ravic 24.09.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Jako, że dostaliśmy w końcu kredyt, pora przyśpieszyć nieco prace. Poprosiłbym na prv o kontakty do sprawdzonych fachowców od : 1. Mixokreta 2. Ocieplenia i tynku 3. Płytek 4. Płyt K-G 5. Zabudowy i rozprowadzenia kominka i całej reszty wykończeniówki. Mamy zamiar rozpalić na zimę w piecu i kończyć prace, żeby jak najszybciej się wprowadzić. Fachowiec od elewacji i tynków (zarówno wewnętrznych jak i zewnetrznych). Poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
egoon1 25.09.2009 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 miksokret poszło na priva - sprawdzeni ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sagmag 27.09.2009 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 czy ktoś z forowiczów słyszał cos o oknach z firmy spectrum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uba 27.09.2009 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Ile kosztuje adaptacja projektu z poddaszem o powierzchni 150 m2.Jedyna zmiana to rezygnacja z grażu.Czy 3500 to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 27.09.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Myślę, że tak, bo przeważnie sama adaptacja to jakieś 1500 tys. a rezygnacja z garażu, jeśli nie komplikuje to więźby to tylko wykreślenie na czerwono w projekcie (jak ja szukałam architekta, który to zrobi to wyceniali odcięcie garażu na 2500, 300 i 0zł), więc co architekt to inna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 28.09.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Ile kosztuje adaptacja projektu z poddaszem o powierzchni 150 m2. Jedyna zmiana to rezygnacja z grażu. Czy 3500 to dużo? Tylko czy rozmawiamy o "gołej" adaptacji, czy też są w niej przyłącza, zjazd z drogi i wszystko co potrzeba do złożenia projektu do starostwa ? Bo jeśli chodzi o "gołą", to dość drogo, jak napisała dardudka. Koszt wprowadzenia jednej zmiany, to około 500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uba 28.09.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Ile kosztuje adaptacja projektu z poddaszem o powierzchni 150 m2. Jedyna zmiana to rezygnacja z grażu. Czy 3500 to dużo? Tylko czy rozmawiamy o "gołej" adaptacji, czy też są w niej przyłącza, zjazd z drogi i wszystko co potrzeba do złożenia projektu do starostwa ? Bo jeśli chodzi o "gołą", to dość drogo, jak napisała dardudka. Koszt wprowadzenia jednej zmiany, to około 500 zł Mam zabudowę "siedliskową" więc będę miał zasilanie gazem, wodą i prądem tzw "zalicznikowe' czyli z już istniejących liczników tylko w nowym budynku. Zjazdu z drogi nie potrzeba. Architektowi dostarczyłem takie pozwolenia na zasilanie "zalicznikowe", mapę do celów projektowych i projekty domu - za dwa tygodnie ma być ZUD a pózniej pozwolenie na budowę za te właśnie 3500 zł i jak to oceniacie? pozdrawiam: uba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 29.09.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Mam zabudowę "siedliskową" więc będę miał zasilanie gazem, wodą i prądem tzw "zalicznikowe' czyli z już istniejących liczników tylko w nowym budynku. Zjazdu z drogi nie potrzeba. Architektowi dostarczyłem takie pozwolenia na zasilanie "zalicznikowe", mapę do celów projektowych i projekty domu - za dwa tygodnie ma być ZUD a pózniej pozwolenie na budowę za te właśnie 3500 zł i jak to oceniacie? pozdrawiam: uba To dużo. Ja w zeszłym roku za adaptację domu z garażem, garażu obok, z projektem przyłączy gazu, wody, prądu i uwzględnieniem zjazdu zapłaciłem 2,8 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 29.09.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 niekoniecznie, bo skoro już tam są jakieś budynki to adaptacja dotyczy całości, więc może doliczyli sobie za całość. 2,8 a 3,5 to już nie duża różnica, zwłaszcza że nie chodzi o ten sam dom, działkę, sytuację itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dadr 29.09.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Architektowi dostarczyłem takie pozwolenia na zasilanie "zalicznikowe", mapę do celów projektowych i projekty domu - za dwa tygodnie ma być ZUD a pózniej pozwolenie na budowę za te właśnie 3500 zł i jak to oceniacie? Ja oceniam, że to bardzo dużo. Osobiście zapłaciłem 2300, ale w cenie zawarte były wszystkie przyłącza, uzgodnienia, a w adaptacji - 2 zmiany istotne w projekcie (poddasze i dach) i dużo zmian nieistotnych - typu ścianki działowe, okna itp. Ja osobiście dostarczyłem architektowi warunki zabudowy i projekt gotowy, reszta była załatwiana przez niego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 29.09.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 czy ktoś z forowiczów słyszał cos o oknach z firmy spectrum podobno dobre, sama zamówiłam 11 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Górnik_Lublin 29.09.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Szanowni forumowicze. Jeśli można to proszę o pomoc. Jestem na etapie "hydrauliki". Miałem zamiar zrobić kominek z płaszczem wodnym, kolektory słoneczne, piec kondensacyjny i ogrzewanie podłogowe. Ale ci fachowcy mi tak namieszali, że już nie wiem co i jak zastosować. Obecnie po burzy mózgów myślę o takim rozwiązaniu: kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza (wężykiem, wężykiem), kocioł kondensacyjny, ogrzewanie podłogowe. Do tego rekuperator. Pociągnę sobie instalację pod kolektory słoneczne , ale narazie nie będę ich montować (zobaczymy po kosztach eksploatacji i mże w przyszłości nasza ukochana gmina zmądrzeje (marzenie) i coś dołoży do energii odnawialnej), bo raz że nie wiem które (rurowe czy płaskie) i czy to opłacalne dla 4 osobowej rodziny. Czy uważacie, że to wystarczy na obniżenie kosztów eksplaatacji ogrzewania bez kosztownego - czytać długoterminowego zwrotu - inwestowania. Czy ktoś już może robił podłogówkę i jak ona się spisuje przy położeniu na nim paneli. Czy raczej jakiś kamień położyć (gres, terakota)? A może jakieśinne propozycje macie na mój ból głowy (no oprócz gorącej kobiety) pozdr i z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Górnik_Lublin 29.09.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 A jeszcze jedno pytanko. A jaki bufor zastosować. Podłogówka + wod.użyt. dla 4 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 29.09.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 Gdzie znaleźć grys ogrodowy oraz większe kamienie, łupki do ogrodu??? MOŻE KTO WIE ? Żwirownie za Makro znam ale tam słabo z jakimś ładnym kamieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autobus 30.09.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam,czy ktoś z forumowiczów może polecić dobrą ekipę do zrobienia dachu. Dach kryty blachodachówką, jednak trochę zakręcony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 30.09.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Ja z całą odpowiedzialnością mogę polecić Pana Góreckiego z Wilkołaza III, niestety nie mam tel. Robi dużo w lubelskim, ale i w Warszawie, nie wiem jak z terminami. Po nim masz gwarancję, że nigdzie nic Ci nie zacieknie, a to chyba najważniejsze Nasz dach jest nawet bardzo zakręcony, dużo lukarn i lukarenek, a zrobiony szybko i dokładnie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autobus 30.09.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 takich ludzi mi właśnie trzeba ale z namiarami na człowieka a jak cenowo wyglądało to u tej ekipy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 30.09.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 cenowo Ci nie powiem bo uzgodniliśmy od całości: za foliowanie i położenie blachy z obróbką, montaż okien, rynn itd. (bo więźbę mieliśmy) zapłaciliśmy 9,5tys. więc niedużo, zwłaszcza że dach duży ponad 320m2 i skomplikowany... [/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autobus 30.09.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 no to faktycznie nie za dużo. jeżeli ktoś ma na tą lub inną dobrą ekipę namiary to byłbym wdzięczny. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sagmag 30.09.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Witam, czy ktoś z forumowiczów może polecić dobrą ekipę do zrobienia dachu. Dach kryty blachodachówką, jednak trochę zakręcony. MASA Dach Marcin Wartacz 0663128973 ale obawiam się że moze nie mieć wolnych terminów na ten rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts