Ella 02.10.2004 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2004 Guit, następne spotkanie, to chyba parapetówka u Ciebie ... A a propos kostki brukowej - przeczytajcie sobie wątek: http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=397251&highlight=#397251 . Zainteresowało mnie bardzo to rozwiązanie - materiał jest niedrogi i fantastyczny, tylko niestety bardzo daleko. Ale gdyby więcej osób z naszych okolic miało ochotę na ten granit, to można by zamówić hurtowo i transport byłby tańszy. Pomyślcie o tym i dajcie sygnał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
idkam 03.10.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 Ellu, ja chętnie ale w 2006 ... Pomysł EXTRA !!! M&M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 03.10.2004 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2004 I ja za dwa lata. Idkam pewnie zamówimy razem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.10.2004 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 1. Nie jestem nowy tylko mam nowa nazwe :) ALL: Spotkanie ekstra - czekam na powtórke Zanioslem projekt do wyceny i czekam i czekam macie moze namiary na jakies godne do polecenia ekpiy murarzy ?? jakby co to podeslijcie mi na priva - chce miec cos do porownania ... Ella - czekam na namiary na inspektora nadzoru ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 04.10.2004 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 cześć, oczywiście, że teraz to bedzie spotkanie u nas ale jeszcze chwilkę co do kostki raczej się rozmyślę...zastosuję tłuczeń o niskiej granulacji, widziałem jak się sprawdza i, jak dla mnie, wygląda fajniej... pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.10.2004 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Witam wszystkich w nowycm tygodniu pracy.Pawson i inni - jakbyśmy wspólnie wzięli jakiegoś dobrego kierownika budowy to byłby trochę u Ciebie, trochę u mnie i jeszcze u paru osób. ŁAtwiej byłoby negocjować (bo kilka prac na raz) i każdy z nas mógłby mieć dobrego fachowca. Guit - ty chyba miałeś dobrego kierownika? Ella - jak było u Ciebie?Chyba się zdecydowałem na jednowarstwową ścianę 38-40 z BK. W środku suchy tynk a na zewnątrz jakiś mineralny. Czy rzeczywiście Ytong jest dużo lepszy niż BK z LUbartowa lu z NIemiec. Tomku - ty budujesz z Ytonga - czemu nie wybrałeś czegoś z bliższa i tańszego?Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 04.10.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Grzesiek, mój kierownik budowy, to teściowa siostry moja ściana to BK 30 +10 cm styropianu, czytałem opinie i niezbyt pochlebne rzeczy o Ytongu, że przereklamowany, że silny marketing, że są problemy, ale to chyba wszędzie znajdą się jakieś osoby nastawione "anty". Jak na razie, póki co, w moim domu jest ciągle temperatura 18-19 stopni, w nocy spada do 17.5, a grzeję tylko kominkiem od 17 do 22 zobaczymy jak będzie w zimie... pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neo23 04.10.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Witam,Szukam ekipy do wykonania c.o. w mieszkaniu . Czy znacie kogoś godnego polecenia? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 04.10.2004 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 cos mi nie wyszlo a nie moge usunac tego posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 04.10.2004 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Witam wszystkich w nowycm tygodniu pracy. Chyba się zdecydowałem na jednowarstwową ścianę 38-40 z BK. Co Wy na to? jestes pewien, ze taki wymiar jest dostepny ? bo najwiekszy, z jakim ja sie spotkalem (przynajmniej jesli chodzi o lokalnych producentow) to 36 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
guit 04.10.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 a raczej 38 Niemce pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 04.10.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 1. Nie jestem nowy tylko mam nowa nazwe :) Bardzo dobra (bezpieczna ) decyzja . Ella - czekam na namiary na inspektora nadzoru ... Nie mogę niestety znaleźć. Napiszcie (to również do Fizyka i Innych Zainteresowanych) na priv do Agamona - ten inspektor, którego można polecić, robił mu odbiór budynku i poprawki po poprzednikach -partaczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.10.2004 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Do Yares:Ytong ma 40 cm.W przyszłym tygodniu mam nadzieję zobaczyć różnice między BK z Ytongu a z Lubartowa/Niemiec. Decyzja jeszcze nie zapadła. Są opinie , że Ytong może wyjść drożej niż 3w ceramika. Sam jużnie wiem. Mam jeszcze trochę czasu. Na razie dochodzę do zdrowia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 04.10.2004 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Dzisiaj otrzymałam od mojej ekipy wycenę dalszych etapów po stanie surowym. Uprzejmie proszę o pilne wyrażenie refleksji i porównań przez osoby, które mają te etapy za sobą . 15zł / m2 ściany wewnętrznej murowanej z silikatów 12zł / m2 wylewki (pierwsza warstwa na gruncie lana z gruszki) 12zł / m2 tynku cem. -wap. zewnętrznego na ścianie 3W. Czy to dobre ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ella 05.10.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Dzisiaj otrzymałam od mojej ekipy wycenę dalszych etapów po stanie surowym. Uprzejmie proszę o pilne wyrażenie refleksji i porównań przez osoby, które mają te etapy za sobą . 15zł / m2 ściany wewnętrznej murowanej z silikatów 12zł / m2 wylewki (pierwsza warstwa na gruncie lana z gruszki) 12zł / m2 tynku cem. -wap. zewnętrznego na ścianie 3W. Czy to dobre ceny? Piizzz, niech się ktoś odezwie, bo dzisiaj po południu muszę dać odpowiedź!!! Podzwoniłam trochę do ekip z Anonsów i na razie wydaje mi się , że moja ekipa mnie poważnie naciąga ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 05.10.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Zapraszamy do wylicytowania przedmiotów przekazanych przez forumowiczów. Na obecną chwile licytujemy kask budowlany muratora przekazany przez Edzie i kubek muratora przekazany przez Maksia. Kolejny darczyńcy mile widziani. Wszystkie zebrane środki zostaną przekazane na operacje Nikoli. Mamy czas do 11 października. Gorąco zachęcamy do wzięcia udziału w licytacji. Przypominamy nr konta: Stowarzyszenie Przyjaciół Osób Niesłyszących i Niedosłyszących 'Człowiek - Człowiekowi'ul. Pstrowskiego 1; 01-943 Warszawa PKO S.A. IV O/W-wa 47 1240 1053 1111 0000 0443 2036 koniecznie z dopiskiem: Na zakup implantu ślimakowego dla Nikoli Żybury W sprawach organizacyjnych kontakt [email protected] Edzia & Maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 05.10.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Do Yares: Ytong ma 40 cm. mea culpa nie wiem dlaczego czytajac BK mialem na mysli belix chyba dlatego, ze zaraz w tekscie bylo pytanie o Lubartow i Niemce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 05.10.2004 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 a raczej 38 Niemce pozdr, fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 05.10.2004 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Ella - nie mam pojęcia. Okazuje się u mnie trzeba stawiać stację wnętrzową trandformatorową, bo instalacja w Dąbrowicy jest mało efektywan (pamięta czasy powszechnej elektryfikacji ). Dla mnie to nie jest zabawne bo ma kosztować blisko 3 500 zł (nawet nie wiem czy netto, czy brutto. ) Mają w ciągu 2 tygodni dać mi odpowiedź kto to zfinasują (na 99 % LUBZEL). Ale nie wiem czy to nie opóźni terminu zamieszkania. . Na czas budowy będę korzystał z dotychczasowej linii. Przynajmniej to jest pocieszające. A co dalej - czas pokaże. Yares - nie przejmuj się - wszystkim nam się te cyferki mieszają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yares 05.10.2004 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2004 Yares - nie przejmuj się - wszystkim nam się te cyferki mieszają to fakt, im blizej konca sezonu, tym bardziej mi sie wszystko pi....... dzisiaj miedzy dzialka a hurtowniami kursowalem 7 razy a to zabraknie arkusza blachy na obrobki a to kawalka rynny albo kilku dachowek, ze nie wspomne juz o poszukiwaniach spinek do ucietych dachowek (towar poza jednym miejscem jest praktycznie niedostepny w lubelskich hurtowniach) dobrze, ze pomalu zblizam sie do zakonczenia tegorocznego etapu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts