Bastek1 16.07.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 daawwno nic nie pisałem, więc się znów witam fundamenty zrobione, schną, potem reszta wieś majdan mętowski, koło wilczopola, głuska - jest tu ktoś z tych okolic? Witam zaczęliśmy z mężem budowę w maju 2010 w lubelskim... Mamy już stan surowy zamknięty i na chwilę obecną robione sa u nas instalacje wod-kan, wentylacja i co. Do KJB : z czystym sumieniem polecam naszego dekarza (w zasadzie ekipy zrobiły i więźbę i pokrycie) - dach zrobiony fachowo, szybko i solidnie (pojawił się przeciek w czasie grudniowych roztopów przy świetlikach, ale od razu usunęli). Gdyby ktoś chciał to p. Brogowski Stanisław tel. 601390796. Murarzy swoich nie polecę niestety, coby ktoś pretensji potem nie miał. Instalacje wszelkie, kotłownię (a także potem cały biały montaż) robi nam firma - zdecydowaliśmy się na firmę, coby potem jeden hydraulik na drugiego winy nie zrzucał... Na razie jest ok. robią szybko, wycenę zrobili dość korzystna (tak uważam). Firma Osterm z Lublina (jak ktoś będzie chciał to znajdzie w necie namiary. Swojego koparkowego nie polecę, bo naciągacz... cóż więcej... Pozdrawiam budujących w lubelskim... witam ponownie sąsiadów! szukałem Waszego domu, ale nie wiem, czy to ten my się budujemy koło tych 2 drewnianych domków o tych murarzach na PW mi pisałaś? miejscowych? jakoś dziwnie mi się z nimi rozmawiało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 16.07.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 A ja chciałem pochwalić się elewacją i jednocześnie z czystym sumieniem zarekomendować fachowca - zdecydowanie i bezapelacyjnie zajmuje pierwsze miejsce na podium w rankingu fachowców, którzy mieli okazję zarobić kilka groszy na mojej budowie - namiary na priv dla zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliencik 17.07.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 To ja poproszę namiary na Tych fachowców. Elewacje widzę super wykonana a domem rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 17.07.2011 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 To ja poproszę namiary na Tych fachowców. Elewacje widzę super wykonana a domem rewelacyjny. poszło PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudzik2005 17.07.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Drake czym masz zrobioną elewację? (jaki tynk, farba, czyja marka). Mnie to czeka koło września więc namiary tez poproszę, dzięki serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 17.07.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Drake czym masz zrobioną elewację? (jaki tynk, farba, czyja marka). Mnie to czeka koło września więc namiary tez poproszę, dzięki serdeczne. Tynk silikatowy Greinplast baranek 1.5mm, kolory 1510 i 1620. Namiary już idą przez PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 18.07.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Drake! Mnie również bardzo podoba się Twoja elewacja.Moja już zrobiona więć namiarów nie potrzebuję Czy Ty masz swoją galerię skoro masz taki piękny domek? Czy to projekt Orion? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 18.07.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Drake! Czy Ty masz swoją galerię skoro masz taki piękny domek? Czy to projekt Orion? parę fotek wrzucone jest tutaj: https://picasaweb.google.com/DrakeJ11/Ambrozja?authkey=Gv1sRgCKajgaD_tJC_AQ na galerię na muratorze jakoś się zebrać nie mogę... Projekt to hybryda, przedni balkon i filary zaczerpnięte są z projektu Orion, reszta to projekt Ambrozja I, z tej samej pracowni projektowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KJB 18.07.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 słuchajcie, poszukuję dobrych: - kierbuda, który doradzi i przypilnuje - geodetę do wytyczenia domku - ekipę do budowy (tylko nie taką co od razu chce zwężać ławy fundamentowe, jak jedna z ostatnich, z którą się spotkaliśmy.....) Po odbytych kilku spotkaniach jestem załamana..... więc poratujcie namiarami na fachowców Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliencik 19.07.2011 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Witam,Ja mam trochę inne pytanie: planuję ocieplić dach. Jedni fachowcy twierdzą że najlepiej zrobić to styripianem inni wełną. Proszę doradzcie coś. Poddasze zamieszałe będzie, krokwy 18. Przy okazji może ktoś poleci swoich fachwoców od ocieplenia dachu i k-g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemmekk81 19.07.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 pozostał mi z budowy tynk silkonowy bolixa, nie używane wiadra po 30kg, jedno kremowy (podobny jak ma Drake), ładny jasny ciepły kolor i dwa pomarańczowe. Oddam po dobrej cenie. jak cos PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 19.07.2011 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 słuchajcie, poszukuję dobrych: - kierbuda, który doradzi i przypilnuje - geodetę do wytyczenia domku - ekipę do budowy (tylko nie taką co od razu chce zwężać ławy fundamentowe, jak jedna z ostatnich, z którą się spotkaliśmy.....) Po odbytych kilku spotkaniach jestem załamana..... więc poratujcie namiarami na fachowców Z góry dziękuję! Przesłałem prywatną wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 19.07.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Witam, Ja mam trochę inne pytanie: planuję ocieplić dach. Jedni fachowcy twierdzą że najlepiej zrobić to styripianem inni wełną. Proszę doradzcie coś. Poddasze zamieszałe będzie, krokwy 18. Przy okazji może ktoś poleci swoich fachwoców od ocieplenia dachu i k-g. Proponuję zerknąć w projekt. Zapewne jest tam opisany materiał z jakiego ma być wykonane ocieplenie. Ktoś wpisując właśnie ten materiał myślał o jakiś konkretnych warunkach (np. przeciwpożarowych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
URB 19.07.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Witam, Ja mam trochę inne pytanie: planuję ocieplić dach. Jedni fachowcy twierdzą że najlepiej zrobić to styripianem inni wełną. Proszę doradzcie coś. Poddasze zamieszałe będzie, krokwy 18. Przy okazji może ktoś poleci swoich fachwoców od ocieplenia dachu i k-g. Zadzwoń pod nr. 602 741 421 dostaniesz odpowiedż na twoje pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 19.07.2011 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Hej Drake! Namawiam na załozenie galerii na FM :)Powtórzę-piękny domek.Widzę,że czeka Was jeszcze wykańczanie w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 19.07.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Hej Drake! Namawiam na załozenie galerii na FM :)Powtórzę-piękny domek.Widzę,że czeka Was jeszcze wykańczanie w środku Wnętrze już nie będzie wykańczane w takim szaleńczym tempie (bank nijak nie chciał dać więcej niż na stan deweloperski) Ale powolutku będziemy dokładać nowe klocki do układanki - stąd mam zajęte wszystkie wieczory i weekendy do... pewnie końca 2012r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kliencik 22.07.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Hej,Może ktoś polecić swoją ekipę do ocieplenia dachu i płyt k-g..??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka3 22.07.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 daawwno nic nie pisałem, więc się znów witam fundamenty zrobione, schną, potem reszta wieś majdan mętowski, koło wilczopola, głuska - jest tu ktoś z tych okolic? Witaj Bastek1, Pytasz o okolice... my zaczęliśmy budowę w Wilczopolu. Budujemy w technologii szkieletu drewnianego. Właśnie stawiamy ściany fundamentowe... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 22.07.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Zadzwoń pod nr. 602 741 421 dostaniesz odpowiedż na twoje pytanie Można odpowiedzieć także konkretnie, że wełna mineralna jako produkt z materiału skalnego ma o wiele wyższą klasę niepalności niż styropian. Wełna jest poza tym materiałem naturalnym, który wg mojej oceny jest wyżej oceniany niż materiały sztuczne jak styropian, pianki poliuretanowe, panele itd... Kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 22.07.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Można odpowiedzieć także konkretnie, że wełna mineralna jako produkt z materiału skalnego ma o wiele wyższą klasę niepalności niż styropian. Wełna jest poza tym materiałem naturalnym, który wg mojej oceny jest wyżej oceniany niż materiały sztuczne jak styropian, pianki poliuretanowe, panele itd... Kazjan Styropian nie ma klasy niepalności, jest palny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts