uba 06.12.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Poszukuję dachówki, ktoś z forum podał mi namiary na firmę Realdach z Nałęczowskiej. Czy korzystaliście z usług tej firmy, czy jest sprawdzona? Proszę o opinię a może namiary na inne. P.S. Jakie dachówki kupowaliście betonowe czy ceramiczne? Miałem styczność z tą firmą. Gdy szukałem dachu robiłem i u nich wycenę ale po zweryfikowaniu w innej okazało się, że ceny są mało atrakcyjne. Do tego, żeby złapać klienta zaniżają wyliczenia materiału. Dachu nie wziąłem ale skusiłem się na styropian, kleje i podbitkę. Niestety żałuję, bo to ile materiału zostało wyliczone przez firmę a ile w rzeczywistości było potrzeba znacznie się różniło. Ogólnie nie polecam. Dziękuję za informacje na temat ww firmy, a czy możesz polecić inna w której zakupiłeś dach? pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Górnik_Lublin 06.12.2009 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witaj Uba. Spróbuj w Konstruktorze na ul.Abramowickiej, bodaj że 26. Jak wylatujesz na Biłgoraj to jakiś kilometr za szpitalem po lewej stronie. Ja u nich biorę i materiały i również mi budują. Dach miałem z dachówki ceramicznej. Wszystkich składów nie zjeździłem i nie obdzwoniłem, ale w większości na materiały u nich miałem ceny niższe niż u konkurencji. Raczej można z nimi targować, najlepiej z szefem Darkiem. Dla mnie to wygoda, bo biorą ile potrzebują, nie mam zwrotów, ani też mi nie braknie. No i najważniejsze płacępo skończonym etapie robót. pozdr.PS u mnie już po tynkach, teraz wchodzą hydraulicy na 3 etap, a za 10 dni wylewka. Tylko, żeby mrozy nie złapały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
husyn 07.12.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam serdeczniePotrzebuję namiary na bloczki betonowe w rozsądnej cenie oczywiście atestowaneDziękuję z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia-artur 07.12.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam serdecznie Potrzebuję namiary na bloczki betonowe w rozsądnej cenie oczywiście atestowane Dziękuję z gory Polecam Ci Firmę Lewtak z Lubartowa-mają konkurencyjne cena.Namiary znajdziesz w internecie. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia-artur 07.12.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Poszukuję dachówki, ktoś z forum podał mi namiary na firmę Realdach z Nałęczowskiej. Czy korzystaliście z usług tej firmy, czy jest sprawdzona? Proszę o opinię a może namiary na inne. P.S. Jakie dachówki kupowaliście betonowe czy ceramiczne? Brat kupował dachówę w listopadzie-więc ceny aktualne.Koramica w niskiej cenie zamówił w MACO na Turystycznej. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek23 07.12.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 polecicie mi jakieś fajne, porządne, w dobej cenie drzwi zewnętrzne? interesują mnie także okna, brama garażowa. firmy adresy z wielka chęcią poproszę My kupiliśmy okna AVANTE, kolor złoty dąb, wyglądaja bardzo ładnie, wiele osób ma problem z odróżnieniem czy są to okna drewniana czy PCV, brama Wiśniowski, drzwi zew. Euronord wszystko w jednej firmie, dzięki temu uzyskaliśmy dobre ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKM 07.12.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 no właśnie Leszek powiedzcie mi jak to jest z tymi oknami? jakie sa lepsze, plastiki czy drewno? o co pytać przy zakupie? o jakie parametry? miales montaż przy zakupie? no i powiedz gdzie zamawialiście. dzieki za każde info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia-artur 07.12.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 no właśnie Leszek powiedzcie mi jak to jest z tymi oknami? jakie sa lepsze, plastiki czy drewno? o co pytać przy zakupie? o jakie parametry? miales montaż przy zakupie? no i powiedz gdzie zamawialiście. dzieki za każde info Jeśli kupujesz sme drzwi czy bramę płacisz 22% vat,lecz jeśli kupujesz w jednej firmie z montażem to płacisz 7%.Różnicę czyli 15 % może zwrócić Ci urząd skarbowy lecz po co wypełniać kwitki,czekać skoro od razu możesz zapłacić mniejszą stawkę podatkową? Więć moim skromnym zdaniem warto kupić z`montażem Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gienekamelka 07.12.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 Witam mam pytanie o firmę osterm wiem że firma jest solidna, pytanie zwracam do ludzi u których robiała ta firma czy porównywaliście ich ceny z innymi firmami ? mi za całą instalację hydrauliczną bez kanalizacji policzyli 32550zł w to wchodzi instalacja c.o. ogrzewanie podłogowe około 30m2 kotłownia gazowa z piecem itd instalacja wod - kan bez kanalizacji dają na wszystko 2 lata gwarancji z góry dzieki pozdrawiam_________________gienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 07.12.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2009 U mnie Osterm robi całą hydraulikę poza przyłączami, łącznie z solarami. Koszt usługi zgodnie z umową 47.600. Miałem wycenę od niezależnego fachowca wcześniej, było drożej i na gorszym sprzęcie. Niestety nie mam większego porównania. A wg danych podanych przez ciebie raczej nikt ci nie będzie w stanie wycenić wszystkiego W każdym razie nie mam do firmy prawie żadnych zastrzeżeń, ostatnio mieli panowie delikatną obsuwę z terminem, ale grypa i te sprawy, także usprawiedliwione. Jakby ci potrzeba było więcej informacji to zapraszam na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 08.12.2009 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Poszukuję namiaru na sprawdzonego wykonawce mebli kuchennych. Oczywiście nie za bardzo drogiego Polecam godnego zaufania stolarza, robił u mnie meble. Poszło na priva Hej! Ja tez poprosze o namiary na tego stolarza. Z góry ślicznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 08.12.2009 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Poszukuję namiaru na sprawdzonego wykonawce mebli kuchennych. Oczywiście nie za bardzo drogiego Polecam godnego zaufania stolarza, robił u mnie meble. Poszło na priva Hej! Ja tez poprosze o namiary na tego stolarza. Z góry ślicznie dziękuję Też bym prosił o namiary na tego stolarza, jeśli można to z jakimiś cenami i zakresem prac, które u ciebie wykonał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 08.12.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Dziękuję za informacje na temat ww firmy, a czy możesz polecić inna w której zakupiłeś dach? pozdrawiam. Dach kupowałem w Matellbudzie przy ul. Diamentowej, jest to na terenie Agromy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 08.12.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 A może ktoś poleci firmę z lubelskiego budującą domy w technologii szkieletowej lub z bali? Najlepiej sprawdzoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKM 08.12.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 co dom mebli kuchennych to polecam pana Krzysztofa Michałka. robi meble kuchenne, zabudowy, szafy. konkretny, solidny, terminowy i cenowo też w porządku. tel. 506 068 377 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 08.12.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 A może ktoś poleci firmę z lubelskiego budującą domy w technologii szkieletowej lub z bali? Najlepiej sprawdzoną To szkielet czy bal, różnica zasadnicza: pierwszy można nawet własnymi siłami solidnie zbudować, do drugiego trzeba solidnych cieśli.... Co do "balowiczów": Szczerze? nie znam w pełni satysfakcjonującej oferty z lubelskiego, niestety..., a rozeznanie robiłem w wielu i z wieloma inwestorami rozmawiałem. IMHO: chcesz solidny dom z bali kontaktuj się z firmami z Podkarpacia, cieślami z Beskidu (tylko tymi co maja własny lub "swój" tartak), podhalańczycy (najbardziej znani) za bardzo się drożą i robią przede wszystkim dla warsiawki. Dla informacji z lubelskiego (nie polecam ): APIS Biłgoraj, Chata Staropolska, Drzewny Świat, CDM, ORDO, KOMILAS i wiele innych (pogooglaj). Podkarpacie (polecam): Dom z Bieszczad, Drewdom Komańcza, PILCH, DREW-BUD, Pilch Brenna, mozna poszukać osobiście cieśli z w/w regionów. Zwracaj uwagę na: czy maja własny tartak, czy mają mozliwość zaimpregnowania i wysuszenia drewna (suszarnia, hala do zanurzeniówki itp), z jakiego drewna robią ( z okolicznych lasów czy z wiatrolomów ze Słowacji tudziez Ukariny....), czy robią z powierzonego materiału, czy dają gwarancję na kontrukcję (3 lata wg prawa), czy dużo piją (pytanie do wczesniejszych inwestorów).... Rok czasu z żoną wybieraliśmy firme, bylismy w kilkunastu, oglądaliśmy jak wygląda firma i realizacje domów, rozmawialiśmy z inwestorami, i wreszcie wybraliśmy. I jesteśmy zadowoleni, nawet BARDZO. Poświęcony czas nie poszedł na marne..... Owocnych poszukiwań... Pozdrav PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 08.12.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Byłabym wdzięczna za namiary na projektantów wnętrz na priv. Jeśli macie sprawdzonych to bardzo proszę podrzućcie tel. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona80 08.12.2009 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 WitamCzy ktos z Was ma w domu rekuperator?? Jak tak to kto go robił, proszę o jakies namiary i przyblizony koszt (dom ok 170 mkw)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 08.12.2009 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Poszukuję brygady do kompletnego ocieplenia budynku (wraz z malowaniem).Możecie mi kogoś polecić?Proszę mi również podać ceny dla orientacji. Przyklejam się do pytania, czeka nas w przyszłym roku wykonanie podbitki i tynku kolorowego silikatowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 09.12.2009 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Przyklejam się do pytania, czeka nas w przyszłym roku wykonanie podbitki i tynku kolorowego silikatowego. Podesłałem namiary na fachowców od jednego i drugiego na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts