jacekh 08.08.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Jest może ktoś kto ogrzewa chałupę kotłem na pellety -bufor- podłogówka ? U mnie tak będzie i się zastanawiam czy to znacznie większa "filozofia" niż zwykły kocioł węglowy + podłogówka. Jeśli ktoś ma wykonawcę godnego polecenia to poproszę. Docelowo do tego ma być dołączona jeszcze pompa ciepła, ale to jak kasy zostanie. Pompa ma być głównym źródłem ciepła ale do czasu zakończenia budowy nie wywalę na to kasy bo mi potem na coś może zbraknąć. I drugie hasło - okna na profilu greenline - mógłby się ktoś wypowiedzieć ? fachowców od okien na tym forum mnóstwo a o tych oknach nie bardzo słychać.Mam u siebie okno tarasowe szerokości 390 cm i marzy mi się rozsuwane , dwuskrzydłowe, ale to będzie ciężkie do zrobienia - stąd moje pytanie o profil - jaki polecacie na takie duże przeszklenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 09.08.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Witajciepodpowiedzcie co wybrać-altest czy solid security?na osiedlu jest jedno i drugie...jak wychodzą w porównaniu-stosunek ceny do jakości usług?ile kosztują?jesteście zadowoleni?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 09.08.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Podłączam się do zapytania o ochronę, solid pobiera 61 zł miesięcznie, instalacja nadajnika 300 zł, dojazd poza Lublinem 15-20 minut. Trochę długo. A jak u Altestu to wygląda ? O instalacji alarmu się nie wypowiadam bo u mnie będzie to robił zaufany znajomy. Wcześniej na forum ktoś coś pisał o tym że Solid pakuje jakieś swoje centrale które tylko oni mogą potem serwisować, ale pytałem o to przedstawiciela Solidu i nie potwierdził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 10.08.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2010 Od 2 lat i sie może w tym roku skończy.... Witam, cieszę się no my chcemy szybką przeprowadzkę,ale czas pokaże. Co do Twoejgo domku, przyznam się, że widziałam:), przejeżdzaliśmy kiedyś w okolicy i aż się zatrzymaliśmy i podziwialiśmy, natchnął nas kolor dachówki, pięknie się prezentuje. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 11.08.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Podłączam się do zapytania o ochronę, solid pobiera 61 zł miesięcznie, instalacja nadajnika 300 zł, dojazd poza Lublinem 15-20 minut. Trochę długo. A jak u Altestu to wygląda ? O instalacji alarmu się nie wypowiadam bo u mnie będzie to robił zaufany znajomy. Wcześniej na forum ktoś coś pisał o tym że Solid pakuje jakieś swoje centrale które tylko oni mogą potem serwisować, ale pytałem o to przedstawiciela Solidu i nie potwierdził. witam Mam Altest. Wybrałem ich dlatego,że zrobili mi wycenę trochę taniej niż Solid (choć porównywalnie) i dorzucili mi 3 miesiące po 1,22 brutto/mc. Standardowo mają 61zł/mc. Problemów nie ma (dopiero 4 miesiąc mam alarm). I tyle mogę powiedzieć. I chętnie poznam namiary na wełnę do ocieplenia poddasza,profile,płyty GK pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna Lublin 11.08.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 WitamJa też wybrałam Solid. Generalnie słyszałam o nich lepsze opinie, co się potwierdziło.Dobry kontakt i obsługa.Co do instalacji, zajął się tym elektryk, rozprowadził wszystko razem z prądem, niezły magik, jestem z niego zadowolona.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna Lublin 11.08.2010 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2010 Witajcie Podajcie proszę sprawdzoną osobę do wykonania świadectwa energetycznego w okolicy Lublina. Dziękuję i pozdrawiam Witam Mam sprawdzoną osobę do świadectw, jeśli nadal szukasz to mogę podać namiar. Moi znajomi byli bardzo zadowoleni. Rzeczowy człowiek, przyjedzie wszystko wyjaśni, wyceni, odwiezie, podpisuje umowę, terminowo - trwało to jakieś 3-4 dni, wystawia rachunek i w dodatku niedrogo. Świadectwa robi Pan Marcin - 505-408-447. Pozdrawiam Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
71jarek 12.08.2010 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 WitamRozpoczynamy w przyszłym roku budowę domu pozostało nam już jedynie znalezienie firmy która zrobi rekuperacje wraz GWC i znalezienie korownika budowy, nie chcemy korzystać z propozycji ekipy która będzie budowała dom. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czester69 12.08.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Witam forumowiczów z Lubelskiego albo z Lublina jak kto woliJa chcę rozpocząc budowę w br. w okolicach Lubina (Dabrowica). W związku z tym mam takie pytanie. Czy jest ktoś na forum kto dysponuje stemplami do stropu (uzywanymi) o dł. 2,9-3,0 m. i chce je sprzedać. A może ktoś wie gdzie mogę takie dostać. Będę wdzięczny za odzew na priv lub na forum pozdr Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 12.08.2010 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 W sumie instalacja z kotłem peletowym jest dość prosta ale niestety trochę bardziej skomplikowana niż instalacja kotła węglowego. Z fajnych kociołków na pellet mogę Ci polecić SmartFire Lazara niedawno montowałem takie cudo w okolicach Lublina i jak narazie działa całkiem fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkw 12.08.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Czy ja też mogę prosić tel. odnośnie garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rkw 12.08.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 Odkupie garaż za rozsądną cenę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 12.08.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2010 witam I chętnie poznam namiary na wełnę do ocieplenia poddasza,profile,płyty GK pozdrawiam Z moich ustaleń,najtaniej wełnę jednak dostaniecie na allegro. Po niedzieli przyjedzie do mnie transport (gratis) z Mielca. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliencik 13.08.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 Witam.Odradzam firme remontowo - budowlaną Zygmunt Lakocy z Nałęczowa. Jeśli nie chcecie mieć problemów z przeciekającymi kominami, fachowcami pijącymi na budowie, odpadającymi suporkami i krzywym dachem i wieloma jeszcze innymi problemai o których jak ktoś chce mogę napisać to omijajcie ludzie szerokim łukie. Nadają się do budowania babek z piasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 13.08.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 na razie 1:1 Solid-Altestmoże ktoś się jeszcze wypowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarPie 13.08.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2010 na razie 1:1 Solid-Altest może ktoś się jeszcze wypowie? Mam Solid w firmie w Kalinówce. Biorą 48 zł miesięcznie, przyjeżdżają w 5 minut. Kilka razy zdażały się fałszywe alarmy i nic nie wzięli za interwencję. Generalnie jak dotąd (ok 5 miesięcy) wszystko OK! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 14.08.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Witam forumowiczów z Lubelskiego albo z Lublina jak kto woli Ja chcę rozpocząc budowę w br. w okolicach Lubina (Dabrowica). W związku z tym mam takie pytanie. Czy jest ktoś na forum kto dysponuje stemplami do stropu (uzywanymi) o dł. 2,9-3,0 m. i chce je sprzedać. A może ktoś wie gdzie mogę takie dostać. Będę wdzięczny za odzew na priv lub na forum pozdr Darek Witam Mam do sprzedania stemple używane, nie daleko Dąbrowicy na osiedlu Szerokie na Nałęczowskiej. Jeśli jesteś zainteresowany,to proszę o kontakt, męża telefon wysyłam na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaiJacek 14.08.2010 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Pilnie poszukuję WC przenośne w dobrym stanie za rozsądną cenę. Proszę o kontakt na priv.Pozdrawiam Budujących:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixer4all 14.08.2010 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2010 Solid czy Altest dla mnie wybór był prosty z jednego względu: Gdzie jest miejsce "uśpienia" grupy interwencyjnej.Tam gdzie mieszkam Kalinówka - Solid jest w 3 minuty (sprawdzone) a Altest może i byłby w 10...ale na twoim miejscu czasem interwencji bym się kierował.Dodatkowo Solid dał mi ubezpieczenie w cenie abonamentu na 20tyś w przypadku włamania (i jakos tak przez pierwsze 3miesiące płaciełem ok 27zl chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaferka 15.08.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2010 wszystko na poddasze zamawialam tu Jacek Stolarczyk tel. 665 664 878 gosc jest w kielcach, ceny ma bardzo atrakcyjne, za dowoz wzial grosze, ogolnie na calosci (220 metrow poddasza) zostalo nam jakies 4,5 tys w porownaniu do innych wycen, i jeszcze zostaly 3 rolki welny i kilkanascie plyt g-k ktore odsprzedamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts