kazjan 24.12.2012 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 "A tynków nie radzę tuż przed zima bo to wymaga więcej pracy, kasy i dodatkowe niepotrzebne ryzyko... Pozdrawiam Kazjan " Witam. A czy trzy miesiące przed pierwszymi mrozami to nie za mało czasu, czy wystarczy na bezpieczne wyschnięcie ? Pozdrawiam Witam serdecznie wszystkich lubelskich Forumowiczów, Z okazji Świąt Bożegonarodzenia składam najlepsze życzenia, dużo sił i wytrwałości, spokoju i radości, przemyślanych decyzji oraz sprawdzonych przyjaciół ... życzy Kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tundra 26.12.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Jako wykonawca mogę polecic jedną z lubelskich projektantek z którą już od jakiegoś czasu współpracuje. Na PW mogę przesłac numer telefonu oraz kilka zdjęc z jej aranżacją wnętrz oczywiście dla zainteresowanych. Poza tym jest to osoba, która pomoże we wszystkim, dobierze detale i zajmie się wykończeniem od początku do końca. Odnośnie cen to chętni muszą sami się dowiadywac. Pozdrawiam Poprosiłabym namiar na tą projektantkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tundra 26.12.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 z tymi 2 lata wstecz to nie tak rózowo. ja wertowałem, te kontakty sporo nieaktualanych bylo, a większośc na PW szło ... hydraulikę (c.o-piec i instalację) podłaczała firma, od której kupiłem piec. kaloryfery, krany - mój generalny wykowca (Artur) panele w domu kładłem sam (starym), teraz też pewnie Artur połozy Generalnie rozważ 1 ekipe do wiekszości prac. ja tak zrobiłem - osoby z zew robiły, bądź będą robiły dach, schody drewnaine samonośne, okna, piec, elektrykę, POŚ, meble kuchenne, WM z rekuperatorem. (te pogrubione to z polecenie Artura)Artur ma maoje "błogosłwieństwo" na zakupy, sklep z którym współpracuje i jak mi zostalo pół palety termaliki, to zwrócił itp. najlepsza metoda jak ktoś nie jest czasowy, jak nie chce słyszeć, że dachu się nie da bo źle mur, a płytki wyjdą krzywo, bo źle podłoga badań - nie potrzebne. i tak fundament wkopiesz na min. 1,2 m a bagna nie masz (zależy jeszcze gdzie jesteś), żeby pale wbijać... wiosna - nie wiem jak papiery, ale to bardzo ambitne plany... weź pod uwagę, że maje są często mokre (czyli do kwietnia trzeba wyjśc z ziemi), a marzec może byc jeszcze zamarnięty... mi tak wyszło - 2lata temu, jak zaczęło padać 8.05 to skończyło 20.05 i staliśmy.... w tym roku specjalnie patrzyłem, przełom kwietnia-maja mokry 2 tyg był. Arturka jak zwolnię, będę polecał Poproszę o numer do pan Artura:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas_lbn 26.12.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Poprosiłabym namiar na tą projektantkę. Odpowiedź na PW. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziorka24 28.12.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Witam, Mam pytanko do forumowiczów czy ktoś z państwa ma zrobiony rekuperator ponieważ rozpoczynam na wiosne budowe domku Z128 z firmy Z500 i jesteśmy bardzo zaineresowani z mezem tym rozwiazaniem w domu i wiemy że trzeba chyba mieć jakis projek tego czy też nie?Czy ktoś mógłby nam wyjasnić na czym to dokładnie polega i jak sie do niego zabrać bo gdzies przeczytałam że najlepiej wstawiać jakieś rury już podczas budowy stropu?Ciekawi też jesteśmy jakie są koszty i na ile to sie oplaca bo nie wiemy czy lepiej zainwestować w solary czy też w rekuperator? Ogrzewanie bedzie na ekogroszek.Czekam na odpowiedzi. Domek bede budowala koło Elizówki k/lublina. Chętnie byśmy kogoś odwiedzili i zobaczyli jak to wyglada w realu gdy już pracuje.Pozdrawiam Magda i Wojtekmój email w razie czego: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tundra 28.12.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Odpowiedź na PW. Pozdrawiam Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 31.12.2012 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2012 tundra, madziorka -PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weloaig 01.01.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Witam. Jestem na etapie poszukiwania producenta drzwi drewnianych. Ostatnio byłam w Łopatkach koło Nałęczowa w firmie Stolmax. Spodobały mi się ich wyroby. Czy ktoś zamawiał u nich drzwi? Macie jakieś opinie na temat tego producenta? Mają też salon w Lublinie na Rusałki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 02.01.2013 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam, Mam pytanko do forumowiczów czy ktoś z państwa ma zrobiony rekuperator ponieważ rozpoczynam na wiosne budowe domku Z128 z firmy Z500 i jesteśmy bardzo zaineresowani z mezem tym rozwiazaniem w domu i wiemy że trzeba chyba mieć jakis projek tego czy też nie? Czy ktoś mógłby nam wyjasnić na czym to dokładnie polega i jak sie do niego zabrać bo gdzies przeczytałam że najlepiej wstawiać jakieś rury już podczas budowy stropu? Ciekawi też jesteśmy jakie są koszty i na ile to sie oplaca bo nie wiemy czy lepiej zainwestować w solary czy też w rekuperator? Ogrzewanie bedzie na ekogroszek. Czekam na odpowiedzi. Domek bede budowala koło Elizówki k/lublina. Chętnie byśmy kogoś odwiedzili i zobaczyli jak to wyglada w realu gdy już pracuje. Pozdrawiam Magda i Wojtek mój email w razie czego: [email protected] Nie bardzo rozumiem. Piszesz, że jesteście z mężem zainteresowani czymś o czym nie macie bladego pojęcia. Najpierw poczytaj o rekuperacji i dowiedz się co to tak naprawdę jest. Na forum znjadziesz wiele na ten temat. I nie traktuj proszę tego co napisałem jako uszczypliwość, tylko jako dobrą radę. Jeżeli traktujesz rekuperację jako formę inwestycji to od razu Ci napiszę, że nigdy się nie zwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 03.01.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Nie bardzo rozumiem. Piszesz, że jesteście z mężem zainteresowani czymś o czym nie macie bladego pojęcia. Najpierw poczytaj o rekuperacji i dowiedz się co to tak naprawdę jest. Na forum znjadziesz wiele na ten temat. I nie traktuj proszę tego co napisałem jako uszczypliwość, tylko jako dobrą radę. Jeżeli traktujesz rekuperację jako formę inwestycji to od razu Ci napiszę, że nigdy się nie zwróci. podobnie odpisałem im na PW z tym, że z "nigdy" bym polemizował - raczej napisałbym "długo się nie zwróci" a tak z lenistwa trochę pytam jak się kończy budowę, co i gdzie trzeba donieść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olal 03.01.2013 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Witam. Jestem na etapie poszukiwania producenta drzwi drewnianych. Ostatnio byłam w Łopatkach koło Nałęczowa w firmie Stolmax. Spodobały mi się ich wyroby. Czy ktoś zamawiał u nich drzwi? Macie jakieś opinie na temat tego producenta? Mają też salon w Lublinie na Rusałki. Pozdrawiam Zamawialiśmy zewnętrzne. Drzwi jak drzwi. zamykają się i otwierają Gotowe były ok. tydzień przed terminem. Ekipa przyjechała, zamontowała, wzięła kasę i pojechała. D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 04.01.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 podobnie odpisałem im na PW z tym, że z "nigdy" bym polemizował - raczej napisałbym "długo się nie zwróci" a tak z lenistwa trochę pytam jak się kończy budowę, co i gdzie trzeba donieść? Nie przekonasz mnie, nie zwróci się i koniec Napiszę krótko: Dla komfortu - TAK, dla oszczędności - zdecydowanie NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari50 06.01.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Witam. Czy ktoś słyszał o firmie Odra Wschód z Jakubowic Konińskich ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 06.01.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Witam. Czy ktoś słyszał o firmie Odra Wschód z Jakubowic Konińskich ? Tak, ja słyszałem... Kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari50 06.01.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Tak, ja słyszałem... Kazjan Co ciekawego słyszałeś Kazjan? Czy firma godna zainteresowania? Szukam wykonawcy do instalacji podłogowej oraz wentylacji mechanicznej z rekuperatorem. Dzięki za każdą informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 06.01.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Co ciekawego słyszałeś Kazjan? Czy firma godna zainteresowania? Szukam wykonawcy do instalacji podłogowej oraz wentylacji mechanicznej z rekuperatorem. Dzięki za każdą informację. Witaj, Ja miałem kontakt z p. Filipiakiem z firmy Odra Wschód jeszcze jak chciałem budować dom pasywny na płycie fundamentowej, z ogrzewaniem w płycie fundamentowej. Ale to były tylko przymiarki i p. Filipiak proponował dom z klocków styropianowych zalewanych betonem w technologii Izo-dom. Nie przekonała mnie takie rozwiązanie, poza tym nie za mało było wykonanych budynków w tym systemie aby zobaczyć i porozmawiać użytkownikami ... Wykonawcy chętnie podają referencje gdzie można zobaczyć ale gorzej z konkretnym obejrzeniem wykonanych prac czy obiektów ... brak kluczy, nie ma dojazdu w okolicach Lublina to tylko jeden dom itd... Ale wracając do firmy z Jakubowic to podobno mają dobrą opinię, ale ja nie widziałem ich instalacji grzewczych ani wentylacyjnych. Nie mogę więc polecić ich tak jak moich murarzy czy cieśli i dekarzy z których jestem bardzo zadowolony. pozdrawiam Kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari50 07.01.2013 00:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 Witaj, Ja miałem kontakt z p. Filipiakiem z firmy Odra Wschód jeszcze jak chciałem budować dom pasywny na płycie fundamentowej, z ogrzewaniem w płycie fundamentowej. Ale to były tylko przymiarki i p. Filipiak proponował dom z klocków styropianowych zalewanych betonem w technologii Izo-dom. Nie przekonała mnie takie rozwiązanie, poza tym nie za mało było wykonanych budynków w tym systemie aby zobaczyć i porozmawiać użytkownikami ... Wykonawcy chętnie podają referencje gdzie można zobaczyć ale gorzej z konkretnym obejrzeniem wykonanych prac czy obiektów ... brak kluczy, nie ma dojazdu w okolicach Lublina to tylko jeden dom itd... Ale wracając do firmy z Jakubowic to podobno mają dobrą opinię, ale ja nie widziałem ich instalacji grzewczych ani wentylacyjnych. Nie mogę więc polecić ich tak jak moich murarzy czy cieśli i dekarzy z których jestem bardzo zadowolony. pozdrawiam Kazjan Dzięki Kazjan , życzę powodzenia i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r19 16.01.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Czy ktoś może polecić gazownika z uprawnieniami, który wykona instalację od szafki w ogrodzeniu do budynku i wewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rudzik2005 17.01.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Czy ktoś może polecić gazownika z uprawnieniami, który wykona instalację od szafki w ogrodzeniu do budynku i wewnątrz? Mogę polecić Ci Pana Deca 502645103, robił u mnie od skrzynki do domu plus wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek_g 17.01.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Witam, czy ktoś może mi polecić dobrego i sprawdzonego projektanta do adaptacji projektu. zależy mi też na rozsądnej cenie za taką usługę. może byc na privdziękiKrzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts