Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

A ja jeszcze w sprawie oczyszczalni drenażowej. Mamy namiar na Delfina i na JPRsystem. Co o nich sądzicie??? A może ktoś, coś jeszcze.

Ja najprawdopodobniej będę robić oczyszczalnię w HydroSystem z ul. Długiej. Słyszałam o nich dobre opinie i sprawiają wrażenie fachowych, a na JPRSystem jestem cięta, bo kilka lat temu chcieli naciąć moich rodziców (jakiś materiał/żwir gorszej jakości w cenie tego właściwego, lepszego). Nie znam szczegółów, ale opinię sobie u mnie zepsuli.

K.

U mnie oczyszczalnię montował mój hydraulik. Po mojej stronie było załatwienie koparki i tłucznia. W przerwie, kiedy chłopaki składali do kupy oczyszczalnię, koparka działała niwelację terenu ;)

Zainstalowanego mam Sotralentza Epurbloc 2000.

Deake a jaki jest u Ciebie grunt? Ile Ci poszło kruszywa i piachu? Ja buduję w Prawiednikach .Tam jest z wierzchu glina i mam obawy czy oczyszczalnia się sprawdzi. Gdzie kupowałeś ten Sotralentz ( i za ile jeśli można wiedzieć).

pozdrawiam -Mirek

Deake a jaki jest u Ciebie grunt? Ile Ci poszło kruszywa i piachu? Ja buduję w Prawiednikach .Tam jest z wierzchu glina i mam obawy czy oczyszczalnia się sprawdzi. Gdzie kupowałeś ten Sotralentz ( i za ile jeśli można wiedzieć).

pozdrawiam -Mirek

Wsadziliśmy w drenaż 20t tłucznia frakcji 30-60mm + jeszcze kilka z wcześniej przywiezionej kupki (bo załatwiłem koparkę z lekko za szeroką łyżką). Piasku to z leżącej kupki podrzucali, ale raczej wiele go nie było. U nas też glina, a poniżej jakieś pyły czy coś takiego. W każdym razie oczyszczalnie mają też sąsiedzi i jeszcze nie zdarzyło mi się czuć jakieś nieprzyjemne zapachy, stąd myślę, że nie ma tragedii.

Co do miejsca zakupu, to nie pamiętam, bo wszystko załatwiał hydraulik. Ja dostawałem tylko fakturę za usługę. Ale z tego, co mi kiedyś mówił, to chyba ok. 3500zł miała kosztować. Jak chcesz, to mogę dać Ci namiar na niego, gość mieszka w Żabiej Woli ;)

Wsadziliśmy w drenaż 20t tłucznia frakcji 30-60mm + jeszcze kilka z wcześniej przywiezionej kupki (bo załatwiłem koparkę z lekko za szeroką łyżką). Piasku to z leżącej kupki podrzucali, ale raczej wiele go nie było. U nas też glina, a poniżej jakieś pyły czy coś takiego. W każdym razie oczyszczalnie mają też sąsiedzi i jeszcze nie zdarzyło mi się czuć jakieś nieprzyjemne zapachy, stąd myślę, że nie ma tragedii.

Co do miejsca zakupu, to nie pamiętam, bo wszystko załatwiał hydraulik. Ja dostawałem tylko fakturę za usługę. Ale z tego, co mi kiedyś mówił, to chyba ok. 3500zł miała kosztować. Jak chcesz, to mogę dać Ci namiar na niego, gość mieszka w Żabiej Woli ;)

Byłbym wdzięczny za namiary.([email protected]) A tłuczeń skąd brałeś i po ile? Czy nie za gruby?

Firma Sotralentz ma też specjalne kanały rozsączające dla których nie trzeba żwiru. Podsypuje się pod nie piach i obsypuje się piachem o ile dobrze pamiętam. Instalacja łatwiejsza, trochę tańsza i jak ktoś chce to sam może bez problemów wykonać. Ja tak planuję zrobić. Na stronie tej firmy można znaleźć wszelkie potrzebne informacje.

Firma Sotralentz ma też specjalne kanały rozsączające dla których nie trzeba żwiru. Podsypuje się pod nie piach i obsypuje się piachem o ile dobrze pamiętam. Instalacja łatwiejsza, trochę tańsza i jak ktoś chce to sam może bez problemów wykonać. Ja tak planuję zrobić. Na stronie tej firmy można znaleźć wszelkie potrzebne informacje.

Z tego co widzę, to na allegro taki kanał (1,22mb.) kosztuje 122zł/szt. Zalecane do Epurblock 2000 jest 30 szt. Co daje nam 3660zł za cały drenaż. Za tłuczeń i koparkę zapłaciłem w sumie 2000zł. Chyba że sprzedawcy oferują te elementy zamiennie lub oczyszczalnie bez rur drenażowych są dużo tańsze.

To rzeczywiście mało atrakcyjna cena. Musiało mi się coś pomylić w takim razie, albo liczyłem dla krótszych kanałów. Przerabiałem ten temat jakiś czas temu i nie pamiętam dokładnie. Być może, że różnica na korzyść tego rozwiązania wynikała z własnoręcznego wykonania oczyszczalni.

Witam, dawno mnie tu nie było i wybaczcie, nie chce mi się wertować zaległych stron w poszukiwaniu namiarów na miksokrety... Może ktoś mi podsunie jakąś sprawdzoną ekipę??? Najlepiej z okolic Niedrzwicy :) Słyszałam o jakiejś z Wilkołaza - może ktoś zna?

Łukasz Makuch: 501181325 - chyba gdzieś z okolic Zakrzówka są - znani na rynku - mogę spokojnie polecić

Witajcie wszyscy z grupy lublin!

Po wytężonych dniach szukania projektu w koncu znalazlem! Teraz jestem w trakcie zalatwiania papierów do adaptacji myslac juz o wyborze firmy budowlanej oraz dekarzy do stanu surowego.

I tu jest prośba do was Drodzy Forumowicze o namiary na sprawdzonych niekoniecznie najtańszych ekip budowlanych z Lublina lub okolic .

Miałem kilka telefonów ale wszyscy zajęci w natepnym roku.

Dziekuję za wszystkie wskazówki i Pozdrawiam - Nowy

Witam, dawno mnie tu nie było i wybaczcie, nie chce mi się wertować zaległych stron w poszukiwaniu namiarów na miksokrety... Może ktoś mi podsunie jakąś sprawdzoną ekipę??? Najlepiej z okolic Niedrzwicy :) Słyszałam o jakiejś z Wilkołaza - może ktoś zna?

Ja mogę polecić p.Kańczugowskiego.Jakiś czas temu tu,na forum była dość zajadła dyskusja w tym temacie ;) ale ja mogę polecić :)

Witajcie wszyscy z grupy lublin!

Po wytężonych dniach szukania projektu w koncu znalazlem! Teraz jestem w trakcie zalatwiania papierów do adaptacji myslac juz o wyborze firmy budowlanej oraz dekarzy do stanu surowego.

I tu jest prośba do was Drodzy Forumowicze o namiary na sprawdzonych niekoniecznie najtańszych ekip budowlanych z Lublina lub okolic .

Miałem kilka telefonów ale wszyscy zajęci w natepnym roku.

Dziekuję za wszystkie wskazówki i Pozdrawiam - Nowy

Do dachu mogę polecić moją ekipę, tel600116115