BartekS 22.01.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Praca agregatu niestety nie jest tania, druga sprawa to sytuacja, gdy wyjeżdża się na narty i agregatu nie ma kto włączyć. Coś czytałem, że zrobienie automatu wymaga zgody energetyki, żeby się prąd nie cofnął czy jakoś tak Nie wiem jaka dokładnie jest moc pompki i ogólnie pobór mocy przez piec, ale jeśli niewielka, to dobry UPS na jakiś czas załatwił by sprawę. A kuchenki nie będę miał gazowej tylko indukcyjną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 22.01.2010 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2010 Agregat podobno kosztuje 100 zł na dobę tzn jego praca. Pompki chyba nie potrzebują dużo energii.. Chyba zrezygnujemy z wkładu z płaszczem na rzecz zwykłego i dgp zamontujemy wtedy możemy palić do woli, aż drzewa starczy i nic nie wybuchnie i nie przegrzeje się A kuchenkę to na pewno założę gazową. Zasilacz to nie problem http://www.allegro.pl/item896411056_zasilacz_awaryjnego_zasilania_zasilacz_awaryjny.html Są i tańsze pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 23.01.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2010 Czy ktoś korzystał z usług firmy lubelskiej, która projektuje DGP?? No i czy jest zadowolony zarówno z firmy i jej usług i DGP?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 24.01.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 ULANA a co tu jest do projektowania Projektowanie mogło być na etapie projektu - poprowadzenie kanałów od kominka w ścianach. Teraz to tylko kwestia czy możesz rury wypuścić na poddasze i stamtąd rozprowadzić po pokojach, czy będzie trzeba coś kombinować i puszczać rury np. przy suficie. A przy okazji, rozprowadzenie robocizna + materiały wyszło mnie 2k zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 24.01.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 A jesteś chociaż zadowolony??? Jaki wkład dałeś do kominka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 24.01.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Możecie mi polecić gdzie najlepiej kupić bramę garażową? chcielibyśmy roletowe.Słyszałam o Wiśniowskim i Hormannie,co powiecie o nich,która lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 24.01.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Możecie mi polecić gdzie najlepiej kupić bramę garażową? chcielibyśmy roletowe.Słyszałam o Wiśniowskim i Hormannie,co powiecie o nich,która lepsza? Kupiłem Wiśniowskiego z napędem Beninca i póki co działa Jeśli chodzi o bramy to Wiśniowskiego można polecić, jeśli o napędy to już nie. I trzeba trochę pojeździć za tym, bo ceny różnią się diametralnie. Ja kupiłem w Atosie na Czechowie, była 400 zł tańsza!!! niż ta sama na Rusałce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 24.01.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 A jesteś chociaż zadowolony??? Jaki wkład dałeś do kominka ?? Wkład mam SPARTHERM AMBIENTE BRAVO. Zadowolony to będę jak wszystko będzie gotowe, na razie wypuszczone są rury i wstawiony wkład. Trochę mogę narzekać na terminowość, na wykonanie już nie, przynajmniej na tym etapie. Co do pytanie Dorothy to kupowałem w BRAMTECH-u u pana A. Hawajskiego, Wiśniowski z napędem Hormana jeśli mnie pamięć nie myli, jak na razie spisuje się bez zarzutu, ale to dopiero pół roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 24.01.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Możecie mi polecić gdzie najlepiej kupić bramę garażową? chcielibyśmy roletowe.Słyszałam o Wiśniowskim i Hormannie,co powiecie o nich,która lepsza? Kupiłem Wiśniowskiego z napędem Beninca i póki co działa Jeśli chodzi o bramy to Wiśniowskiego można polecić, jeśli o napędy to już nie. I trzeba trochę pojeździć za tym, bo ceny różnią się diametralnie. Ja kupiłem w Atosie na Czechowie, była 400 zł tańsza!!! niż ta sama na Rusałce. Bardzo dziękuję :wink:a co jest złe w tych napędach?Czy jeszcze raz kupiłbyś taką samą czy już nie?Przepraszam za natłok pytań ale chcę się dowiedźieć jak najwięcej A jaki jest średnio koszt takiej bramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 24.01.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Co do pytanie Dorothy to kupowałem w BRAMTECH-u u pana A. Hawajskiego, Wiśniowski z napędem Hormana jeśli mnie pamięć nie myli, jak na razie spisuje się bez zarzutu, ale to dopiero pół roku. Dzięki.Czyli Wiśniowski sprzedaje bramy z napędem Hormana?można tak sobie wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uba 24.01.2010 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 A przy okazji z jakiego operatora internetu można korzystać w Osmolicach niedaleko chłodni??[/b] Ja korzystam z CDMA w Orange, dość tani ale jest limit pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uba 24.01.2010 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Witam serdecznie Gdzie zamawialiście więżbę dachową. Proszę o namiary Ja i moi znajomi zamawialiśmy w Biłgoraju, firma nazywa się Łupikasza, wpisz w Google, jeśli nie znajdziesz to odnajdę namiary. Dachowcy mówili że jest dobra i prosta. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 25.01.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Dzięki.Czyli Wiśniowski sprzedaje bramy z napędem Hormana?można tak sobie wybrać? To nie wiśniowski sprzedaje tylko firma Napęd może być jakikolwiek, byle pasujący do bramy i o odpowiedniej mocy, bo inaczej cały czas się będzie psuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 25.01.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Dzięki.Czyli Wiśniowski sprzedaje bramy z napędem Hormana?można tak sobie wybrać? To nie wiśniowski sprzedaje tylko firma Napęd może być jakikolwiek, byle pasujący do bramy i o odpowiedniej mocy, bo inaczej cały czas się będzie psuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 25.01.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 A przy okazji z jakiego operatora internetu można korzystać w Osmolicach niedaleko chłodni??[/b] Ja korzystam z CDMA w Orange, dość tani ale jest limit pozdrawiam. CDMA w Orange? Hmm... to nie Stany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vincent_vega 25.01.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Bardzo dziękuję :wink:a co jest złe w tych napędach?Czy jeszcze raz kupiłbyś taką samą czy już nie?Przepraszam za natłok pytań ale chcę się dowiedźieć jak najwięcej A jaki jest średnio koszt takiej bramy? Za wcześnie pisać jak to się będzie sprawować, bo póki co brama jest mało eksploatowana Póki co wybrałbym tą samą. Jeśli chodzi o napęd, to wybrałem Beninc'e, bo ponoć porównywalny z FAAC'em a trochę tańszy. A co do kosztów bramy, to zależy jaki kolor, przetłoczenia no i wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorothy 25.01.2010 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 Bardzo dziękuję :wink:a co jest złe w tych napędach?Czy jeszcze raz kupiłbyś taką samą czy już nie?Przepraszam za natłok pytań ale chcę się dowiedźieć jak najwięcej A jaki jest średnio koszt takiej bramy? Za wcześnie pisać jak to się będzie sprawować, bo póki co brama jest mało eksploatowana Póki co wybrałbym tą samą. Jeśli chodzi o napęd, to wybrałem Beninc'e, bo ponoć porównywalny z FAAC'em a trochę tańszy. A co do kosztów bramy, to zależy jaki kolor, przetłoczenia no i wymiar Dzięki.Wyszperałam jeszcze temat o bramach na forum to spróbuję się trochę dokształcić w tej dziedzinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uba 25.01.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2010 A przy okazji z jakiego operatora internetu można korzystać w Osmolicach niedaleko chłodni??[/b] Ja korzystam z CDMA w Orange, dość tani ale jest limit pozdrawiam. CDMA w Orange? Hmm... to nie Stany. http://orangecdma.wp.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 26.01.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 http://orangecdma.wp.pl/ To mnie zabiłeś. Nie sądziłem, że orange posunie się do takiej zmiany trendu w technologii. Jak to się sprawuje z punktu widzenia latency? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uba 26.01.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 http://orangecdma.wp.pl/ To mnie zabiłeś. Nie sądziłem, że orange posunie się do takiej zmiany trendu w technologii. Jak to się sprawuje z punktu widzenia latency? gdyby nie limit 3 giga to dosc wygodne bo jest wifi i mozna zabrac ze soba w dowolne miejsce. Teraz sa wieksze limity ale za wiekszą kasę, ja płacę 48 zł u mnie działa tylko tp i netia ale na małej prędkości dlatego sie zdecydowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts