jacas100 30.01.2013 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam Czy kupowaliście jakiś materiał w zimie z odbiorem np. w maju? Jakie macie z tym doświadczenia ? Czy nie mieliście z tym jakichś problemów? Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 30.01.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 I chciałam dodać, że u mnie właśnie jest kładziona dachówka i zapłacę sporo więcej niż 40 zł/ metr2. Mam dobrych i wypróbowanych fachowców ale nie są tani. Te 40 zł to jakoś mało (wg mnie). te ceny dotyczyły blachodachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 30.01.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 Witam Placilem za dach 100 pln, dach z kopertowy, z lukarniami, dachowka ( dom w dabrowkach g2 - archon). Tanio nie bylo ale wiem ze byl wykonany przez fachowca ktory zajmuje sie poprawianiem dachow po innych pseudo fachowcach. Wolalem dac 3-4 tys wiecej i miec pewnosc wykonania. Ten fachowiec (Ryszard z Belzyc) poprawial dachy u moich znajomych i wcale to tanio nie kosztuje, do tego trzeba doliczyc przeciez demontaz plyt, ocieplenia w srodku. Bledy wychodza czasami po 5 latach. Hej Gajo! Ja też nie cierpię poprawek bo to wychodzi drożej -niż raz da poprawnie. Ja zakupiłem dach z usługą wykonania są hurtownie które współpracują z sprawdzonymi dekarzami. Różne są praktyki w podejściu do inwestowania w dom, każdy wydaje jak uważa, a potem ocenia czy dobrze zrobił - ja zbieram różne opinie i staram się na chłodno ocenić czy takie rozwiązanie oceniam jako optymalne na jakie mnie stać! Kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 30.01.2013 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2013 MOja firma jest sprawdzona i z polecenia - zapytałam Was o cenę robocizny bo chciałam mieć po prostu rozeznanie czy 55zł za tak prosty dom jak u mnie to dużo czy mało. Kazjan - Ty budujesz bergamotkę??? Jakoś się nigdy nie zgadaliśmy, że ty ten projekt właśnie. O cholera - to ja Ci zazdraszczam okropnie. Znalazłam projekt w domu w bergamotkach jak już miałam PnB. Zeby nie to że się dwa lata bujałam z papierami to kupiłabym go i zaczęła adaptację od nowa. Strasznie mi się podoba Podsumowując - czyli mam nie płakać, że 55zł to dużo za sprawdzoną ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 01.02.2013 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 MOja firma jest sprawdzona i z polecenia - zapytałam Was o cenę robocizny bo chciałam mieć po prostu rozeznanie czy 55zł za tak prosty dom jak u mnie to dużo czy mało. Kazjan - Ty budujesz bergamotkę??? Jakoś się nigdy nie zgadaliśmy, że ty ten projekt właśnie. O cholera - to ja Ci zazdraszczam okropnie. Znalazłam projekt w domu w bergamotkach jak już miałam PnB. Zeby nie to że się dwa lata bujałam z papierami to kupiłabym go i zaczęła adaptację od nowa. Strasznie mi się podoba Podsumowując - czyli mam nie płakać, że 55zł to dużo za sprawdzoną ekipę? Witaj! Jak masz sprawdzona ekipę to najważniejsze! O cenach powiem tak, na początku jak jest dużo pieniędzy to mniej na nie zwracamy uwagi. Później jak bliżej wykończenia to ceny bardziej się liczą bo widać dno w portfelach. Powiem tak: dach prostszy i z blachy jest tańszy - łatwiejsza i tańsza robocizna, lżejsza więc tańsza konstrukcja no i trochę tańsza blacha choć to zależy bo na wielopłaszczyznowym dach z dużą ilością koszy - może być nawet 30 % odpadów z blachodachówki. Ja na początku chciałem lżejszy dach z blachy ale przy tej konstrukcji bardzo duże odpady blachy i jest jeszcze druga połowa - no i ostatecznie decyzja na ciężki drogi dach z dachówki zakładkowej która dała minimalne odpady dachówki to tylko 2.5 % przy 8 koszach! Taki projekt wydawał się ciekawy, ale teraz podobnych jest bardzo dużo: dom w kalateach, dom w świetliku, ....i wiele innych z archonu. pozdrawiam Kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 01.02.2013 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2013 te ceny dotyczyły blachodachówki Aaaach Drake! W takim razie zwracam honor!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 06.02.2013 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 Z północnej Lubelszczyzny http://www.kominkibiala.plZapraszam i Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 06.02.2013 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2013 mam po budowie wolną bramę taką budowlaną (bez słupków), kibelek (sławojkę) a za kilka m-cy zwolni się garaż blaszak jeśli ktoś zainteresowany, proszę na PW odbiór wyłącznie osobisty, mogę pomóc przy załadunku, transportu nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 08.02.2013 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Jestem właśnie w trakcie poszukiwania okienek do mojego domku. Moze macie jakieś firmy z których jesteście zadowoleni i mozecie polecic bo mam juz mętlik w głowie. Jestem już po spotkaniu z Oknoplastem Lubelskim i nie mam dobrych wspomnień (czy każdy sprzedawca wali w h.. ? najpierw obiecuje gruszki na wierzbie a potem przed podpisaniem umowy cena oraz parametry zmieniają sie i wyskakuja nieoczekiwane niepoinformowane wczesniej koszty?) Dzieki za każdy namiar i wymianę doswiadzczeń. Chris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 08.02.2013 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2013 Jestem właśnie w trakcie poszukiwania okienek do mojego domku. Moze macie jakieś firmy z których jesteście zadowoleni i mozecie polecic bo mam juz mętlik w głowie. Jestem już po spotkaniu z Oknoplastem Lubelskim i nie mam dobrych wspomnień (czy każdy sprzedawca wali w h.. ? najpierw obiecuje gruszki na wierzbie a potem przed podpisaniem umowy cena oraz parametry zmieniają sie i wyskakuja nieoczekiwane niepoinformowane wczesniej koszty?) Dzieki za każdy namiar i wymianę doswiadzczeń. Chris cristoffo - ja mam zamontowane okna Hekaplast. Z zamówieniem, czasem dostawy, ceną nie było problemów. Dostałam wycenę i nic się już później nie zmieniło. Pakiet trzyszybowy, U szyby bodajże 0,6. Zamawiałam w LBN w firmie Artbud - nie miałam najmniejszych problemów z tą firmę, tak więc polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strojniak 09.02.2013 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Czy ktos z forumowiczów robił w domu wylewkę / posadzkę anhydrytową i może polecić sprawdzonego wykonawcę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 09.02.2013 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Czy ktos z forumowiczów robił w domu wylewkę / posadzkę anhydrytową i może polecić sprawdzonego wykonawcę ? Witaj, Nie robiłem anhydrytowych ale robiłem kalkulacje w 3 firmach: cementowa wyszła z kalkulacji wstępnej 38 PLN/1 m kw. (izolacja styropian 12, materiały + robocizna) wylewki anhydrytowa firma z Lublina 50-52 PLN, firma z Mińska Mazowieckiego 62,-PLN firma z okolic Kielc 55,- PLN. przedstaw jakie argumenty przemawiają za wylewkami anhydrytowymi oprócz grubości wylewki - to tak jak ze stropem pomiędzy 18 cm poroterm i 24 cm teriva wybrałem terivę i zostało około 4 tyś w kieszeni na inne konieczne wydatki! Jak chcesz dobrego wykonawcę to mogę polecić mojego p. Tomek - 601370797. pozdrawiam Kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strojniak 09.02.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Witaj, [ciach]. przedstaw jakie argumenty przemawiają za wylewkami anhydrytowymi oprócz grubości wylewki Jak chcesz dobrego wykonawcę to mogę polecić mojego p. Tomek - 601370797. pozdrawiam Kazjan Ogrzewanie podłogowe i opór cieplny ? P. Tomek jest od jastrychu cementowego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drake 09.02.2013 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2013 Gdyby ktoś poszukiwał wykonawców balustrad ze stali nierdzewnej lub nierdzewka + drewno, to polecam:http://www.chrom-bass.pl/index.htmlFirma z Dębicy, a koszt wykonania zamknął się w kwocie niewiele powyżej 50% wartości wycen firm z woj. lubelskiego. W moim przypadku była to balustrada wewnętrzna nierdzewka + drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek-1 10.02.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 cristoffo - ja mam zamontowane okna Hekaplast. Z zamówieniem, czasem dostawy, ceną nie było problemów. Dostałam wycenę i nic się już później nie zmieniło. Pakiet trzyszybowy, U szyby bodajże 0,6. Zamawiałam w LBN w firmie Artbud - nie miałam najmniejszych problemów z tą firmę, tak więc polecam Ja również robiłem wycenę w oknoplaście ale na 90% wybiorę HEKĘ. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoffo 10.02.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Ja również robiłem wycenę w oknoplaście ale na 90% wybiorę HEKĘ. Pozdrawiam Dzięki A jakieś namiary na salony na prv? Ciężko znaleźć w google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek-1 10.02.2013 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Dzięki A jakieś namiary na salony na prv? Ciężko znaleźć w google. Polecam Gale 3 piętro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek-1 10.02.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Witam Mam do odstąpienia stemple dł. 280-350 cm ok 120 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gajo 11.02.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Czy ktos z Was moze mi polecic firme ktora montuje balustrady ze stali nierdzewnej ? z Lublina i okolic. Edit: juz mam, parę postów wyżej. Dzwoniłem i nie problemu z dojazdem do Lublina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minki 11.02.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2013 Jestem właśnie w trakcie poszukiwania okienek do mojego domku. Moze macie jakieś firmy z których jesteście zadowoleni i mozecie polecic bo mam juz mętlik w głowie. Jestem już po spotkaniu z Oknoplastem Lubelskim i nie mam dobrych wspomnień (czy każdy sprzedawca wali w h.. ? najpierw obiecuje gruszki na wierzbie a potem przed podpisaniem umowy cena oraz parametry zmieniają sie i wyskakuja nieoczekiwane niepoinformowane wczesniej koszty?) Dzieki za każdy namiar i wymianę doswiadzczeń. Chris mi zależało na cenie, mam plastiki firmy gelan. Monttował Jarosław Sawa - godny polecenia, doradzi, słowny, zawsze odbiera telefon i mozna sie targowac. Nam bezinteresownie pożyczył tymczasowe drzwi wejsciowe do domu (przywiózł i zamontował). W razie czego mogę udostępnić nr tel do niego -- sprzedam stemple drewniane, różnej długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts