renka_m81 19.11.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Witajcie budujący w lubelskim:) Dołączamy do Was, bo jak dobrze pójdzie do końca roku dostaniemy pozwolenie, a na wiosnę mamy zamiar ruszyć z budową. Przekopałam juz trochę to forum i dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy. Ja na ten moment wniosę tyle, że nikomu nie polecę skorzystania z usług p. Wartacza... Mam prośbę o namiary na sprawdzoną ekipę do SSZ. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Witam ponownie, nie ma odpowiedzi na moją prośbę, ale OK jestem nowa więc to wszystko tłumaczy;) Mamy już ofertę z 2 firm, jedna z nich jest polecona przez znajomych druga to Labora - czy jest ktoś na forum, komu budowali? Jeżeli tak proszę o opinie. Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 20.11.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Co do SSO to jedną rzecz z pewnością warto zapamiętać : domagajcie się a najlepiej w umowie niech będzie że właściciel firmy/szef ma być razem z budowlańcami cały czas na budowie i ich na bieżąco kontrolować. Ja o tym nie pomyślałem i "szef" przez pierwsze parę dni był na budowie i pracował razem z robotnikami a potem coraz częściej gdzieś sobie biegał i w końcu podsyłał coraz gorszych partaczy. I weź tu sobie kontroluj jak każdy etap robi inna ekipa. Niby ten sam zleceniobiorca a pracowników wielu i potem jedni drugim z pewnością nie przekażą co inwestor sobie jak obmyślił. Ja drugi raz tego błędu nie popełnię. Wiadomo że musiał szukać nowych zleceń ale to wtedy przynajmniej dwa razy dziennie powinien odwiedzić budowę. A tak to bywały dni że o 12ej już murarze sobie jechali do domu albo na drugą budowę a dniówkę szef i tak musiał zapłacić. Tylko że przez to jestem parę tygodni w plecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiastaszek 20.11.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Witam ponownie, nie ma odpowiedzi na moją prośbę, ale OK jestem nowa więc to wszystko tłumaczy;) Mamy już ofertę z 2 firm, jedna z nich jest polecona przez znajomych druga to Labora - czy jest ktoś na forum, komu budowali? Jeżeli tak proszę o opinie. Z góry dziękuję. Witam, ja narazie wysylam projekty do wyceny. Labora jest poki co jedna z drozszych firm,ale nie wiem czy dobra.Nie znalazlam tu nikogo, kto by z nimi budowal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renka_m81 20.11.2010 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Witam, ja narazie wysylam projekty do wyceny. Labora jest poki co jedna z drozszych firm,ale nie wiem czy dobra.Nie znalazlam tu nikogo, kto by z nimi budowal. Szczerze - oferty które mamy sa porównywalne, chyba "zlecenie budowy" tak po prostu kosztuje. Oprócz Labory mamy jeszcze ofertę z Tercy (i póki co do nich jesteśmy bardziej przekonani bo mamy 2 pozytywne opinie od znajomych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 21.11.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2010 witamzostało mi 4 rolki wełny ISOVER supermata λ=0.033 W/mK gr=15cm16,8m2 (1 rolka 4,2m2)za 300zł całość. Do odebrania w gm.Konopnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bacalublin 22.11.2010 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witam wszystkich forumowiczów. Jestem nowy ale trochę juz doświadczony bo jeden dom wybudowałem. Tylko było to kilka lat temu. Obecnie ceny są całkiem inne. Już niedługo otrzymam pozwolenie na budowę Dom w Orchideach (P). Poszukuje ekipy do wykonania surowego stanu byc może zdecyduje sie na kompleksowe wykonanie z Ytonga. Bardzo proszę o wysłanie tutaj lub na priv namiarów na ekipy murarskie i ekipy dekarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekh 23.11.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 Miał ktoś z Was okazję korzystać z usług firmy odbierającej folię z budowy do recyklingu ? Ten temat podobno był kiedyś możliwy a u mnie się niezła góra tego zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mitsumaniak 25.11.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Witam jest ktoś z okolic Lublina kto ma lub buduje dom szkieletowy?Ja na wiosnę prawdopodobnie zaczynam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gk 27.11.2010 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Witam!Poszukuję namiarów na montażystę instalacji centralnego odkurzacza-może ktoś może polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudzik2005 27.11.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Witam! Poszukuję namiarów na montażystę instalacji centralnego odkurzacza-może ktoś może polecić? Hejka, polecam p Jarek 603583086, robił instalacje u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezar_Lublin 04.12.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzikcrazy 04.12.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 witajcie,kto położył woodentica-orche - i jak ten kolor ma się w "całości"? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek23 06.12.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2010 WitajcieChciałbym przestrzec was przed niesolidną firmą, która wykonuje bramy, barierki balustrady a nazywa się KOVALNIA, maja kuźnę w Turce. Niesolidni, nieterminowi, kłamią jeśli chodzi o terminy, nie razcą poinformowąć klienta,że jest jakiś poślizg. więcej szczegółów jeśli ktoś sobie życzy wyślę na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda9k 07.12.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2010 Witam wszystkich.poszukuje doświadczonego architekta , który doradzi mi w sprawie wyboru projektu.Najlepiej z Lublina lub okolic do 20km.z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARTUR09 09.12.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Witajcie Chciałbym przestrzec was przed niesolidną firmą, która wykonuje bramy, barierki balustrady a nazywa się KOVALNIA, maja kuźnę w Turce. Niesolidni, nieterminowi, kłamią jeśli chodzi o terminy, nie razcą poinformowąć klienta,że jest jakiś poślizg. więcej szczegółów jeśli ktoś sobie życzy wyślę na priv. Pozdrawiam Cześć Ja tez miałem z nimi przepychanki terminowo jakościowe, również odradzam współpracę z ta firmką i p. Marcinem D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bacalublin 09.12.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Witam wszystkich. Poszukuję ekipy do wykonania stanu SSO na wczesną wiosnę. Może ktoś coś polecić?? Mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliencik 09.12.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Poszło na privat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaraf 09.12.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Ekipa do SSO - poszło na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiastaszek 11.12.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Witam wszystkich. Poszukuję ekipy do wykonania stanu SSO na wczesną wiosnę. Może ktoś coś polecić?? Mój mail [email protected] Witam, czy i ja moge poprosic o namiary na ekipe do SSO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artmas 14.12.2010 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Witam,Poszukuję geodety który zrobi inwentaryzację (woda, gaz, elektr, szambo) szybko i za rozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts