danutam 09.06.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam, planuję nadbudowę kostki z lat 80-tych. Proszę o namiary na jakiegoś sensownego architekta. Dzisiaj widziałam się z jednym i krzyknął mi 12 tyś. za projekt. Czy naprawdę takie ceny teraz obowiązują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaalinkaa 09.06.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam Poszukuję sensownego i w rozsądnej cenie elektryka. Jeśli ktoś mógłby kogoś polecić to byłabym bardzo wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-big 09.06.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2010 Witam Serdecznie, mój pierwszy wpis !!! Razem z moją lepszą połową postanowiliśmy zburzyć nasz spokój i.......rozpocząć budowę domu:) Na razie jesteśmy na etapie kupna działki - ale interesują nas wszelki rady: przyłącza, budowa, ogrodzenie działki etc. Jeżeli ktoś chce się podzielić swoimi doświadczeniami - proszę nie krępujcie się z góry dziekuj za wszelkie informacje... pozdr Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BeataKM 10.06.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 witam , czy ktoś może podpowiedziec jaka jest cena robocizny jeśli chodzi o więźbę dachową? dach 4 spadowy na domu z poddaszem użytkowym 250m. bede wdzięczna za wszelkie sugestie. i jeszcze mam kolejne pytanie. w moim domu trzeba stara więźbę zdjąć, podnieść ściankę kolankową o 1-2 pustaki, dac nowy wieniec, zrobić więźbę i dopiero kryć dach. jak myślicie ile to może kosztować łącznie a ile poszczególne etapy. czy ktoś może mi coś zasugerować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady1978 10.06.2010 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Arkady1978 , dzięki za wklejone linki . Jakie więc okna polecasz ? Polecam takie, które przede wszystkim spełnią Twoje oczekiwania. Odpowiedz sobie na pytanie na czym Ci szczególnie zależy w tych oknach ? jeżeli jest to tylko niska cena to kup sobie okna od firm na D... Jeżeli jednak zależy Ci na ogólnie pojętej "jakości" czyli, mam tu na myśli np. energooszczędność, bezproblemową funkcjonalność przez długie lata, bezpieczeństwo, czy chociażby estetykę czyli to wszystko co mieści się w pojęciu "dobre okna" to proponowałbym Ci nie koncentrować się na cenie. Zapewniam Cie, że inwestycja w ." dobre okna" w perspektywie czasu zwróci się o wiele szybciej . Wybór "dobrych okien to przede wszystkim wybór dobrego producenta i solidnego montażysty – tak uważam, , dlatego na tym proponowałbym skoncentrować swoja uwagę Nieskromnie dodam, ze polecam firmę Oknoplast - Kraków Do poczytania dodam tez jeszcze jedne świeży link - tak ku przestrodze tym którzy szukają niskiej ceny http://forum.muratordom.pl/showthread.php?126847-ostrzeżenie-przed-firmą-P.P.H.U-PLASTPOL-(RASZYN) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiadob 10.06.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Faktycznie wybór okien to trudna decyzja. Pół roku temu sama zmierzyłam sie z tym problemem:)Oglądałam okna Avante, okno dom, Oknoplast, Sokółka, ale ostatecznie wybrałam okna Jezierskiego:)Jestem bardzo zadowolona z mojego wyboru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 10.06.2010 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 sprzedam garaż blaszany 3x5 m, używany, I gatunekoraz stemple budowlane w cenie 4 zł. za 1 szt. lokalizacja Marysin / Sławinek II góra tel. 500 135 710 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klary1 10.06.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 witam , czy ktoś może podpowiedziec jaka jest cena robocizny jeśli chodzi o więźbę dachową? dach 4 spadowy na domu z poddaszem użytkowym 250m. bede wdzięczna za wszelkie sugestie. i jeszcze mam kolejne pytanie. w moim domu trzeba stara więźbę zdjąć, podnieść ściankę kolankową o 1-2 pustaki, dac nowy wieniec, zrobić więźbę i dopiero kryć dach. jak myślicie ile to może kosztować łącznie a ile poszczególne etapy. czy ktoś może mi coś zasugerować? Ciezko odpowiedziec na takie pytanie - w duzej mierze zalezy od materialu jakim bedziesz kryl i generalnie duzo wiecej roboty niz przy nowym no bo trzeba zwalic i posprzatac. Np ja za 350m2 krycia karpiowka placilem 100/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k i a 10.06.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 witam,nie wiem czy dostalas wiadomosc na prywatne konto jesli chodzi o stemple to jest jeszcze aktualne 600 zl okolo 90-100 stempli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k i a 10.06.2010 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 witam , czy ktoś może podpowiedziec jaka jest cena robocizny jeśli chodzi o więźbę dachową? dach 4 spadowy na domu z poddaszem użytkowym 250m. bede wdzięczna za wszelkie sugestie. i jeszcze mam kolejne pytanie. w moim domu trzeba stara więźbę zdjąć, podnieść ściankę kolankową o 1-2 pustaki, dac nowy wieniec, zrobić więźbę i dopiero kryć dach. jak myślicie ile to może kosztować łącznie a ile poszczególne etapy. czy ktoś może mi coś zasugerować? witam, nie wiem czy dostalas wiadomosc na prywatne konto jesli chodzi o stemple to jest jeszcze aktualne 600 zl okolo 90-100 stempli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 10.06.2010 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2010 Chętnie poznasz wady ! To proszę bardzo, wspomnę tylko, że coś słabo szukałeś skoro nie mogłeś znaleźć negatywnych opinii. Wystarczy wygooglować np. „dobroplast, avantgarda opinie” i masz http://www.forumbudowlane.pl/vt/3024/0/okna-pcv-kto-zna-firme-dobroplast-poradzcie-moze-inna http://forum.muratordom.pl/showthread.php?161788-Kto-ma-okna-Dobroplastu http://www.forumbudowlane.pl/vt/3024/12/okna-pcv-kto-zna-firme-dobroplast-poradzcie-moze-inna?postdays=0&postorder=asc&highlight=dobroplast http://forum.muratordom.pl/showthread.php?59274-Okna-z-profilu-Avantgarde-7000-kto-ma&highlight=dobroplast+avantgarde http://forum.muratordom.pl/showthread.php?73909-Czy-ktoś-ma-okna-avangarde&highlight=dobroplast+avantgarde Abyśmy mieli jasność to ja osobiście nie mam nic do firmy Dobroplast pod warunkiem ze ktoś nie mówi o nich ze produkują dobre lub solidne okna, lub takie tam, inne farmazony. Okna Dobroplast są najtańsze a zarazem uważam że produkują najgorsze okna na rynku a to wynika z tego ze stosują profile o mocno odchudzonych ścianach tzn o bardzo cienkiej grubości, również wzmocnienia stosują bardzo cieniutki, adekwatne do profilu, Efektem tego mogą być „bananowe” ramy. Ich uszczelki są niezgodne z ich własna aprobata techniczna bo powinny być z EPDM a są zwykle gumowe, ale co tam uszczelki ich aprobata nie dopuszcza do obrotu okien kolorowych tylko białe (ciekawe jakie ty masz ) w systemie Avantgarda 7000 i 9000 , jeśli nie wierzysz to można to sprawdzić na ich własnej stronie http://www.dobroplast.pl/user/uploads/files/1200602460-Aprobata%20Avantgarde.pdf Jak chce się być tani to niestety na czymś trzeba zaoszczędzić, oszczędza się tez na serwisie którego realnie nie ma, bo serwis tez kosztuje. dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth55 11.06.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Czy ktoś w okolicach ZAMOŚCIA, CHEŁMA LUB LUBLINA buduje lub wybudował dom Alabaster? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 11.06.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Sprzedam stemple budowane i garaż blaszak w bdb stanie.Mam też na zbycu schody budowlane.Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonii 12.06.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Faktycznie wybór okien to trudna decyzja. Pół roku temu sama zmierzyłam sie z tym problemem:) Oglądałam okna Avante, okno dom, Oknoplast, Sokółka, ale ostatecznie wybrałam okna Jezierskiego:) Jestem bardzo zadowolona z mojego wyboru:) Okna to duży wydatek dlatego naprawdę wybór jest trudny ale na forum jest dużo podpowiedzi i dyskusji można się dokształcić ja tak zrobiłam i wybrałam też okna Jezierskiego pozdrawiam. Mam do sprzedania 120 szt belitu 24x24x59 Solbet na paletach ofoliowany tanio zapraszam na prv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lu_kasz 12.06.2010 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Czy jest ktoś z okolic Lublina, ktojest na etapie fundamentów lub robienia ogrodzenia? W miare możności byłbym zainteresowany podpatrzeniem wykonawstwa, ponieważ mam zamiar sam budować. Z góry dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
husyn 12.06.2010 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Monjan namiary na hydraulika na privie Poproszę również o namiary Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
husyn 12.06.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 WitamBuduję APS 180 DOM PARTEROWY Z UŻYTKOWYM PODDASZEM(schody w projekcie)Niestety na górze nie mam w projekcie instalacji elektrycznej ,wodociągowej,kanalizacyjnejCzy można to wykonac na etapie budowy za zgodą kierbuda czy należy się skontaktować z projektantem\Z gory dziękuję za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-big 13.06.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Witam, Finalizuję zakup działki – potrzebny mi będzie geodeta – może możecie kogoś polecić ?Okolice Lublina (Kalinówka) – jaki stawki obowiązują ? Z góry dziękuje za info. Pozdrawiam, Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mniamos 13.06.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2010 Witam Buduję APS 180 DOM PARTEROWY Z UŻYTKOWYM PODDASZEM(schody w projekcie) Niestety na górze nie mam w projekcie instalacji elektrycznej ,wodociągowej,kanalizacyjnej Czy można to wykonac na etapie budowy za zgodą kierbuda czy należy się skontaktować z projektantem\ Z gory dziękuję za odpowiedz Niestety, tylko osoba majaca odpowiednie uprawnienia, czyli kontakt z projektantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek za 14.06.2010 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2010 Witam,czy ktoś słyszał o firmie dachowej BARTAL z Lublina (ul Diamentowa przy Agromie)Znajomy kupił tam dach i chwalił obsługę i cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts