Sylwia_LBN 08.07.2013 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Ostanio wjechał z ziemią torfową z ciężarem ponad 45 ton! Kazjan - gdzie i po ile kupowałeś ziemię torfową??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 08.07.2013 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Sylwia LBN - mogę prosić o namiary na p. Grzesia od glazury? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 08.07.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Beatki - wysłałam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 08.07.2013 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Wielkie dzięki Sylwia. Szybka jesteś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 08.07.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Sylwia, mogę zapytać, którą kostkę w końcu wybrałaś? Z ciekawości weszłam na stronę i mają bardzo fajne kostki. Tylko trochę daleko trzeba by było jechać, żeby to zobaczyć na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 08.07.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Sylwia, mogę zapytać, którą kostkę w końcu wybrałaś? Z ciekawości weszłam na stronę i mają bardzo fajne kostki. Tylko trochę daleko trzeba by było jechać, żeby to zobaczyć na miejscu. Beatki - ja wybrałam kalcyt w kolorze amarillo. Nigdzie jej nie było (widać mało popularna ), ale jednak większość wzorów można zobaczyć w hurtowniach w LBN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 08.07.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Ciekawy kształt kostki. Ja myślałam o Feeria Color Atena ale muszę ją zobaczyć na żywo. Poszukam bo nie wiem gdzie w Lublinie ją wystawiają. A jeśli chodzi o ogród to trawę zasialiśmy sami, na razie na części gdzie nic już nie będzie budowane. Ciężka praca ale efekty są, no i duuużo taniej. Będzie mi jednak potrzebny projekt nasadzeń bo nie chcę mieć typowych thujek tylko raczej żywopłot nieformowany i różne fajne roślinki. A tutaj już trzeba wiedzieć co z czym można połączyć a nie chcę potem przesadzać. Jak znajdę jakąś odpowiednią firmę ogrodniczą to dam znać. A sadzić to już będę sama bo są inne potrzebniejsze wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 08.07.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Beatki - ja też ją brałam pod uwagę Na żywo wygląda naprawdę pieknie! Brałam pod uwagę kolor amarillo i blanco: amarillo to taki przyszarzały grafit z brązem a blanco to jasny szary, trochę jak beton. Nie pamiętam już czy widziałam ją w Lublinie czy u producenta ale jeśli nie znajdziesz jej tutaj a będziesz chciała kupić to radzę się jednak przejechać do producenta. Fakt, że to 150km w jedną stronę, ale masz pewność, że kupujesz to co na pewno Ci się podoba:) A tak na marginesie - czasem mam wrażenie, że Lublin pod kątem zakupowym to jakiś straszny zaścianek Teraz jestem na etapie kupowania AGD - nigdzie w Lublinie nie ma sprzętu Siemensa, więc muszę jechać do W-wy żeby obejrzeć to za co chcę zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 08.07.2013 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 eh, a ja agd kupowałęm via internet bez oglądania....co do ogrodu - projekt (koncepcję) mam zrobiona, sadzę sam. kupiłęm na razie w kijanach w szkółce -100% przyjetego, oraz w marketach - 10-15% wypada, gorsze jakościowo, tanie.oraz na http://www.trawki.euna razie berberysy, trawy ozdobne, szklarnia z kaktusami (te miałęm). teraz projekt na róże i drzewka owocowe - tych bedzie ok. 20-25 razem z krzewami o żywopłot - trochę z jałowców, frag. z miskantów. podoba mi się z winorośli? albo polecą jałowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 08.07.2013 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Z AGD to masz rację, nie ma dużego wyboru. Może rzeczywiście spróbować przez internet jak radzi Bastek? No ale tak bez oglądania? Ja chciałabym pralkę z otworem u góry ale bez tej metalowej, zamykanej klapy w środku (widziałam taką), ale w Lublinie nic takiego nie ma. Słyszałam, że w Końskowoli jest dobra szkółka ale pewnie jest ich kilka w rejonie. I szukam pomysłu na żywopłot liściasty. Może ktoś może polecić jakąś dobrą firmę ogrodniczą, która zrobiłaby projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 08.07.2013 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Bastek - i nie zawiodłeś się na sprzęcie kupując bez oglądania? Może i ja tak zrobię? Beatki - jeśli podoba Ci się żywopłot liściasty to szczerze polecam grab - ja ubiegłej wiosny posadziłam prawie 1000 szt. u siebie. Padło max. 10 sztuk - podejrzewam, że to raczej wina zwierzątek, które podgryzły korzonki. Po przycięciu jesienią krzaczki pięknie się rozkrzewiły, teraz już cięłam go drugi raz. Dwuletnie sadzonki kupowałam w nadleśnictwie w Biłgoraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 08.07.2013 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 razem, zakupy od 10 lat całą rodziną, teściami, babciami2x zmywarka1x pralka2x kuchenkapłyta gazowapiekarnik do zabudowy3x lodówkaplus kilkanaście (kilakdziesiąt?) sztuk agd drobnicyplus sporo rtvzawiodłem sie raz komórka za 200 zł, nie działała, ceny 10 lat temu dochodziły do 60% ceny sklepowej, teraz to jakieś 10-20%taniejtransport-tańszy kurier niż transport sklepowy..... firma ogrodnicza-Black & Berry Projektowanie, zakładanie i pielęgnacja ogrodów Tel. 504 506 525 [email protected] http://www.bbogrody.plrobili mi koncepcję, ale to była oferta gruponowa-300 zł za koncepcję 16arów ogrodu http://www.ogrodnicy.com/kontakt.htmlkolega z klasy - trochę mi doradził (społecznie:) ale nie za wiele.....'czy ich polecam-nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 08.07.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Bastek - ja w sklepach stacjonarnych to już AGD i RTV od kilku ładnych lat nie kupuję - właśnie ze względu na to, że w necie dużo niższe ceny. Jednak jak do tej pory wszystko udawało mi się chociaż obejrzeć na miejscu. Tak w ciemno bez oglądania to się boję trochę. A jak mi się np. pokrętło od mikrofalówki nie spodoba na żywo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 08.07.2013 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 eh, co mam napisać...pokrętło ma działać, ew. dobrze, jak nie będzie różowe albo seledynowe. i tyle...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 08.07.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2013 Kazjan - gdzie i po ile kupowałeś ziemię torfową??? Cześć, Juz chba wywieżli, spod galerii zamkowej obok Zamku Lubelskiego wywozili ok 3000 ciezarówek ziemi, z tego jakas 1/3 to ziemia z dawnych stawów królewskich. Kupiłem od firmy Traskobet z Łuszczowa bo tam gromadzili tę ziemie torfową. Pozdrawiam Kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastek1 09.07.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 co taka cisza ...ja na urlopie, a tu nikt nic nie pisze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beatki 09.07.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Sylwia LBN - Grab? O tym nie myślałam, zastanawiałam się nad tawułą van houttea bo słyszałam, że można jej nie strzyc a poza tym ładnie się przebarwia! Byłoby dużo mniej pracy bez tego cięcia, ale poczytam o grabie. Bastek, jak się nudzisz to może poproszę o namiary do p. Artura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazjan 09.07.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Cześć, Juz chba wywieżli, spod galerii zamkowej obok Zamku Lubelskiego wywozili ok 3000 ciezarówek ziemi, z tego jakas 1/3 to ziemia z dawnych stawów królewskich. Kupiłem od firmy Traskobet z Łuszczowa bo tam gromadzili tę ziemie torfową. Pozdrawiam Kazjan Możesz jeszcze zadzwonić do tego Transkobtu oni gromadzili na nasypy drogowe ten czarnoziem, wtedy prosto z budowy była cena promocyjna 400 PLN za samochód (15-18 metrów sześciennych). Pozdrawiam Kazjan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia_LBN 09.07.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Możesz jeszcze zadzwonić do tego Transkobtu oni gromadzili na nasypy drogowe ten czarnoziem, wtedy prosto z budowy była cena promocyjna 400 PLN za samochód (15-18 metrów sześciennych). Pozdrawiam Kazjan Kazjan, dzięki zadzwonię i zapytam na pewno Beatki - mnie się grab tak podoba, że jestem w stanie się poświęcić i dwa razy do roku go przyciachać Bastek - jak urlop to w ogródku możesz się wyżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 10.07.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Witam, czy może ktoś polecić kierownika budowy z Lublina lub okolic. Z góry dzieki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts