rudzik2005 13.10.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Hej, a jak liczyli sobie u Was panowie elektrycy od punktu i czy macie kogoś sprawdzonego??? Hej, generalnie od punktu, ale z mim elektrykiem ustalaliśmy sporo rzeczy indywidualnie wg moich potrzeb, moge go spokojnie polecić, p. Jarek tel 603583086 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 13.10.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Mamy poziom zero Musiałam się pochwalić K. Gratuluję! Teraz mury do góry ;)Pogoda ma być łaskawa więc pewnie przed zimą się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klemensik77 14.10.2011 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Dzięki Rudzik:)A ja jeszcze w sprawie oczyszczalni drenażowej. Mamy namiar na Delfina i na JPRsystem. Co o nich sądzicie??? A może ktoś, coś jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 14.10.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 A ja jeszcze w sprawie oczyszczalni drenażowej. Mamy namiar na Delfina i na JPRsystem. Co o nich sądzicie??? A może ktoś, coś jeszcze. Ja najprawdopodobniej będę robić oczyszczalnię w HydroSystem z ul. Długiej. Słyszałam o nich dobre opinie i sprawiają wrażenie fachowych, a na JPRSystem jestem cięta, bo kilka lat temu chcieli naciąć moich rodziców (jakiś materiał/żwir gorszej jakości w cenie tego właściwego, lepszego). Nie znam szczegółów, ale opinię sobie u mnie zepsuli. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 14.10.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 U mnie oczyszczalnię montował mój hydraulik. Po mojej stronie było załatwienie koparki i tłucznia. W przerwie, kiedy chłopaki składali do kupy oczyszczalnię, koparka działała niwelację terenu Zainstalowanego mam Sotralentza Epurbloc 2000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kumirek 15.10.2011 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 U mnie oczyszczalnię montował mój hydraulik. Po mojej stronie było załatwienie koparki i tłucznia. W przerwie, kiedy chłopaki składali do kupy oczyszczalnię, koparka działała niwelację terenu Zainstalowanego mam Sotralentza Epurbloc 2000. Deake a jaki jest u Ciebie grunt? Ile Ci poszło kruszywa i piachu? Ja buduję w Prawiednikach .Tam jest z wierzchu glina i mam obawy czy oczyszczalnia się sprawdzi. Gdzie kupowałeś ten Sotralentz ( i za ile jeśli można wiedzieć). pozdrawiam -Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek68 15.10.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Witam. Potrzebny hydraulik do kanalizacji w stanie "0" - jaka może być cenaGdzie poprowadzić bednarkę/uziom/ do tablicy - na zewnątrz elewacji czy wewnątrz od środka Dzięki z góry za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 15.10.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Deake a jaki jest u Ciebie grunt? Ile Ci poszło kruszywa i piachu? Ja buduję w Prawiednikach .Tam jest z wierzchu glina i mam obawy czy oczyszczalnia się sprawdzi. Gdzie kupowałeś ten Sotralentz ( i za ile jeśli można wiedzieć). pozdrawiam -Mirek Wsadziliśmy w drenaż 20t tłucznia frakcji 30-60mm + jeszcze kilka z wcześniej przywiezionej kupki (bo załatwiłem koparkę z lekko za szeroką łyżką). Piasku to z leżącej kupki podrzucali, ale raczej wiele go nie było. U nas też glina, a poniżej jakieś pyły czy coś takiego. W każdym razie oczyszczalnie mają też sąsiedzi i jeszcze nie zdarzyło mi się czuć jakieś nieprzyjemne zapachy, stąd myślę, że nie ma tragedii. Co do miejsca zakupu, to nie pamiętam, bo wszystko załatwiał hydraulik. Ja dostawałem tylko fakturę za usługę. Ale z tego, co mi kiedyś mówił, to chyba ok. 3500zł miała kosztować. Jak chcesz, to mogę dać Ci namiar na niego, gość mieszka w Żabiej Woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kumirek 15.10.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Wsadziliśmy w drenaż 20t tłucznia frakcji 30-60mm + jeszcze kilka z wcześniej przywiezionej kupki (bo załatwiłem koparkę z lekko za szeroką łyżką). Piasku to z leżącej kupki podrzucali, ale raczej wiele go nie było. U nas też glina, a poniżej jakieś pyły czy coś takiego. W każdym razie oczyszczalnie mają też sąsiedzi i jeszcze nie zdarzyło mi się czuć jakieś nieprzyjemne zapachy, stąd myślę, że nie ma tragedii. Co do miejsca zakupu, to nie pamiętam, bo wszystko załatwiał hydraulik. Ja dostawałem tylko fakturę za usługę. Ale z tego, co mi kiedyś mówił, to chyba ok. 3500zł miała kosztować. Jak chcesz, to mogę dać Ci namiar na niego, gość mieszka w Żabiej Woli Byłbym wdzięczny za namiary.([email protected]) A tłuczeń skąd brałeś i po ile? Czy nie za gruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dargoth 16.10.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Firma Sotralentz ma też specjalne kanały rozsączające dla których nie trzeba żwiru. Podsypuje się pod nie piach i obsypuje się piachem o ile dobrze pamiętam. Instalacja łatwiejsza, trochę tańsza i jak ktoś chce to sam może bez problemów wykonać. Ja tak planuję zrobić. Na stronie tej firmy można znaleźć wszelkie potrzebne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 16.10.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Firma Sotralentz ma też specjalne kanały rozsączające dla których nie trzeba żwiru. Podsypuje się pod nie piach i obsypuje się piachem o ile dobrze pamiętam. Instalacja łatwiejsza, trochę tańsza i jak ktoś chce to sam może bez problemów wykonać. Ja tak planuję zrobić. Na stronie tej firmy można znaleźć wszelkie potrzebne informacje. Z tego co widzę, to na allegro taki kanał (1,22mb.) kosztuje 122zł/szt. Zalecane do Epurblock 2000 jest 30 szt. Co daje nam 3660zł za cały drenaż. Za tłuczeń i koparkę zapłaciłem w sumie 2000zł. Chyba że sprzedawcy oferują te elementy zamiennie lub oczyszczalnie bez rur drenażowych są dużo tańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dargoth 16.10.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 To rzeczywiście mało atrakcyjna cena. Musiało mi się coś pomylić w takim razie, albo liczyłem dla krótszych kanałów. Przerabiałem ten temat jakiś czas temu i nie pamiętam dokładnie. Być może, że różnica na korzyść tego rozwiązania wynikała z własnoręcznego wykonania oczyszczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 18.10.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Witam.Poszukuję firmy do wykonania kablowego przyłącza energetycznego.Długość 100m, przewiert pod drogą gminną. Posiadam projekt uzgodniony z ZE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dardurdka 18.10.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Witam, dawno mnie tu nie było i wybaczcie, nie chce mi się wertować zaległych stron w poszukiwaniu namiarów na miksokrety... Może ktoś mi podsunie jakąś sprawdzoną ekipę??? Najlepiej z okolic Niedrzwicy Słyszałam o jakiejś z Wilkołaza - może ktoś zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 18.10.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Witam, dawno mnie tu nie było i wybaczcie, nie chce mi się wertować zaległych stron w poszukiwaniu namiarów na miksokrety... Może ktoś mi podsunie jakąś sprawdzoną ekipę??? Najlepiej z okolic Niedrzwicy Słyszałam o jakiejś z Wilkołaza - może ktoś zna? Łukasz Makuch: 501181325 - chyba gdzieś z okolic Zakrzówka są - znani na rynku - mogę spokojnie polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 19.10.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witajcie wszyscy z grupy lublin! Po wytężonych dniach szukania projektu w koncu znalazlem! Teraz jestem w trakcie zalatwiania papierów do adaptacji myslac juz o wyborze firmy budowlanej oraz dekarzy do stanu surowego.I tu jest prośba do was Drodzy Forumowicze o namiary na sprawdzonych niekoniecznie najtańszych ekip budowlanych z Lublina lub okolic . Miałem kilka telefonów ale wszyscy zajęci w natepnym roku. Dziekuję za wszystkie wskazówki i Pozdrawiam - Nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 20.10.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Witam, dawno mnie tu nie było i wybaczcie, nie chce mi się wertować zaległych stron w poszukiwaniu namiarów na miksokrety... Może ktoś mi podsunie jakąś sprawdzoną ekipę??? Najlepiej z okolic Niedrzwicy Słyszałam o jakiejś z Wilkołaza - może ktoś zna? Ja mogę polecić p.Kańczugowskiego.Jakiś czas temu tu,na forum była dość zajadła dyskusja w tym temacie ale ja mogę polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kumirek 20.10.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Ja mogę polecić p.Kańczugowskiego.Jakiś czas temu tu,na forum była dość zajadła dyskusja w tym temacie ale ja mogę polecić Z p. kańczugowskim jest jak z każdą firmą u nas. Ma on kilka ekip i wszystko zależy na którą się trafi . Może być dobrze albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudzik2005 20.10.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Witajcie wszyscy z grupy lublin! Po wytężonych dniach szukania projektu w koncu znalazlem! Teraz jestem w trakcie zalatwiania papierów do adaptacji myslac juz o wyborze firmy budowlanej oraz dekarzy do stanu surowego. I tu jest prośba do was Drodzy Forumowicze o namiary na sprawdzonych niekoniecznie najtańszych ekip budowlanych z Lublina lub okolic . Miałem kilka telefonów ale wszyscy zajęci w natepnym roku. Dziekuję za wszystkie wskazówki i Pozdrawiam - Nowy Do dachu mogę polecić moją ekipę, tel600116115 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 20.10.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Z p. kańczugowskim jest jak z każdą firmą u nas. Ma on kilka ekip i wszystko zależy na którą się trafi . Może być dobrze albo nie. Pewnie tak-ja miałam szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts