Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

hydraulik - Marian Turowski 722069721 - robił u mnie kanalizę od zera aż do kotłowni i mogę śmiało polecić. Tani i słowny, wygląd nie budzi zaufania na pierwszy rzut oka ale to poczciwy gość. Nie ponegocjujesz bo zwykł podawać cenę i albo się zgodzisz albo nie. U mnie za podłogówkę brał 30 zł/m2 w tym rozkładanie ostatniej warstwy styro, folii, montaż rozdzielaczy, próba itp.

Za inne rzeczy typu rozprowadzenie instalacji , słynne "punkty" ( kibelki, umywalki itp ) brał grosze.

Jedynie do wysterowania kotła przez elektronikę nie polecam bo to szybciej obcykałem co i jak niż hydraulik.

No i nigdy mnie nie oszukał nawet na jedno kolanko...

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

zaczęliśmy z mężem budowę w maju 2010 w lubelskim...;-)

Mamy już stan surowy zamknięty i na chwilę obecną robione sa u nas instalacje wod-kan, wentylacja i co.

Do KJB : z czystym sumieniem polecam naszego dekarza (w zasadzie ekipy zrobiły i więźbę i pokrycie) - dach zrobiony fachowo, szybko i solidnie (pojawił się przeciek w czasie grudniowych roztopów przy świetlikach, ale od razu usunęli).

Gdyby ktoś chciał to p. Brogowski Stanisław tel. 601390796.

Murarzy swoich nie polecę niestety, coby ktoś pretensji potem nie miał.

Instalacje wszelkie, kotłownię (a także potem cały biały montaż) robi nam firma - zdecydowaliśmy się na firmę, coby potem jeden hydraulik na drugiego winy nie zrzucał...;)

Na razie jest ok. robią szybko, wycenę zrobili dość korzystna (tak uważam).

Firma Osterm z Lublina (jak ktoś będzie chciał to znajdzie w necie namiary.

Swojego koparkowego nie polecę, bo naciągacz...

cóż więcej...

Pozdrawiam budujących w lubelskim...;-)

hydraulik - Marian Turowski 722069721 - robił u mnie kanalizę od zera aż do kotłowni i mogę śmiało polecić. Tani i słowny, wygląd nie budzi zaufania na pierwszy rzut oka ale to poczciwy gość. Nie ponegocjujesz bo zwykł podawać cenę i albo się zgodzisz albo nie. U mnie za podłogówkę brał 30 zł/m2 w tym rozkładanie ostatniej warstwy styro, folii, montaż rozdzielaczy, próba itp.

Za inne rzeczy typu rozprowadzenie instalacji , słynne "punkty" ( kibelki, umywalki itp ) brał grosze.

Jedynie do wysterowania kotła przez elektronikę nie polecam bo to szybciej obcykałem co i jak niż hydraulik.

No i nigdy mnie nie oszukał nawet na jedno kolanko...

Wielkie Dzięki za kontakt.

Ja polecam Pana Andrzeja tel.504 540 471 - kontakt dostałem z naszego forum rok temu i robił u mnie wszystko włączenie z przyłączem gazowym i podłączeniem kotła.

Z innej beczki: Poszukuję ekipę do kostki brukowej możecie kogoś polecić?

Witam polecam pana od układania kostki brukowej p.Dariusz tel.889-367-564

(jak ktoś chce może pomóc tez przy zakupie kostki)

CENY MA PRZYSTĘPNE

Witam wszystkich budujących tych, których znam i tych, których nie znam osobiście!

Właśnie przypadła mi nowa rola (mam nadzieję, że nie tylko mi) - moderatora naszej grupy.

Ponieważ różnie u mnie z czasem, to jednak będę się starał zaglądać często i moderować, jeśli zajdzie taka potrzeba :)

W sprawach nagłych, proszę o sygnały od Was na priva :)

Pozdrawiam,

Zbyszek

Witam

zaczęliśmy z mężem budowę w maju 2010 w lubelskim...;-)

Mamy już stan surowy zamknięty i na chwilę obecną robione sa u nas instalacje wod-kan, wentylacja i co.

Do KJB : z czystym sumieniem polecam naszego dekarza (w zasadzie ekipy zrobiły i więźbę i pokrycie) - dach zrobiony fachowo, szybko i solidnie (pojawił się przeciek w czasie grudniowych roztopów przy świetlikach, ale od razu usunęli).

Gdyby ktoś chciał to p. Brogowski Stanisław tel. 601390796.

Murarzy swoich nie polecę niestety, coby ktoś pretensji potem nie miał.

Instalacje wszelkie, kotłownię (a także potem cały biały montaż) robi nam firma - zdecydowaliśmy się na firmę, coby potem jeden hydraulik na drugiego winy nie zrzucał...;)

Na razie jest ok. robią szybko, wycenę zrobili dość korzystna (tak uważam).

Firma Osterm z Lublina (jak ktoś będzie chciał to znajdzie w necie namiary.

Swojego koparkowego nie polecę, bo naciągacz...

cóż więcej...

Pozdrawiam budujących w lubelskim...;-)

Jak to jest żę dekarzy wszystkich chwala ( zwykle) na na murarzach wieszaja psy. Jestem poszukująca solidnej i uczciwej ekipy budowlanej i wszyscy tu narzekaja na murarzy a to ze pija a to ze sie opieprzeja. Moze ktos ma jakas dobra firme dopolecenia, taka co zrobi od poczatku do konca, szybko i w miare uczciwei? CZekam na pozwolenie na budowe

Jak to jest żę dekarzy wszystkich chwala ( zwykle) na na murarzach wieszaja psy. Jestem poszukująca solidnej i uczciwej ekipy budowlanej i wszyscy tu narzekaja na murarzy a to ze pija a to ze sie opieprzeja. Moze ktos ma jakas dobra firme dopolecenia, taka co zrobi od poczatku do konca, szybko i w miare uczciwei? CZekam na pozwolenie na budowe

Witam, Ja na swoje ekipę murarska narzekać nie mogę. Robili czysto, szybko i solidnie, jestem z nich zadowolony. Polecić mogę, owszem bo warci ale terminy maja na minimum rok do przodu zajęte!!! Mi budowali od późnej wiosny 2010 a umawiałem się na wiosnę 2009. Ekipa pana Pawła 669195493, proszę próbować a może maja jeszcze miejsce :)

witam wszystkich budujących tych, których znam i tych, których nie znam osobiście!

Właśnie przypadła mi nowa rola (mam nadzieję, że nie tylko mi) - moderatora naszej grupy.

Ponieważ różnie u mnie z czasem, to jednak będę się starał zaglądać często i moderować, jeśli zajdzie taka potrzeba :)

w sprawach nagłych, proszę o sygnały od was na priva :)

pozdrawiam,

zbyszek

witamy pana moderatora naszej grupy :)

Witam wszystkich budujących tych, których znam i tych, których nie znam osobiście!

W sprawach nagłych, proszę o sygnały od Was na priva :)

Pozdrawiam,

Zbyszek

Witamy nowego moderatora grupy, mam nadzieję, że bedzie bardziej aktywny niż poprzedni?!?

Zaglądam od czasu do czasu i załatwiam papiery przyłącza i czekam inne dokumenty do pozwolenia...

Chciałem zapytać czy ktoś może budował, buduje w/g LK159???

Pozdrawiam znajomych z cześci południowo-zachodniej Radawiec, Konopnica!!!

Kazjan:bye:

Witam, Ja na swoje ekipę murarska narzekać nie mogę. Robili czysto, szybko i solidnie, jestem z nich zadowolony. Polecić mogę, owszem bo warci ale terminy maja na minimum rok do przodu zajęte!!! Mi budowali od późnej wiosny 2010 a umawiałem się na wiosnę 2009. Ekipa pana Pawła 669195493, proszę próbować a może maja jeszcze miejsce :)

Po numerze telefonu widzę że mieliśmy ta samą ekipę murarską. Ja również bardzo bardzo polecam ekipę Pana Pawła.

teraz jestem na etapie wykańczania (się) :( i mam pytanie odnośnie glazurników, ich stawek.

Ile przeciętnie bierze glazurnik za ułożenie mkw oraz ile sobie życzą za zabudowę wanny, wymurowanie ścianki w prysznicu, i zabudowę geberitu.

I czy dodatkowo powinnam zapłacić za szlifowanie płytek, dodam ze płytki w wyniku szlifowania zostały postrzępione i odprysnęło szkliwo. I czy powinno się szlifiwać płytki zwykłą szlifierką?