KasiaSzyBa 30.04.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Ja buduję z silikatów:)Pozdrawiam,Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 30.04.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Buduję z silikatów w Kazimierzówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klary1 01.05.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Witam, Mam pytanie ktore mnie troche dreczy od czasu upalow, tzn przez ostatnie kilka dni podskoczylo mi znacznie zuzycie wody uzywanej do podlewania ogrodu. Aktualnie cena w mpwiku za 1m3 to okolo 10 zl w, bardzo powaznie zastanawiam sie nad wykopaniem studni glebinowej z przeznaczeniem tylko na wode do ogrodu. Z tego co sie dowiadywalem to koszt takiej "przyjemnosci" to okolo >100 zl/metr wiercenia. Czy ktos wie na jakiej przykladowej glebokosci w lublinie dokladnie to na weglinie moze znajdowac sie woda ?? Dzieki z gory za sugestie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 01.05.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Witam, Mam pytanie ktore mnie troche dreczy od czasu upalow, tzn przez ostatnie kilka dni podskoczylo mi znacznie zuzycie wody uzywanej do podlewania ogrodu. Aktualnie cena w mpwiku za 1m3 to okolo 10 zl w, bardzo powaznie zastanawiam sie nad wykopaniem studni glebinowej z przeznaczeniem tylko na wode do ogrodu. Z tego co sie dowiadywalem to koszt takiej "przyjemnosci" to okolo >100 zl/metr wiercenia. Czy ktos wie na jakiej przykladowej glebokosci w lublinie dokladnie to na weglinie moze znajdowac sie woda ?? Dzieki z gory za sugestie. Pozdrawiam Z tego co się orientuję ok.60 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arabell 02.05.2012 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 witam, czy ktoś w lublinie lub okolicy buduje dom z silkatów? zależy mi na tym aby można było podjechać, zobaczyć i porozmawiać. Zalezy mi ponieważ sam przymierzam się do budowy z tego materiału ze względu na dużą izolację akustyczną. Krzysiek Ja budowałam z silikatów w ubiegłym roku niedaleko Prawiednik. W tym sezonie kończę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klary1 02.05.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 Z tego co się orientuję ok.60 m. ... 60m?! czyzby mozliwe ?? - jesli tak to chyba odpuszcze sobie ta impreze Pozdrawiam MB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 02.05.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 a nie myślisz zrobić zbiornik na deszczówkę? taniej wyjdzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apieczyk 03.05.2012 01:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Witam, Mam pytanie ktore mnie troche dreczy od czasu upalow, tzn przez ostatnie kilka dni podskoczylo mi znacznie zuzycie wody uzywanej do podlewania ogrodu. Aktualnie cena w mpwiku za 1m3 to okolo 10 zl w, bardzo powaznie zastanawiam sie nad wykopaniem studni glebinowej z przeznaczeniem tylko na wode do ogrodu. Z tego co sie dowiadywalem to koszt takiej "przyjemnosci" to okolo >100 zl/metr wiercenia. Czy ktos wie na jakiej przykladowej glebokosci w lublinie dokladnie to na weglinie moze znajdowac sie woda ?? Dzieki z gory za sugestie. Pozdrawiam Te 10zł/m3 to łącznie z odprowadzeniem ścieków do kanalizacji jak się orientuję. Jak chcesz używać wody z sieci do podlewania to można do wybranego/zaplanowanego odpływu (zakończonego np. kranem na ogrodzie) z doprowadzonej do domu sieci zamontować dodatkowy licznik (opomiarować ze zgłoszeniem w MPWiK - wtedy opłata jest wg ustaleń z dwóch liczników), wtedy z niego będziesz mógł płacić połowę tego, tylko za doprowadzoną wodę. W MPWiK dowiesz się pewnie jak, aczkolwiek domyślam się, że tego rozwiązania nie reklamują, chyba domyślam się dlaczego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomahawk_aa 06.05.2012 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Mam do SPRZEDANIE STEMPLE BUDOWLANE. 2,6-3 METRY. SZTUK OKOŁO 100 ZŁ. MOCNE,WYSUSZONE, SEZONOWANE, ŻADNE TAM " ŚWIEŻAKI".ODBIÓR WILCZOPOLE ( ZA GŁUSKIEM K/LUBLINA ). PILNIE - POTRZEBUJĘ MIEJSCA !! - 5 ZŁ/ SZTUKATEL. 665 225 669 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zoja1 08.05.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Witam!! Ktoś podrzuci jakieś sprawdzone namiary na drewno na więźbę?Z góry dzięki Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 10.05.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 a ja mam prośbę o namiary na ziemię ogrodniczą - skąd i po ile, jak ma ktoś namiary to poproszę. mi zawołali 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 11.05.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 ile płaciliście za więźbę dachową? 820 zł/m3 z transportem i impregnacją wydaje się ceną zaporową.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 11.05.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 ile płaciliście za więźbę dachową? 820 zł/m3 z transportem i impregnacją wydaje się ceną zaporową.... Niestety tak. Nie impregrowana za 800zł/m3 po wielkich znajomosciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewja 11.05.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Witam, z budowy do sprzedania /oddania z miejcowości Natalin/Marysin pod Lublinem 1. garaż blaszak - po budowie stan bardzo dobry sprzedam2. brama do ogrodzenia na budowę do oddania3. wełna mineralna 1 rolka isover 15mm 4. stemple dł różnej długości 2.2-3m ok 70 -80 sztuk 5zł/sztukę do negocjaci5. palety 10 sztuk do oddania 6. gąsiory do dachówki Kreaton Premion 7 sztuk kontakt telefoniczny 604902204 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-big 11.05.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2012 Witam Właśnie zalałem stropy. Jeżeli poszukujecie przystępnej cenowo, solidnej i oszczędnej ekipy budowlanej to polecam pana Piotra Smyka 609 793 740. Specjalnie wyszukałem 'surowego' kierownika budowy do nadzoru z racji tego iz pracuje poza Lublinem i dojeżdżam na weekend. Kierownik powiedzial ze nie ma sie do czego przyczepić a nawet ich chwalił. Tak wiec jezeli chcecie budowac bez stresu to Piotr Smyk jest tym fachowcem Widziałem - potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arabell 14.05.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 ile płaciliście za więźbę dachową? 820 zł/m3 z transportem i impregnacją wydaje się ceną zaporową.... Rok temu płaciłam 680/m3 z impregnacją (transport w cenie), ale może w tym roku ceny poszybowały do góry. Szukaj tartaków na Roztoczu, w okolicach Biłgoraja, tam ludzie mają swoje lasy i większa szansa na lepszą cenę. Ja kupowałam w tartaku Zygter z Tereszpola, ogólnie ok, ale trzeba sobie dobrze dopilnować przy odbiorze, czy wszystko dojechało. My musieliśmy trochę reklamować, na szczęście bez większego bólu braki zostały dość szybko uzupełnione (co ważne, zwłaszcza jak ekipa już siedzi wysoko i składa dach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 14.05.2012 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 mam pytanie - gdzie zamawialiście bramę garażową, i czy jesteście zadowoleni? bramę mam szeroką, ok. 4,5 m, myślałęm o segmentowej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 16.05.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 właśnie różne są opinie co do drewna. Ja slyszałem, że lepiej z lasów państwowych, a nie z prywatnych. Mam możliwość kupienia trochę taniej, ale bez impregnacji i z mniej pewnego źródła (cieśla proponuje swojego ziomka, który ma jakiś mały tartak). Musielibyśmy sami impregnować. A inna możliwość to drewno z większego tartaku, z którego brał znajomy i był zadowolony. Niby piszą że impregnują środkiem Bochemit QB-profi... i weź bądź tu mądry Bastek, ja się mocno zastanawiam nad bramą firmy normstahl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacas100 16.05.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 Witam Szukam sprawdzonego kierownika budowy. byłbym wdzięczny za jakieś namiary.Mam jeszcze pytanko ile płaciliście za kierownika budowy? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 16.05.2012 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 1500 zł płaciłem, szczegóły i nr mogę ci wysłać na prv jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts