guit 14.07.2004 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 ja kupiłem sotralentza po najdrozszym kursie euro pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 14.07.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Guit, a ile to kosztowało? Agamon - miło, że się objawiłeś ! Rzecz w tym, że mój mąż postanowił sobie, że sam podczas urlopu weźmie się za instalowanie oczyszczalni - a urlop zaplanował na ostatni tydzień lipca i pierwszy tydzień sierpnia. Więc w tej opcji chodziłoby mi o sam materiał, bez wykonawstwa firmy. Oczywiście chciałbym też wiedzieć, jakie są ceny za wszystko razem, bo może okaże się, że nie opłaca się robić samemu. Chociaż wydaje mi się, że jednak koszty własne firmy, wrzucone w cenę, zawsze ją podnoszą. Pozdrawiam i czekam na wieści! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 14.07.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 oczyszczalnia (osadnik 2m3, 48mb drenazu, 2 studzienki, puzzolana i geowloknina) kosztowalo cos ok. 4200 zl trzeba dokupic zestaw przylaczeniowy (rury doprowadzajace od osadnika do drenazu oraz odpowietrzenie wysokie, ewentualne nadbudowy studzienek, piach i zwir - to cos ok. 1500 zl reszta to robocizna - porwalem sie na to i jest to jednak pracochlonne i nie lekkie zajecie, ale oplacac sie oplaca przyjalem, ze chce miec gwarancje (sotralentz daje 10 lat) - w takim razie firma nadzoruje za kase proces instalacji - 500 zl a na robociznie jestem do przodu jakies 1200 zl w umowie ustnej z przedstawicielem sotralentza w Lublinie otrzymalem informacje, ze pierwszy rok "opieki" mam za darmo (zdecydowealem sie na taka opcje "opieki"-konserwacja itp.) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 14.07.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Dzięki Guit ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 14.07.2004 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 nie ma sprawy Ella jakby co sluze pomoca, troche sie przy tym narobilem... pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikaa 14.07.2004 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Witam Wszystkich, bo popełnilam straszna gafe i sie nie przywiatłam !!!!!!!!!! Ale moje roztargnienie wynikalo ze zdenerwowania, bo murarz zadzwonił w niedzielę, ze w ogóle nie przyjdzie, o zgrozo!!! Myslałam ze go oberwę ze skóry ( co było raczej nie mozliwe, bo ten "pseudo- fachowiec" zrezygnowal przez telefon!!!). Ale na szczeście wieść o tym sie szybko rozniosła i juz mamy nowych murarzy; co prawda 2xdrozszych, ale i garaz nam postawią i ruszą juz za tydzień ) Mam nadzieję ze sie niedlugo juz pochwale postępem w pracach Pozdrawiam )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 14.07.2004 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 witaj Mikaa nie przejmuj sie, to nie ostatni raz ktos Ciue zrobil w konia - podejrzewam, ze jeszcze nie raz bedziesz miala klopoty ze snem i wlosami ale taki nasz los - BUDUJACYCH witaj w naszym gronie i dziel sie problemami i spostrzezeniami pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikaa 14.07.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Dzięki za pocieszenie, chociaz wiem ze przed nami jeszcze dluga droga Guit ładnie wygladasz na tle betoniary hhiihii )) a i domek w calej okazałosci, ach moze i u nas niedlugo tak bedzie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 15.07.2004 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2004 kolejny czytelnik M? ja tez tak mowilem rok temu, a dzisiaj lada chwila sie wprowadzamy, tylko kolejna ekipa nawalila i szukam nowej - stolarza do obrobki schodow... pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 19.07.2004 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Ella!planuje zakup oczyszczalni blizej jesieni.co do cen to róznica jest taka ze jak kupujesz material to masz 22VAT a jak z robocizna to tylko 7%VAT.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 20.07.2004 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Agamon, jeśli opracowałeś juz szczegóły techniczne i finansowe, to daj znać na priv, dobrze? Z góry dzieki! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 22.07.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Witam po dłuzszej przerwie nowych i starych budowlańców z lubelszczyznyU mnie powoli mury pną się do góry. Czy ktoś z Was nie chce się pozbyć stępli budowlanych.Potrzebuję ok. 30 sztuk. PozdrawiamWiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 22.07.2004 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 hej,ja mialem pozyczone, jakbys bral strop u niteckiego i załęskiego, zapytaj o mozliwosc pozyczenia pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 23.07.2004 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Nie budujcie się w Nałęczowie, chyba że chcecie sobie nerwy szarpać z takimi urzędasami. Najlepsze jest to, że nas znajomi ostrzegali przed tym UM, a my i tak się tam wepachaliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 23.07.2004 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 Martiii ale jak juz przejdziesz przez problemy "biurowe" i wybudujesz domek, to bedziemy mieli u Ciebie "mete" w uzdrowisku )))) pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 23.07.2004 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2004 od poniedzialku ide na zasluzony, mam nadzieje, urlop postaram sie pomalowac sciany i sufity w moim brand new home ... zobaczymy, czy sie uda.. milego budowania i skutecznej walki z urzedasami w miare mozliwosci bede zagladal na FM pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 25.07.2004 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Wulkan mnie pozostaly steple, chetnie sprzedamElla jak bebde mial chwile wolnego to napisze na priwaPozdrawiam wsiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 25.07.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Acha znajomemu ukradli kutą brame z furtką ( czarna), jakby ktos oferowal okazyjnie to dajcie namiar. Facet załamany, szkoda go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wukan 26.07.2004 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Agamon Wysłałem Ci na priva informację w sprawie stępli budowlanych Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 26.07.2004 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2004 Wiesieksprawdze rozmiary i ilosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts