Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

Hej chłopaki i dziewczyny! :)

Ile płaciliście za m2 wylewek zwykłych cementowych: robocizna + materiał, bez układania styropianu? U mnie styropian ułożyli hydraulicy rozkładając podłogówkę.

I drugie pytanie/prośba - ile za tynki cementowo-wapienne?

Z góry dzięki wielkie :)

witam sasiadow!

I ja sie podlaczam do pytania sylwii.

I bardzo prosze o namiary jak ktos ma sprawdzona ekipe.

Z gory dziekuje :)

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Hej chłopaki i dziewczyny! :)

Ile płaciliście za m2 wylewek zwykłych cementowych: robocizna + materiał, bez układania styropianu? U mnie styropian ułożyli hydraulicy rozkładając podłogówkę.

I drugie pytanie/prośba - ile za tynki cementowo-wapienne?

Z góry dzięki wielkie :)

Cześć Sylwia!

Na początek tynki bo tu ceny znam transakcyjne: tynki cement-wapno gotowe z materiałami 23,-netto za 1 m2.

Natomiast wylewki cementowe tzw. jastrychy cementowe to 12,-PLN za 1m2 robocizna + materiały około 10 -12 za1m2 to szacunkowa cena wykonawcy (bez styropianów) - trzeba sie targować bo nieruchomości w dół a mat. bud. i usługi nie izolacje to nawet mocno w górę w ciągu ostatnich 3 lat!

- moje roboty przesunięte bo od soboty nawrót zimy w nocy nawet do t=-10C,

no i śnieg !-powieje z kontynentu azjatyckiego! Uwaga na wirusy te atakują całe rodziny i firmy!

pozdrawiam Kazjan :yes:

Witam w najbliższym czasie będziemy potrzebowali dużo kruszywa najprawdopodobniej jakiegoś tłucznia. W swoim z10 mieszkamy od 5 stycznia, ale zewnątrz nic nie mamy zrobione. Mamy do wykonania wjazd na działkę - wjazd długości ok 60 m. Do tego schody taras i opaska ale to już dalszy temat:) I teraz z czego wykonać taki wjazd - kostka odpada ze względów finansowych. Myślimy o dobrze wykonanym wjeździe z tłucznia. Nie wiecie, gdzie można zakupić tłuczeń w konkurencyjnej cenie??

Bardzo Wszystkim dziekuje za orientacyjne ceny na tynki i wylewki!

Jeszcze tylko jakies namiary na ekipy, jak by ktos mial, prosze :) Moze byc na priv.

Witam w najbliższym czasie będziemy potrzebowali dużo kruszywa najprawdopodobniej jakiegoś tłucznia. W swoim z10 mieszkamy od 5 stycznia, ale zewnątrz nic nie mamy zrobione. Mamy do wykonania wjazd na działkę - wjazd długości ok 60 m. Do tego schody taras i opaska ale to już dalszy temat:) I teraz z czego wykonać taki wjazd - kostka odpada ze względów finansowych. Myślimy o dobrze wykonanym wjeździe z tłucznia. Nie wiecie, gdzie można zakupić tłuczeń w konkurencyjnej cenie??

Ja mam 70 metrow wjazdu i zrobilam go z betonowych plyt ażurowych. Jestem zadowolona, chociaż w szpilkach chodzi sie po tym ciezko :)

Witaj,

Dodaj jeszcze że ta cena tylko za robociznę... za materiały trzeba dodatkowo.

Za materiały do cement-wapno to około 10 za 1 m2, za materiały do wylewki cementowej 12-13 PLN za 1m2.

Kazjan

Oczywiście, że za robociznę.

W sumie to dla mnie oczywiste, a dla laika niekoniecznie :)

Hejka! Powiedzcie proszę ile płaciliście za swoje dachy, konkretnie interesuje mnie cena robocizny począwszy od postawienia więźby i na położeniu blachy kończąc. Panowie fachowcy wycenili mi tę robotę na 55zł/m2 - dach dwuspadowy, bez okien dachowych, bez kominów, bez lukarn i takich tam, jednym słowem prościzna. Czy te 55zł za robociznę to przyzwoita cena? Z góry dzięki wielkie :)

U nas ekipa wzięła 70 zł. /m2 wieżba + dachówka 2 okna dachowe obróbka 2 kominów - daszki.Dach dwuspadowy z 2 lukarnami

Witam.

Słuchajcie mamy problem z robakami w więźbie dachowej, dom jeszcze nie wykończony, więźba cięta w 2011r dwa razy impregnowana.. W zasadzie szkodnik rozpoznany niestety spuszczel. Czy znacie jakieś skuteczne niedrogie metody (poza fumigacją ceny od 7500zł/netto i mikrofalami 400zł/mb) lub kogoś kto jest w stanie pomóc w zwalczeniu szkodnika? Hylotoq Q jest podobno mało skuteczny

Witam inwestorów z lubelskiego:)

W tym roku zaczynamy budowę. Plany są takie aby postawić stan 0 przed jesienią. To tak aby się załapać jeszcze na ulgę budowlaną.

Ile płaciliście za ekipę murarską? Planuję dom parterowy 10mx12m prostokąt 100m2 użytkowej.

Dokładnie projekt:

Lucia z dachem 2 spadowym i wyprostowaną bryłą budynku.

To tak aby się załapać jeszcze na ulgę budowlaną.

Dokładnie projekt:

Lucia z dachem 2 spadowym i wyprostowaną bryłą budynku.

nie pomoge ale tez mam taki plan - zalapac sie na ulge. Zero to raczej w przyszlym roku, w tym kupilbym tylko część materiałów.

Ale tez jestem zainteresowany ekipami i cenami

Artur

Mi budowal Pan Boguslaw Łata tel. 601 969 875 (nie wiem czy jeszcze aktualny). Od fundamentow, mury, wiezba, dachowka, kominy i ocieplenie zew. Ale wiem, ze robi nawet pod klucz. Ma spora ekipe. Ja jestem zadowolona. Nie pamietam dokladnie ile placilam (minelo kilka lat).

Haloooo, podzielcie sie sprawdzonymi namiarami na instalacje i wykonczeniowke, prosze. kto wam robil CO?

Dzien dobry

Szukam namiarów na fachowca/serwisanta lub kogos z forum kto orentuje się trachę w konfiguracji kotła Vitodens 200 WBC2. Mam go od niedawna i nie moge wprowadzic optymalnych ustawień a poza tym jest wg mnie za wysokie zużycie gazu zwłaszcza przy zdławionych paramatrach temp. wewnętrznej

pozdr

Darek (501070667)

Witam,

Na wiosne zaczynam budowe domu z128 koło lublina (8km) i mam pare pytań:

1) Skąd braliście drzewo ( szalunkowe, na dach) co możecie polecić gdzie bedzie tanio?

2) A gdzie braliście beton zeby był nie oszukany ?

Materiały kupilam już dużą czesc w SYKE nawet niezłe rabaty dostałam?

Czekam na odpowiedzi

pozdrawiam Magda