Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lubelskie

arturLU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 16,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

hej,

czy w którymś z salonów z płytkami w Lublinie da sie wykonać gratisowo projekt łazienki (tak bez konieczności zakupu u nich płytek)? A jeśli nie, to jaka może być cena takiej usługi?

Hej jestem właśnie po etapach projektowania łazienek robiąc projekt wpłacasz zaliczkę,różna w zależności od miejsca , która potem jest odliczana od płytek , jeśli je tam zamawiasz podsumowując:

Salonika 500 zł projekt -czeka się ok tygodnia

Egen 500zł-czeka się około tyg

Blu 400 lub 500 nie pamiętam bo dawno tam byłam

Firma CzFrankowski 400 zł- projekt robiony na miejscu umawiasz się z projektanetm i do dzieła-zmiany można potem mailowo lub telefonicznie ustalać, szybko i fajne pomysły

Leroi Merlin- 200 zł od ręki też wykonywana jest wizualizacja po wcześniejszym umówieniu z projektantką

Obi i Castorama chyba 100 zł ale tam nie byłam .

Porównując ceny w sklepach i w internecie przeliczyłam, ze lepiej opłaca się kupić w necie płytki i zrobić projekt w którym z tych sklepów niż robić projekt i kupować w sklepie . Chyba, ze jest naprawdę super promocja na płytki , które Ci się spodobały(radzę wcześniej sprawdzić ich ceny w sklepach w necie). Takie sa moje przeliczenia:)

Jak chcesz się dowiedzieć więcej szeczegóło to podzwoń po tych firmach. Pozdrawiam i życzę owocnego projektowania

Hej jestem właśnie po etapach projektowania łazienek robiąc projekt wpłacasz zaliczkę,różna w zależności od miejsca , która potem jest odliczana od płytek , jeśli je tam zamawiasz podsumowując:

Salonika 500 zł projekt -czeka się ok tygodnia

Egen 500zł-czeka się około tyg

Blu 400 lub 500 nie pamiętam bo dawno tam byłam

Firma CzFrankowski 400 zł- projekt robiony na miejscu umawiasz się z projektanetm i do dzieła-zmiany można potem mailowo lub telefonicznie ustalać, szybko i fajne pomysły

Leroi Merlin- 200 zł od ręki też wykonywana jest wizualizacja po wcześniejszym umówieniu z projektantką

Obi i Castorama chyba 100 zł ale tam nie byłam .

Porównując ceny w sklepach i w internecie przeliczyłam, ze lepiej opłaca się kupić w necie płytki i zrobić projekt w którym z tych sklepów niż robić projekt i kupować w sklepie . Chyba, ze jest naprawdę super promocja na płytki , które Ci się spodobały(radzę wcześniej sprawdzić ich ceny w sklepach w necie). Takie sa moje przeliczenia:)

Jak chcesz się dowiedzieć więcej szeczegóło to podzwoń po tych firmach. Pozdrawiam i życzę owocnego projektowania

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :)

Kilka tych miejsc już odwiedziłem i ceny mogę potwierdzić. Dodam jeszcze do zestawienia salon Sława na Chemicznej (500zł).

Efekt moich poszukiwań wygląda tak, że chwyciłem kartkę, ołówek, rozrysowałem sobie rzuty i mam 500zł w kieszeni... no i ponad tysiak zaoszczędzony na płytkach ;)

Witam po długiej przerwie. Potrzebuję fachowca od obróbki dachowej do wykonania małej chałtury. Otóż jakiś czas temu w dom uderzył piorun, poszedł komin i obróbka blacharska. Komin został odbudowany, jednak obróbka przecieka. Dlatego prosiłbym o namiary na osobę, która za odpowiednią opłatę podejmie się takiej robótki w Tomaszowicach Kolonii.

Poproszę o namiary na solidne ekipy od elewacji. Miałem umówionych fachowców, ale im się opóźnienia nawarstwiły i jest ryzyko, że w tym roku mi nie zrobią, a ja jednak bardzo bym chciał przed zimą choć styropian przykleić, siatką zazbroić i klejem przeciągnąć. Z góry dziękuję za pomoc.

Do Drake.

Witam

Potrzebuje porady w zakresie izolacji i ocieplenia wykuszu. Jestem na etapie ocieplania i łup wykusz. Oglądając Pana zdjęcia domku zauważyłam również taki wykusz. Jestem ciekawa jak i czym Pan wykonał tą izolację.

Czytam Pana wpisy na forum od dawna. Ma Pan dużą wiedzę.

Pozdrawiam

Do Drake.

Witam

Potrzebuje porady w zakresie izolacji i ocieplenia wykuszu. Jestem na etapie ocieplania i łup wykusz. Oglądając Pana zdjęcia domku zauważyłam również taki wykusz. Jestem ciekawa jak i czym Pan wykonał tą izolację.

Czytam Pana wpisy na forum od dawna. Ma Pan dużą wiedzę.

Pozdrawiam

Po pierwsze: obok żadnego Pana to ja nawet nie stałem (bo żaden nie chciał koło mnie stanąć), więc zwracajmy się do siebie w "koleżeńskiej" formie ;)

Po drugie: obserwując wpisy koleżanek i kolegów, to ja niestety jestem przedszkolakiem budowlanym, a że już prawie kończę, to na takim etapie wykształcenia zamierzam pozostać :)

A wracając do tematu...

Strop nad wykuszem wykonany jest w technologii monolitu (jako jedyna częśc - reszta jest z terivy) i zalany był razem z resztą stropu betonem B20. Płyta była zalana na wysokość może 10 cm. Na nią położyłem papę termozgrzewalną wywiniętą na ścianę, wyżej 15 cm styropianu (i to zrównało się z 5 cm styropianem na stropie wewnątrz). Styropian chyba był jeszcze odcięty z góry i dołu folią. Na to poszedł jastrych z mixokreta, a na niego izolacja z Cemizol 2 EN lub Cemizol 2 EP (tego tańśzego) z listwami narożnikowymi. Na sam koniec poszły płytki.

Co ciekawe nawet bez tej izolacji wykusz przez pierwszą zimę nigdy nie przeciekał.

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :)

Kilka tych miejsc już odwiedziłem i ceny mogę potwierdzić. Dodam jeszcze do zestawienia salon Sława na Chemicznej (500zł).

Efekt moich poszukiwań wygląda tak, że chwyciłem kartkę, ołówek, rozrysowałem sobie rzuty i mam 500zł w kieszeni... no i ponad tysiak zaoszczędzony na płytkach ;)

Odbierając część płytek ze sklepu w Ostrowcu Św. na ścianie przykuła moją uwagę kartka z informacją, że zaliczka na wizualizację łazienki wynosi 50zł, a koszt projektu to równo... 15zł :) Tylko trzeba płytki kupić na miejscu a nie zamawiać przez sklep internetowy (bo to podobno 2 osobne firmy).

I tym samym stałem się właścicielem wizualizacji za 15zł, ale sam wskazałem płytki i co gdzie chcę mieć. Nie wiem jak to będzie wyglądało, gdy przyjdę jedynie z wymiarami łazienki i pozwolę wymyślać projektantce.

w zeszłym roku rodzice kupili w Ludwinie, ale na działkę nad piasecznem, niewielka odległość. chyba było 400 zł za wywrotkę.

ja pytałęm w Dorohuczy, ale cena podobna

400zł za wywrotkę czarnego torfu jest kwotą do zaakceptowania. Proszę, daj jakieś namiary telefoniczne. Zależy mi bardzo. Dzięki :)

Mam jeszcze do Was takie pytanie: jak byście mieli wybierać między tynkami Dolina Nidy super lekki, a Weber 572, to na który byście się zdecydowali?