z-big 09.09.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Witam, gdzie kupowaliście parapety zewnętrzne i wewnętrzne ? Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudzik2005 10.09.2012 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Czy nikt nie może mi polecić dobą ekipę tynkarską, jakiś marazm mamy na forum grupowym? Czekam pilnie na polecenia tynkarzy!!! Pozdrawiam Kazjan Witam, U mnie robiła tynki cem-wap ekipa p. łukasza. Byli terminowi, wmirę sprzatneli po sobie, ściany wyszły równe. Przed płaceniem dostałem od p. Łukasza do ręki długa łatę i osobiście przy nim sprawdzałem ściany - były ok, kąty zachowali. Potem jeszcze przeciągneli mi te tynki taka "gładzią wapienną" (nie gipsową) o bardzo drobnym uziarnieniu żeby podocierać ryski (to juz dodatkowo płaciłem). Jestem zadowolony. Tel 505544807. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 10.09.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Witam, U mnie robiła tynki cem-wap ekipa p. łukasza. Byli terminowi, wmirę sprzatneli po sobie, ściany wyszły równe. Przed płaceniem dostałem od p. Łukasza do ręki długa łatę i osobiście przy nim sprawdzałem ściany - były ok, kąty zachowali. Potem jeszcze przeciągneli mi te tynki taka "gładzią wapienną" (nie gipsową) o bardzo drobnym uziarnieniu żeby podocierać ryski (to juz dodatkowo płaciłem). Jestem zadowolony. Tel 505544807. Cześć, Ucieszyła mnie ta informacja, dzięki za polecenie jutro dzwonię do p. Łukasza! Widzę, że opinie są podzielone; cześć robi cem-wap. tynki wszędzie a cześć tylko w popieszczeniach nieogrzewanych w pozostałych gipsowe! Ceny też różne od 20 do 28 PLN /m kw. za całość z materiałem! A czy ewentualnie mógłbym zobaczyć te tynki, jeżeli oczywiście to możliwe? I jeszcze na co zwrócić uwagę po instalacjach a przed tynkami aby nie odkuwać i nie przerabiać??? Serdeczne dziękuję za polecenie!!! Kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajo 12.09.2012 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Witammam do sprzedania okolo 60 stepli budowlanych w Kalinowce. 4 pln za sztuke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronosik 12.09.2012 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Witam, Czy ktoś może polecić kogoś do mebli kuchennych pod wymiar z Lublina lub okolic?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 14.09.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Witam, gdzie kupowaliście parapety zewnętrzne i wewnętrzne ? Zbyszek Zewnętrzne kupowaliśmy na Turystycznej (Pietrucha). Wewnętrzne mamy marmurowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-big 14.09.2012 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Zewnętrzne kupowaliśmy na Turystycznej (Pietrucha). Wewnętrzne mamy marmurowe. Dzięki za info:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MIREX-BUD 14.09.2012 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 relax, Ty sobie jaja robisz? Masz jakieś osobiste powody, żeby bronić TEJ ekipy? Zapewne zaraz polecisz mi ufundować skrawek placu pod gminą w Bychawie i pomnik ku ich czci za tą wspaniałomyślność, że zechcieli łaskawie przyjechać i położyć u mnie tynk? Prawda jest taka, że jak się bierze pieniądze za swoje usługi, to należy się liczyć z możliwością oceny jakości tychże usług przez klientów. Jak się nie robi należycie dobrze, to trzeba się liczyć z tym, że w końcu ktoś będzie miał odwagę powiedzieć innym prawdę w temacie. No szkoda, że nie kazali tynkować architektowi, który adaptował mój projekt, albo może pracowni projektowej, która owy projekt wymyśliła... Szkoda, że instalatorzy drzwi nie kazali przyjechać tynkarzom i instalować ościeżnice na tych prostych ścianach, albo glazurnik nie polecił im położyć za niego płytek... A co do tego dobrego zdania, to jak zapewne udało Ci się doczytać, prosiłem o obiektywną obronę pracy tej spec-ekipy poprzez sprawdzenie na swoich tynkach moich zastrzeżeń. Odzew na moją prośbę był jak widziałeś gigantyczny, co może wydawać się co najmniej dziwne, bo przecież "każdy ma dobre zdanie". Nikt nie broni Ci robić tynków rękami ekipy z Bychawy, pytanie tylko czy faktycznie te tynki masz do zrobienia...[ Koleś licz się trochę z tym co piszesz dobra i nie psuj opini i nie zgrywaj cwaniaka jeśli coś jest nie tak to się dzwoni a ktoś przychodzi i wymyśla że krzywo łazienka czego sam sobie nie wytynkuje pod płytki chciałbym zobaczyć to łazienke co ten glazurnik ci robił ale za niedługo bendę robił w Motyczu to podjadę i zobaczę co tak masz zrombane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 14.09.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Dramat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 14.09.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2012 Koleś licz się trochę z tym co piszesz dobra i nie psuj opini i nie zgrywaj cwaniaka jeśli coś jest nie tak to się dzwoni a ktoś przychodzi i wymyśla że krzywo łazienka czego sam sobie nie wytynkuje pod płytki chciałbym zobaczyć to łazienke co ten glazurnik ci robił ale za niedługo bendę robił w Motyczu to podjadę i zobaczę co tak masz zrombane echhhh jakbym chciał Cię zapraszać na oględziny, to bym już dawno zadzwonił. Zresztą, nie mam już cierpliwości do ciągłych prób dodzwonienia się, ale pewnie zaraz dowiem się, że nigdy nie próbowałem dzwonić... Po prostu wtedy już mi tak nie zależało jak przed tynkami... A ile prób miałem przed tynkami to wie każdy u kogo robiliście (a raczej chyba Twój ojciec). Ale jutro, a może w niedzielę po mszy wezmę aparat i pstryknę jeszcze ze dwa miejsca, których nie udało się zamaskować lub czekają na swoją kolej... Tylko ja się orobię i co z tego będę miał? Oddacie kasę za robotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-big 15.09.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Witam ponownie, szukam kogoś, kto podejmie się pocięcia cegły ręcznie formowanej na płytki (do elewacji) - może macie namiary na jakiegoś wykonawcę z odpowiednim sprzętem ? Z góry dziękuje za pomoc.Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz.sokol 15.09.2012 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2012 Witam ponownie, szukam kogoś, kto podejmie się pocięcia cegły ręcznie formowanej na płytki (do elewacji) - może macie namiary na jakiegoś wykonawcę z odpowiednim sprzętem ? Z góry dziękuje za pomoc. Zbyszek Piłę stołową mają w Ramirencie na Męczenników Majdanka. Można wypożyczyć i samemu pociąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pblowek 16.09.2012 04:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Cześć, Ucieszyła mnie ta informacja, dzięki za polecenie jutro dzwonię do p. Łukasza! Widzę, że opinie są podzielone; cześć robi cem-wap. tynki wszędzie a cześć tylko w popieszczeniach nieogrzewanych w pozostałych gipsowe! Ceny też różne od 20 do 28 PLN /m kw. za całość z materiałem! A czy ewentualnie mógłbym zobaczyć te tynki, jeżeli oczywiście to możliwe? I jeszcze na co zwrócić uwagę po instalacjach a przed tynkami aby nie odkuwać i nie przerabiać??? Serdeczne dziękuję za polecenie!!! Kazjan witajcie ja polecam tynki cem-wap. U siebie mam zrobione z maszyny i z perspektywy czasu zrobiłbym inaczej - tynki ręczne + gładź. Proponuję obejrzeć u kogoś tynki PRZED POMALOWANIEM. pozdr PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
z-big 16.09.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2012 Piłę stołową mają w Ramirencie na Męczenników Majdanka. Można wypożyczyć i samemu pociąć. Super - dzięki za info - próbowałem samemu kupić coś do cięcia - ale odpuściłem. Sprawdzę ten Ramirent. Dzięki jeszcze raz. Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milly10 18.09.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2012 WItam,czy ma ktoś do sprzedania garaż blaszany używany, w rozsądnej cenie, w okolicach Świdnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 19.09.2012 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 echhhh jakbym chciał Cię zapraszać na oględziny, to bym już dawno zadzwonił. Zresztą, nie mam już cierpliwości do ciągłych prób dodzwonienia się, ale pewnie zaraz dowiem się, że nigdy nie próbowałem dzwonić... Po prostu wtedy już mi tak nie zależało jak przed tynkami... A ile prób miałem przed tynkami to wie każdy u kogo robiliście (a raczej chyba Twój ojciec). Ale jutro, a może w niedzielę po mszy wezmę aparat i pstryknę jeszcze ze dwa miejsca, których nie udało się zamaskować lub czekają na swoją kolej... Tylko ja się orobię i co z tego będę miał? Oddacie kasę za robotę? Najlepsi są tacy, co zapominają o tym, że ich fuszerka może pójść w świat. A później jest płacz i kombinacje, bo roboty nie ma i nikt nie chce zatrudnić. Dla mnie goście brną coraz bardziej, ich tłumaczenia przypominają mi jedną z moich ekip-partaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuru 19.09.2012 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Witam serdecznie Forumowiczów,rozpoczynam budowę domku w okolicach Wojciechowa.Mam pytanie gdzie kupowaliście piasek na budowę i w jakiej cenie ? PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 19.09.2012 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Najlepsi są tacy, co zapominają o tym, że ich fuszerka może pójść w świat. A później jest płacz i kombinacje, bo roboty nie ma i nikt nie chce zatrudnić. Dla mnie goście brną coraz bardziej, ich tłumaczenia przypominają mi jedną z moich ekip-partaczy Nieuczciwym byłoby stwierdzenie, że tynki są tragicznie spartaczone. Po prostu jest kilka niedoróbek, które wykonawca powinien sam wychwycić i je poprawić (już nie powiem, że nie powinien do nich dopuścić). Moim celem było uczulenie inwestorów co należy sprawdzić i na co zwrócić szczególną uwagę na przykładzie ekipy, która (jak się okazało) miała nieprzyjemność podjąć wyzwanie otynkowania mojego nieforemnego i spartaczonego domu. Mam nadzieję, że cel osiągnąłem I na szybko strzeliłem kilka fotek: próbowałem uchwycić jak wygląda ściana, gdy pada na nią słońce - mamy ogniska piasku i gładkie tafle wzajemnie się przenikające: https://lh4.googleusercontent.com/-YXkLHAHHn5I/UFoctMOh3JI/AAAAAAAAGVE/5fQINCMxuew/s512/P1180106.JPG https://lh4.googleusercontent.com/-kOLVscK105w/UFoc4OX1TiI/AAAAAAAAGVM/R4qQ38nLSp0/s512/P1180115.JPG tutaj widzimy popękaną ścianę w garażu, w sumie ścian takich w całym domu było 3: https://lh5.googleusercontent.com/-O8OgMavaHmI/UFodKeIxz5I/AAAAAAAAGVU/6z6YxlffrjI/s512/P1180118.JPG https://lh6.googleusercontent.com/-T5_9boti4Hg/UFodsEn77-I/AAAAAAAAGVc/YHTSaBFOh0I/s512/P1180121.JPG a tutaj moje ulubione miejsce, ościeżnica drzwi jest ustawiona w pionie (nawet lekko skierowana do ściany), a odległość od ściany z lewej strony minimalnie się różni od tej ze strony prawej - dół oczywiście do ściany przylega z obu stron: https://lh3.googleusercontent.com/-1KW5np2y72o/UFoeFlRGHMI/AAAAAAAAGVk/1E2jWyFw-SE/s512/P1180129.JPG https://lh6.googleusercontent.com/-lQw1iwduiso/UFoebxn4yiI/AAAAAAAAGVs/rEeI21zSRpg/s512/P1180127.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sagmag 20.09.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Witam serdecznie Forumowiczów, rozpoczynam budowę domku w okolicach Wojciechowa. Mam pytanie gdzie kupowaliście piasek na budowę i w jakiej cenie ? Pozdrawiam Ania Jak w okolicach Wojciechowa to najlepiej od Pana Pochodyły nr 603330822, ma kopalnię piasku za łubkami i najczęściej on obsługuje budowy w tych okolicach, ewentualnie ludzie biorą piasek z Nałęczowa od Pana Kijewskiego numeru niestety nie znam, ale jest jego reklama przy wjeździe do Nałęczowa. Jakościowo lepszy piasek jest od Pochodyły tańszy od Kijewskiego. Zdecydujesz sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 27.09.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2012 witajcie ja polecam tynki cem-wap. U siebie mam zrobione z maszyny i z perspektywy czasu zrobiłbym inaczej - tynki ręczne + gładź. Proponuję obejrzeć u kogoś tynki PRZED POMALOWANIEM. pozdr PW Witam. Czyli jednak nie umiał? (nawiązując do: http://forum.muratordom.pl/group.php?do=discuss&discussionid=3202 I faktycznie były to tynki greenplasta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts