Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Hej

U mnie już stan surowy zakończony, teraz robię porządki na dziace po robotach budowlanych.

Mam pytanie do wszystkich forumowiczów:

Czy ktoś wie gdzie najtaniej kupić sadzonki "tuja (żywotnik) zachodni smaragd", jakie są obecnie ceny i czy ktoś posiada to na swojej działce.

Proszę o informacje.

Pozdrawiam

Wiesiek

CZesc Czesc Czesc

Ja juz na powaznie chodze po roznych wykonawcach i daje im do wyceny projekt mam nadzieje zebrac wszystkie rezultaty do nastepnego tygodnia

i wtedy bedzie wielkie decydowanie.

Przy okazji dowiedzialem sie ze gdzies pod Lublinem buduje sie taki sam domek jak moj - w niedziele wyruszam na wielkie poszukiwania :):)

Ponawiam prosbe o namiary do jakis sprawdzonych specow od stanu surowego (murarze, dekarze ...) ktorzy mogliby przedstawic oferte co do mego projektu ...

Pawel

Zbyszek

ja w tą sobotę zamierzam pojeździć po szkółkach i poszukać tanich sadzonek tuji.

Więc jeżeli masz czas to możemy wspolnie pojechać do Kijan (ja jeszcze tam nie byłem).

Piszesz, że sprzedają oni sadzonki razem z transportem wliczonym w cenę. To by było bardzo dobrze, bo ja nie posiadam transportu a będę kupował sadzonki w ilości do 100 szt.. Może dostaniemy jakieś większe upusty w cenie. Czy ta cena, którą podałeś 7-8 zł/szt. dotyczy "tuji zachodniej smaragd".

Pozdrawiam

Wiesiek

CZesc Czesc Czesc

Ja juz na powaznie chodze po roznych wykonawcach i daje im do wyceny projekt mam nadzieje zebrac wszystkie rezultaty do nastepnego tygodnia

i wtedy bedzie wielkie decydowanie.

Przy okazji dowiedzialem sie ze gdzies pod Lublinem buduje sie taki sam domek jak moj - w niedziele wyruszam na wielkie poszukiwania :):)

Ponawiam prosbe o namiary do jakis sprawdzonych specow od stanu surowego (murarze, dekarze ...) ktorzy mogliby przedstawic oferte co do mego projektu ...

Pawel

Witam, mnie to czeka dopiero ;-)

Czy chcesz wziąć firmę (nie developera, broń Boże ;-)), czy tzw "zbieraninę"?

Chętnie porozmawiam o stawkach, cenach, itp

A także o tym, gdzie, z czego i co budujesz ;-)

My zaczynamy na wiosnę w przyszłym roku. Na razie mamy ekipę od dachu (czyli zaczęliśmy na odwrót) i namiary na ekipę do stanu surowego (widzielismy dzieło, na oko ładnie się prezentuje)

BabaB

Jestem teraz poza domem i nie mam go przy sobie -wieczorem, OK?

Co do skyrocketów : forumowy specjalista od ogrodnictwa - Pinus - odradzał skyrockety na żywopłot, bo podobno mają płytkie korzenie i po kilku latach mogą się przewrócić (był taki wątek: Co najlepsze na żywopłot?). Ale pewnie różnie bywa. Widziałam kilka żywopłotów skyrocketowych, które miały po kilka lat i wyglądały bardzo efektownie... Może warto zaryzykować... W zeszłym roku o nich myślałam i najtańsze znalazłam wtedy pod Nałęczowem.

Witam

Ella i Guit podajcie namiary telefoniczne na te szkółki.

Ella ja też myslałem o brabancie ale trochę odstraszło mnie to, że zmienia barwę (brunatnieje) na zimę. Natomiast smaragd nie zmienia barwy przez cały rok. Ale za taką cenę jak podałaś, to może kupię brabanta. Napisz czy w tej szkółce oferują też transport i gdzie jest ta szkółka, to może w sobotę tam pojadę.

Pozdrowienia

Wiesiek

Witam

Ella cały czas czekamy na namiary telefoniczne na tą szkułkę z tujami.

Zbyszek z podanej przez Ciebie strony wyszukałem aż 3 szkółki w Kijanach. Zadzwoniłem do jednej z nich i uzyskałem informacje, że tuje barabant i smaragd, wysok. ok. 80 cm są w cenie 9zł/szt. z możliwością rabatu przy zakupie większej ilości oraz transportem.

Ale cena tuji jaką podała Ella jest na razie bezkonkurencyjna.

Pozdrawiam

Wiesiek

Nie wiem czemu nie przychodziły mi powiadomienia o nowych wiadomościach. Zajrzałam....... i proszę już następna strona się rozpoczęła. Teraz już będę śledziła wasze poczynania na placach budowy.

A napiszcie mi taką rzecz, co myślicie o tym, żeby zamiast ogrodzenia z siatki zrobić drewniane. Ale nie takie sztachetki jedna obok drugiej, tylko poziome dechy, dwie lub trzy, przybijane do wbitych w ziemię bali, albo czegoś podobnego. Chodzi o to czy wyjdzie taniej od siatki ogrodzeniowej? Jak myślicie?

Marta