betina71 13.05.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 vincent_vega napisał; Ma ktoś jakieś doświadczenia z firma Okno Plast Kraków? Jak wygląda jakość okien, czy są terminowi, czy nie ma ewentualnych problemów z serwisem gwarancyjnym? Mam od niedawna więc o serwisie niewiele moge powiedzieć. Montaż wykonany w terminie, bez problemów. Okna wyglądają dobrze chociaz jak ktoś mocno chce to zawsze czegoś moze się przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady1978 13.05.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Czy ktoś może mnie naprowadzić na dobre firmy w których zamawialiście okna? Okna PVC kolor obustronny barwione w masie dobrze żeby miały wzmacniane profile, mozliwość wykonania dużych łuków. Czy Veka to dobra firma? Może inne? Dzięki z góry. Veka to bardzo dobra firma, ale Veka nie zrobi i nie sprzeda Ci okien ponieważ ich nie produkuję. Veka to system profili na których robi bardzo wielu producentów. Niestety jakość końcowego produktu(czyli okna) nie zawsze jest taka sama, mimo ze profil taki sam np Veka lub Aluplast. Dlatego bardzo ważne jest aby zweryfikować przede wszystkim producenta okien. Czyli; w jaki sposób okna są produkowane, na jakich maszynach, jak wykonują zgrzewy, jak osadzają szyby, tradycja, certyfikaty, jakie stosują wzmocnienia, uszczelki, itp. Porównywanie samych profili jest mało miarodajne i ciężko wskazać które okna będzie lepsze. Jeżeli interesuje Cie szczególnie profil Veka to wg mojej opinii najlepsze okna na tym profilu wykonuje Oknoplast - Kraków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 13.05.2009 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Ja akurat stoję przed dylematem, czy wybrać okna z Okno Plastu czy z Okno Domu. Okno Dom znam, bo brałem okna do starego mieszkania i wszystko było i jest w porządku. Znowu okna z Okno Plastu bardziej mi się podobają jeśli chodzi o kształty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 13.05.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Vincent, wydaje mi się że różnicy między oknami nie będzie... zarówno oknodom jak i oknoplast mają okna wysokiej jakości, ale i niestety drogie apieczyk gratuluję okienek!!! Dzisiaj miałam przyjemność przejeżdżać koło Twojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karollinka 13.05.2009 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 czy ma ktoś do sprzedania stemple ok 100 szt, dł 2,80 m??najlepiej z okolic Nałęczowa!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Górnik_Lublin 13.05.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Witam. Mam pytanko jeśli chodzi o cenę elektryka. Ile kosztuje punkt w Lublinie bez materiałów. Coś się wcześniej dokopałem, że 100/szt ale nie wiem czy z materiałem, czy bez. Mnie elektryk zaproponował 25 zł od punktu, ale sama robocizna, materiał mój (mówi co chce, a ja kupuję). pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 14.05.2009 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Witam. Mam pytanko jeśli chodzi o cenę elektryka. Ile kosztuje punkt w Lublinie bez materiałów. Coś się wcześniej dokopałem, że 100/szt ale nie wiem czy z materiałem, czy bez. Mnie elektryk zaproponował 25 zł od punktu, ale sama robocizna, materiał mój (mówi co chce, a ja kupuję). pozdr U mnie robi teraz elektryk, który bierze 30 zł od punktu. W tej cenie zawiera się wszystko włącznie z wpisem do dziennika i płytą CD ze zdjęciami gdzie są położone kable. Są tacy "magicy" co biorą nawet 20 zł od punktu ale osobno doliczają pomiary, czy sporządzenie odpowiedniej dokumentacji. Zakup materiałów do uzgodnienia, ja wybrałem opcję że kupuje elektryk. Przychodzą we trzech, w jedną sobotę zrobili mi całe poddasze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cron 14.05.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Witam,Orientuje się ktoś gdzie można kupić blachodachówkę (ruukki, bratex, lindab, finish profiles) promocyjnej cenie w okolicach Lubartowa lub Lublin?Poszukuję także zbiornika na szambo do drenażu.Prosze o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravic 14.05.2009 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Witam, Orientuje się ktoś gdzie można kupić blachodachówkę (ruukki, bratex, lindab, finish profiles) promocyjnej cenie w okolicach Lubartowa lub Lublin? Poszukuję także zbiornika na szambo do drenażu. Prosze o namiary. Kupowałem lindab za namową dekarza w VDS na Nowodworskiej ale srednio jestem zadwolony. Żle wymierzyli dach, po tygodniu dowieźli brakujacą blachę, która okazał się za krótka, i dopiero po następnym tygodniu dowieźli dobrą - prawie 3 tygodnie opóźnienia. A skoro źle wymierzyli dach to musiałem dopłacić jeszcze za to co nie wzięli wcześniej pod uwagę przy wycenie - ok 1,5 tys. zł. czyli dostajesz wycenę na 15 tys a poźniej się okazuje, że płacisz 16,5 tys. zł. Na plus można zaliczyć im, że przyjęli membranę która mi została ( zostało pół rolki) Cenowo w Lublinie - chyba w Neptunie było podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravic 14.05.2009 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Witam. Mam pytanko jeśli chodzi o cenę elektryka. Ile kosztuje punkt w Lublinie bez materiałów. Coś się wcześniej dokopałem, że 100/szt ale nie wiem czy z materiałem, czy bez. Mnie elektryk zaproponował 25 zł od punktu, ale sama robocizna, materiał mój (mówi co chce, a ja kupuję). pozdr 25 zł to standardowa cena. ale osobno liczą np. za uzbrojenie rozdzielni (czy jak to sie nazywa). Nie wiem tylko czy materiał z jakich są sciany ma znaczenie. U mnie było w belicie a moze w ceramice byłoby drożej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 14.05.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 25 zł to standardowa cena. ale osobno liczą np. za uzbrojenie rozdzielni (czy jak to sie nazywa). Nie wiem tylko czy materiał z jakich są sciany ma znaczenie. U mnie było w belicie a moze w ceramice byłoby drożej ? W belicie jest taniej, jeśli dom jest z ceramiki to z reguły jest 10-15 zł drożej od punktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 14.05.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Witam. Mam pytanko jeśli chodzi o cenę elektryka. Ile kosztuje punkt w Lublinie bez materiałów. Coś się wcześniej dokopałem, że 100/szt ale nie wiem czy z materiałem, czy bez. Mnie elektryk zaproponował 25 zł od punktu, ale sama robocizna, materiał mój (mówi co chce, a ja kupuję). pozdr 25 zł to standardowa cena. ale osobno liczą np. za uzbrojenie rozdzielni (czy jak to sie nazywa). Nie wiem tylko czy materiał z jakich są sciany ma znaczenie. U mnie było w belicie a moze w ceramice byłoby drożej ? u mnie było w porothermie i cena 20zł/punkt wykonanie koniec 2008 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 15.05.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 u mnie było w porothermie i cena 20zł/punkt wykonanie koniec 2008 r Wszystko zależy od elektryka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Górnik_Lublin 15.05.2009 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 A jak liczyli Wasi elektrycy włącznik i żyrandol. Bo mój liczy jako 1 pkt, a ponoć inni lubią liczyć włącznik 1, a lampy 2, czyli liczą za 2 pkty. Dzięki wszystkich za szybkie odpowiedzi w sprawie elektryka. pozdr PS U mnie od wczoraj układają strop, ok. wtorku mają zalewać (mam nadzieję, że nie siebie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravic 15.05.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 A jak liczyli Wasi elektrycy włącznik i żyrandol. Bo mój liczy jako 1 pkt, a ponoć inni lubią liczyć włącznik 1, a lampy 2, czyli liczą za 2 pkty. Dzięki wszystkich za szybkie odpowiedzi w sprawie elektryka. pozdr (...) Jako 1 pkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 16.05.2009 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Czy ktoś potrzebuje większą ilość cegły czerwonej prasowanej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubhert 18.05.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Sprzedam nadwyżkę ekogroszku w cenie 500,00 zł/t, zworkowany. Ekogroszek przeznaczony głównie dla pieców z podajnikiem retortowym, ale świetnie pali się też w zwykłych piecach zasypowych i tłokowych. Bardzo wysoka kaloryczność, śladowe ilości popiołu.Możliwość obejrzenia procesu spalania.Pytania proszę kierować na priv, podając telefon kontaktowy lub e-mail Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cyborg 18.05.2009 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witam serdecznieCzy ktoś współpracował z ekipą z Białej Podlaskiej z Aeroca firma Pana R.K.Jakie opinie o wykonastwie i solidności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 19.05.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 A powiedzcie mi ile teraz kosztuje położenie 1m2 dachu ? Blachodachówka, projekt dość prosty, bez okien czy innych większych udziwnień. Cena za konstrukcję drewnianą, dach, obróbki i rynny - czyli bez ocieplenia. Mam ustaloną cenę na 40 zł/m2 i nie wiem czy się targować czy nie odzywać i cieszyć, że tak tanio. Druga sprawa - jaką blachę an dach byście polecili, gdzie i w jakiej cenie ? Powiem szczerze, że jestem skłonny dopłacić kilka zł za lepszą jakość i dłuższą gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egoon1 19.05.2009 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 wydaje mi się że cene masz dobrą ja wytargowałem na 45 zł za m2 dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts