tasha 26.01.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2010 Możecie mi polecić gdzie najlepiej kupić bramę garażową? chcielibyśmy roletowe.Słyszałam o Wiśniowskim i Hormannie,co powiecie o nich,która lepsza? ja mam Hormana ale mamy kilka zastrzeżeń szczególnie teraz w te mrozy. Uszczelka nie jest na całej długości drzwi a do tego nie przylegają idealnie. Musimy zgłosić to do dystrybutora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_80 27.01.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Poszukuję sprawdzonego kierownika budowy, budowa w Lublinie. Zależy mi na osobie, która będzie interesowała się budową. Jeżeli ktoś ma kogoś godnego polecenia będe bardzo wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 27.01.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Odnośnie docieplenia to max jest na zwykłą zaprawę. Okna z nawiewnikami. Wentylacja grawitacyjna w każdym pomieszczeniu. Koszt styropianu to 3000 a wełny 8000 wić już tu jest różnica 5 tys. A nie wiem jak dalej. Wyjdzie mniejsza rożnica jak dasz styropian o lepszym wspołczynniku i lepszy klej który nie wymaga kołkowania. styropian mam taki jak nizej: http://www.styropmin.pl/pasywna_fasada_eps_031.php Kupowałem rok temu za 180zł m3 Jaką masz grubość? Z frezem czy bez? Czy to jest styropian grafitowy (z neoporem)? Jak z jakością: czy płyty były równe? Biorę pod uwagę ten styropian oraz Lambdę Swisspora i Platinum Plus termoorganiki. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 27.01.2010 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 @ULANA Też się nad tym zastanawiam. Wychodzi mi... agregat prądotwórczy Najlepiej z silnikiem czterosuwowym i przerobiony na gaz LNG. (Sprawdzałem. Nasi rodzimi fachowcy twierdzą, że to pikuś. Samochody na LNG przerabia się seryjnie.) Oczywiście przez myśl mi nie przeszło, żeby ten agregat zasilać bezpośrednio gazem ziemnym z instalacji przewodowej, wszak to by było nielegalne Pozdrawiam Radek Pomysł fajny z tym nielegalnym gazem ale chyba przerabiane seryjnie silniki to raczej pracują na propan-butan, a nie GZ-50 (instalacje na gaz ziemny są u nas rzadko spotykane - kiedyś w Warszawie jeździły taksówki - fiaty Multiple - fabrycznie przerobione na gaz ziemny, ale to wyjątek potw. regułę) Druga sprawa to aspekt ekonomiczny. Już sam agregat to niemały koszt, do tego przeróbka na gaz (gotowca raczej takiego nie kupisz). Biorąc pod uwagę, że użyjesz tego ze 4-razy w roku to ... Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajdor 27.01.2010 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Witam. Zamierzam kupić drzwi zewnetrzne dębowe Cal 500 . Czy ktoś ma drzwi zewnętrzne z tej firmy jak tak to jak się sprawują itp. (słyszałem pogłoski że przemarzają przy progu) Proszę o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s-waldek 28.01.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Witam. Domek jak w tytule http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=785 wersja podst. 86m kw. w parafii Dąbrowica. Pytania dot. kosztu robocizny SSO (stan surowy otwarty). Wstępna propozycja wykonawcy (netto): 17000 zł. za prace murarskie (ręczne wykopy, fundamenty częściowo wylewane w gruncie nadmurowane bloczkami +docieplenie z izolacją, ściany z beliksu, strop teriwa, dwa kominy z cegły z wkładem cer.,chudziak pod posadzki i częściowe podpiwniczenie garażu); 15000 zł za wyk. dachu (postawienie więźby, krycie płytą OSB i gątem bitumicznym, jedno okno połaciowe , obróbki blacharskie + orynnowanie). Proszę o opinie. wydajem isię, że cena za dach jest trochę zawyżona (prawie 79zł/m) Nie jestem pewien co do ceny pokrycia. Wielu twierdzi, że dachówka ceram. lub cementowa jest droższa. Jednak skłaniam się do w/w gątu bo, zależy mi na szczelnym strychu. Pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 29.01.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Domek jak w tytule http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=785 wersja podst. 86m kw. w parafii Dąbrowica. Pytania dot. kosztu robocizny SSO (stan surowy otwarty). Sorry ale nie mogłem się powstrzymać i zacytuję tu fotkę: http://www.domoweklimaty.pl/fileadmin/APA/houses/785/wiz.jpg Auto ma ukryty przekaz do podświadomości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyk123 29.01.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Domek jak w tytule http://www.domoweklimaty.pl/index.php?page=projects&action=project&project_id=785 wersja podst. 86m kw. w parafii Dąbrowica. Pytania dot. kosztu robocizny SSO (stan surowy otwarty). Sorry ale nie mogłem się powstrzymać i zacytuję tu fotkę: http://www.domoweklimaty.pl/fileadmin/APA/houses/785/wiz.jpg Auto ma ukryty przekaz do podświadomości... Tu chodzi o to, że większy samochód nie zmieści się do tego garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 29.01.2010 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ta Albo, że cena postawienia domu jest porównywalna A co do wypowiedzi s-waldek, to czy adaptator projektu uwzględnił ci zmianę poszycia ? I dlaczego upierasz się przy tym goncie, bo wersja i braku przewiewu na strychu jakoś mnie nie przekonuje - wszytko zależy od ekipy, która ci to kładzie. I cena troszkę wysoka, szukaj dalej pewnie kilka złotych da się oszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixer4all 29.01.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Czy w Lublinie moge gdzies zobaczyc jak wygladaja te drzwi wewnętrzne:http://www.dre.pl/drzwi/vetro.htm?. Czy mozecie polecic jakas firme z duza wystawa drzwi wewnetrznych w Lublinie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 29.01.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 W środę kupowałem, ale takie drzwi akurat są poza moim przedziałem cenowym i z żoną zdecydowaliśmy się na Classen Malaga. Spory wybór będziesz miał w sklepach na ul. Rusałka, np. na drugim parkingu po prawej jak mnie pamięć nie myli jadąc od Buczka. Z resztą na całej ulicy jest kilak sklepów handlujących drzwiami. I warto pojechać do OBI, ceny takie sobie ale wybór jest całkiem niezły. A potem przeglądarka, net i zamawiać Ja zdecydowałem się na zakup lokalny, bo skrzydła które zamawialiśmy były dostępne od zaraz i w promocji, różnica między sklepem a siecią była niewielka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beata_80 29.01.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Ponawiam moją prośbę o sprawdzonego kierownika budowy. Szukam już jakiś czas, pytam znajomych i ciągle nic . Może jednak ktoś był zadowolony ze współpracy ze swoim kierownikiem i może go polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixer4all 29.01.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 W środę kupowałem, ale takie drzwi akurat są poza moim przedziałem cenowym i z żoną zdecydowaliśmy się na Classen Malaga. Spory wybór będziesz miał w sklepach na ul. Rusałka, np. na drugim parkingu po prawej jak mnie pamięć nie myli jadąc od Buczka. Z resztą na całej ulicy jest kilak sklepów handlujących drzwiami. I warto pojechać do OBI, ceny takie sobie ale wybór jest całkiem niezły. A potem przeglądarka, net i zamawiać Ja zdecydowałem się na zakup lokalny, bo skrzydła które zamawialiśmy były dostępne od zaraz i w promocji, różnica między sklepem a siecią była niewielka. Dobrze to powiedz mi jeszcze ile placisz za montaz? Bo z jedej z firm dostalem oferte na 120,00zl netto za sztukę oczywiscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas_lbn 29.01.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Czy w Lublinie moge gdzies zobaczyc jak wygladaja te drzwi wewnętrzne:http://www.dre.pl/drzwi/vetro.htm?. Czy mozecie polecic jakas firme z duza wystawa drzwi wewnetrznych w Lublinie? Ale chcesz zobaczyć u kogoś zamontowane czy na wystawce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klary1 29.01.2010 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam, Przyjzyj sie ofercie Krispolu, ja zdecydowalem sie po namowie kolegi i chwale sobie, duzo ladniejszy orzech niz u konkurencjii Pozdr Możecie mi polecić gdzie najlepiej kupić bramę garażową? chcielibyśmy roletowe.Słyszałam o Wiśniowskim i Hormannie,co powiecie o nich,która lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janekbo 29.01.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam, Przyjzyj sie ofercie Krispolu, ja zdecydowalem sie po namowie kolegi i chwale sobie, duzo ladniejszy orzech niz u konkurencjii Pozdr Zależy jeszcze jak duża ta brama. Bo taka do 3m to wszystko jedno który producent. Schody się zaczynają przy szerokich bramach np. 5m. Ja kupiłem Normstahla - który wyszedł po prostu najtaniej - stargowałem z 1,5tys zł - i stanęło na 6,2tys. z napędem. Było kilka poprawek po montażu - ale sama brama i napęd - super. Jak montażyści powiedzieli - Panie taka brama 1 czy 2 na rok się sprzedaje, normstahl to mercedes wśród bram. Bardzo mi pasuje, że rolki są bezpiecznie schowane. Brama jest naprawdę świetna. Chodzi cichutko a napęd jest bezproblemowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixer4all 29.01.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Czy w Lublinie moge gdzies zobaczyc jak wygladaja te drzwi wewnętrzne:http://www.dre.pl/drzwi/vetro.htm?. Czy mozecie polecic jakas firme z duza wystawa drzwi wewnetrznych w Lublinie? Ale chcesz zobaczyć u kogoś zamontowane czy na wystawce?? Obojętne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia1981 30.01.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 prośba o namiary kogoś do projektu przyłącza gazowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cyborg 30.01.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam czy używał ktoś do ocieplenia poddasza wełny kerakoll ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klary1 30.01.2010 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Witam,Gdzie w Lublinie dostane rurki do rozprowadzenia w domu, do odurzacza centralnego ? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts