bonet 27.04.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam, w sprawie stempli wysłałem kontakt na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cron 27.04.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam, Przyjmę ziemię, jeżeli ktoś ma nadmiar i nie ma się gdzie pozbyć. Transport (Lubartów) do dogadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cayfash 27.04.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam, Czy moglibyście polecić mi architekta do adaptacji projektu gotowego? Cena gra rolę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 27.04.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Jak nie masz piwnicy i nie za dużo przeróbek to polecam Wartacza - gość budzi różne emocje i jest trochę dziwny ale u mnie pełna profeska, wszystko tak jak było umówione. Za adaptację ( nic mnie nie interesowało ) po dostarczeniu wszystkich niezbędnych dokumentów zapłaciłem 3000. W tym projekt oczyszczalni, przyłącza prądu i wody oraz projekt zjazdu. Biuro na Bursaki 19. Kilkanaście stron wcześniej była dyskusja o architektach. Ja jestem zadowolony ale wiem że komuś tam coś spaprał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek L 27.04.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 U mnie kontakt z Wartaczem był zdecydowanie negatywny. 1. Na początku było dobrze ale im bliżej końca tym gorzej pod koniec to moja żona biegała po urzędach i wszystkiego się dowiadywała i załatwiała. Może to i norma ale miało być inaczej . 2. Podpisy zbieraliśmy (dzięki) Panu W. na nieaktualnych drukach. 3. Na koniec (sorry nie Pamiętam) ale chyba ZUD czy elektrownia odrzuciły całą inwestycję bo przyłącze elektryczne przechodziło przez mały (50 cm) odcinek działki której Wartacz nie zauważył a więc nie uwzględnił a my w konsekwencji nie mieliśmy zgody właścicieli. Niby nic ale tu uwaga okazało się że w rozumieniu Pana Wartacza (u mnie ksywa Partacz) to wina NASZA !?!? a nie jego. W trakcie finalnych rozmów Pan Partacz był skrajnie niemiły i warczał na moją żonę. REASUMUJĄC : Szczerze odradzam, właśnie wprowadzam się do domu i w ramach całej inwestycji nie spotkałem gorszej firmy/osoby współpracującej z nami Pozdrawiam, Jacek L. p.s. Dostałem go z polecenia 2 osób które były zadowolone, a więc zgadzam się że różnie bywa.... A jeszcze jedno .... Pan W a właściwie P zdecydowanie wybił nam z głowy oczyszczalnie przydomową (tu nie chcę koloryzować ale mówił chyba coś o kłopotach, kosztach, projektach, badaniach geologicznych, przecinaniu się odsączacza z dojściem wody czyli bez wchodzenia w szczegóły szybko nas zniechęcił... a w efekcie tego teraz rzutem na taśmę po namowach znajomego developera (który powiedział a czemu tego nie robicie) i rozważeniu wszystkich + i - (których jest bezliku) wydając dodatkowy $ robimy sobie oczyszczalnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajs 28.04.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam, ile płaciliście za przyłącze elektryczne od słupa do skrzynki ?Plus minus oczywiście bo mi chyba powiedzial troche duzo bo 5000zł :| a słup od skrzynki jest w odległości około 15m. pozdrJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 28.04.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Witam, ile płaciliście za przyłącze elektryczne od słupa do skrzynki ? Plus minus oczywiście bo mi chyba powiedzial troche duzo bo 5000zł :| a słup od skrzynki jest w odległości około 15m. pozdr Jacek Ja w Biłgoraju zapłaciłem 2600zł w dwóch ratach. Kabel ziemny, od skrzynki sąsiada-40m. Plus dla mojego elektryka 200zł za podłączenie od licznika + wtyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katpro 30.04.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Witam!!! Przyjmę ziemię, większą ilość. Jak ktoś ma w okolicy Nasutowa, Niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 30.04.2010 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 No to i ja z pytaniem... Korzystaliście może z usług firmy posiadającej fadromę, spychacz na gąsiennicach, ew. walec drogowy? Mam zagruzowane ok. 200m drogi dojazdowej w Motyczu i chciałbym to ujeździć, żeby się ładnie powciskało w ziemię i ubiło, a wszystkie koparko-ładowarki są za lekkie i mają za delikatne opony na mój gruz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 30.04.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 No to i ja z pytaniem... Korzystaliście może z usług firmy posiadającej fadromę, spychacz na gąsiennicach, ew. walec drogowy? Mam zagruzowane ok. 200m drogi dojazdowej w Motyczu i chciałbym to ujeździć, żeby się ładnie powciskało w ziemię i ubiło, a wszystkie koparko-ładowarki są za lekkie i mają za delikatne opony na mój gruz. My korzystaliśmy z usług P. Handrysza z ul. Krężnickiej-mieliśmy teren do wyrównania, ale koparka nie dałaby rady, więc wzięliśmy spychacz na gąsiennicach, pracował u nas 1,5 dnia, zapłaciliśmy 1600zł. Jesteśmy zadowoleni z usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatabm 30.04.2010 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Mój kuzyn też korzystał z usług tego Pana i było fatalnie. Błędy i niekompetencja. I brak jakiejkolwiek woli naprawienia ich. Zdecydowanie odradzam U mnie kontakt z Wartaczem był zdecydowanie negatywny. 1. Na początku było dobrze ale im bliżej końca tym gorzej pod koniec to moja żona biegała po urzędach i wszystkiego się dowiadywała i załatwiała. Może to i norma ale miało być inaczej . 2. Podpisy zbieraliśmy (dzięki) Panu W. na nieaktualnych drukach. 3. Na koniec (sorry nie Pamiętam) ale chyba ZUD czy elektrownia odrzuciły całą inwestycję bo przyłącze elektryczne przechodziło przez mały (50 cm) odcinek działki której Wartacz nie zauważył a więc nie uwzględnił a my w konsekwencji nie mieliśmy zgody właścicieli. Niby nic ale tu uwaga okazało się że w rozumieniu Pana Wartacza (u mnie ksywa Partacz) to wina NASZA !?!? a nie jego. W trakcie finalnych rozmów Pan Partacz był skrajnie niemiły i warczał na moją żonę. REASUMUJĄC : Szczerze odradzam, właśnie wprowadzam się do domu i w ramach całej inwestycji nie spotkałem gorszej firmy/osoby współpracującej z nami Pozdrawiam, Jacek L. p.s. Dostałem go z polecenia 2 osób które były zadowolone, a więc zgadzam się że różnie bywa.... A jeszcze jedno .... Pan W a właściwie P zdecydowanie wybił nam z głowy oczyszczalnie przydomową (tu nie chcę koloryzować ale mówił chyba coś o kłopotach, kosztach, projektach, badaniach geologicznych, przecinaniu się odsączacza z dojściem wody czyli bez wchodzenia w szczegóły szybko nas zniechęcił... a w efekcie tego teraz rzutem na taśmę po namowach znajomego developera (który powiedział a czemu tego nie robicie) i rozważeniu wszystkich + i - (których jest bezliku) wydając dodatkowy $ robimy sobie oczyszczalnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kecajs 30.04.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 No to i ja z pytaniem... Korzystaliście może z usług firmy posiadającej fadromę, spychacz na gąsiennicach, ew. walec drogowy? Mam zagruzowane ok. 200m drogi dojazdowej w Motyczu i chciałbym to ujeździć, żeby się ładnie powciskało w ziemię i ubiło, a wszystkie koparko-ładowarki są za lekkie i mają za delikatne opony na mój gruz. Tereszyn może ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 30.04.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Tereszyn może ? Nie, Motycz Kolonia Pierwsza g&k, dzięki za pomysł, w sumie to nawet tłuczeń od niego brałem i nie wpadłem, że ma walec. Chociaż kwota 3000zł za 2-3h pracy to... sam nie wiem czy realna czy lekko kosmiczna. A te 200m to dojazdówka do działeczki na sprzedaż (120m od drogi) - 28ar - gdyby ktoś poszukiwał, zapraszam na PW i wizję lokalną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marco313 01.05.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 P. Sienkiewicz to firma "Sajdrex" z Ciecierzyna-nam wycenili robociznę (dach 310m2 czterospadowy, bez lukarn, tylko okna dachowe,kryty dachówka ceramiczną) na 90zł/m2 i była to najwyższa wycena jaką dostaliśmy. Może i dobry fachowiec, ale....jak dla nas drogi. witam, ja korzystałem z usług p. Sienkiewicza i nie mogę złego słowa powiedzieć; owszem może cena nie jest najniższa, ale trzeba pamiętać, że dobrze wykonana robota to podstawa zadowolenia użytkownika; a z doświadczenia mogę powiedzieć, że jak jakiś pseudo fachowiec coś spier... to poprawka jest dużo bardziej bolesna finansowo; dlatego polecam chłopaków, bo naprawdę mają pojęcie o dachach i jak trzeba doradzą różne rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irek 01 02.05.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Witam wszystkich bywalców tego forum.Dopiero rozpoczynam tą nierówną walkę (dokumentacja na finiszu).Wybrałem projekt pracowni P.Boduch UPB 211.Jeżeli ktoś budował lub buduje na podstawie tego projektu lub podobnego dom,to był bym wdzięczny za jakieś porady,foto .Pozdrawiam [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dm1719501316 02.05.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2010 Witajcie budujący i ci, którzy już zbudowali.Poszukuję namiary na jakąś firmę (niekoniecznie z Lublina), która ma w swojej ofercie otoczaki płukane (kamień rzeczny). Może ktoś ostatnio kupował?Potrzebuję jakieś 35 ton (~ 20 m3) frakcji 35 - 90.Z góry dziękuję za info. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angler 03.05.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2010 Witam , Mam do sprzedania 250 stempli . 150 szt. długości powyżej 3 metrów , 70 szt. dł. ok. 2,9 metra i pozostałe dł. ok. 2,7m . Zainteresowanych proszę o kontakt na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatabm 04.05.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam wszystkich. Poszukuję sprawdzonej ekipy do ocieplenia budynku styropianem i wykonania elewacji. Pomóżcie proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 04.05.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Witam wszystkich. Poszukuję sprawdzonej ekipy do ocieplenia budynku styropianem i wykonania elewacji. Pomóżcie proszę Poszło a skrzynkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 04.05.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Poszło a skrzynkę. ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts