Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

efka3 - dzięki :) nie omieszkam do nich podjechać.

A dziś mam kolejną prośbę o pomoc - czy ktoś z Was miał do czynienia z firmą "Salamandra" z Rzeszowa? Zastanawiam się nad kupnem okien od nich, ale wolałabym najpierw poznać opinie na temat firmy, montażu. Zna ktoś może? Z góry dzięki za wszelką pomoc.

ja słyszałem, że to górna półka. Cenowo nietanie. Widziałem je ostatnio w omedze na głuskiej

edit. sorry pomyłka, to były salamander

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki minki:) Ale co widziałeś? Okna czy firmę bo nie rozumiem.

Nie widziałem tych Salamander, słyszałem że to najwyższa półka, ja wybrałem Ewolution 2 z Oknoplastu.

Wydaje mi się że to wybór przyzwoita jakość za rozsądną cenę....

Widziałem za to drewniane okna z indyjskiego palisandru z drugiej ręki po pięciu latach prawie nie widać zmian.

Nowe kosztowały za 50 m kw. 60 tyś, a zostały sprzedane za 18 tyś po 5 latach.

W tym tygodniu zakończyłem etap montażu więźby - mogę polecić bardzo dobrych cieśli z Leszkowic.

Pozdrowienia kazjan :goodnight:

Ej chłopaki - zapędziliście się :) Mnie nie chodzi o profil Salamander tylko o firmę Salamandra z Rzeszowa, która to akurat sprzedaje i montuje Jezierskiego i Hekaplast :)

kazjan - kurka flaczek - Ty chłopie lada moment wprowadzał się będziesz! Nie ma to-tamto - wpraszamy się ze starym do Ciebie na kawę :) Jejuśku - jak ja Ci tego etapu zazdraszczam :)

I na koniec jak zwykle pytanie: Czy robiliście jakiś wstępny bilans energetyczny domu???

Pozdrawiam! Sylwka

Ej chłopaki - zapędziliście się :) Mnie nie chodzi o profil Salamander tylko o firmę Salamandra z Rzeszowa, która to akurat sprzedaje i montuje Jezierskiego i Hekaplast :)

kazjan - kurka flaczek - Ty chłopie lada moment wprowadzał się będziesz! Nie ma to-tamto - wpraszamy się ze starym do Ciebie na kawę :) Jejuśku - jak ja Ci tego etapu zazdraszczam :)

I na koniec jak zwykle pytanie: Czy robiliście jakiś wstępny bilans energetyczny domu???

Pozdrawiam! Sylwka

Cześć

Zaproszenie na kawę aktualne, proponuje na początek obejrzenie budowy...

Początek inwestycji był bardzo chaotyczny; trzykrotne zmiany projektu, zbyt późne oddanie do adaptacji projektu ...

pozwolenie dopiero 11.08.2011r. rozpoczęcie sposobem gospodarczym-nie zbyt trafna decyzja szczególnie z względu,

że długo pracuję zawodowo, mało operatywny kier bud... no i na koniec roku zalanie budowy przez pękniętą rurę wodną...

Ale od nowego roku nowa zawodowa sprawdzona i solidna, początek 29.03.2012 tuż po ustąpieniu nocnych przymrozków.

Mogę powiedzieć że ta zmiana pchnęła budowę na nowe tory...

A jak idzie budowa u naszej wspólnej znajomej w Konopnicy???

Pozdrawiam kazjan :yes:

Pozdrawiam! Sylwka

Z tego co widze to oni montuja okna z profili Schuco. Pod Lublinem tez jest firma co z sucho robi. Mam takie od roku.

Z tego co widze to oni montuja okna z profili Schuco. Pod Lublinem tez jest firma co z sucho robi. Mam takie od roku.

Przemek - zdradź co to za firma :)

Kazjan - nie mam pojęcia co u niej niestety. Nic się nie odzywa.

A co do Twojej budowy to faktycznie niezłe schody na samym początku :( Życzę Wam z całego serca żeby teraz już było tylko lepiej. Dziękuję za zaproszenie na budowę - chętnie skorzystam :) Pewnie w jakiś weekend bo w ciągu tygodnia to z jęzorem na brodzie i się z niczym i tak nie wyrabiam.

Dzięki minki:) Ale co widziałeś? Okna czy firmę bo nie rozumiem.

pomyliło mi się, ale widzę, że już się rozjaśniło.

Co do okien, to u nas będą chyba Gelan, dwuszybowe, tylko inny trochę profil, grubszy (zaokrąglone). Gośc, który mi to zakłada ma firmę Sawa. Dosyć konkurencyjny cenowo.

Może ktoś doradzić gdzie i jaki najlepiej styropian kupić do ocieplenia elewacji? Planuję grubość 15 cm. Strasznie dużo tego na rynku

To do mnie?:)

A tak powolutku... Właśnie zaczynają się gładzić gładzie:)

Właśnie ze względu na tempo jakoś nie mam czasu na pisanie. Ale podczytuję regularnie.

Pozdrawiam,

Kasia

Cześć Kasia,

Całkiem nieźle podobnie jak u mojego sąsiada położył tynki i gładzie mechanicznie po wykonaniu instalacji elektrycznej i kanalizy, a teraz robi instalacje grzewczą i wodę. Może podpowiesz jaka kolejność robót po zamknięciu stanu surowego, i na co zwrócić szczególną uwagę.? a Jeszcze jedno czy warto dać ponad 2 koła więcej za ciepły montaż okien???

Pozdrawiam Kazjan :yes:

Przemek - zdradź co to za firma :)

Kazjan - nie mam pojęcia co u niej niestety. Nic się nie odzywa.

A co do Twojej budowy to faktycznie niezłe schody na samym początku :( Życzę Wam z całego serca żeby teraz już było tylko lepiej. Dziękuję za zaproszenie na budowę - chętnie skorzystam :) Pewnie w jakiś weekend bo w ciągu tygodnia to z jęzorem na brodzie i się z niczym i tak nie wyrabiam.

Cześć Sylwia,

Może w najbliższą niedzielę po południu bo w sobotę coś zawsze robię teraz odpowietrzenie (POS) przydomowej oczyszczalni ścieków,

oraz drożność kanalizacji przed wylewkami chciałby sprawdzić? Jeżeli tak to szczegóły na priv lub czekam na inne propozycje czasowe...

Pozdrawiam... kazjan :yes:

Cześć Sylwia,

przed wylewkami chciałby sprawdzić?

Pozdrawiam... kazjan :yes:

rzutem na taśmę położyłem rury do centralnego odkurzacza (360 zł mnie kosztowały) - ale to dlatego, że facet mial lać wylewki i zadzwonił, że za tydzień będzie . i zrób zdjęcia podłogi -gdzie co leży, jakby trzeba kuć/wiercić