Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Po numerze telefonu widzę że mieliśmy ta samą ekipę murarską. Ja również bardzo bardzo polecam ekipę Pana Pawła.

teraz jestem na etapie wykańczania (się) :( i mam pytanie odnośnie glazurników, ich stawek.

Ile przeciętnie bierze glazurnik za ułożenie mkw oraz ile sobie życzą za zabudowę wanny, wymurowanie ścianki w prysznicu, i zabudowę geberitu.

I czy dodatkowo powinnam zapłacić za szlifowanie płytek, dodam ze płytki w wyniku szlifowania zostały postrzępione i odprysnęło szkliwo. I czy powinno się szlifiwać płytki zwykłą szlifierką?

Tak na szybko mogę ci odpowiedzieć, że za ułożenie płaciłem coś koło 40 zł/ m2. Szlifowanie płytek - chodzi ci o kanty bez fugi ? Cena, jeśli mnie pamięć nie myli, to jakieś 40 zł/mb czy jakoś tak. Co do sposobu szlifowania to nieważny sprzęt, byleby robota była dobrze wykonana, znaczy się w twoim przypadku ktoś odwalił fuszerkę. Pozostałe ceny mogę podać wieczorem, mój pan złota rączka zostawił mi rozliczenie pisemne wszystkich wykonanych przez siebie prac z wyszczególnieniem ceny za każdą pozycję.

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Tak na szybko mogę ci odpowiedzieć, że za ułożenie płaciłem coś koło 40 zł/ m2. Szlifowanie płytek - chodzi ci o kanty bez fugi ? Cena, jeśli mnie pamięć nie myli, to jakieś 40 zł/mb czy jakoś tak. Co do sposobu szlifowania to nieważny sprzęt, byleby robota była dobrze wykonana, znaczy się w twoim przypadku ktoś odwalił fuszerkę. Pozostałe ceny mogę podać wieczorem, mój pan złota rączka zostawił mi rozliczenie pisemne wszystkich wykonanych przez siebie prac z wyszczególnieniem ceny za każdą pozycję.

dzięki za informację

i oczywiście będę wdzięczna za ceny tych dodatkowych prac związanych z obudowaniem wanny, geberitu i ewentualnie murowania ścianki prysznicowej.

ja mam umówionego po 30zł/m2 i w tym juz szlifowanie, ale bede polecac jak sie sprawdzi :)

Ja użytkuję okna od tego producentai jestem bardzo zadowolona .Kupiłam w takiej małej firmie na Turystycznej - dali mi duży rabat i sprawnie wszystko zamontowali.Standard i profil (Veka) jak okna z Krakowa tylko cena dużo,dużo niższa.

Lady in red ,moglabys dac znac na priv co to za firma?

Widze, ze dalej cicho na temat wykończeniowki. Majstrow juz znalazłam, jak się sprawdzą to będę polecać. Firma od komnków z Forum Muratora, wydaje sie super, dziękuje za namiary (nie pamiętam komu :( )

Na dzień dzisiejszy tynkarzy mogę polecić jakby ktoś potrzebował

A bardzo chętnie, jestem na etapie planowania frontu prac, jak byś coś więcej o tych tynkach napisał i poproszę o kontakt do tynkarza.

Witam Lublinian :)

Potrzebuję namiary na dobrego notariusza, któremu można powierzyć załatwienie pewnych kwestii prawnych związanych ze sprawdzeniem nieruchomości. Czy możecie mi przesłać jakieś namiary na priva? Z góry dziękuję!-:)

Namiary na łepskiego notariusza wysyłam na PW :)

Po numerze telefonu widzę że mieliśmy ta samą ekipę murarską. Ja również bardzo bardzo polecam ekipę Pana Pawła.

teraz jestem na etapie wykańczania (się) :( i mam pytanie odnośnie glazurników, ich stawek.

Ile przeciętnie bierze glazurnik za ułożenie mkw oraz ile sobie życzą za zabudowę wanny, wymurowanie ścianki w prysznicu, i zabudowę geberitu.

I czy dodatkowo powinnam zapłacić za szlifowanie płytek, dodam ze płytki w wyniku szlifowania zostały postrzępione i odprysnęło szkliwo. I czy powinno się szlifiwać płytki zwykłą szlifierką?

Witam , przeważnie każdy glazurnik ma swoje ceny i robi wycenę bez pośrednio u zleceniodawcy.

Za szlifowanie płytek jest dodatkowa cena (ale dobrze doszlifowane,a nie postrzępione).

proszę zadzwonić podam państwu ceny za wkończeniówkę Andrzej 692331794

Hej Kazjan!

Co do płyty - może porozmawiaj w sprawie spadku z konstruktorem, czy się da, a jeśli tak to czy nie pożre Ci to zbyt wiele kasy. Szukaj na forum, nick projektantpłyt - bardzo fajny człowiek, odpowiada na wszystkie pytania. Ja u niego właśnie będę zamawiała projekt płyty (polecany przez kilku forumowiczów).

Jeśli chodzi o badania geo - ja robiłam bodajże w kwietniu, właśnie ze względu na te chęci na płytę. Natomiast adaptację projektu robi nam architekt. Jeśli chcesz namiary na jednego i drugiego mogę wysłać na PW (obaj z L. City :) ).

Pozdrawiam!

Sylwka

Cześć Sylwia,

Chyba ostro pracujesz na przygotowanie budowy, bo nie widać Cię na forum?!? Musze przyspieszyć papierologię bo to jakoś dużo czasu zabiera.

Ciągle dylematy jakie rozwiązania będą najlepsze i czy nie zatrzymamy sie w połowie jak niektórzy z naszych przyjaciół i znajomych?

Ale to chyba wszyscy tak mają, a kominkowcy przerabjaja ogrzewania bo salon to nie kotłownia.!?

Możesz mi podać dane na architekta i badania geo jeżeli są godni polecenia, no i jakie są koszty adaptacji projektu.

Pozdrawiam Kazjan :bye:

Witam wszystkich. Mam nadzieję, że wiosna już tuż tuż, więc zaczynamy przygotowania do sezonu :)

Czy mogę prosić o namiary na sprawdzonego elektryka, najlepiej z okolic Świdnika?

Elektryk za Świdnika u mnie robił. Bardzo dokładny i dużo fajnych rzeczy podpowiedział o których nie wiedzieliśmy wcześniej p. Gontarz 609 059 206

Witam , przeważnie każdy glazurnik ma swoje ceny i robi wycenę bez pośrednio u zleceniodawcy.

Za szlifowanie płytek jest dodatkowa cena (ale dobrze doszlifowane,a nie postrzępione).

proszę zadzwonić podam państwu ceny za wkończeniówkę Andrzej 692331794

Ja polecam Jarka Kutnika. Płytki mam położone genialnie 663 462 000

Witajcie,

Jestem nowy i zaczynam budowę wiosną. Trzymajcie kciuki :-)

Od razu mam pytanko - czy ktoś w Lublinie lub w okolicach Lublina jest szczęśliwym użytkownikiem wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła i ewentualnie zechciałby podzielić się swoimi doświadczeniami?