APS APS 02.03.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Witam fumowiczów z lubelskiego !Jestem na etapie poszukiwania fachowców i chciałbym rozpocząć budowę wiosną 2011. Czy może ktoś zna solidną i godną polecenia ekipę do wykonania stanu surowego. Dodam że jest to dom średniej wielkości , podpiwniczony z poddaszem w okolicy Lublina ok 10 km. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiek5 02.03.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 APS - projekt masz z archiprojektu , robiłeś tam adaptację ?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonii 03.03.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 My sami ocieplamy dach - właśnie w trakcie. Mąż obdzwonił całe lubelskie za wełną i najtaniej w Radomiu znalazł. Dzięki serdeczne za odpowiedz w sprawie rygipsów a można na priv prosić Magdula o namiary na tą hurtownie w Radomia.Dostałam parę namiarów na wykonawców a więc rozmowy, rozpiętość cenowa od 45 zł do 65 zł i teraz zagadka jakość ?Bardzo dziękuję forumowiczom za wsparcie sporo wiedzy związanej z wykonaniem zaczerpnęłam z forum, mam dach deskowany i papowany jak macie w takim przypadku rozwiązany problem szczeliny wentylacyjnej ? pozdrawiam serdecznie Bonii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APS APS 03.03.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 APS - projekt masz z archiprojektu , robiłeś tam adaptację ?. Tak projekt jest z Archiprojektu. Tylko nie rozumiem co masz na myśli pisząc '' adaptację" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APS APS 03.03.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Tak projekt jest z Archiprojektu. Tylko nie rozumiem co masz na myśli pisząc '' adaptację" ? Mój APS 059 spełnia moje wymagania , nie robiłem w nim powprawek . Gosiek5 a może masz fachowców godnych polecenia , to odpisz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 03.03.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Dzięki serdeczne za odpowiedz w sprawie rygipsów a można na priv prosić Magdula o namiary na tą hurtownie w Radomia. Ja kupowałem też za pośrednictwem hurtowni z Radomia: http://metbud.eu/ Kupowałem taką (i jeszcze paletę 5cm): http://allegro.pl/isover-welna-mineralna-super-mata-18-cm-folia-i1484820645.html Wtedy była jedną z najtańszych (o kilkadziesiąt groszy taniej oferowały hurtownie ze śląska, ale do Radomia było najbliżej w razie problemów). Wszystko załatwione bezproblemowo i z czystym sumieniem mogę polecić. Niestety minusem jest konieczność dostosowania się do terminu transportu z fabryki i zamówienie minimum logistycznego, ale na całe poddasze spokojnie minimum się mieści (w razie czego mogę się dołożyć do zamówienia na kilka rolek 5cm lub 10cm grubości). Swoją drogą, gdybym kupował dziś, to zapłaciłbym o 600zł więcej - taka mała rzecz a cieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiek5 03.03.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Do APS APSChodzi mi o to czy u nich w biurze robiłeś całą papierologię do Pnb czli projekt zagospodarowania terenu, projekty przyłączy itd. Widzę, że masz częściowe podpiwniczenie - może warto pod całością ? Co do fachowców zajęci do września ale popytam znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makapaka 04.03.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 dzień dobry potrzebuję namiary na sprawną ekipę do kostki brukowej - na priv pozdroM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APS APS 04.03.2011 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Do APS APS Chodzi mi o to czy u nich w biurze robiłeś całą papierologię do Pnb czli projekt zagospodarowania terenu, projekty przyłączy itd. Widzę, że masz częściowe podpiwniczenie - może warto pod całością ? Co do fachowców zajęci do września ale popytam znajomych. W Archprojekcie kupiłem projekt , natomiast adaptacje do działki i projekty przyłączy robł inny projektant. Piwnica będzie pod całością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makapaka 06.03.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 dzień dobry potrzebuje namiar na producenta szamb, szczelnych, betonowych z góry dziękuję M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiachmiele 06.03.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Witam.Będziemy z mężem budować M42 z Muratora między Lublinem a Nałęczowem. Jesteśmy w trakcie oczekiwania na PnB.Jeśli ktoś mógłby podać namiary na solidnych murarzy byłabym wdzięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-big 06.03.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Kochani, mam pytanie związane z kierownikiem budowy lub inaczej z nadzorem inwestycyjnym. Czy macie doświadczenia w tym temacie ? Ile trzeba zapłacić takiej osobie za poprowadzenie budowy domu tzn. przypilnowanie poszczególnych ekip, kontoli wykonania etapów, etc. Czyli szukam kierownika z "prawdziwego zdarzenia" a nie tylko osoby, która będzie robiła wpisy do dzinnika. Nie stać mnie na firmę developerską a nie mam nikogo bliskiego, kto mógł by mi pomóc i przypilnował by budowy. Czyli sysytem gospodarczy, ale z solidnym nadzorem. Czy możecie polecić takie osoby ? Jakie stawki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 06.03.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Nie myl pojęć KierBud to jedno nadzór inwestorski (nie inwestycyjny) to drugie. KierBud jest ci potrzebny głównie jako osoba odpowiedzialna za przyjęcie poszczególnych etapów budowy i dokonanie wpisów do dziennika budowy, natomiast nadzór sprawuje pieczę z ramienia inwestora nad prawidłowym przebiegiem budowy Za KierBuda możesz zapłacić od powiedzmy 1k PLN do + nieskończoności, nadzór kosztuje różnie - np. znajomi płacili 3k PLN miesięcznie, ale inspektor praktycznie "mieszkał" u nich na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-big 06.03.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Nie myl pojęć KierBud to jedno nadzór inwestorski (nie inwestycyjny) to drugie. KierBud jest ci potrzebny głównie jako osoba odpowiedzialna za przyjęcie poszczególnych etapów budowy i dokonanie wpisów do dziennika budowy, natomiast nadzór sprawuje pieczę z ramienia inwestora nad prawidłowym przebiegiem budowy Za KierBuda możesz zapłacić od powiedzmy 1k PLN do + nieskończoności, nadzór kosztuje różnie - np. znajomi płacili 3k PLN miesięcznie, ale inspektor praktycznie "mieszkał" u nich na budowie. Dzięki za informacje Oczywiście wiem, że kierownik budowy i nadzór to 2 różne osoby. Ale również - oczywiście "hipotetycznie" może to być to jedna osoba tylko kierownik – który prowadzi budowę na całego. 3 tys za miesiąc - a ile tych miesięcy było ? Czy płacił tylko wtedy gdy coś się działo na budowie. Budowa trwa ok 12 - 18 miesięcy to wychodzi całkiem dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BartekS 06.03.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 To akurat była sytuacja :ekstremalna" - budowa zaczęła się wczesną wiosną,. zakończyła jesienią. Lepszym wyjściem byłby znalezienie KierBuda z prawdziwego zdarzenia, który często będzie zaglądał na budowę i nie zedrze z ciebie skóry. Ja niestety takim nie mogę się podzielić, ale może ktoś z koleżeństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 07.03.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 ja bym się dołaczył do zapytania kol z-biga...mam ekipę, a razcej kogoś, kto ma firmę załoąoną, zna się na rzeczy, zatrudnia róznych ludzi do róznych prac - kieruję budową - ale nie ma uprawnień na kierownika budowy.szukam na wiosnę kogoś, kto by pełnił rolę i KierBuda i insp. nadzoru - będzie prowadził dziennik budowy, służył radą mojemu "szefowi budowy" i nadzorwał, żeby było OKczyli etat KierBuda z funkcją inspektorską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorciaz 09.03.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 WitamPoszukuję sprawdzonedo fachowca od schodów drewnianych.Schody mają być samonośne,wstępny pomysł juz mam...Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uba 10.03.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Witam Poszukuję sprawdzonedo fachowca od schodów drewnianych.Schody mają być samonośne,wstępny pomysł juz mam...Możecie kogoś polecić? witam mogę polecić firmę ze śląska u mnie montowali w styczniu schody i długą barierkę, jestem zadowolony jesli chcesz to prześlę namiary pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uba 10.03.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 p.s Witam ponownie Poszukuję solidnych, pewnych hydraulików magików z okolic Puław. Sprawdzona ekipa i godna polecenia do wykonania instalacji ogrzewanie, woda na poddaszu sprawdzony i polecony P. Kozioł z Jastkowa (Luxdom) kawałek do Puław ale warto pozdrawiam: Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madula 11.03.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Ja kupowałem też za pośrednictwem hurtowni z Radomia: http://metbud.eu/ Kupowałem taką (i jeszcze paletę 5cm): http://allegro.pl/isover-welna-mineralna-super-mata-18-cm-folia-i1484820645.html Wtedy była jedną z najtańszych (o kilkadziesiąt groszy taniej oferowały hurtownie ze śląska, ale do Radomia było najbliżej w razie problemów). Wszystko załatwione bezproblemowo i z czystym sumieniem mogę polecić. Niestety minusem jest konieczność dostosowania się do terminu transportu z fabryki i zamówienie minimum logistycznego, ale na całe poddasze spokojnie minimum się mieści (w razie czego mogę się dołożyć do zamówienia na kilka rolek 5cm lub 10cm grubości). Swoją drogą, gdybym kupował dziś, to zapłaciłbym o 600zł więcej - taka mała rzecz a cieszy My w tej samej hurtowni kupowaliśmy. MetBud. Ciągle Isover mają najtańszą w Polsce (biorę pod uwagę poważne firmy a nie osoby prywatne czy inne z 0 gwiazdek na Allegro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts