dargoth 07.09.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Wydaje mi się, że kwestia leżakowania nie jest aż tak ważna. Składy i tak najczęściej przywożą większe ilości prosto z fabryki. Prędzej zakłócenia procesu technologicznego lub użycie gorszych surowców mogło spowodować słabszą jakość wyrobu. Nie musi to oznaczać, że belit z Niemiec jest gorszy, a jedynie, że bywa gorszy. Czyli chcąc zaoszczędzić musimy liczyć się z ryzykiem, że trafi nam się wadliwa partia. Ja kupowałem silikaty z Niemiec i z jakości jestem zadowolony. Mogę ten materiał polecać. @ Minki - Wiadomość na pw poszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 08.09.2011 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Hej! Czy naprawdę nikt nie zna godnej polecenia ekipy, która wykona ogrodzenie z siatki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
URB 08.09.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Hej! Czy naprawdę nikt nie zna godnej polecenia ekipy, która wykona ogrodzenie z siatki??? Zadzwoń 601 801 740 Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 08.09.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Hej! Czy naprawdę nikt nie zna godnej polecenia ekipy, która wykona ogrodzenie z siatki??? Mnie robiła ta firma: http://www.ematar.pl I jestem zadowolona:) Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 09.09.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 KasiaSzyBa, URB - dzięki. Nadal poszukuję blaszaka. Ktoś coś wie? Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makapaka 09.09.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 dzien dobry, ogrodzenie u mnie robił pan Irek 691932857solidnie, szybko, extra po prostu. mam działkę o długości 130 metrów..wszystko zrobione równo.. i porządnie.mogę polecić spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makapaka 09.09.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 mam i ja prosbę, czy ktoś z Państwa nie posiada protokołu dobioru przyłaczenia wodociągu ? z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dargoth 09.09.2011 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 A ja chciałem polecić wszystkim zaopatrzenie się w dalmierz laserowy. Szczególnie przyda się tym, którzy chcą zrobić coś własnymi siłami, ale nie tylko. Ja sobie niedawno kupiłem i jestem zachwycony tym urządzeniem. Bardzo pomocne przy obliczaniu zapotrzebowania na materiał, przy planowaniu instalacji i aranżacji wnętrz. Można się rozejrzeć za okazjami na allegro (tak jak ja zrobiłem). Jeszcze jedna rada. Syke jest dość tanim składem budowlanym, jednak żeby się o tym przekonać, to o cenach najlepiej rozmawiać z samym szefem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacas100 12.09.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam Gdzie w Lublinie kupię najtańszą blachę trapezową może być III gatunek - potrzebuje tego ze 20m2? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 12.09.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Spróbowałbym w firmie WAT w Mętowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemmekk81 13.09.2011 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 witajcie, brał ktos z was styropian akustyczny na strop pietra.. ciezko go dostac od reki. Moze ktos sie orientuje gdzie go mozna dostac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek68 13.09.2011 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Witam. Poszukuję koparki do zebrania humusu i wykopania fundamentóworaz sprawdzonych ekip i w przystępnej cenie do wykonania przyłączy: prądu, wody i kanalizacji w stanie "0" inwestycja w Kalinówce.Może polecicie kogoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudzik2005 13.09.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Witam. Poszukuję koparki do zebrania humusu i wykopania fundamentów oraz sprawdzonych ekip i w przystępnej cenie do wykonania przyłączy: prądu, wody i kanalizacji w stanie "0" inwestycja w Kalinówce. Może polecicie kogoś? Do koparki polecam Jarbud, u mnie kopali 120 m pod przyłacze wod-kan i pod fundamenty, bardzo sprawnie i solidnie tel 604772022 (możesz powiedzieć że masz namiar z budowy w Turce), do przyłącza prądu może być 603583086 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dargoth 13.09.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Potrzebuje opinii na temat okien firm Oknodom i Kompan. Czy może ktoś miał do czynienia, lub słyszał, widział i może się wypowiedzieć na temat jakości wyrobów i solidności tych firm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 13.09.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 OKNODOM - mam i polecam - bardzo profesjonalna firma. Aż później kupiłem u nich jeszcze drzwi wejściowe... i okno do garażu też u nich kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 13.09.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Skoro dorobiłem się kominka, nie potrzebna mi jego mniej estetyczna odmiana. SPRZEDAM KOZĘ!!! Z tego, co pamiętam, jest to model większy (chyba do 170m2), kosztowała ze 170zł. Teraz jest już sprawdzona w bojach (jeden sezon dogrzewania się dachowców i elektryków), lekko okopcona, fajerka się delikatnie zdeformowała od ciepła, ale rusztu żeliwnego nic nie tknęło. Zdjęcie poglądowe zaraz po instalacji: https://lh4.googleusercontent.com/-GaKIblbrNc0/TQOs6mA-ZZI/AAAAAAAABX4/ChAXoU7Z_rA/s640/P1110209.JPG Cena: 90 złociszy (bez kolanek i rury wylotowej spalin). Odbiór osobisty w Motyczu, najchętniej w soboty, ew. niedziele, ew. w godzinach porannych (7:30-8:30). Kontakt przez PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dargoth 13.09.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Dzięki. Zdradzisz mi jaki rabat wytargowałeś?Ja we wstępnej ofercie dostałem 2% i jestem mocno rozczarowany tym bardziej, że słyszałem będąc w salonie jak sprzedawca dawał jakiemuś człowiekowi 16% upustu. Kompan, który robi też na salamandrze dał mi od razu 10% i to od trochę niższych cen wyjściowych z informacją, że są otwarci na dalsze negocjacje. Niestety nie mogę zbyt wiele znaleźć na temat tej firmy w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 14.09.2011 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Wytargowałem 22%. Zamawiałem w zimie i montowałem na początku marca, a to też ma wpływ na cenę - montażyści mówili, że najgorzej zamawiać właśnie w okresie jesiennym, wtedy są najniższe rabaty. 2% to podejrzanie mało. Może to było "dodatkowo 2%", bo w standardzie chyba proponowali 16 oczek w dół. Jak ostatnio byłem zamawiać drzwi do garażu, to słyszałem jak opowiadał innemu klientowi, że już nic w dół zejść nie może, bo tydzień temu podrożały szyby, a oni trzymają ceny sprzed podwyżek. Ile w tym prawdy - nie wiem niestety. Kompan to fabryka mieszcząca się niedaleko mojej rodzinnej miejscowości (okolice Kraśnika). Całkiem spory zakład, ale jak z jakością i fachowością - nie wiem, nie słyszałem żadnej opinii na ich temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arabell 14.09.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Ja też zamówiłam okna w Oknodom-ie (w biurze przy Łęczyńskiej - miła i profesjonalna obsługa), głównie ze względu na profil Salamander. Zamówienie złożyłam na początku czerwca, ale montaż będzie na wiosnę 2012. Dostałam 18% rabatu od ceny netto, ale ostatecznie to chyba więcej - ponieważ okna kupuję z montażem za wszystko mam policzony vat 8% (przy wpłacie zaliczki firma gwarantuje mi ustaloną w czerwcu cenę). Co do walorów użytkowych - będę testować w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 14.09.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Podpowiedzcie proszę skąd braliście beton. Firm jest sporo i łatwo natknąć się na jakiś chłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts