Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Guit, a ile to kosztowało?

Agamon - miło, że się objawiłeś :) !

Rzecz w tym, że mój mąż postanowił sobie, że sam podczas urlopu weźmie się za instalowanie oczyszczalni - a urlop zaplanował na ostatni tydzień lipca i pierwszy tydzień sierpnia.

Więc w tej opcji chodziłoby mi o sam materiał, bez wykonawstwa firmy. Oczywiście chciałbym też wiedzieć, jakie są ceny za wszystko razem, bo może okaże się, że nie opłaca się robić samemu. Chociaż wydaje mi się, że jednak koszty własne firmy, wrzucone w cenę, zawsze ją podnoszą.

Pozdrawiam i czekam na wieści! :)

oczyszczalnia (osadnik 2m3, 48mb drenazu, 2 studzienki, puzzolana i geowloknina) kosztowalo cos ok. 4200 zl

trzeba dokupic zestaw przylaczeniowy (rury doprowadzajace od osadnika do drenazu oraz odpowietrzenie wysokie, ewentualne nadbudowy studzienek, piach i zwir - to cos ok. 1500 zl

reszta to robocizna - porwalem sie na to i jest to jednak pracochlonne i nie lekkie zajecie, ale oplacac sie oplaca :) przyjalem, ze chce miec gwarancje (sotralentz daje 10 lat) - w takim razie firma nadzoruje za kase proces instalacji - 500 zl

a na robociznie jestem do przodu jakies 1200 zl

w umowie ustnej z przedstawicielem sotralentza w Lublinie otrzymalem informacje, ze pierwszy rok "opieki" mam za darmo ;) (zdecydowealem sie na taka opcje "opieki"-konserwacja itp.)

pozdr

Witam Wszystkich, bo popełnilam straszna gafe i sie nie przywiatłam !!!!!!!!!! Ale moje roztargnienie wynikalo ze zdenerwowania, bo murarz zadzwonił w niedzielę, ze w ogóle nie przyjdzie, o zgrozo!!! Myslałam ze go oberwę ze skóry ( co było raczej nie mozliwe, bo ten "pseudo- fachowiec" zrezygnowal przez telefon!!!). Ale na szczeście wieść o tym sie szybko rozniosła i juz mamy nowych murarzy; co prawda 2xdrozszych, ale i garaz nam postawią i ruszą juz za tydzień ;))

Mam nadzieję ze sie niedlugo juz pochwale postępem w pracach

Pozdrawiam :)))