Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Sylwia_LBN, zdecydowałaś jaki kocioł kupujesz?

Ja kupiłem Immergas, w razie czego mogę powiedzieć gdzie tanio kupić, w Lublinie takiej ceny nigdzie nie znajdziesz.

A czy to sam zakup czy tez z montazem ? Boje sie troche kupowac kociol bez montazu bo zyski z operacji moga sie okazac iluzoryczne.

A czy to sam zakup czy tez z montazem ? Boje sie troche kupowac kociol bez montazu bo zyski z operacji moga sie okazac iluzoryczne.

A jaki masz problem z montażem? Każdy kumaty hydraulik powinien Ci kocioł podłączyć.

A do uruchomienia i tak bierzesz autoryzowanego instalatora, któremu za usługę płaci producent, a Ty tylko za dojazd (tak jest w moim przypadku).

A uruchomienie kotła przez autoryzowanego instalatora ile Cie wynosi ?

Napisałem przecież wyżej :)

Uruchomienie jest bezpłatne, płacę tylko za dojazd. Nie wiem jak jest w przypadku innych producentów, ale pewnie podobnie.

Generalnie, naprawdę warto porównywać kompleksowe oferty i sprawdzać ile można zaoszczędzić.

Jeżeli dostajesz ofertę na kocioł, zasobnik wody, podłączenie, itd. w postaci jednej zbiorczej kwoty, to nie wiesz za co ile płacisz, a jest niemal pewne, że na czymś zostaniesz 'przycięty'.

Napisałem przecież wyżej :)

Uruchomienie jest bezpłatne, płacę tylko za dojazd. Nie wiem jak jest w przypadku innych producentów, ale pewnie podobnie.

Generalnie, naprawdę warto porównywać kompleksowe oferty i sprawdzać ile można zaoszczędzić.

Jeżeli dostajesz ofertę na kocioł, zasobnik wody, podłączenie, itd. w postaci jednej zbiorczej kwoty, to nie wiesz za co ile płacisz, a jest niemal pewne, że na czymś zostaniesz 'przycięty'.

Zdecydowanie się zgadzam z tym co napisałeś!!! Rozwinę później bo lecę na budowę - w Radawcu była dziś taka zlewa, że podmyło mi świeżo ułożone krawężniki, znaczy piach z cementem :)

Teraz tylko tak na szybko:

Ostatecznie zdecydowałam się na Junkersa - daj znaka gdzie kupowałeś, mają tam Junkersy? :)

Ja parapety Alurona zamawiałam w Drewnostalu, wychodziło coś ok 50-55zł/m, niestety przyjechały uszkodzone (z winy przewoźnika), na nowe trzeba było znów czekać (na pierwsze czekałam ponad tydzień) a ja już nie miałam czasu bo chłopaki od elewacji stali z już nade mną z pacą w ręce. Dlatego ostatecznie kupiłam w Acero> Przy czterech parapetach, łącznie ok. 8m wyszło mi 100zł taniej, więc nie wiem czy to tak dużo. Gdyby nie gonił mnie czas na pewno zaczekałabym na Alurona bo miałam w ręce jedne i drugie i porównanie ich zdecydowanie no korzyść Alurona wypada.

Teraz jestem na etapie wyboru oczyszczalni biologicznej - masakra :( Coś ktoś może mnie w tym temacie oświecić?

Ostatecznie zdecydowałam się na Junkersa - daj znaka gdzie kupowałeś, mają tam Junkersy? :)

Ja kupiłem tutaj: http://www.sanrem.pl

Handlują głównie wiesiem i immergasem, stąd dobre ceny.

Teraz jestem na etapie wyboru oczyszczalni biologicznej - masakra :( Coś ktoś może mnie w tym temacie oświecić?

Dlatego, że była to właśnie masakra przy wyborze, zrezygnowałem i mam drenażową. Trudno.