Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

ELMAK-POL tel 48692366242.czy ktos zna ta firme? roboty wewnetrzne - plytki, sciani itp.

Z gory dziekuje za wymiane doswiadczen.

Nie polecam firmy REM-BUD: http://www.rem-bud.lublin.pl/

Wycena płytki 25m2, kartongips sufit+sciana jedna w pomieszczeniu wielkosci WC -

-malowanie 2x f.emulsyjna 155,2m2 x 10,- =1550,- (przy 1x mal. 6,-/m2)

-malowanie f.olejną 8m2 x25 = 200,-

-malowanie rur 33mb x 5 =165,-

-demontaż wykładziny 28,1m2 x 5,- =140,-

-gruntowanie posadzki 28,1m2 x 3,50,- =100,-

-wyrównanie posadzki pod terakotę 28,1m2 x 40,- =1124,-

-ułożenie terakoty(standard)28,1m2 x 55,- =1545,-

-ułożenie cokołów na ścianach 27,5mb x 15,- =412,-

-wykonanie nadproża kpl.1 =1500,-

-rozbiórka ściany =450,-

-wywiezienie gruzu i odpadów budowl.= 450,-

-obróbka ościeży jw.8mb x30,- =240,-

-sufit podwieszony 3,2m2 x 100,- =320,-

-obudowa grzejnika 1 szt=200,-

-pkt.świetlne" led " w suficie podwieszonym 6szt. =700,-

-obudowa grzejników w dużej sali 17mb x 80,- =1360,-

-demontaż drzwi AL =80,-

-obróbka ościeży jw.5mb x 30,- = 150,-

-demontaż drzwi przesuwnych wraz z obróbką ościeży = 150,-

-montaz drzwi wraz z obróbką ościezy =300,-

-schodek wejście skucie starych i położenie nowych pł.= 300,-

-motaz progów met.90cm szt.3 x50,- = 150,-

-montaz półek (21listew pionowych po 5 srub x 30,- + 50 półek po 4 srubki x 12) =1230,-

razem 13 tys. za pokoik 25 m2 - plytki oraz usuniecie sciany szerokosci 2 metry.....plus schodek 1 sztuka i troche malowania.

ceny masakra !!!

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

To ja wyjde na nawiedzonego, bo dalem grafitowy 20 cm. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, ze dom jest z silikatow :)

A tam nawiedzony - na mnie patrzą jak na wariatkę - płyta, silikaty, grafit 25 cm, WM :D I nie wierzą że kobieta to ta która wybiera i decyduje, a facet tylko pomaga fizycznie i logistycznie. Uwielbiam gadać z przedstawicielami, gdzie ja zadaję pytania, wybieram, dopytuję, mąż stoi obok grzecznie, a przedstawiciel patrzy i mówi tylko na niego, choć ten się słowem nie odezwie...

A tam nawiedzony - na mnie patrzą jak na wariatkę - płyta, silikaty, grafit 25 cm, WM :D I nie wierzą że kobieta to ta która wybiera i decyduje, a facet tylko pomaga fizycznie i logistycznie. Uwielbiam gadać z przedstawicielami, gdzie ja zadaję pytania, wybieram, dopytuję, mąż stoi obok grzecznie, a przedstawiciel patrzy i mówi tylko na niego, choć ten się słowem nie odezwie...

Ahya - u mnie podobnie, wyłączając płytę (bo glina i przez to zbyt duży koszt wymiany gruntu). W dodatku żadnego komina na dachu - no jak można mieć dom bez komina??? :)

Podział ról niestety już mniej podobny - logistyka ja, no i za fizycznego mąż też robić nie chce/wymawia się pracą :))). Dzięki Bogu jakoś się zawsze ktoś do pomocy fizycznej znajdzie.

Ale miny przedstawicieli bezcenne kiedy już się dowiedzą, że to nie mąż tylko ja ten wózek ciągnę :D

I na koniec - żeby nie było że to tak wszystko fajnie wygląda to powiem szczerze - jestem już okropnie zmęczona budową.

Witam, poszukuję sprawdzonych wykonawców:

- obudowy studni wierconej

- elewacji (styropian + tynk)

- ociepenia poddasza wełną z gips-kartonami

Polecicie kogoś?

Pozdrawiam

Witam, jeśli poszukują Państwo sprawdzonego wykonawcę to zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą.

Więcej informacji wysłałem na PW.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?124924-Kompleksowe-us%C5%82ugi-wyko%C5%84czeniowe-Lublin-woj-lubelskie

witam

Poszukuję sprawdzonej ekipy do dokończenia budowy dwóch połówek bliźniaka + ew naniesienia poprawek po poprzedniej ekipie.

Niestety poprzedni wykonawca nie zamierza skończyć budowy, aktualnie nie odbiera telefonu :mad:

Termin rozpoczęcia 1.07.2013 r.

W tym momencie są wymurowane ściany parteru, trzeba ułożyć strop , itd... + dach. Większość materiałów jest już na placu budowy.

Pozdrawiam

Witam.

Moze ktos z Was ocieplal dom styropianem ze Swissporu?

Bardzo prosze o spostrzezenia i uwagi?

Witaj.

Ja kupiłem Swisspor lambda fasada 20 cm bez frezu.

Niektóre płyty lekko krzywe, ale nie aż tak, żeby to stanowiło jakiś problem. Ściany mam dosyć równe, idzie mało kleju, ociepleniowcy nie narzekają.

Witaj.

Ja kupiłem Swisspor lambda fasada 20 cm bez frezu.

Niektóre płyty lekko krzywe, ale nie aż tak, żeby to stanowiło jakiś problem. Ściany mam dosyć równe, idzie mało kleju, ociepleniowcy nie narzekają.

Dzieki za info.

Kupiles u przedstawiciela czy moze w jakiejs hurtowni?

Pozdrawiam.

Nie stresuj się - ostatnio robiliśmy 25 cm frezowany grafit.

:)

Witam.

Widze, ze zajmujesz sie ociepleniami zawodowo. Moglbys mi doradzic jakiego dobrego kleju uzyc do ocieplenia fundamentu?

I jeszcze jedno, jak u Ciebie wyglada ulozenie warstwowe styro na scianie? Czy pierwsza warstwe tylko na kleju i druga na kolkach?

Z gory dziekuje.

Witam.

Widze, ze zajmujesz sie ociepleniami zawodowo. Moglbys mi doradzic jakiego dobrego kleju uzyc do ocieplenia fundamentu?

I jeszcze jedno, jak u Ciebie wyglada ulozenie warstwowe styro na scianie? Czy pierwsza warstwe tylko na kleju i druga na kolkach?

Z gory dziekuje.

Do ocieplenia fundamentu? w sensie: zamocowania styro na fundamencie? tytan ma specjalny klej w pianie do tego.

Ułożenie warstwowe styro na ścianie? w sensie: 2 grubości, np. 2*10 cm? jeśli tak to u mnie nijak nie wygląda - nigdy tak nie robiliśmy :)

Jeśli coś źle zrozumiałem, to śmiało dzwoń - rozwiążemy problem telefonicznie.

Pozdrawiam

Witam, poszukuję sprawdzonych wykonawców:

- obudowy studni wierconej

- elewacji (styropian + tynk)

- ociepenia poddasza wełną z gips-kartonami

Polecicie kogoś?

Pozdrawiam

Do ocieplenia poddasza z g-k i całej pozostałej wykończeniówki polecam ekipę p. Karola tel. 607337001