nini 11.10.2012 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Dechy i wszelkie elementy drewniane pocięte zostaną zużyte jako paliwo we "wszystkożernym" piecu CO rodziców. Wszelki gruz - utwardzenie drogi u teściów. Reszta (kawałki płyt k-g, wełny, styro itp.) wywiezione do naszego zakładu zajmującego się odbiorem śmieci (za odpowiednią opłatą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sagmag 12.10.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Dzięki. A mógłbyś jeszcze napisać ile kosztowały Cię schody w tej firmie? A ten namiar na barierki to skąd (miejscowość) i jaki koszt za metr? barierki to miejscowość Palikije/Wojciechów, tam buduje tam szukam wykonawców koszt 230 zł metr ale cena w dużej mierze zależy od tego ile chcesz elementów kutych i ozdób. U mnie każdy pręt jest kuty i wygięty, ozdób nie mam zbyt wiele. Natomiast cena jaką zapłaciłam za schody może nie byc dla ciebie miarodajna, gdyż miałam własne drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 12.10.2012 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Dzięki za odpowiedź. My niby też mamy własne drewno (deski dębowe), ale trochę boimy się go użyć, gdyż słyszeliśmy, że dąb musi naprawdę długo się suszyć, żeby było OK. Jeden wykonawca nam powiedział, że może zrobić nam schody z tego materiału, ale nie da na nie żadnej gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sagmag 14.10.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2012 Dzięki za odpowiedź. My niby też mamy własne drewno (deski dębowe), ale trochę boimy się go użyć, gdyż słyszeliśmy, że dąb musi naprawdę długo się suszyć, żeby było OK. Jeden wykonawca nam powiedział, że może zrobić nam schody z tego materiału, ale nie da na nie żadnej gwarancji. Moje drewno przed wyrobieniem schodów suszyło się w suszarni, zresztą u wykonawcy schodów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 16.10.2012 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2012 Hej! U nas trochę się po lecie ruszyło, te papierkowe sprawy wszystko opóżniaja i nareszcie budowa ruszyła.No i teraz poszukuję: Drewnodeski calówki długie (ok5,6m) - 4m3kantówki 8*14(lub16) lub inne na pasy pod strop np 10*10 - 110mb w kawałkach po ok 6mstemple 3m - 20szt20 stempli 3metrowych, Ktoś pomoże? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajo 17.10.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2012 Hej! U nas trochę się po lecie ruszyło, te papierkowe sprawy wszystko opóżniaja i nareszcie budowa ruszyła. No i teraz poszukuję: Drewno deski calówki długie (ok5,6m) - 4m3 kantówki 8*14(lub16) lub inne na pasy pod strop np 10*10 - 110mb w kawałkach po ok 6m stemple 3m - 20szt20 stempli 3metrowych, Ktoś pomoże? Pozdrawiam Witam Mam do sprzedania troche stepli. Trzeba przyjechac i sobie wybrac, miejsce Kalinowka (609888159) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 18.10.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Witam Mam do sprzedania troche stepli. Trzeba przyjechac i sobie wybrac, miejsce Kalinowka (609888159) Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaBog 18.10.2012 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Dzięki! Witam Ja również mam porządne stemple około 60 szt. Budowa w Tomaszowicach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawcich 18.10.2012 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Witam.Mam do sprzedania rolkę kabla YDYp 3x2,5 100mb w dobrej cenie. Kabel jest przeznaczony do instalacji podtynkowych, głównie do obwodów gniazd.697619155 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 18.10.2012 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2012 Witam Ja również mam porządne stemple około 60 szt. Budowa w Tomaszowicach. Pozdrawiam Dzięki Aga, ale już je mam. Mam natomiast inne trochę pewnie dziwne pytanie tu na forum. Muszę pilnie nabyć zbrojenie do stropu teriva (typ Z1, Z2, P1 i P2). W znanych mi miejscach podają, że czas oczekiwania jest od tygodnia do 10 dni. Może ktoś kierowany doświadczeniem wie gdzie udałoby się zamówić trochę szybciej? Zabieram się za szukanie! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 19.10.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2012 Już mam! Posiedziałam nad tym trochę ale już załatwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 25.10.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2012 Ja mam cem.-wap., w części mieszkalnej, użytkowej pokryte gładzią (w piwnicy i pomieszczeniach gosp. nie mam gładzi). Też wolałabym zostawić bez gładzenia, ale w mieszkaniu, gdzie mieliśmy pomalowane cem.-wap. zdarzyło się kilka obtłuczeń, które po zaszpachlowaniu, pokryte gipsem i pomalowane bardzo odznaczały się na tle reszty ściany. Ściana wyglądała jak dalmatyńczyk. Dlatego teraz mam gładź w niektórych miejscach, mam nadzieję, że uniknę plamek. Pozdrawiam, Kasia Cześć Kasia, Tynki masz już zrobione to podpowiedz, czy robiłaś może cemet-wap. na białym cemencie? Czy tradycyjne z wody piasku i cementu czy z gotowych zapraw tynkarskich? Z rozmów z użytkownikami gipsowych to podstawowy zarzut to za duża miękkość i mała wytrzymałość mechaniczna na uderzenia. jest taka gotowa zaprawa CX-C670 firmy cemix na bazie białego cementu, czy ktoś ze znajomych już ją sprawdził? Jak wyszły ci koszy cement-wapno + gładź? Pozdrawiam i czkam na odpowiedź ... Kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 26.10.2012 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Cześć Kasia, Tynki masz już zrobione to podpowiedz, czy robiłaś może cemet-wap. na białym cemencie? Czy tradycyjne z wody piasku i cementu czy z gotowych zapraw tynkarskich? Z rozmów z użytkownikami gipsowych to podstawowy zarzut to za duża miękkość i mała wytrzymałość mechaniczna na uderzenia. jest taka gotowa zaprawa CX-C670 firmy cemix na bazie białego cementu, czy ktoś ze znajomych już ją sprawdził? Jak wyszły ci koszy cement-wapno + gładź? Pozdrawiam i czkam na odpowiedź ... Kazjan Hej. Możesz coś więcej rozwinąć o tym CX..... ? Bo nie mogę nic znaleźć, a jestem ciekaw do czego to służy? Czy to jest tynk cem -wap? Czy to warstwa wygładzająca? Trzeba trzymać rękę na pulsie Co do kosztów cem + gładź: też jestem ciekaw:) Ale chyba najdroższa opcja wykończenia ścian. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 26.10.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2012 Hej. Możesz coś więcej rozwinąć o tym CX..... ? Bo nie mogę nic znaleźć, a jestem ciekaw do czego to służy? Czy to jest tynk cem -wap? Czy to warstwa wygładzająca? Trzeba trzymać rękę na pulsie Co do kosztów cem + gładź: też jestem ciekaw:) Ale chyba najdroższa opcja wykończenia ścian. Pozdrawiam Cześć, Tak ostatnio drążę temat tynków, obejrzałem już pracę 4 brygad: 1.tynkarzy od tynków tradycyjnych rzucanych ręcznie i samodzielnie wykonujących zaprawę z wapna piasku i cementu, 2.tynkarzy robiących z worka z Webera cement-wap. i z Nidy gipsowe, 3.tynkarzy robiących z worka z Nidy cement-wap. i z Baumita gipsowe, 4.tynkarzy z wyższej półki też robiących z worka ale na których mnie nie stać! Przy okazji dowiedziałem się o zaprawach tynkarskich z białego cementu kiedyś roił Keiser ale się wycofał?! Ale ostatnio dowiedziałem się o CX T670 z Cenex-u, to podobno nowość o której nie słyszeli jeszcze w hurtowniach, ale jeden rzutki hurtownik może mi sprowadzić na zamówienie te zaprawę na białym cemencie. Zalety: białe jasne tynki cementowo wap. o wyżęj wytrzymałości mechanicznej niż gipsowe i estetyczne jak gipsowe. Wady: droższe w materiale i wykonaniu ale tylko o 3 zł na metrze kw. za to nie wymagają nakładania gładzi, Uziarnienie tych zapraw to 0.6 mm co zbliża je do gipsowych ... To chyba jest trochę zbyt nudne ale można zaoszczędzić (lub nie?) z 10 PLN/1 metrze kw. tynków z gładzią !?! Pozdro kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 27.10.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Hej, ja mam w starym domu (u rodziców) tynki cem-wap. plus gładź, a w nowym (część użytkowa) gipsowe i mogę Wam powiedzieć, że tę gładź na cementowych dużo łatwiej obić czy zadrapać, więc takie rozwiązanie kompletnie do mnie nie przemawia, a do tego cena jest sporo wyższa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 27.10.2012 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Hej, ja mam w starym domu (u rodziców) tynki cem-wap. plus gładź, a w nowym (część użytkowa) gipsowe i mogę Wam powiedzieć, że tę gładź na cementowych dużo łatwiej obić czy zadrapać, więc takie rozwiązanie kompletnie do mnie nie przemawia, a do tego cena jest sporo wyższa... Wszystko zalezy od materialu z jakiego byla wykonana gladz. Ja uwazam, ze gladz jest mocniejsza od tynkow gipsowych. Wiem bo niejednokrotnie wykonywalem gladzie na takich tynkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nini 27.10.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Tak, ale tynk gipsowy też może być twardy. Inna sprawa, że w Polsce wykonywany jest głównie miękki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 27.10.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Pewnie,ze moze. Moze byc tez idealnie rowny ale ja osobiscie jeszcze takiego w Polsce nie widzialem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 27.10.2012 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2012 Pewnie,ze moze. Moze byc tez idealnie rowny ale ja osobiscie jeszcze takiego w Polsce nie widzialem. Witam, Yaco, każdy robi to co uważa, jeden tynki cement-wap. z gładzią inny gipsowe ale jeżeli chodzi o jakość wykonania to w Lublinie jest człowiek który kilkanaście lat robił wykończeniówkę we Włoszech... i to dla takich ludzi jak Sofia Loren czy kierowca rajdowy Pisicella (zresztą nie wiem jak piszę się jego nazwisko). Robi tynki, gładzie z niespotykana na lokalnym rynku dokładnością ale za to trzeba zapłacić i to czasami więcej niż za sam tynk, gładź od 20-30 PLN za m kw. wszystko id elanie pod halogen... ale mój kolega który z nim pracował zrezygnował z presji i bardzo dużych wymagań co do jakości i wydajności wykonywanych prac! Mnie wystarczy odchyłka 2mm na 2metrowej poziomicy, tak robi większość tynkarzy świadczących usługo i za taki tynk płacimy od 20 + 25PLN za 1 PLN. I takie stwierdzenie , że nasi robią gorzej niż poza Polską to nieuprawnione uogólnienie, dużo Polaków pracuje prz wykończeniówce poza granicami bo tam są klienci których stać za to zapłacić, u nas jeszcze nie wielu !!! Pozdrawiam Kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaco181 28.10.2012 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Ale ja wlasnie napisalem, ze moze byc tez idealnie rowno ale na naszym rynku ciezko cos takiego spotkac w zwyklym jednorodzinnym domku gdzie prawie kazdy buduje na kredyt i ciuła grosz do grosza by mieszkac na swoim. Zwlaszcza na tej naszej wschodniej scianie. Ja tez pracowalem na Majorce i w Szwajcarii gdzie ludzi stac zaplacic za dobrze wykonana prace. Nawet w ubieglym roku wykonywalem remont poddasza u klienta w Szwajcarii. Gdyby ktos chcial zobaczyc jak przebiegal remont, to moge podeslac adres swojej strony gdzie umieszczonych jest troche zdjec wlasnie z tego poddasza. To byl jeden wielki balagan, a nie poddasze.. Jednak z rozliczeniem sie nie bylo najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts