minki 17.06.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 efka3 - dzięki nie omieszkam do nich podjechać. A dziś mam kolejną prośbę o pomoc - czy ktoś z Was miał do czynienia z firmą "Salamandra" z Rzeszowa? Zastanawiam się nad kupnem okien od nich, ale wolałabym najpierw poznać opinie na temat firmy, montażu. Zna ktoś może? Z góry dzięki za wszelką pomoc. ja słyszałem, że to górna półka. Cenowo nietanie. Widziałem je ostatnio w omedze na głuskiej edit. sorry pomyłka, to były salamander Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 17.06.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2012 ja słyszałem, że to górna półka. Cenowo nietanie. Widziałem je ostatnio w omedze na głuskiej Dzięki minki:) Ale co widziałeś? Okna czy firmę bo nie rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 22.06.2012 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Dzięki minki:) Ale co widziałeś? Okna czy firmę bo nie rozumiem. Nie widziałem tych Salamander, słyszałem że to najwyższa półka, ja wybrałem Ewolution 2 z Oknoplastu. Wydaje mi się że to wybór przyzwoita jakość za rozsądną cenę.... Widziałem za to drewniane okna z indyjskiego palisandru z drugiej ręki po pięciu latach prawie nie widać zmian. Nowe kosztowały za 50 m kw. 60 tyś, a zostały sprzedane za 18 tyś po 5 latach. W tym tygodniu zakończyłem etap montażu więźby - mogę polecić bardzo dobrych cieśli z Leszkowic. Pozdrowienia kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 22.06.2012 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 Ej chłopaki - zapędziliście się Mnie nie chodzi o profil Salamander tylko o firmę Salamandra z Rzeszowa, która to akurat sprzedaje i montuje Jezierskiego i Hekaplast kazjan - kurka flaczek - Ty chłopie lada moment wprowadzał się będziesz! Nie ma to-tamto - wpraszamy się ze starym do Ciebie na kawę Jejuśku - jak ja Ci tego etapu zazdraszczam I na koniec jak zwykle pytanie: Czy robiliście jakiś wstępny bilans energetyczny domu??? Pozdrawiam! Sylwka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 24.06.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 Ej chłopaki - zapędziliście się Mnie nie chodzi o profil Salamander tylko o firmę Salamandra z Rzeszowa, która to akurat sprzedaje i montuje Jezierskiego i Hekaplast kazjan - kurka flaczek - Ty chłopie lada moment wprowadzał się będziesz! Nie ma to-tamto - wpraszamy się ze starym do Ciebie na kawę Jejuśku - jak ja Ci tego etapu zazdraszczam I na koniec jak zwykle pytanie: Czy robiliście jakiś wstępny bilans energetyczny domu??? Pozdrawiam! Sylwka Cześć Zaproszenie na kawę aktualne, proponuje na początek obejrzenie budowy... Początek inwestycji był bardzo chaotyczny; trzykrotne zmiany projektu, zbyt późne oddanie do adaptacji projektu ... pozwolenie dopiero 11.08.2011r. rozpoczęcie sposobem gospodarczym-nie zbyt trafna decyzja szczególnie z względu, że długo pracuję zawodowo, mało operatywny kier bud... no i na koniec roku zalanie budowy przez pękniętą rurę wodną... Ale od nowego roku nowa zawodowa sprawdzona i solidna, początek 29.03.2012 tuż po ustąpieniu nocnych przymrozków. Mogę powiedzieć że ta zmiana pchnęła budowę na nowe tory... A jak idzie budowa u naszej wspólnej znajomej w Konopnicy??? Pozdrawiam kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 24.06.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2012 a buduje się obecnie ktoś w gm. Głusk? wokół mnie powstaje sporo nowych domków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemmekk81 25.06.2012 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Ej chłopaki - zapędziliście się Mnie nie chodzi o profil Salamander tylko o firmę Salamandra z Rzeszowa, która to akurat sprzedaje i montuje Jezierskiego i Hekaplast Pozdrawiam! Sylwka Z tego co widze to oni montuja okna z profili Schuco. Pod Lublinem tez jest firma co z sucho robi. Mam takie od roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 25.06.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 a buduje się obecnie ktoś w gm. Głusk? wokół mnie powstaje sporo nowych domków Gmina Głusk jest dośyć rozległa Sprecyzuj lokalizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 25.06.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Z tego co widze to oni montuja okna z profili Schuco. Pod Lublinem tez jest firma co z sucho robi. Mam takie od roku. Przemek - zdradź co to za firma Kazjan - nie mam pojęcia co u niej niestety. Nic się nie odzywa. A co do Twojej budowy to faktycznie niezłe schody na samym początku Życzę Wam z całego serca żeby teraz już było tylko lepiej. Dziękuję za zaproszenie na budowę - chętnie skorzystam Pewnie w jakiś weekend bo w ciągu tygodnia to z jęzorem na brodzie i się z niczym i tak nie wyrabiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 25.06.2012 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Gmina Głusk jest dośyć rozległa Sprecyzuj lokalizację. Majdan Mętowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 27.06.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Dzięki minki:) Ale co widziałeś? Okna czy firmę bo nie rozumiem. pomyliło mi się, ale widzę, że już się rozjaśniło. Co do okien, to u nas będą chyba Gelan, dwuszybowe, tylko inny trochę profil, grubszy (zaokrąglone). Gośc, który mi to zakłada ma firmę Sawa. Dosyć konkurencyjny cenowo. Może ktoś doradzić gdzie i jaki najlepiej styropian kupić do ocieplenia elewacji? Planuję grubość 15 cm. Strasznie dużo tego na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 27.06.2012 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 Czy komuś już nie potrzebne wc drewniane na budowę? Poszukuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 29.06.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 A jak idzie budowa u naszej wspólnej znajomej w Konopnicy??? Pozdrawiam kazjan To do mnie? A tak powolutku... Właśnie zaczynają się gładzić gładzie:) Właśnie ze względu na tempo jakoś nie mam czasu na pisanie. Ale podczytuję regularnie. Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaSzyBa 29.06.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Czy komuś już nie potrzebne wc drewniane na budowę? Poszukuję. Ja mam, w Konopnicy. Oddam za dobre słowo:) Ale decyzja musi być szybka, bo zaczynam sprzątać. Pozdrawiam, Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 29.06.2012 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 To do mnie? A tak powolutku... Właśnie zaczynają się gładzić gładzie:) Właśnie ze względu na tempo jakoś nie mam czasu na pisanie. Ale podczytuję regularnie. Pozdrawiam, Kasia Cześć Kasia, Całkiem nieźle podobnie jak u mojego sąsiada położył tynki i gładzie mechanicznie po wykonaniu instalacji elektrycznej i kanalizy, a teraz robi instalacje grzewczą i wodę. Może podpowiesz jaka kolejność robót po zamknięciu stanu surowego, i na co zwrócić szczególną uwagę.? a Jeszcze jedno czy warto dać ponad 2 koła więcej za ciepły montaż okien??? Pozdrawiam Kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 29.06.2012 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Przemek - zdradź co to za firma Kazjan - nie mam pojęcia co u niej niestety. Nic się nie odzywa. A co do Twojej budowy to faktycznie niezłe schody na samym początku Życzę Wam z całego serca żeby teraz już było tylko lepiej. Dziękuję za zaproszenie na budowę - chętnie skorzystam Pewnie w jakiś weekend bo w ciągu tygodnia to z jęzorem na brodzie i się z niczym i tak nie wyrabiam. Cześć Sylwia, Może w najbliższą niedzielę po południu bo w sobotę coś zawsze robię teraz odpowietrzenie (POS) przydomowej oczyszczalni ścieków, oraz drożność kanalizacji przed wylewkami chciałby sprawdzić? Jeżeli tak to szczegóły na priv lub czekam na inne propozycje czasowe... Pozdrawiam... kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 29.06.2012 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Cześć Kasia, C a Jeszcze jedno czy warto dać ponad 2 koła więcej za ciepły montaż okien??? Pozdrawiam Kazjan ja się umówiłem z monterem, i ten montaż kosztował sporo mniej.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 29.06.2012 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2012 Cześć Sylwia, przed wylewkami chciałby sprawdzić? Pozdrawiam... kazjan rzutem na taśmę położyłem rury do centralnego odkurzacza (360 zł mnie kosztowały) - ale to dlatego, że facet mial lać wylewki i zadzwonił, że za tydzień będzie . i zrób zdjęcia podłogi -gdzie co leży, jakby trzeba kuć/wiercić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 02.07.2012 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2012 Ja mam, w Konopnicy. Oddam za dobre słowo:) Ale decyzja musi być szybka, bo zaczynam sprzątać. Pozdrawiam, Kasia Dziękuję, przejmuję od kolegi z forum, który się wcześniej odezwał. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magister 03.07.2012 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Witam.Polećcie kogoś kto ogarnie mi temat wstawienia szamba kompleksowo lub wpół kompleksowo, Ewentualnie mógłby też wykonać przyłącze wodne....Macie jakieś sprawdzone ekipy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts