helmut1972 25.03.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Witam inwestorów z Lubelszczyzny. Rozpoczynam budowę domu na wiosnę. Poszukuję stępli może ktoś z was posiada do odsprzedania w rozsądnej cenie. Potrzebuje 60 sztuk. Przydały by się również adresy składów budowlanych- oczywiście chodzi o konkurencyjne oferty cenowe. głównie chodzi mi o stal zbrojeniową, bloczki fundamentowe itp. Wszystko do stanu zero. Pozdrawiam i czekam na odp. Skład budowlany polecam BudMix na ul. Krochmalnej. Można wynegocjować dobre ceny, a co jest bardzo ważne transport jest bezpłatny. Co do dachu polecam firmę RealDach Lublin ul. Nałęczowska. Bardzo solidna firma. Nie ma żadnego naciągactwa tak jak w tych wszystkich dużych firmach. Pozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helmut1972 25.03.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Witam. Szukam betonu towarowego w Lublinie. Dobra cena i jakość. Beton B20 z pompą. Chcę kupić w cenie netto. PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helmut1972 25.03.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Dzięki, ale właśnie szukam takich, których nie będę musiał sprawdzać z linijką centymetr po centymetrze Jak na razie rozpiętość cenowa za prostą małą kuchenkę bez bajerów mieści się w przedziale 6000 -13000zł. Zaczynam współczuć tym, którzy mają duże kuchnie, pół domu za to by zbudowali ;D Meble kuchenne polecam z firmy z Krasnegostawu. Dokładnego adresu nie znam. Dojazd: Wyjazd z Krasnegostawu na Chełm. Ok 1KM w kierunku Chełma po prawej stronie przed zakładem energetycznym. Mój kolega tam robił. Meble rewelacja, cena super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 25.03.2012 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Meble kuchenne polecam z firmy z Krasnegostawu. Dokładnego adresu nie znam. Dojazd: Wyjazd z Krasnegostawu na Chełm. Ok 1KM w kierunku Chełma po prawej stronie przed zakładem energetycznym. Mój kolega tam robił. Meble rewelacja, cena super. Dzięki, ja z braku czasu wybrałem tą moją najniższą wycenę (choć zapewne gdybym trochę pojeździł z tysiaka jeszcze bym urwał), ale panowie zrobili na mnie profesjonalne wrażenie. Realizacje też fajne pokazywali. Za tydzień-dwa montaż, wtedy też będę mógł zdradzić namiar i ocenę ich pracy Co do betonu, to za moich czasów najtańszy był w Art-Bet na grygowej albo w Enola. Namiary znajdziesz w necie. Nigdy nie było problemów z terminowością i jakość też mogę polecić (mam wylany wjazd z B-20, przeżył 2 zimy i nadal beton wygląda jak nowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 27.03.2012 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2012 jak ktoś z głuska, i chce kolektory to (chyba) do końca m-ca trzeba złożyć wniosekdziś byłem 5 min przed zamknięciem i tak mi powiedzieli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czester69 28.03.2012 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Witam inwestorów z Lubelszczyzny. Rozpoczynam budowę domu na wiosnę. Poszukuję stępli może ktoś z was posiada do odsprzedania w rozsądnej cenie. Potrzebuje 60 sztuk. Przydały by się również adresy składów budowlanych- oczywiście chodzi o konkurencyjne oferty cenowe. głównie chodzi mi o stal zbrojeniową, bloczki fundamentowe itp. Wszystko do stanu zero. Pozdrawiam i czekam na odp. Witam Zostało mi troche stempli po budowie w Dabrowicy. Oddam w dobrej cenie (do negocjacji). Długośc różna. Mam tez troche desek z szalunków. Podaje tel do siebie 501070667 lub na priv pozd Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 29.03.2012 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Kuchnia! No wlasnie! Tez szukam kuchni! Tez bylam w salonie Laura, dowiedzialam sie ciekawych rzeczy, mila obsluga ale jeszcze troche poszukam bo tanio nie jest. Dam znac jak sie dowiem wiecej na ten temat. Szukam tez wiadomosci o roletach! I informacji jest sporo. Mozna dostac pomieszania a poplataniem. Profil Integro, be clever, duzo firm z roznych stron Polski. Mozecie polecic jakas firme, ktora zakladala Wam rolety zewnetrzne ? Dzieki z gory. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 29.03.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Hej Bastek1! Mój UG to tez Głusk! To rzeczywiscie już tylko 2 dni zostały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 29.03.2012 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Doczytałam się, że Lady in Red podawała namiar na fachowców od rolet zewnętrznych. Mogę się dołączyć do prośby o jakiś kontakt? Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady1978 29.03.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Kuchnia! Szukam tez wiadomosci o roletach! I informacji jest sporo. Mozna dostac pomieszania a poplataniem. Profil Integro, be clever, duzo firm z roznych stron Polski. Mozecie polecic jakas firme, ktora zakladala Wam rolety zewnetrzne ? Dzieki z gory. Pozdrawiam. W kwestii rolet chętnie pomogę, tyle tylko, że temat jest tak rozległy i wymagający rozważenia wielu wariantów, iż nie sposób w jednym poscie o wszystkim powiedzieć. Na początek moze napisz, na jakim etapie masz budowę, oraz jaką planujesz wysokosć okien i otworów okiennych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 29.03.2012 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Beatki, a gdzie Ty? w sumie z kolektorami była żona, już nie dopytwała o szczegóły,złożyła wniosekja byłem dzień wcześniej, ale 5 min przed zamknięciem - pani już ubrana, spakowana na schodach rozmawiała-tu już trzeba skłądać?tak w kwietniu będziemy rozpatrywaćto mam się wyrobić do końca marcadobrze by było. koszt ok. 12.000 unia dokłąda 85%, czyli do wyłożenia ok. 2000zł. jeśli zrobię coś teraz poza konkursem - nie zwrócą tego, robię na swój koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arabell 29.03.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 jak ktoś z głuska, i chce kolektory to (chyba) do końca m-ca trzeba złożyć wniosek dziś byłem 5 min przed zamknięciem i tak mi powiedzieli.... A jeżeli ktoś buduje się/mieszka w gminie Strzyżewice to tam wnioski przyjmują do połowy kwietnia Formularz na stronie gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 29.03.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Mam problem z dodaniem wpisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 29.03.2012 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Bastek1 Chyba nic z tego u mnie nie będzie bo nie mamy pozwolenia na budowę a na pewno jest ono potrzebne przy składaniu wniosku. Jutro zadzwonię do gminy. Ale cena jest super! Dopiero jesienią zaczniemy budowę. A będziemy budować w uroczej Kalinówce : ) Daleko od Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 29.03.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Arkady1978 Jeszcze wszystko jest do zrobienia, dlatego tak wcześnie pytam bo chce się przygotować na któryś z systemów do zamontowania rolet. Okna będą 150-ki a balkonowe 180x230 i 270x230. Mozesz cos doradzić? Dzięki. A tak na marginesie, dziwi mnie, ze nikt nie podejmuje tego tematu. O oknach mówi sie duzo a o roletach nic nie slychac. Czyzby wiekszosc zdecydowala sie na okna bez rolet? Tez o tym myśleliśmy ze względu na cene ale nasz dom bedzie miał miedzy innymi kuchnie od południa i potrzebne mi bedzie cos do zasłonięcia bo sie ugotujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 29.03.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2012 Bastek1 Chyba nic z tego u mnie nie będzie bo nie mamy pozwolenia na budowę a na pewno jest ono potrzebne przy składaniu wniosku. Jutro zadzwonię do gminy. Ale cena jest super! Dopiero jesienią zaczniemy budowę. A będziemy budować w uroczej Kalinówce : ) Daleko od Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemmekk81 30.03.2012 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Beatki jesli chcesz miec skrzynki nie widoczne (schowane pod styropian) musisz zorbic wyzsze otwory zeby ta skrzynke umiescic na oknem.. Ale powatpiewam czy te rozwiazanie jest dobre termicznie. Ja mam standardowe nakladana skrzynke juz na okno. Pare cm przykrywaja one okno i troche zmniejszy ilosc wpadajacego swiatla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 30.03.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Bastek1 Chyba nic z tego u mnie nie będzie bo nie mamy pozwolenia na budowę a na pewno jest ono potrzebne przy składaniu wniosku. Jutro zadzwonię do gminy. Ale cena jest super! Dopiero jesienią zaczniemy budowę. A będziemy budować w uroczej Kalinówce : ) Daleko od Was? Ja mam dom w budowie (Kazimierzówka) i w niczym to nie przeszkadza, żeby wypełnić deklarację. Jeżeli gmina uzyska dotację to kolektory będą montowane dopiero 2013-2014. Deklarację wysłałem mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkady1978 30.03.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 Beatki Wg mnie najlepszym rozwiazaniem są rolety popularnie zwane "integro" można je montować przed wykonaniem elewacji i jeśli jest ona wystarczająco gruba (elewacja ) to jest szanasa na zakrycie skrzynki rolety. Najlepiej jeśli otwory wykonasz wyższe od okna o ok 20 cm, wtedy nad oknem montujesz poszerzenia, prowadnice montujesz na oknie. Poszerzenia zamontowane nad oknem ocieplasz od wewnątrz styropianem lub wełną. Takie rozwiazanie w 100 % zapewnia Ci prawidłowa izolację a jednoczesnie gwarantuje właściwy montaż okna.http://www.oknoplast.com.pl/rendery-charme-evo/rolety/rolety-luna-sol-terra/Luna_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapkaa 30.03.2012 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2012 czy ktoś ma drzwi z Darmex-u z Lublina?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts