerknoł, ewent. prosiłbym na [email protected] Zastanawiam się jeszczepoważnie nad brylantem 13v kasztan - dzisiaj oglądałem dach i ma niezłą powłokę. Błyszczy się jak w tym powiedzeniu ..... Raffi75 ja kupuję wszystko sam oczywiście oprócz "drobnicy". Jak masz zaufanie do wykonawcy to czemu nie ale nie wydaje mnie się, że nie ma wykonawca nic z tego więc i tak zapaewne zapłacisz więcej. A wniosek o zwrot każdy może napisać do US. A jesteś pewny, że w przypadku dachówek i całej reszty materiału na dach przysługuje zwrot VAT...? Ja tak, bo już zwrot za dach dostałem, równe 3 miesiące czekania w I US w Lublinie. Zrobiłem lekkie rozeznanie, ale faktura z hurtowni miała ze 3 strony A4 a śpieszyłem się bardzo, więc wpisałem całą - korygowałem tylko 2 pozycje tzn. wkręty farmerskie i palety zwrotne;) Te pomyłki sam znalazłem kilka dni po złożeniu wniosku, po prostu wina pośpiechu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 29.04.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2009 Również zaliczam się do grona zadowolonych klientów firmy Matelbud. Ceny mieli bardzo dobre. Jak robicie wyceny dachu w różnych firmach, to patrzcie jakie materiały policzyli. Często jest też tak, że zaniżają powierzchnię dachu przy obliczeniach i trzeba potem sporo różnych rzeczy dokupować. W Matelbudzie tego problemu nie miałem. Ze zwrotem nadwyżek też żadnych problemów nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 30.04.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Czy macie jakieś namiary na architekta wnętrz godnego polecenia, będę wdzięczna za wszelkie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixer4all 30.04.2009 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Potrzebuje wypozyczyc "skoczka" do ubijania zasypki macie do kogos kontakt? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 01.05.2009 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 Potrzebuje wypozyczyc "skoczka" do ubijania zasypki macie do kogos kontakt? pozdrawiam Ja wypożyczałem w firmie RAMIRENT przy Dr. Męczenników Majdanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rgeb 01.05.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2009 to jest w woli krasienińskiej skład budowlany i oni też wykonują budowy i ludzie są zadowoleni gość nazywa się Gąsior My na razie w tej drugiej grupie ale już niebawem zaczniemy - mam nadzieję.Potrzebuję namiarów na jakiegoś sprawnego i rozsądnego cenowo geodetę.No i czy ktoś z Was zlecał badania warunków geologicznych przed budową ? Bierzemy pod uwagę pompę ciepła i takowe badania będą potrzebne. Dodatkowo przyda się wiedza co tam w ziemi piszczy zanim coś na niej postawimy. Działka jest w Krasieninie Kolonii, może jest ktoś budujący w tej okolicy ? Prawdopodobnie będziemy budować Faworyta c183b wariant II w wersji lustrzanej. Pozdrosy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tasha 02.05.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Moge polecić sprawdzonego elektryka z okolic Lubartowa jak ktoś reflektuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katpro 02.05.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 to jest w woli krasienińskiej skład budowlany i oni też wykonują budowy i ludzie są zadowoleni gość nazywa się Gąsior My na razie w tej drugiej grupie ale już niebawem zaczniemy - mam nadzieję. Potrzebuję namiarów na jakiegoś sprawnego i rozsądnego cenowo geodetę. No i czy ktoś z Was zlecał badania warunków geologicznych przed budową ? Bierzemy pod uwagę pompę ciepła i takowe badania będą potrzebne. Dodatkowo przyda się wiedza co tam w ziemi piszczy zanim coś na niej postawimy. Działka jest w Krasieninie Kolonii, może jest ktoś budujący w tej okolicy ? Prawdopodobnie będziemy budować Faworyta c183b wariant II w wersji lustrzanej. Pozdrosy Witam !!! My budujemy nasz dom w Nasutowie, to prawie po sąsiedzku. Dopiero zaczynamy, w połowie maja zalewamy fundamenty. Pozdrawiam !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorciaz 02.05.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 potrzebuje garaż blaszany.....moze ktos moze polecic jakąś sprawdzona firme?pozrd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 02.05.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 to chyba cytat z mojego posta. Dzięki za info. Kolonia Krasienin to u mnie. U mnie na działce na razie niewiele się dzieje. Sadzik rośnie, jak na razie nikt nie ukradł drzewek. Posadziłem też ałyczę na część żywopłotu, reszta będzie wsadzona w przyszłym tygodniu. Ziemia u nas na działce to 30-40 cm humusu (ciekawe że niby jest teraz susza a u mnie centymetr na wierzchu suchy i twardy jak beton a pod spodem wilgotna ziemia), niżej glina twarda jak skała. Nie wkopałem się na razie głębiej bo mi się szpadel połamał ale dla pompy ciepła to może nie być najlepsze podłoże. Mam nadzieję że pod tą gliną coś bardziej przyjaznego znajdę. Jak nie to będzie kocioł na pelety. Nie będę płacił Ruskim za gaz choćbym miał w swetrze chodzić w domu albo palić meblami. Chałupa będzie mocno docieplona więc się chłodów nie boję. Projekt już jest, na razie czekam jedynie na zmiany które wprowadza architekt, muszę się wreszcie zabrać za wodę i prąd, woda 4 m od granicy, jakieś 10 do pomieszczenia gospodarczego więc powinno mało zaboleć po kieszeni, prąd niestety 100m. Lubzel dał mi wycenę i zrobię to na własną rękę. Brak kasy mnie nieco wyhamował ale zacznę kopytkować niebawem nieco szybciej. Rozglądam się za blaszakiem bo już mi się w garażu graty na budowę przestają mieścić. Pozdrosy dla wszystkich sąsiadów, mam nadzieję że zaczniemy niebawem coś więcej niż sadzenie drzewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenewos 03.05.2009 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 potrzebuje garaż blaszany.....moze ktos moze polecic jakąś sprawdzona firme? pozrd. My kupiliśmy w zeszłym tygodniu II gatunek 3x5. Przywieźli i zamontowali zaraz na drugi dzień. Cena 1180 z dowozem i montażem. Jakość w porządku. TEL. 787-130-333 , 606-633-303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorciaz 03.05.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 potrzebuje garaż blaszany.....moze ktos moze polecic jakąś sprawdzona firme? pozrd. My kupiliśmy w zeszłym tygodniu II gatunek 3x5. Przywieźli i zamontowali zaraz na drugi dzień. Cena 1180 z dowozem i montażem. Jakość w porządku. TEL. 787-130-333 , 606-633-303 ....i o to mi wlaśnie chodziło! dziękuje bardzo pozdr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzy_30 03.05.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Witam, jestem nowy na forum i chciałbym zacząć budowę pod koniec wakacji. Niestety nie mam jeszcze ekipy budowlanej. Mógłbym prosić namiary na jakiechś poleconych, sprawdzonych i solinych fachowców (najlepiej z lublina, bądź okolic)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 04.05.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 II gatunek ? a czym się toto różni od I gatunku oprócz ceny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts