Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

budu napisał:
Słuchajcie , i jeszcze jedno pytanko, całośc dachu -od więźby po ułożenie dachówki ceramicznej z obudową kominów , przy pełnym deskowaniu w cenie 90 zł. /m.kw to dużo?

Hmm, nie piszesz jaka ekipa Ci to wyceniła. W ciemno mogę Ci polecić - zadzwoń do Sienkiewicza (SAJDREX) i zapytaj się ile teraz to u niego byłoby. Będziesz miał porównanie bo on robił za tyle u mnie 2 sezony wstecz i była to cena z górnej półki (drożej bo chyba ponad 100 brała jeszcze tylko jedna ekipa jak pamiętam). Ale robi dobrze i dokładnie (z czasem to różnie bywa), daje gwarancje i darmowy przegląd po roku (przynajmniej u mnie;)) Jakieś czas temu ( może z rok) była tutaj też dyskusja o tym. Wtedy cenę 70zł/m2 okrzyknięto taką, że tyle dobra ekipa może wziąć za taki zestaw i nie jest za drooogo.

A wierz mi, oszczędzenie nawet tych 10-20zł z m2 na nawet nieskomplikowanym dachu (zależy też od powierzchni, ale do 3tys. bym się wcale nie wahał), a potem łatanie dziur przy kominach i likwidowanie zacieków przy wykończeniówce to różnica do zaakceptowania jak najbardziej. Zresztą poczytaj sobie posty z początku tego roku, rzuciłem pytanie o zacieki przy kominach, ciekawe opisy były:-)

kazjan napisał:
Cześć nie napisałeś zakresu robót w kotłowni a to jest ważne!? Ja z wymianę pieca gazowego + montaż nowego zasobnika (wymiana dwu funkcyjnego na 1jedofunkcyjny bez materiałów zapłaciłem połowę czyli 1500,- Widzę że lubelskie forum to głownie wymiana adresów, bez szerszych komentarzy, może to i lepiej ale trochę wymiany doświadczeń nie zawadzi !?!

Pozdrawiam budujący w Konopnicy i Rudawcu jakoś cicho o Waszych postępach?

Kazjan. :bye:

Hej!!!:yes:

Zakres robót obejmuje montaż całej instalacji w kotłowni. Piec gazowy, kondensacyjny z zasobnikiem. Fachowiec jest z polecenia innych budowlańców.

apieczyk napisał:
Hmm, nie piszesz jaka ekipa Ci to wyceniła. W ciemno mogę Ci polecić - zadzwoń do Sienkiewicza (SAJDREX) i zapytaj się ile teraz to u niego byłoby. Będziesz miał porównanie bo on robił za tyle u mnie 2 sezony wstecz i była to cena z górnej półki (drożej bo chyba ponad 100 brała jeszcze tylko jedna ekipa jak pamiętam). Ale robi dobrze i dokładnie (z czasem to różnie bywa), daje gwarancje i darmowy przegląd po roku (przynajmniej u mnie;)) Jakieś czas temu ( może z rok) była tutaj też dyskusja o tym. Wtedy cenę 70zł/m2 okrzyknięto taką, że tyle dobra ekipa może wziąć za taki zestaw i nie jest za drooogo.

A wierz mi, oszczędzenie nawet tych 10-20zł z m2 na nawet nieskomplikowanym dachu (zależy też od powierzchni, ale do 3tys. bym się wcale nie wahał), a potem łatanie dziur przy kominach i likwidowanie zacieków przy wykończeniówce to różnica do zaakceptowania jak najbardziej. Zresztą poczytaj sobie posty z początku tego roku, rzuciłem pytanie o zacieki przy kominach, ciekawe opisy były:-)

Dzięuje za podpowiedz i namiary na firmę. Podzwonię i popytam w takim razie . Inne ekipy cenę wystawiły niższą ale za dodatkowe elementy robót trzebaby płacićdodatkowo. Posty o zaciekach czytałem i nie wyglądało to dobrze. :(. Czyli oszczędność nie zawsze popłaca.:yes:

Budujący zostało mi trochę pustaków wentylacyjnych Leira pojedynczych 18szt i podwójnych 6 sztuk, chętnie upłynnię w dobrej cenie, dodatkowo mam "kozę" wszystko palną razem z rurami do podłączenia, odstąpię w dobrej cenie. Został mi też styropian Organiki Gold podłoga grubość 2cm, 5 pełnych paczek po15mkw każda oraz 5cm grubości prawie dwie paczki razem 11mkw, w dobrej cenie odsprzedam. Wiadomości na priv.

kumirek napisał:
Witam wszystkich inwestorów z okolic Lublina.Czy ktoś może polecić porządnego fachowca od kominków ( z DGP).Buduję w Prawiednikach.

Mój znajomy wspominał coś o dobrym fachowcu od kominków, gość z Lubartowa chyba, poprawiał mu instalację bo szwankowała, teraz jest zadowolony, mogę się podpytać.

Może ktoś mi poleci jakiegoś fachowca glazurnika z zacięciem dekarskim, który jest w stanie kompleksowo obrobić balkon (na pięterku) tzn. zrobić obróbkę blacharską (chcę aluminiową) i położyć ceramikę? Nieduża robota, ale jest kwestia techniczna, na płycie betonowej jest położony styropian i na to wylewka, czyli góra będzie pracowała i jak to zabezpieczyć (obrobić) od czoła, bo na sztywno płytkami to się chyba zemści. Może ktoś widział rozwiązania tego tematu.

apieczyk napisał:
Może ktoś mi poleci jakiegoś fachowca glazurnika z zacięciem dekarskim, który jest w stanie kompleksowo obrobić balkon (na pięterku) tzn. zrobić obróbkę blacharską (chcę aluminiową) i położyć ceramikę? Nieduża robota, ale jest kwestia techniczna, na płycie betonowej jest położony styropian i na to wylewka, czyli góra będzie pracowała i jak to zabezpieczyć (obrobić) od czoła, bo na sztywno płytkami to się chyba zemści. Może ktoś widział rozwiązania tego tematu.

Brałem parapety w firmie Alukolor w Kozubszczyźnie. Robią też obróbki balkonów. Malują na dowolny kolor z palety RAL. Metr bieżący to koszt chyba 20zł netto. Potrzebujesz tylko wymiar balkonu lub odrysowany kształt na szablonie.

http://www.alukolor.pl/?s=2

Ja moje balkony wykańczam od czoła styropianem 2cm i na to klej/siatka/klej/tynk.

apieczyk napisał:

Poczytaj coś na ten temat tutaj : http://www.profile-cemar.com.pl/budowa_tarasu

kazjan napisał:

Pozdrawiam budujący w Konopnicy i Rudawcu jakoś cicho o Waszych postępach?

Kazjan. :bye:

Wywołana do odpowiedzi:) donoszę, że w sobotę udało mi się wytyczyć domek, a jutro, jeśli pogoda pozwoli, kopiemy fundamenty. Na środę umówieni fachowcy do "skręcania drutów":).

Pozdrawiam,

Kasia