Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Hej:)

8. meble kuchenne - tanio wychodzi firma Diana w Niedrzwicy, jeśli nie masz bardzo wygórowanych wymagań co do jakości lub umiesz sprawdzić i dopilnować, to warto spróbować

Pozdrawiam wiosennie:)

Kasia

Dzięki, ale właśnie szukam takich, których nie będę musiał sprawdzać z linijką centymetr po centymetrze ;)

Jak na razie rozpiętość cenowa za prostą małą kuchenkę bez bajerów mieści się w przedziale 6000 -13000zł. Zaczynam współczuć tym, którzy mają duże kuchnie, pół domu za to by zbudowali ;D

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki, ale właśnie szukam takich, których nie będę musiał sprawdzać z linijką centymetr po centymetrze ;)

Jak na razie rozpiętość cenowa za prostą małą kuchenkę bez bajerów mieści się w przedziale 6000 -13000zł. Zaczynam współczuć tym, którzy mają duże kuchnie, pół domu za to by zbudowali ;D

Moi znajomi robili w Laurze, było dokładnie i sprawnie, ale chyba nie najtaniej.Kuchnie z Laury oglądałam w dwóch domach i było w porządku.

możecie podać namiary na ekipę zajmującą się montowaniem przydomowych oczyszczalni ścieków?

Witam

oczyszczlnę budowałem jesienią 2011 razem z Hydrosystemem z ul. Długiej (mam epurbloc Sotralentz). Jakość obsługi klienta wraz z szybkością prac - godny polecenia. Cenowo - też całkiem znośnie. Jeżeli się nie spieszysz polecam aby poczekać do targów budowlanych - w kwietniu. Tam wystawiją się co roku i mają dobre oferty zniżkowe.

"Wasika" wspomnianego na forum też polecam z czystym sumieniem. Kupowałem u nich bloczki oraz strop Terriva. Nie robią problemów, warto ponegocjować cenę.

Mam pytanie do forumowiczów: Czy może ktoś z Was robił sobie drogę wewnętrzną z frezowin asfaltowych? Gdzie je kupić i jak je ułożyć na drogę wewnętrzną gruntową ? :cool:

Witam

oczyszczlnę budowałem jesienią 2011 razem z Hydrosystemem z ul. Długiej (mam epurbloc Sotralentz). Jakość obsługi klienta wraz z szybkością prac - godny polecenia. Cenowo - też całkiem znośnie. Jeżeli się nie spieszysz polecam aby poczekać do targów budowlanych - w kwietniu. Tam wystawiją się co roku i mają dobre oferty zniżkowe.

"Wasika" wspomnianego na forum też polecam z czystym sumieniem. Kupowałem u nich bloczki oraz strop Terriva. Nie robią problemów, warto ponegocjować cenę.

Mam pytanie do forumowiczów: Czy może ktoś z Was robił sobie drogę wewnętrzną z frezowin asfaltowych? Gdzie je kupić i jak je ułożyć na drogę wewnętrzną gruntową ? :cool:

wydaje mi sie ,ze w tamtym roku była w naszej grupie rozmowa na ten temat , nie pamiętam czy dotyczyła frezowin, ale ktoś o tym pisał. Wydaje mi sie ,że na ten temat rozmawiał APieczyk.

I do arabell:

ile kosztował Wasz materiał na elewację (styropian, tynk i reszta materiałów)? interesuje mnie cena za m2, jeśli masz takie wyliczenia

Kasia

Kasiu, jeśli chodzi o materiały, to cena w przeliczeniu na metr wychodzi mi ok. 57 zł, ale myślę, że to nie jest do końca precyzyjne. Jak już wszystko znajdzie się na elewacji, to będę mogła obliczyć dokładnie. Mogę Ci podać ceny poszczególnych składników, to sobie obliczysz według własnych potrzeb :yes:

I do arabell:

ile kosztował Wasz materiał na elewację (styropian, tynk i reszta materiałów)? interesuje mnie cena za m2, jeśli masz takie wyliczenia

Kasia

Kasiu, jeśli chodzi o materiały, to cena w przeliczeniu na metr wychodzi mi ok. 57 zł, ale myślę, że to nie jest do końca precyzyjne. Jak już wszystko znajdzie się na elewacji, to będę mogła obliczyć dokładnie. Mogę Ci podać ceny poszczególnych składników, to sobie obliczysz według własnych potrzeb :yes:

mnie w tamtym roku wyszło 40zł/m2 z tynk silkon, po powiedzmy "znizkach"

co do POŚ właśnie wysłałem zapytania do firm, o których piszecie

ja byłem w http://www.komfortoweoczyszczalnie.pl/ w omedze. miły pan, dał mi projekt tak, żeby do pozwolenia poszło. miał robić jesienią, ale się odwlecze do wiosny

na stronie UG Głusk coś jest mowa o dopłatach do kolektorów słonecznych. ktgoś coś wie? ktoś był w gminie pytać? ja się wybiorę, ale nie wiem kiedy, dłużej czynne we wtorki mają

Bardzo dziękuję:). Jeśli możesz przesłać więcej danych, to na priv poproszę.

Pozdrawiam,

Kasia

co do POŚ właśnie wysłałem zapytania do firm, o których piszecie

ja byłem w http://www.komfortoweoczyszczalnie.pl/ w omedze. miły pan, dał mi projekt tak, żeby do pozwolenia poszło. miał robić jesienią, ale się odwlecze do wiosny

na stronie UG Głusk coś jest mowa o dopłatach do kolektorów słonecznych. ktgoś coś wie? ktoś był w gminie pytać? ja się wybiorę, ale nie wiem kiedy, dłużej czynne we wtorki mają

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120313/LUBLIN/120319862

Witam

jeśli można wiedzieć, ile zaplacileś za oczyszczalnię?

Moi znajomi robili w Laurze, było dokładnie i sprawnie, ale chyba nie najtaniej.Kuchnie z Laury oglądałam w dwóch domach i było w porządku.

My również szukamy wykonawcy kuchni. Z salonem Laura też spotkaliśmy się, są godni polecenia, ale jest rzeczywiście trochę drogo. Rozpiętość cen jest duuuuża!!! Chociaż kuchnia to moim zdaniem jedno z najważniejszych pomieszczeń w domu, a może nawet najważniejsze:)

Polecacie jeszcze innych wykonawców?

Pozdrawiam

Hej!

Tez jestem z Lubelskiego dokładniej okolice Nałęczowa ;-)

wykańczamy juz domek i tak jak KRISMADZIK poszukuję sprawdzonych wykonawców mebli kuchennych.....Zostaliśmy mówiąc bardzo kulturalnie naciągnięci przez właścicielkę jednej z firm wykonujących właśnie takie meble i teraz zaczynamy poszukiwania od nowa...:-(( Oczywiście zaliczka wpłacona i chyba sprawa skończy się w sądzie.....