anna lt 16.02.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Ułożenie blachodachówki jest sporo tańsze... Dzięki za namiary - poczytałam i uważam, że moi dachowcy nie chca wcale dużo kosmicznie... A ja nie szukam innej ekipy do dachu tą którą mam jest sprawdzona i rzetelna (robili u różnych znajomych) wspaniali fachowcy i wolę zapłacić te 15 zł/m2 więcej byle mieć pewność i dach solidny... Co do kierownika to zależy mi na tym aby bywał na budowie wtedy kiedy potrzebuję (a nie do podpisania papierów tylko) To ten kierownik powinien określic ile chce... tak myślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 16.02.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 U nas za cały dach wzieli 12000 (materiał, robota, rynny), powierzchnia około 170m, 4 lukarny, naczółki. Chyba nie duzo ALE robila to ta sama firma co chałupe, więc może robocizna była tańsza....Blacha Regametu.Ułożenie dachówki wyceniali nam na 10-14 tyś. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 17.02.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 wyszłam z założenia, że jak mój domek ed88 muratora widnieje na obrazku pod moją nazwą to jasne jaki dach buduję... dach jest dość skomplikowany (choć bywają bardziej ) czterospadowy + duża lukarna z przodu, dodatkowo obniżany czterospadowy dach nad garażem, dwie małe lukarny od elewacji ogrodowej (zamienione na jedną dużą jak od frontu) i dodatkowe łamanie nad zadaszonym kawałkiem tarasu ponadto 6 okien dachowych i 1 lub 3 świetliki dwa kominy pow. dachu to 330 m2 więźba też dość skomplikowana cena jest za samą robociznę bez materiałów (materiały będą pewnie drugie tyle... ) Cena myślę w środku stawek które znam z tamtego roku (70-100zł), które podawali "najlepsi". Nie wiem jak się cenią na ten sezon. Ale za te pieniądze możesz od nich wymagać że będzie zrobione wszystko super. A propos, do tych co ich dach zimuje teraz pierwszy raz, komu zaczął przeciekać? Bo przecież jest z czego:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 17.02.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Wczoraj z żoną pojechaliśmy zostawić termometr w domu i niestety zauważyłem przecieki przy obu kominach. Dwa niewielkie, jeden troszkę lepszy, woda tworzy malownicze sople Nie wiem co z tym fantem zrobić w chwili obecnej, w poniedziałek fachowcy mają zacząć robić K-G na poddaszu, od wtorku druga firma ma zacząć montaż c.o. Nie wiem, czy spływająca po ścianie woda nie uszkodzi płyty K-G, a poprawki blachy pewnie dopiero na wiosnę jak śnieg zejdzie (do domu). Całe szczęście nie jest najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 18.02.2010 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Ja wstrzymała bym się z zamontowaniem płyt w miejscach przecieku. Bo jak zechcesz likwidować te przecieki od wewnątrz to będziesz musiał i tak odkręcać płyty. Odnośnie fachowców, a raczej ceny z robotę to jest to 100 zł za dzień robocizny. Do ocieplenia jest 250 m2 poddasza i strychu i można to zrobić samemu, ale pod warunkiem, że nie chodziłbyś do pracy, a pensja wpływała by ci na konto Chyba, że się rozdwoisz. Dwa dni układali wełnę w krokwiach, teraz ten szkielet metalowy robią. Nie wiem czy to dużo czy mało, czy szybko czy wolno. Gołym okiem widać postępy a to cieszy. Anna Odnośnie dachu to pozytywne opinie zbiera w lubelskich okolicach niejaki pan Sienkiewicz. Podobno dobry fachowiec, kilku znajomym robił dach, kryty dachówką i byli bardzo zadowoleni. Nie wiem skąd ten pan jest. Nam robili inni fachowcy, też dobrze ale kryli blachdachówką z posypka kwarcową więc nie wiem jak inne pokrycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 19.02.2010 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Ocieplenie chłopaki robili za 9zł/m2 - też miałem sam układać, bo w sumie żadna filozofia, ale rozchodziło się właśnie o czas. Co do K-G to nie będzie problemu ze zdejmowaniem płyty, bo do szczytu mam ładny kawałek, wejście będzie bo schodki muszę zamontować do wyłazu dachowego, co najwyżej problemem będzie światło w środku, bo strych nieużytkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 19.02.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Odnośnie dachu to pozytywne opinie zbiera w lubelskich okolicach niejaki pan Sienkiewicz. Podobno dobry fachowiec, kilku znajomym robił dach, kryty dachówką i byli bardzo zadowoleni. Nie wiem skąd ten pan jest. Nam robili inni fachowcy, też dobrze ale kryli blachdachówką z posypka kwarcową więc nie wiem jak inne pokrycia. P. Sienkiewicz to firma "Sajdrex" z Ciecierzyna-nam wycenili robociznę (dach 310m2 czterospadowy, bez lukarn, tylko okna dachowe,kryty dachówka ceramiczną) na 90zł/m2 i była to najwyższa wycena jaką dostaliśmy. Może i dobry fachowiec, ale....jak dla nas drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 19.02.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Witam po przerwie. Jestem na etapie kompletowania dokumentów do odbioru i mogę polecić człowieka do tzw. punktu 13, czyli: świadectwo charakterystyki energetycznej budynku Standardowa cena u niego to 450 PLN, a jest solidny i baaardzo dokładny Kontakt -> http://www.jeszczecieplej.pl/ Pozdrawiam Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ULANA 20.02.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Bartek Ocieplenie chłopaki robili za 9zł/m2 ?????????????? Za co za samą wełnę, czy jak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 20.02.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2010 Za rozłożenie wełny między krokwiami na sznurkach 9zł/m2. Teraz K-G z 5 cm wełny w poprzek za 80zł/m2 z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 21.02.2010 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Odnośnie dachu to pozytywne opinie zbiera w lubelskich okolicach niejaki pan Sienkiewicz. Podobno dobry fachowiec, kilku znajomym robił dach, kryty dachówką i byli bardzo zadowoleni. Nie wiem skąd ten pan jest. Nam robili inni fachowcy, też dobrze ale kryli blachdachówką z posypka kwarcową więc nie wiem jak inne pokrycia. P. Sienkiewicz to firma "Sajdrex" z Ciecierzyna-nam wycenili robociznę (dach 310m2 czterospadowy, bez lukarn, tylko okna dachowe,kryty dachówka ceramiczną) na 90zł/m2 i była to najwyższa wycena jaką dostaliśmy. Może i dobry fachowiec, ale....jak dla nas drogi. Robił i mój dach i nie żałuję, chociaż drogo, ale warto. Cenił robociznę z metra, a nie doliczał za lukarny, okna dachowe itp. Poza tym ma dobrą, doświadczoną ekipę od więźby, którą potem chwalili wykonawcy od wykończeniówki. Np. niech ktoś mi napisze komu inni cieśle wycinali gniazdka? A i co do samego efektu końcowego też był chwalony przez obcych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makapaka 21.02.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 dzień dobry przed chwilą dokonałem rejestracji i od razu zmierzam na forum Szanownych Budujących z Lublina i okolic mam nadzieję korzystać z Waszych doświadczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitny470 21.02.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2010 Witam, Jestem na etapie stanu surowego i ostro zabieram się za kolejne. Wychwyciliście może jakieś niezłe promocje w naszych SB? Chodzi mi o materiały do ocieplania/wykończania/instalacji. PozdrawiamP. -odsprzedam tanio----------------------STROP*LEFTAK NOWY:Belki-1x5m;2x5,4m;2x5,8m, Pustaki(3kom, keramzyt)DEKLOWANY-70szt, ZWYKŁY:70szt.Zestaw nowy i oryginalny-majster przeliczył się robiąc zamówienie, elementy leżą na paletach nieruszone od momentu rozładunku.CenaDoUzgodnienia.PomogęZaładować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 22.02.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Czy ktoś z lubelskiego stawiał dom na płycie fundamentowej? Jeśli tak to pochwalcie się proszę projektantem i - co ważniejsze - wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cyborg 22.02.2010 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Jadąc z Nałęczowa do Kazimierza po lewej stronie za skrzyżowaniem na Rąblów stoi domek z ytonga i z tego co pamiętam to jest na płycie fundamentowej Bardzo miły właściciel myślę że coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 22.02.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Jadąc z Nałęczowa do Kazimierza po lewej stronie za skrzyżowaniem na Rąblów stoi domek z ytonga i z tego co pamiętam to jest na płycie fundamentowej Bardzo miły właściciel myślę że coś podpowie Dzięki Cyborg Rozumiem, że informacje o charakterze Pana już sprawdzone - znaczy byłes i pytałeś już o coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cyborg 23.02.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Budowałem dom z ytonga i rozmawiałem z tym Panem osobiście oprowadził mnie wtedy nawet po budowie mogłem wszystkiego dotknąć Bardzo miło mi się z nim gawędziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 24.02.2010 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Dzięki jeszcze raz! Nie omieszkam się udać do miłego pana w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 24.02.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam na forum Poszukuję namiarów na fachowców od tynków.Możecie mi kogoś polecić-proszę o namiary i ceny. Wylewki....no cóż -pocztytałam co nieco na forum i chyba p.Kańczugowski-chyba,że macie namiary na kogoś innego kogo polecacie? Zastanawiam się również nad kominkiem.Z płaszczem czy bez? Może opowiecie coś o swoich kominkach i czy jesteście zadowoleni? Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 24.02.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Proszę również o doradzenie gdzie warto kupić materiały elektryczne i hydrauliczne bo w przyszłym tygodniu zaczynam te instalacje.Byłam w hurtowni Elkabel i zastanawiam się czy dalej szukać czy mają dobre ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts