Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Potrzebuje cegły klinkierowej na kominy. Może wiecie Drodzy inwestorzy gdzie można zakupić w dobrej cenie.

Pozdrawiam

Cześć,

Przed miesiącem kupiłem pełna klinkierową cegłę na kominy w PT Junior na Mełgiewskiej.

Cena była do akceptacji poza tym założyłem lepszą jakość produktu.

za 500 szt zapłaciłem około 2800,-

pozdrawiam kazjan:yes:

co zrobiliście z odpadami blachodachówki? Trochę u mnie tego zostało, może złomiarze zabiorą?

witam,

Ogólnie plaża, sezon ogórkowy flauta czy wszyscy zasuwają na budowach od rana do wieczora...???

Moja ekipa dekarzy już finiszuje z pokryciem dachowym, ja czekam na polecenia ekip do hydrailiki łącznie z c.o.

Możecie kogoś polecić???

Pozdrowienia wakacyjne 8-) kazjan

Witam,

Mam do odsprzedania Śnieżka Grunt - lateksowa emulsja podkładowa do wnętrz kolor: biały 2 opakowania po 5 l. Cena za wiaderko: 40 zł. Emulsja ma termin ważności do 28.07.2013. opakowania oryginalnie zamknięte pozostały mi po remoncie. odbiór osobisty na terenie Markuszowa, Nałęczowa, Lublina, Puław. Tel. : 512827901 lub @. Pozdrawiam

Siema, Nałapałem kontaktów odnośnie hydrauliki, prosba o opinie o niżej wymienionych fachowcach, może ktoś z was u nich robił, prośba o dobre i złe opinie :-)

1. J. Lemieszek Świdnik lemieszek -www

2. T. Niewiński Turka ??,

3. d. Bednarz db install

4. Firma dyś

5. Zdzichtex

6. Hydro-Gaz

7. Zakład usługowy Mrozek

8. K. Guz - Master - Krężnica Jara

i tyle na razie.

Kto jest najlepszy a kto najgorszy

Witam wszystkich!

Postanowiłam dołączyć do grupy, jako że zostały poczynione działania dotyczące budowy domu jednorodzinnego. Działka około 500 m, warunki zabudowy są, domek wybrany o pow. użytkowej około 170 m. Obecny etap to adaptacja projektu, domek chciałabym zacząć budować na wiosnę 2013.r. Z duża uwagą czytam forum chcąc przyswoić wiedzę z gatunku która jest mi obca. Proszę o wyrozumiałość jeśli moje pytania wzbudzą ogólną wesołość:). Myślę o badania geologicznych gruntu czy powinnam zrobic biorac pod uwagę następujace fakty:

-brak piwnic

-dookoła działki funkcjonuje zabudowa jednorodzinna wg opini sasiadów (1 budujący właśnie) grunt nośny, poziom wód gruntowych poniżej 1 m (brak jednak odwiertów)

-teren równy

Jako że nie chce popełnić błędów juz na początku jestem za zrobieniem tych badań.

Jeśli chodzi o materiał to na chwile obecną jestem za sciana 2W 24 cm. BK odmiana 600 plus 15 cm ocieplenie choć myślę też o 1W Ytong 36 cm oraz 2 W silka plus ocieplenie. Dom jednopiętrowy w cichym miejscu. Jesli macie jakies zdanie na w/w temat chętnie dowiem się czegoś od Was.

Pozdrawiam wszystkich i liczę na Wasze wsparcie i wyrozumiałość.

Siema, Nałapałem kontaktów odnośnie hydrauliki, prosba o opinie o niżej wymienionych fachowcach, może ktoś z was u nich robił, prośba o dobre i złe opinie :-)

1. J. Lemieszek Świdnik lemieszek -www

2. T. Niewiński Turka ??,

3. d. Bednarz db install

4. Firma dyś

5. Zdzichtex

6. Hydro-Gaz

7. Zakład usługowy Mrozek

8. K. Guz - Master - Krężnica Jara

i tyle na razie.

Kto jest najlepszy a kto najgorszy

Tak to jest gdy się nie poświęci trochę czasu i przewertuje wpisy tak ze dwa lata wstecz:-) To dorzucę Ci pana Andrzeja Cyranka, tel. 504-540-471, z którego skorzystałem z poleceń na tej grupie i nie żałuję. Sam także poleciłem koledze i się nie zawiódł. Robi od poziomów kanalizacyjnych aż np. do podłączenia solarów.

z tymi 2 lata wstecz to nie tak rózowo. ja wertowałem, te kontakty sporo nieaktualanych bylo, a większośc na PW szło ...

hydraulikę (c.o-piec i instalację) podłaczała firma, od której kupiłem piec. kaloryfery, krany - mój generalny wykowca (Artur)

panele w domu kładłem sam (starym), teraz też pewnie Artur połozy

Generalnie rozważ 1 ekipe do wiekszości prac. ja tak zrobiłem - osoby z zew robiły, bądź będą robiły dach, schody drewnaine samonośne, okna, piec, elektrykę, POŚ, meble kuchenne, WM z rekuperatorem. (te pogrubione to z polecenie Artura)Artur ma maoje "błogosłwieństwo" na zakupy, sklep z którym współpracuje i jak mi zostalo pół palety termaliki, to zwrócił itp. najlepsza metoda jak ktoś nie jest czasowy, jak nie chce słyszeć, że dachu się nie da bo źle mur, a płytki wyjdą krzywo, bo źle podłoga

badań - nie potrzebne. i tak fundament wkopiesz na min. 1,2 m a bagna nie masz (zależy jeszcze gdzie jesteś), żeby pale wbijać...

wiosna - nie wiem jak papiery, ale to bardzo ambitne plany... weź pod uwagę, że maje są często mokre (czyli do kwietnia trzeba wyjśc z ziemi), a marzec może byc jeszcze zamarnięty... mi tak wyszło - 2lata temu, jak zaczęło padać 8.05 to skończyło 20.05 i staliśmy.... w tym roku specjalnie patrzyłem, przełom kwietnia-maja mokry 2 tyg był.

Arturka jak zwolnię, będę polecał :)

Mam do odsprzedania Śnieżka Grunt - lateksowa emulsja podkładowa do wnętrz kolor: biały 2 opakowania po 10 l. Cena za wiaderko: 40 zł. Emulsja ma termin ważności do 28.07.2013. opakowania oryginalnie zamknięte pozostały mi po remoncie. odbiór osobisty na terenie Markuszowa, Nałęczowa, Lublina, Puław. Tel. : 512827901 lub @. Pozdrawiam

Witam wszystkich!

Postanowiłam dołączyć do grupy, jako że zostały poczynione działania dotyczące budowy domu jednorodzinnego. Działka około 500 m, warunki zabudowy są, domek wybrany o pow. użytkowej około 170 m. Obecny etap to adaptacja projektu, domek chciałabym zacząć budować na wiosnę 2013.r. Z duża uwagą czytam forum chcąc przyswoić wiedzę z gatunku która jest mi obca. Proszę o wyrozumiałość jeśli moje pytania wzbudzą ogólną wesołość:). Myślę o badania geologicznych gruntu czy powinnam zrobic biorac pod uwagę następujace fakty:

-brak piwnic

-dookoła działki funkcjonuje zabudowa jednorodzinna wg opini sasiadów (1 budujący właśnie) grunt nośny, poziom wód gruntowych poniżej 1 m (brak jednak odwiertów)

-teren równy

Jako że nie chce popełnić błędów juz na początku jestem za zrobieniem tych badań.

Jeśli chodzi o materiał to na chwile obecną jestem za sciana 2W 24 cm. BK odmiana 600 plus 15 cm ocieplenie choć myślę też o 1W Ytong 36 cm oraz 2 W silka plus ocieplenie. Dom jednopiętrowy w cichym miejscu. Jesli macie jakies zdanie na w/w temat chętnie dowiem się czegoś od Was.

Pozdrawiam wszystkich i liczę na Wasze wsparcie i wyrozumiałość.

Zachęcam do skorzystania z naszych usług.

Przy zleceniu nam adaptacji z zakupem projektu gotowego, a potem budowy, projekt gotowy dostarczamy gratis.

Budowa domu energooszczędnego z naszą firmą to koszt 2300 zł/m2 + VAT.

Budujemy pod klucz łącznie z załatwieniem wszystkich formalności odbiorowych. Klient nie musi martwić się o papiery, magazyny, sanitariaty, geodetów, materiały, itp.

Informacje o nas i realizacjach na http://www.profihouse.pl

Tak to jest gdy się nie poświęci trochę czasu i przewertuje wpisy tak ze dwa lata wstecz:-) To dorzucę Ci pana Andrzeja Cyranka, tel. 504-540-471, z którego skorzystałem z poleceń na tej grupie i nie żałuję. Sam także poleciłem koledze i się nie zawiódł. Robi od poziomów kanalizacyjnych aż np. do podłączenia solarów.

Cześć,

Mogę polecić p. Lemieszka robił u mnie wymianę pieca sprawnie fachowo i w umiarkowanych cenach...

Z polecenia z hurtowni ogrzewnictwa z Wrońskiej!

Pozdrawiam Kazjan :)

Dzięki, no o panu Lemieszku słyszałem same dobre opinie, ale człowiek notorycznie nie ma czasu :-), pewnie w dobrym słowa znaczeniu...

A może coś wiecie o Zdzichtex lub Hydro-gaz na plus lub minus...

Poszukuję jeszcze kogoś od balustrady balkonowej i tarasów,

Z tarasami to w sumie może wy coś doradzicie bo mam kupę ziemi marglowej z dużą ilością kamienia wapiennego 70% kamienia i 30% ziemi gliniastej, czy to się nadaje pod podbudowę tarasu ???

Może ktoś przyjmie ziemię gratris, jak się zgramy to nałożenie gratis....

z tymi 2 lata wstecz to nie tak rózowo. ja wertowałem, te kontakty sporo nieaktualanych bylo, a większośc na PW szło ...

hydraulikę (c.o-piec i instalację) podłaczała firma, od której kupiłem piec. kaloryfery, krany - mój generalny wykowca (Artur)

panele w domu kładłem sam (starym), teraz też pewnie Artur połozy

Generalnie rozważ 1 ekipe do wiekszości prac. ja tak zrobiłem - osoby z zew robiły, bądź będą robiły dach, schody drewnaine samonośne, okna, piec, elektrykę, POŚ, meble kuchenne, WM z rekuperatorem. (te pogrubione to z polecenie Artura)Artur ma maoje "błogosłwieństwo" na zakupy, sklep z którym współpracuje i jak mi zostalo pół palety termaliki, to zwrócił itp. najlepsza metoda jak ktoś nie jest czasowy, jak nie chce słyszeć, że dachu się nie da bo źle mur, a płytki wyjdą krzywo, bo źle podłoga

badań - nie potrzebne. i tak fundament wkopiesz na min. 1,2 m a bagna nie masz (zależy jeszcze gdzie jesteś), żeby pale wbijać...

wiosna - nie wiem jak papiery, ale to bardzo ambitne plany... weź pod uwagę, że maje są często mokre (czyli do kwietnia trzeba wyjśc z ziemi), a marzec może byc jeszcze zamarnięty... mi tak wyszło - 2lata temu, jak zaczęło padać 8.05 to skończyło 20.05 i staliśmy.... w tym roku specjalnie patrzyłem, przełom kwietnia-maja mokry 2 tyg był.

Arturka jak zwolnię, będę polecał :)

Myślę że w sierpniu będę miała komplet dokumentów niezbędnych do złożenia do PnB, dlatego uważam że kwiecień to możliwy termin na rozpoczęcie prac.

Dziękuję za Twoja opinię, a Pana Artura to kiedy możesz zwolnić:)

Pozdrawiam